Oświadczenie
Zarządu MKS Cracovia SSA
Na posiedzeniu w dniu 20 kwietnia 2005 roku, analizując wydarzenia po meczu z Zagłębiem Lubin Zarząd MKS Cracovia SSA postanowił co następuje:
Podziękować zdecydowanej większości kibiców za aktywne sprzeciwienie się wszystkim przejawom antydopingu i chuligańskich zachowań. Ta postawa kibiców zobowiązuje Zarząd i pracowników klubu do dalszych zdecydowanych działań mających na celu zapewnienie na stadionie warunków do kulturalnego i spokojnego oglądania widowiska sportowego.
W tym celu postanowiono co następuje:
Do dnia 22 kwietnia Klub opracuje materiały zgromadzone podczas utrwalania przebiegu spotkania z Zagłębiem Lubin i przekaże je policji wraz ze wskazówkami co do identyfikacji osób.
Szefostwu służb ochrony zostały przekazane zastrzeżenie co do pracy służb ochroniarskich i pouczenia odnośnie ich przyszłej pracy.
Niezależnie od wcześniej ogłoszonych działań Zarząd Klubu po meczu z Lechem do końca rundy wprowadzi następujące dodatkowe ograniczenia:
1. Jeszcze bardziej zmniejszy liczbę osób wpuszczanych na stadion do 6500, z czego sześć tysięcy na miejscach numerowanych (krzesełkach) i pięćset osób w sektorze D (wyłącznie tych, co mają już wykupione karnety).
2. Przedsprzedaż biletów za okazaniem identyfikatora prowadzona będzie wyłącznie na miejsca numerowane i wyłącznie w siedzibie Klubu na ulicy Wielickiej i ulicy Kałuży.
3. Osoby posiadające karnety bez numeru miejsca muszą przyjść z identyfikatorem do Klubu na ulicę Wielicką lub ulicę Kałuży i otrzymać numer miejsca, inaczej nie będą wpuszczane na stadion (nie dotyczy to 500 osób posiadających już karnety na sektor D).
4. W dniu meczu sprzedaż biletów nie będzie prowadzona, kasy będą nieczynne.
5. Restrykcyjnie egzekwowane będą wcześniej ogłoszone ograniczenia co do nie wpuszczania na stadion dzieci bez opieki dorosłych i osób nietrzeźwych oraz pozostawania kibiców na swoich miejscach w trakcie widowiska.
Ze względu na funkcjonowanie w dniach meczów w bezpośrednim sąsiedztwie klubu barów i restauracji sprzedających alkohol Zarząd Klubu zwróci się do PZPN-u z prośbą o niewyrażenie zgody na wpuszczenie do końca rundy kibiców gości.
Zarząd MKS Cracovia SSA
źródło: www.cracovia.pl
-
-
Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA
Czyli sektor D zamknięty.
Kibicom Antywisły juz dziekujemy.
TO JEST NAPRAWDE RADYKALNE !!
a jednak mają jaja w klubie
i forum tez zapewne czytają
nie no! jaja sie dzieją.Bedzie walka o bilety..mnie sie to nie uśmiecha :/
Przez takie działanie to dopiero będą jaja
Sektor D zamknięty dla ludzi bez karnetów ale jak masz karnet to będziesz miał komfortowe warunki oglądania meczu:)
Ciekawy jestem co z tego będzie??
Szkoda że derby bez Wisły...
oj wisly szkoda...
Ehhh ale sie porobiło...
ale tego co wczoraj zobaczyłam i usłyszałam nie chce już NIGDY więcej!!
Dobrze że mam karnecik;-)
A walka będzie...i to bardzo!!
A z wisla...ehhh no szkoda derbów...trzeba podziękowac pewnym panom za wczoraj:/
Cracovia to brzmi dumnie a nazwa zobowiązuje - brawo zarząd brawo Pan Filipiak.
