Chyba sprawy zaszły za daleko, ani kibice mieniący się "nową falą" ,którzy chcą chodzenia na mecze w przyjemnej rodzinnej atmosferze i frakcja nastawioną na mordobicie- nie ustąpią tak łatwo.
W którymś momencie nastąpi przesilenie ,nie chce tutaj być złym prorokiem ale jeśli biją swoich kibiców, kiedyś chcieli pobić trenera(Adamus) to mam wrażenie że i na włodarzy klubu mpgą podniaść rękę .
Może co niektórym umknęły słowa wypowiadane przez Pana Filipiaka :
...[b]. Nie ukrywam, że boję się o zdrowie swoje i swojej rodziny. Nikt mi nie groził, ale to się może zdarzyć. W sobotę mam jeszcze jedno spotkanie z kibicami, którzy chcą rozmawiać. Dotychczasowe nie przyniosły rozwiązań. Ja nie odstąpię.[/b]
Ze swej strony powiem tak.
Na Cracovie chodzę od bardzo dawna i nie obce mi są "stadiony" Pasternika Ochojno ,Karpat Siepraw, Skawinki .. ale sobie powiedziałem po ostatnich incydentach, że moja noga nigdy więcej nie postąpi na tym stadionie, jeśli coś się nie zmieni ( wyjątek najbliższe derby).
I nie zdziwię się jeśli Pan Filipiak powie - dość liczy się zdrowie rodziny i moje, gra nie jest warta świeczki.
Tak że nie jest pewne świętowanie 100 lecia klubu choćby w II lidze ,bo można lecieć dalej -nie posiadając płynności finansowe .
Wtedy wielkie mecze się będą szykować na 100 lecie z Proszowianką i Grnikiem Wieliczka. Ale kogo to obchodzi, skoro można wrócić z powrotem na Wisłę .
Ktoś postanowił rozwalić ten klub - koń trojański ?
Może jeszcze jakaś spektakularna akcja szarakanów - zrzucająca wina na JG i będziemy mieć po zawodach.
A dużo nie brakuje aby nastąpiło " zmęczenie materiału ".
Jeśli nie nastąpi opamiętanie koniec jest bliski - ale to jest moje zdanie i nie wątpię że każdy ma inne spojrzenie i inaczej to widzi.
Cóż chciałem tylko się wypowiedzieć - jak to na forum bywa ;-)
-
-
Czy to już koniec ,tej Cracovii ?
Frakcja jastrzebi przezyje wszysko, juz to udowodniła. Ale czy gołebie są przygotowane na wyjazdy do Izolatora? Juz to widze. Wiec niech łaskawia przestana pieprzyc jak to baaardzo kochają Pasy bo śmiech na sali. Chca mieć wesołe przedszkole na stadionie? Co ja bym nie chciał. :D
"Frakcja jastrzebi przezyje wszysko, juz to udowodniła" - Miluś
"Rząd się wyżywi..." - Jerzy Urban rzecznik rządu w stanie wojennym
Miluś. Nie wesołe przedszkole, tylko normalny kulturalny doping, a nie bande ns sterydach którym przeszkadza wsystko i wszyscy. Mówia ze Cracovia to oni. Gó.no prawda. Oni doprowadzic mogą do upadku tego klubu. Może w końcu sobie to uświadomicie!!!
Trapez - przestań i reszta też już pisać na ten temat bo chyba wam o to właśnie chodzi - podzielić do konca kibiców. Na meczu z Lechem bedzie spoko. Pospiewamy sobie o Cracovii, Kolejorzu, Areczce i Wisełce też ;)
Chyba ze znowu jakieś oszołomy zaczną szukać dziury w całym.
Cracovia jest wieczna.
Spory sie skoncza, glowy ostygna, Cracovia zostanie...
Dokladnie nie ma wielkiej Cracovii bez wszystkich frakcji !! kazdy musi ustapic !! bo to nie jest tak ze tylko chuligani sa be a reszta cacy !!
Milus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> [b]Chyba ze[/b] znowu jakieś oszołomy zaczną szukać
> dziury w całym.
