Poprzednie tematy zostaly zamkniete wiec daje nowy.
Prosze zeby zbytnio sie nie napinac by ten rowniez nie zostal potraktowany jak poprzednie.
Moja opinia : bez sensu są rozna apele czy strajki przeciw zachowaniom kibicow. I tak ich nie uspokoimy. Niestety cierpi na tym klub. Nie mam karnetu i nie bede juz mogl chodzic na sektor D i dopingowac [b]druzyne[/b] na meczu, nie bede widzial 10 tys. kibicow na spotkaniach wyskokiej rangi, nie bede rowniez mial satysfakcji z tego ze kibice druzyny przeciwnej zostana przez nas przekszyczeniu dopingiem Pasiaków a malolaty mają najwiekszy problem jezeli nie beda wpuszczane osoby ponizej 14 lat. Mysle ze kibole tez są wiernymi kibicami i wolalbym zeby nie bylo takich zachowan bo to szkodzi [b]wszystkim[/b]. Decyzja nalezy do osob zainteresowanych. Brakuje mi jednej osoby na stadionie ktora by naprewno mogla cos zdzialac...
-
-
Wątek o kibicach, sytuacjach na stadionie itp. (bez napinek i wulgaryzmow prosze)
mozesz iść na B lub C
trzeba sie zastanowic co zrobic jak prof Filipiak nie wycofa sie ze swoich zamierzeń może jakiś protest, transparent??Na forum wypowiada sie ponoc ktoś z władz klubu chętnie poznałbym jego zdanie czy w klubie wszyscy zgadzają sie z pomysłami profesora i czy da sie cos zmienic w tej kwestii.
Moje prywatne zdanie jest że takie że plan Filipiaka nie przejdzie i bedzie z tego sporo spięc
trzeba cos zorganizowac na mecz z Kolejorzem , dla wielu ostatni mecz jesli sie nie uda , pokazac ze to byl jednorazowy incydetn i tak naprawde nie spowodowany ludzmi z D , damy rade !! OPRAVCY , ruszcie sie , bo ostatnio to makabra , nic , ale nie tu o tym ..
Jestem za żeby zrobić tak naprawde SUPER doping na Kolejorzu i ze to był tylko wypadek przy pracy!!!
Dlaczego ma nas mniej oglądać mecze naszej Cracovii przecież Cracovia jest dla nas bardzo ważna ,chyba że nie?
Czekalismy tak długo i mielibysmy to wszystko zmarnować?Chyba nie o to chodzi prawda?
Myśle że trzeba wrócić do tego co było przed "pojednaniem" i dalej tak jak to było przedtem starać sie powoli wprowadzać normalność....nie wygwizdywać sie nawzajem, może zmienić piosenke o wiśle na łagodniejszą(temat o dopingu na lechu,,,,)
Tak mi sie wydaje , bo przecierz przed "pojednaniem" było coraz fajniej, brakuje mi tej jedności...
No ja nie mam karnetu, wiec na D (o ile szefostwo nie zmieni stanowiska w tej sprawie) juz nie bede mogł isc, nie wiem tez czy uda mi sie na kazdy mecz uciuac kase na B zwlaszcza jak ceny biletów skocza do góry, klub podjał pochopne i zbyt zdecydowane kroki, bo przez to tacy jak ja (16-17 latki) beda miały problem z wybraniem sie na mecz. Full Rispect dla dziadków i zarobasów, ale w sporej mierze to małolaty robia hałas i to one za jakis czas beda swiadczyc o sile naszego dopingu i oprav. Władze powinny to jeszcze raz przemyslec, bo przez jeden incydentt, przekreslaja wiekszosc D które jest Bogu ducha winne:(
pasiak na zawsze- masz cos do ludzi z D myslisz ze jestem gorszy niz ty bo chodze na D mam karnet na D i nikogo nie lałem a ci co lali byli na kazdym sektorze !!!
Jey Jey rozmawialiśmy o tym na gg i brakuje nam tej samej osoby...
Powiem Ci jednak że byłoby jej teraz ciężko tak jak i nam...
No trudno,musimy sobie radzić sami.
Fakt faktem nie wtobrazam sobie co to dalej będzie,uważam że decyzje zostały podjęte zbyt szybko i obecna sytuacja w klubie bardzo mnie dobija;(
moze jutro jakis transparent??
moze "my chcemy chodzic na mecze! kinice z D!"
albo "wszyscy pasiacy chca wchodzic na stadion"
"MECZE NIE TYLKO DLA ZAROBASÓW Z B";););)
Mnie nie było na meczu, zle znajomi mówili że wszystko zaczęło się na A1 i że tam głównie siedzieli goście którzy dymili, z tamtąd się wzieli. Może to komuś da coś do myślenia.
kotu na pewno sie nie zaczelo na a1 ale tam sie dzialo cos! na zaczelo sie od C!
z tego co widzialem! alew sa rozne opcje!
a zrobi na dzis ktos jakos flage?
