pmx7 pytanie było wyraźnie zaadresowane do mnie więc jednak nie było retoryczne postaram sie odpowiedziec może cos dotrze.
Nie wszystko co jest na Zachodzie jest dobre, my żyjemy w Polsce i mamy troche inna tradycje kibicowania niz na Zachodzie. Poza tym nie byłbym taki pewien że wszędzie na trybunach panuje "Wersal" - śpiewy kibiców Liverpoolu na MU czy włoskich Tofosich.
Zeby była jasnośc uważam że awantury prędzej czy później zostaną wypchnięte ze stadionów i dobrze- poza stadionami i tak będą i tak.Bluzganie na Wisłe NON STOP też uważam że nie ma sensu to tylko powoduje ze cała Polska mówi o nas że mamy kompleksy.Natomiast sprzeciwiam sie wymysłom prof. Filipiaka bo one po prostu niszczą atmosfere meczu.Piłka nożna ma to do siebie że w kibicach (niekiedy nawet w na codzien spokojnych osobach) wywołuje ciśnienie któremu trzeba dac upust i nie doczekasz sie żeby wulgaryzmy zniknęły z trybun ani też z boiska (czytałem coś o planach śmiesznego pzpn zeby karac piłkarzy za przeklinanie). Tak jak już kiedyś napisałem w W UMIARZE wszystko jest dobre.
I JEŻELI miałbym wybierac między atmosferą sali teatralnej (bo do tego zmierzają plany Filipiaka) a atmosferą jak to określiłeś "chamstwa i prymitywizmu, a także zwykłej głupoty pomieszanej z brakiem wychowania" to wybrałbym atmosfere może i "chamstwa i prymitywizmu" ale stworzoną przez prawdziwych kibiców szczerze oddanych swojej drużynie.
Podsumuwujac: PANIE FILIPIAK NIE TĘDY DROGA!!!
To tyle co mam do powiedzenia w tym temacie
-
-
Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA
Nie piszę że Ci przeszkadza. Dziwię się tylko tej totalnej negacji wszystkich rozsądnych kroków.Wprawdzie te odciski palców to lekka przesada ale przywiązanie do miejsca i karnet to już w swiecie standart i jak pokazuje praktyka najskuteczniejsza broń w walce z bandytyzmem.
senior. za siebie mogę ręczyć, za innych nie, ale myślę, że też są szczerzy w swoich intencjach. jeżeli chodzi o restrykcje, to nie walcz z profesorem, tylko podziękuj swoim kumplom.
slifer - a Ciebie Twoje posty nie śmieszą. dziwna. jak za 10 lat znajdziesz je gdzieś w archiwum, to ręczę Ci, że parskniesz śmiechem.
KAZZ - wyłóż najpierw swoją kasę na Cracovię, a potem wprowadzaj swoje pomysły, które napewno podgrzeją atmosferę. jestem tego pewien. tylko niestety nie na długo.
borusk obiecuje że nie parskne, nie oczyszczam tu chuliganów nie mam takiego zamiaru ale wy też przesadzacie nie potraficie przyjąć żadnego argumentu aby zejść na kompromis chuligani są źli i precz z nimi! i wszystko w temacie a jak ktoś niezgodzi się z waszym zdaniem to nagle wylewa sie 100 postó z krytykom tego osobnika. Najbardziej mnie rozbawiło i letko zirytowało to co się stało z jednym z byłych moderatoró tego forum wyszło na to żę jak chce być moderatorem to musi mieć takie zdanie jak wy a jak nie ma to jak on możę być modem hehe to nie jest forum starszych kibicó Cracovii ale wszystkich kibicó pamietajcie o tym!
Widzę, że te chipy poskórne o których pisałem rzeczywiście będą na rzeczy skoro pomysły o odciskach już się pojawiają...
I błagam Was ludzie - przestańcie mi piać o zachodzie. Tak bardzo chcecie wprowadzać tamtejsze obyczaje, kulture i poziom. Podam prosty przykład - mecz z Zagłebiem. W drugiej połowie zasiadłem na jakiś kwadrans (z karnetem na A,żeby nie było) na tym całym Vip sektorze.
Qrwa jak zobaczyłem jak zagnojone są siedzonka w tym przybytku "bardzo ważnych osobistości" (tak ok 5 rząd od dołu) to pusty śmiech mnie ogarnął - jedyne porównanie jakie cisnęło mi się do głowy to rozmazane gówno.
