Witam.
Z całym szacunkiem dla Pana Profesora, ale uważam podjęte działania za zbyt drastyczne. Rozumiem i popieram walkę z chamstwem i bandytyzmem, ale forma podjętych działań ma cechy odpowiedzialności zbiorowej. Zwłaszcza mam tu na myśli ograniczenie ilości wpuszczanych kibiców do 6500 osób, nie sprzedawanie biletów w dniach meczy oraz nie wpuszczanie na mecz osób niepełnoletnich. Możnaby wysnuć wniosek: niepełnoletni - znaczy się huligan.... musi przyjść z tatusiem.... Możnaby iść dalej i powiedzieć, że Cracovii nie zależy na kibicach... I jescze dalej... skoro 6500, to dlaczego nie 1000 albo 30... Wtedy na pewno będzie spokój....
Niby dlaczego kilka tysięcy osób, które chciałoby przyjść na mecz, ale nie zostanie wpuszczonych z powodu braku miejsc, braku czasu na wcześniejsze nabycie biletu, albo (tu myślę o tych młodszych) niemożności przyjścia na mecz z kimś starszym, ma ponosić konsekwencje chamskiego zachowania się kilkudziesięciu bandziorów. A od czego ochrona, od czego monitoring, od czego policja...? Czy naprawdę nie można sobie z nimi poradzić i nie wpuszczać ich na stadion zamiast karać poniekąd wszystkich...
Już widzę co się będzie działo pod bramami stadionu, zwłaszcza przed derbami. Awantury przeniosą się ze stadionu na ulicę.... O to miało chodzić ? Przecież do obejrzenia meczu z Wisłą chętnych jest pewno kilkanaście tysięcy ludzi, a nie sześć i pół tysiąca.... I dlaczego nie mamy wpuszczać wiślaków...? Przecież jesienią bylismy na Reymonta...
Może to mniej istotne (czy napewno ?), ale jak będzie wyglądał teraz doping ? Boję się że będzie kiepściutki.... Coś w stylu Amicii albo Groclinu.... A przecież Cracovia szczyci się dopingiem na własnym stadionie...
Pozdrawiam: Leesior
-
-
Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA
Vojnar uważasz za normalność zostawianie odcisków palców haha jak chcesz pełnej kultury to proponuje wybrać się do teatru bo to jest football a nie spektakl Pana Tadeusza
racja china
niektórzy z nich sa mocni w wirtualnym swiecie :)
zapraszamy do reala zawsze mozna porozmawiac na zywo
ps. od razu do tych co beda na mnie donosic i wyklinac typu pan mg inkwizytor i kilku jego wiernych zauszników nie chodzi mi o przemoc w "rodzinie" tylko o rozmowe
Cracovia Ronin Club ?
dev...dajmy już spokój....
PAX między PASIAKAMI !!!
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
oki zawsze mozna dojsc do jakiegos kompromisu tylko trzeba chciec !!!
zaraz troszke nie rozumiem modów czemu usuneli ostatni wpis china >>??<< przecierz nie złamał regulaminu
czyzby kogos prawda bolała ?
niestety zlamal, prosilbym Chine o wpis raz jeszcze tym razem bez uzywania duzych liter - jest wyraznie powiedziane w regulaminie iz tego robic nie wolno. to samo prosze o zedytowanie pozostalych postow.
Aha i prosze o dokladna informacje co sie stalo z tym napisem co China pisal.
ps - to nie ja usunalem tylko tlumacze ;)
[i] China - prosze przeczytaj moj wpis i napisz jeszcze raz bo mnie osobiscie to zaintersowalo co piszesz[/i]
G.O.D przejdz sie i zobacz jak wislaki ten napis przerobiły
i tak pewnie zrobie, ktos moze fotke do publikacji zrobic? ojjjj chyba sie zdenerwuje...
to podziekuj takim jak usterka i Mam Glupote ze wislaki robia co im sie zywcem podoba a te łby sieja zamet na pasach
Slifer no własnie to jest pilka nozna a nie zawody w mordobiciu.A po zatym ide na browca, bo nie ma sensu ciagnac tej jalowej dyskusji.Kazdy pewnie swoje wie i sie nie zmieni.Pozdrowienia dla Slifera i całej braci Cracoviackiej, do zobaczenia jutro na Lechu, weźcie kogo sie da.Stadion musi byc pełny.
HEJ PASY GOOLLLL!!!
co do tych gosci co ich nazywacie bandytami, przesadzili ale gdyby nie on to bysmy w koszulce czy szalu na stadion nie dotarli bo by nas "przyjaciele" z drugiej strony bloń dojechali i nie ma sie co oklamywac. trzeba sie dogadac a nie wprowadzac nerwowy klimat Pozdrawiam
PANIE PROFESORZE bardzo PANA cenie za to co pan zrobil dla mojego kochanego klubu ale nie kazdy kto kupuje tani bilet jest chuliganem i nie kazdy zarabia miliony, niech PAN to tez przemysli bo ta decyzja spowoduje ze wielu normalnym kibicow ogranioczone zostanie COS co jest czescia ich zycia Pozdrawiam
Dołaczam sie do apelu powyżej
NIe możecie sobie śpiewać tej nielubianej piosenki ale w formie wisła miasta hanba itd. ?
my będzie oryginalna wersje wy swoja wy rzechu nie popełnicie a my cel osiągniemy;-)
i wszystko będzie okej:)
a na meczu Repry w Chicago:
(...)
Organizatorzy spotkania postanowili pieczołowicie zadbać o bezpieczeństwo uczestników tego sportowego widowiska. Zakazem wnoszenia na trybuny objętych zostało wiele przedmiotów, wśród których figurują nawet parasole czy lody. Kibice będą musieli zrezygnować z prób wejścia m.in. z jakimikolwiek butelkami, kamerami wideo, produktami pirotechnicznymi czy nawet z bagażami o rozmiarach większych niż 8-11-12 cali. Nie będzie można wprowadzać także zwierząt.
źródło: PAP
Maniex Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a na meczu Repry w Chicago:
> (...)
> Organizatorzy spotkania postanowili pieczołowicie
> zadbać o bezpieczeństwo uczestników tego
> sportowego widowiska. Zakazem wnoszenia na trybuny
> objętych zostało wiele przedmiotów, wśród których
> figurują nawet parasole czy lody. Kibice będą
> musieli zrezygnować z prób wejścia m.in. z
> jakimikolwiek butelkami, kamerami wideo,
> produktami pirotechnicznymi czy nawet z bagażami o
> rozmiarach większych niż 8-11-12 cali. Nie będzie
> można wprowadzać także zwierząt.
> źródło: PAP
>
mam tylko nadzieje że u nas takich chec nie wprowadzą bo mój chomik by tego nie przeżył ;)
widocznie maniexowi marzy sie atmosfera taka jak na stadionach w Usa czy tez jak na Realu madryt
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)