Wrzucam tutaj artykol o meczu Stali Mielec - Resovia zeby nowego watku nie otwierac :
Mecz piłkarski Stali Mielec i Resovii Rzeszów z interesującego wydarzenia sportowego zamienił się w chuligańskie rozróby.
Policja interweniowała już na stadionie, ale niebezpiecznie było także po meczu, w obrębie ulicy Kusocińskiego, gdzie funkcjonariusze musieli strzelać z broni gładkolufowej.
Jak szacuje policja, spośród około 1800 zgromadzonych na stadionie osób, zaledwie 300 to kibice. Tysiąc osób to pseudokibice z Mielca, wspierani przez grupy z Kielc, Jasła i Nowego Sącza. 500 to zwolennicy Resovii wraz z posiłkami z Jarosławia, Sędziszowa Małopolskiego i Stalowej Woli.
- Już na stadionie widać było wzajemne antagonizmy. Policja interweniowała najpierw w pierwszej połowie, aby zatrzymać czterech chuliganów z Kielc, którzy wywiesili transparent z wulgaryzmami, a następnie w drugiej połowie, gdy młoda kobieta z Rzeszowa dostarczyła piwo agresywnym kibicom w swoim sektorze. Użyto pałek służbowych do przywrócenia porządku - mówi podinspektor Wiesław Dybaś, rzecznik prasowy KWOP w Rzeszowie.
Wcale nie lepiej było po zakończeniu meczu. W obrębie ulicy Kusocińskiego około 200 chuliganów z Mielca i Kielc obrzuciło kamieniami i kawałkami płyt chodnikowych kordon policyjny, który czuwał nad bezpiecznym wyjściem pseudokibiców Resovii. Sytuacja była na tyle poważna, że policjanci musieli strzelać z broni gładkolufowej z amunicją gumową. Zatrzymano kolejne cztery, najbardziej agresywne osoby. Jak się okazało i to nie był koniec zajść. Pseudokibice z Rzeszowa, zmierzając do pociągu, zbierali kamienie z torowiska. Policja przeszukała ich, zabierając wszelkie przedmioty, które mogły służyć do dewastacji pociągu.
Łącznie zatrzymano ośmiu chuliganów i jedną 26-letnią kobietę. Na wszystkich ciążą zarzuty o wykroczenia i przestępstwa m.in. napaści na policjantów i uszkodzeń mienia. - Zajścia chuligańskie były rejestrowane za pomocą kamer. Materiał filmowy posłuży do zidentyfikowania i ukarania pozostałych awanturników - podkreśla Wiesław Dybaś.
(EWAF)
Dziennik Polski,
25 kwiecień 2005
Foto: LŚ "3xS"
ja tylko napisze że w tej calej sytuacji po meczu z Legią zabolało mnie pewne stwierdzenie.....otóż,w programie w TV Polsat "Co z tą Polską"był zaproszony przez Lisa taki jeden komuch który nazywa się Jerzy Urban....program był poświecony całej tej otoczce po śmierci JP II.....tenże Urban porównał całą sytuacje, do chwil po śmierci Stalina....co mnie zabolało???Urban,człowiek który wielokrotnie naśmiewał się z Papieża,który miał proces o jego zniesławienie....wyciągnął na poparcie swojej wersji....nas kibiców....kibiców którzy jeszcze w trakcie żałoby ,już złamali pewne założenia...ta>....wstaw co uważasz< poslużyła się do obrony swoich racji,kibicami klubu JANA PAWŁA II....kibicami CRACOVII......
"niech CRACOVIA daje świadectwo,że sport może być wyrazem najwyższych wartości,ludzkich i społecznych".....bez umoralniania....pamiętajmy,że swoim postępowaniem jako kibice CRACOVII będziemy dawać pożywienie różnym kanaliom które tylko czekają by na nas się pożywić....
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
a co powiecie o tym ???
http://sport.onet.pl/1088237,wiadomosci.html
szkoda slow... 31 i 27 latek z pomoca dwoch innych katuja 16 latka.
Czy panowie w tym wieku nie maja powazniejszych spraw na glowie?
Raczej Mają Powazniejsze Sprawy ""___""
Zastanawia mnie czemu tam są imiona i nazwiska??
Ja mam pytanie,bo chyba nie do końca zrozumiałem. Cały czas mowa jest o karnetach. Czyli od przyszłego sezonu będzie można wchodzić tylko na karnet,a na bilet nawet z identyfikatorem już nie? Czy będą też bilety tyle, że będzie można siąść tylko na miejscu numerowanym?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)