To jest żenada, że klub opowida farmazony o rozwiązaniach podobno rodem z MU, bierze się za jakieś drakońskie porządki, a przy tak naprawde podstawowej, błachej sprawie wychodzi słoma z butów...
Ot cały zachód Made in Polska.
Slifer. z całym szacunkiem, ale o ile się nie mylę, to przed meczem z Zagłębiem Misior i Filipiak rozmawiali o kompromisie z najbardziej krewkimi chuliganami. i co? przystali na niego?????
Senior nie chodzi o to by wzorować się na Zachodzie ale na dobrych rozwiązaniach. Tak się składa że akurat na Zachodzie jest ich więcej i można powiedzieć z perspektywy ostatnich 10 lat, że się sprawdziły a skorzystały na tym i kluby i kibice.
Przed Meczem??? noto wy chyba też nie przystaliście bo jakbyście przytsali to byście nie gwizdali
że,ja też musiałem dożyć takich czasów??????
Ja tylko pokazuje pewną niekonsekwencje w działaniach. Chcecie z dnia na dzień porządków rodem z zachodu (ba nawet grubo bardziej drakońskich) no to w mgnieniu oka powinien nam również wyrosnąć stadion pokroju Anfield czy Godison Park. Wszak Kraków podobny gabartyowo do Livepool'u...
W mgnieniu oka to może wyrosnąć ale pokrzywa
senior napisał "Chcecie z dnia na dzień porządków rodem z zachodu (ba nawet grubo bardziej drakońskich) no to w mgnieniu oka powinien nam również wyrosnąć stadion pokroju Anfield czy Godison Park. Wszak Kraków podobny gabartyowo do Livepool'u...
Tak dopiero byłoby co roz....ać.
Najpierw trzeba do tego dorosnąć.
Klub Cracovia zasługuje na taki stadion ale "kibice" nie bardzo.
Dlatego teraz takie metody jakie zachowanie na stadionie.
sprawdzam tylko czy dostałem bana czy nie.... mam nadzieje ze za ten post nie dostane.
Panie Filipiak nie tak z nimi zrobić, Jest takie powiedzenie "kto mieczem wojuje od miecza ginie". Zatrudnić na jeden mecz 30 chłopa z GROMU najlepiej już emerytów/ tam bodaj po 35 roku życia można być emerytem/aby do takich podskakiwali/ , dać szaliki niech sie wmieszają w tłum na A , niech zagłuszają , gwizdają , jak sie powtórzy sytuacja z Zagłębia to niech spuszczą im taki wpierdol że im sie odechce do końca życia podnosić ręke na pasiaka.
do Gromu przyjmują po trzydziestce
czyli emerytura jakos po 40. wypada
ale ogólnie pomysł w dobrym kierunku :)
Awaria a ja cię przebiję moim pomysłem , proponuję aby Filipiak wynajął wojsko aby wjechało na sektor D i rozgniotło czołgami tych ''bandytów'' . Pasuje ci??
Romper nie pisałem nic o sektorze D , ja pisałem o tych gościach co pobili i stawiali sie do Dziadków .
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem!
Czy Wy myślicie że, ograniczenie liczby widzów to jest kara za wybryki na stadionie? To jest kara w dużej mierze dla klubu, bo traci nie małe pieniądze.
W zamknięciu sektora D nie chodziło zapewne o kare, chodziło raczej o to żeby każdy miał przyporządkowane swoje miejsce na stadionie dzieki czemu łatwiej będzie osoby przeszkadzające w oglądaniu wyeliminować.
Miejmy tylko nadzieje że te ograniczenia zostaną w krótkim czasie zniesione.