Czyli jeżeli ktoś będzie śpiewał o Cracovii tyle że ciszej niż inni, bo np. ma już swoje lata - to może znowu dostać wpier.ol od tych co zawsze byli (niektórzy co prawda na Reymonta- ale to drobiazg).
ciekawe Milus co byś mówił jakbyś sam dostał od "swoich"
ja tam mysle ze profesor Filipiak dojdzie do jakiegos porozumienia z kibicami! bo mi sie to wcale nie podoba ze nie bedzie dopingu za co chwala nas wszyscy goscie!
a hooligani sa we wszystkich klubach! a nasi wcale nie sa jacys hard corowi ani sie robia niczego takigo co budzilo by jakies obawy ( za wyjatkiem pomeczowej bitwy z policja) a co do tego ze D ma byc zamkienity top tego nie rozumiem! bo przeciez na zaglebiu zaczely sie awantury na C a dopiero potem na innych sektorach!
tempus fugit, Cracovia magnet
Santander
ło qwa, ręce opadają... ile jeszcze tu bedziecie smęcic jak stare baby.
Pojutrze gramy z Lechem! I to sie liczy.
jedno pytanie:
Jesteś kibicem Cracovii czy kibicem jakiejś Anty-AntyWisły? :D
sobi na C znalezli sie nie przypadkowo.
A jak u nas nie ma hardcoru to gdzie jest ??
U nas jest grupa ludzie szukających mocnych wrażeń i cześć potrafi się dostosować kiedy trzeba (czasmi ich jednak ponosi tak jak to było we wtorek)
Ale jest też grupa której nic już nie interesuje a są wśród nich jednostki z drugiej strony które nie przyszły tu bo lepiej gramy tylko żeby być tam gdzie sie cos dzieje (i tych już sie nie przekona)
Cracovii of cors, ale centralnie mnie wkurza jak sobie przypomne tych matołów.
no w sumie to....
nie wiem nie interesuje sie wybrykami kibicow!
w calej tej sytuacji nie moge pojac jednego awantur na naszym stadionie w przeciagu dwóch ostatnich lat było.... była jedna z Ruchem bo do awantury z Legia na stadionie nie doszło ale poza nim tylko ze z policją i o to robicie wielkie larum wieksze niz po wydazeniach z Huty? czy tez moze Smierć Papieza tak na was wpłyneła ze nagle staliscie sie Świeci i nagle zaczeły wam przeszkadzac takie błachostki jak piosenki na wisle.
jesli Filipiak sie wycofa to pamietajcie (wiem ze to was za boli) ale to wy nakreciliscie ta maszynke, tak bardzo mieliscie wczesniej zle ? chcieliscie zmian no to teraz macie tylko nie wiem komu to wyjdzie na dobre
ps. jeszcze jedno jesli Filipiak odejdzie z klubu i znowu bedziemy grac w 3 lidze to ciekawy jestem jaki % z was zostanie przy Cracovii bedzie wypisywac tutaj swoje złote mysli? ja wiem jedno chuliganii zawsze byli i beda przy Cracovii nawet jak trzeba bedzie jezdzic po Czermnach i czy tez innych egzotycznych miejscowosciach tylko czy wiekszosc z was tez bedzie z tą Cracovią ??
dev przeciez oni wszyscy chodza na Cracovie od ilus tam lat wiec napewno zostana !! smiechu warte, wole tamte czasy z ludzmi ktorzy kochali biel i czerwien a nie to ze mamy budzet i Filipiaka !!
Na Nastepny mecz bierzemy siekiery wybijamy sie i po sprawie, przynajmniej neidożyje złych lat ..
dev z tym że zawsze byli to chyba masz na myśli czasy od których wogóle zaczęto myśleć o chuliganach (czyli nie dalej jak 30 lat temu)
A czy zawsze beda ??
Jak widać z historii, wszystko przemija tylko że coś trwa dłużej a coś krócej.
Za 5 - 10 lat moze juz nikomu nie chciec sie w to bawić bo nadejdzie jakas nowa moda.
nowa moda ?? ja juz mam pewien pomysł
RONIN
Bez takich tematów prosze... Żadnego końca nie będzie!! Ja już się ciesze na mecz z Leszkiem :-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)