W końcu stadion Cracovii będzie stadionem rodzinnym
Ja kibic Cracovii i całej piłki nożnej, dziękuje za działanie zmierzające do opanowania zdziczenia obyczajów na stadionie im. Jana Pawła II
Jak bedzie taka potrzeba, to nalezy jeszcze iśc dalej ..
tak najlepiej zmniejszmy ilość miejsc do 3000 i będziemy mieli nowe Wronki i Grodzisk. paranoja... ci co wczoraj "robili porządek" i tak wejdą, a ucierpi na tym normalny kibic, który przychodzi oglądnąć mecz. a co z tymi normalnymi, których nie stać na karnet? szkoda gadać.... ciekawe czy w Anglii kiedykolwiek wpadli na takie "super pomysły"..., a tam dali sobie radę z zadymami na stadionach ( bo poza nimi wszystko jest tak jak kiedyś - polecam oglądnąć film pt."Football Factory" )... k.rwa! czy nie możemy w tym kraju korzystać z doświadczeń innych?! czy zawsze musimy robić coś pod prąd?!
Nie wyobrażam sobie tego 6500?? to jakas paranoja! ja mam karnet na D ale moi kumple nie mają co może z Trzebini mają jechać w tygodniu specialnie żeby wywalczyć bilet??
No cóż musze powiedzieć że jestem zaskoczony. Byłem prawie pewien, że nic nie zrobią a tu...
Jak najbardziej popieram wprowadzone ograniczenia bo to jedyna droga do normlaności na naszym stadionie. Szkoda będzie oglądać derby bez wiślaków, ale trudno trzeba patrzeć przyszłościowo - nie wpuścimy ich teraz to wpuścimy następnym razem.
Będzie mniejsza frekwencja, ale co nam z tych gardeł co się drą w kółko o gts-ie??
A chuligani niech walczą dalej, ale poza stadionem...
Slifer i reszta - NA SEKTOR D WCHODZA TYLKO CI CO JUZ MAJA KARNET nie bedzie tam biletow, to 6500 to chyba akurat tyle ile mam siedlisk na meczu. Czyli mlyn 500 osob...
KAROLO TERAZ TO MŁYN SOBIE NA C ZROBISZ
Ja niechce nic mówić ale teraz to dopiero sie zacznie
Dobra wszystko fajnie cieszycie się i wogóle, ale co mam powiedzieć np. JA :D. Mam karnet na "D" ale moja kobieta już nie, a jak tylko może chodzi na mecze ze mną????
I niech mi ktoś nie wyjeżdza, że jestem jakimś tam antykibicem czy czymś takim i macie to głęboko gdzieś co teraz zrobię. Dla informacji co po niektórych na "D" chodzą również normalni kibice, ci których nie stać albo po prostu lubią "mocniej" dopingować (i bynajlmniej nie mówię tu o k......niu na lewo i prawo, bo to już po prostu stało się nudne i i najzwyczajniej idiotyczne).
Więc teraz co albo będę chodził sam albo będe musiał kupować 2 bilety na B lub C. No chyba, że będzie jakaś wymiana karnetów (wtedy przynajmniej musiał bym wykładać kaskę tylko za jeden bilet).
PawelKSC jakis problem? Poza tym nie siedze na C
radykalne - fakt..
a czy się teraz dopiero zacznie - nie sądze..
Generalnie - jestem pozytywnie zaskoczona, ale jednak ZASKOCZONA. Zobaczymy, jak to sie dalej potoczy..
Kto wie, może jeszcze można wykupić teraz karnet na D i spoko.
Moze tak jeszcze można, nie wiem.
Może jak komuś zależy, może warto sprawdzić...
Generalnie, to i tak był problem, by te 6500 sprzedać, nie oszukujmy się.
Derby byłyby tylko wyjątkiem.
Ale poza tym popieram, popieram.
No zacznie sie ale normalnosc na Naszym stadionie!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)