Slifer chyba raczej zabawny, ale i tak dzieki.Niedługo zobaczycie to o czym mowie bedzie normalnościa i to czy sie to komus podoba czy nie troche posteka, pomarudzi i pokornie złozy swoje odciski do bazy. Bedzie to rowniez w przypadku otzrymywania paszportow ( patrz kontrola na granicach USA ). A jak ktos chce sobie zrobic flaszeczke niech sobie zrobi w mieszkanku , w domku , na działce, niech idzie do restauracji.Tradycja 3ligowa musi umrzec , bo to juz nie trzecia liga,no ale niektórzy chyba dalej sa mentalnie w III lidze. Ja tez pamietam jak bylo fajnie na meczu wyjazdowym "u siebie" ze Skawinką luz, flaszeczki pekały, ludzi moze 2000-3000 tysciace duzo wolnego miejsca , bilety tanie jak barszcz i generalnie sielana, nasze kopacze kochane ledwo wygrywaja 2:1 a wlasciwie 1:2 bo mecz organizowała Skawinka ,na naszym stadionie. Zatem sie pytam jak ktos chce takich klimatow to zapraszam na mecze CRACOVII II , jest w sumie jeszcze fajniej , bo takiego polewu z kopaczy chyba nigdzie nie ma.Mozna sobie spokojnie spiewac Wisła to stara "baba lekich obyczajów" z takimi potęgami jak Bolesław Bukowno czy Skawa Wadowice , no ale moga byc tez i ciekawe mecze np z Garbarnią i tam widze szerokie pole do popisu dla naszych hools. a w sumie to juz nie bede wiecej pisał na te tematy , bo Zarzad sie wział do roboty zatem, tylk opowtórze BRAWO BRAWO BRAWO 100% poparcia dla Prof. Filipiaka i prezesa Misiora .
NIE DAJCIE SIE CHŁOPY.
ps. w sumie hools to tez sympatycy PASÓW ( tak mi sie wydaje , bo jakby nie to by poszli na Wisłe ) zatem proponuje ( troche zmieniam zdanie, no ale to w ramach pojednania )niech sobie ostatni raz śpiewają na WIsłe , tak jakby to był pogrzeb tej piesni i nie gwizdzmy tym razem.Tylko bijmy brawo.No albo chociaz nie gwizdzmy ten ostatni raz, zeby sie DOBRE CHŁOPAKI wykrzyczały za wszystkie czasy, w sumie ja tez sie musze przyznac ze spiewałem ta piosenke, ale Roman Steblecki mial racje i zaprzestałem bo nudna i durnowata , juz lepsza byla ta wersja
Wisła to miasta hanba
Wisła to jest nasz wróg
Wisły nie szanujemy
Bo to ubecki klub i tak dalej
No dobra koncze piep..yc dyrdymaly i zabieram sie do roboty.
WAZNE ZEBY NASI PUPILE WYGRALI Z KOLEJORZEM , a reszta sama przyjdzie
Rozsmieszaja mnie porownania do klobow: Groclin,Amica. Boje sie tez strasznie Wisly, jej kibicow (teraz mnie jeszcze bronili?kto?)i ciszy na stadionie.Rozumiem ze jak na stadionie Cracovi wprowadzi sie spokoj i kulturalny doping to na miescie bedzie rzadzic ... (to co spiewaja i mysla o NAS na TS mnie gowno obchodzi).Ja generalnie boje sie bandytow,pijanych gowniarzy z nozami itp. a nie kibicow.Zmiany nie wszyskie moze sa idealne ale jesli ktos mysli ze bedzie gorzej to jest w wielkim bledzie(ta runda juz chyba poszla na strate:(,czyt.poligon doswiadczalny).Jak na meczach bedzie zawsze te 6500 a dodatkowo kolejne steki osob beda odchodzic z bez biletow z pod kas to klub (jestem pewien) podniesie ten limit najpierw o 500 a pozniej o kolejne miejsca.Mysle ze za niedlugo beda wpuszczac 1500 jest poprostu zalosne.Spiewy na Wisle i kilka innych klubow beda tylko ze w odpowiedniej chwili (w trakcie konfrontacji z tymi zespolami)lub sporadycznie.Doping sie zorganizuje o to bym sie nie martwil.Przecierz to nie Ci zadymiarze,pijani malolaci za to odpowiadali a moze sie myle?Pisanie teraz ze to pikniki(generalnie nastawione pokojowo, a ze sobie gwizdali?spiewac mozna a gwizdac nie?)spowodowaly to wszysko jest juz wyrazem glupoty.
Kto to jest piknik?
Piknik siedzi w ciszy, ogladnie mecz, zje kielbaske i idzie grzecznie do domu, ach dostanie jeszcze po mordce od kibica druzyny przeciwnej.
Nie widzialem, nie slyszalem;).
Mam karnet i wcale sie nie ciesze:(.Naprawde zamiast sie klucic powinnismy byc razem!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)