a co komu przeszkadza szalik
tak jak jedni lubia wisle tak drudzy cracovie a trzeci hutnika i kazdy moze nosic co chce i nie powinno mu sie tego zabierac ani go bic o to to tak jakby brunet pobil blondyna bo ma inny kolor wlosow ;/ niech wszyscy sie zastanowaia i zaczna szanowac kibicow innych klubow krakowskich i innych
Cracovia + Wisla + Hutnik = JEDNOŚĆ KRAKOWA
-
-
POJEDNANIE TERAZ ... A CO POZNIEJ
Kibicuje Wisle i mysle ze Nasze kluby nie musza sie kochac...wystarczy tylko wzajemny szcunek..
Wisła Kraków
widze,że już emocje opadły i powracamy do normalności
JR napisał(a):
> no w czym problem?
>
> -> "dawaj szmate i s****", bierzesz szalik i po ptakach, ja nie
> mowie zeby sie glaskac nawazjem ale wcalnie nie trzeba nikogo
> bic, gonic itd :/
A jeśli napadnięty odpowie "sami s***jcie" to jak sądzisz odpowiedzą "bardzo cię przepraszamy" i pójdą dalej? Może powiesz, że poszkodowany sam jest sobie winien jeśli jednak nie będą tacy łaskawi i go np skopią???
Nie ma o czym dyskutować - jeśli legalizujemy akt wymuszenia, czyli kradzież szalika to do bójek i dalszego nakręcania spirali nienawiści już tylko krok
FanatykKSC - jezeli ktos im tak odpowie tzn. ze prawdopodobnie tez jest chetny na zadyme. Chodzi mi tylko o to zeby nie bylo przypadkow ze zostali pobici itp. ludzie bezbronii i niewinni (maloalty, laski, starsi ludzie - duzo bylo tego rodzaju przypadkow). Co szkodzi sprobowac zeby bylo tak jak ja napisalem? Zero agresjii jest niemozliwe :/ Wiec jesli juz ma cos sie dziac to w tej "honorowej" formie niz tak jak jest czesto teraz...
ps. tak sobie mysle... WISLA-HUTNIK-CRACOVIA to juz banda nie do ruszenia bylaby hehe ;) ;)))))
Ludzie szacunek przede wszystkim!!! i tyle w tym temacie.
Pomyślcie sobie tylko że dopiero śmierć NAJWIĘKSZEGO Z WIELKICH <
A później wystarczy szacunek do drugiego człowieka.
I sportowa rywalizacja.
Prosze Was ludzie, nie zaprzepaśćmy tej szansy.
Tylko Pasy.
szacunek..ponad Wszystko..
nie rozumie..niektórych waszych wypowiedzi..
pobic kogos..bo kibicuje Lechowi....Zabrzu..czy..bo ja wiem...
Zootechnikowi Zurawina..
przeciez..ludziska..nie o to w tym chodzi..
kupil bym z wielka radościa..szalik w białoczerwone pasy dla siebie..
czapkę...z gwiazdą Wisły dla mojej Pani...i ..KOSZULKE LECHA DLA SYNA..I CO..
dostane w morde..od jakiejs bandy oszołomów..i gdzie tu sens..
tak naprawde zapominacie co niektórzy o co w tym wszystkim chodzi..
jakie ustawki, sprzęt,..krojenie szalików...
tu chodzi..o uczciwa walke na boisku,..o dopingowanie..swojej druzyny..
o super spedzony czas na stadione z całą rodziną..
a nie o strach, ze ktos zrobi Ci kuku..bo..on ma biało niebieski szalik..a ty zielono pomaranczowy..
pozdrawiam serdecznie wszystkich ludzi którzy zaczynaja myslec ..
nie musi byc chamstwa przemocy..na naszych stadionach..
szanuje wszystkich kibiców..i wiecie co..
swego czasu wracałem z Katowic z ekipa Slaska Wrocław..było wesoło, fajnie...nawet wtedy gdy dowiedzieli sie ze jestem z Wałbrzycha...
raz jeszcze pozdrawiam wszyskich myslacych..
nitzer@interia.pl
JR : jesli mi ktos chce wziasc szal hipotetycznie to mu mowie spierdalaj nie dlatego ze chce zadymy tylko wole dostac wpierdol niz stracic barwy ktore beda pozniej spalone.
Na miescie oddajesz komorke kazdemu kto cie o to poprosi tylko dlatego ze nie jestes chetny na zadyme akurat ???
Jęsli by udalo się doprowadzić do tego by hooligan bił sie tylko z hooliganem nie atakując i nie krojąc normalnego kibica (piknika)kluby krakowskie zarobiły by krocie na pamiatkach klubowych i biletach wstępu na mecze.Przecież hooligani mogą mieć inne specyficzne (różniące się od innych szaliki)i jak chcą to do woli moga się kroić.Normalni zwykli kibice nie muszą się lubić -ale mogą się tolerować.Kluby by na tym skorzystały.
WislaTsKrakow---> ale nie wiem jak ty ja nie wierze ze wszyscy sie nagle nawroca i sie pokochaja. Chodzi o to by uniknac ofiar niewinnych. No powiedz mi znasz klub w ktorym nie ma takich osob s=co lubia sie bic...? A jak juz sa to niech sie dogaduja...
Bo czemu jest winny chlopak ktorego pobija w 15-nastu bo ma szalik innego klubu?
JR - a dlaczego twierdzisz, że "zero agresji jest niemożliwe". Zobacz co stało się na Wyspach Brytyjskich w połowie lat 90-tych.
Kibice zrozumieli, że najwazniejsza jest rywalizacja sportowa, szacunek dla sportowców, szacunek dla kibiców przeciwnej drużyny i dopiero wtedy pojawia się szacunek dla siebie.
Jeśli wyjdziesz na miasto skroić komuś barwy, a ów nieszczęśnik powie proste NIE, to czy to też początek zadymy. Z jednej strony mówisz o spokoju i szacunku, a z drugiej mówisz o tych co wychodzą na ulicę polować. A jak myślisz po co oni idą? Kto tu chce zadymy? I Ty JR na to się zgadzasz, dajesz przyzwolenie.
A ja się nie zgadzam.
To ustosunkuje, się do Twoich pomysłów
-> zaczeto miedzy soba szanowac swoje zycie
A dlaczego tylko życie? A zdrowie, a światopogląd, a wolność wyboru, a wolność słowa, a osobę ludzką!!!!!
Jeśli tak podchodzisz, to zawsze powalasz na skopanie kogoś niemal do nieprzytomności. Bo przecież nie umarł, więc szanuję jego życie :(
-> zeby chuligani walczyli z chuliganami lub najlepiej ustawiali sie
Jeśli ktoś chce się bić, to niech zacznie uprawiać jakieś sporty walki. Może będzie to z korzyścią dla polskiego sportu. Jeśli jednak chce bójek to rzeczywiście jedynie ustawki to mogą rozwiązać, ale z zastrzeżeniem (Z DALA OD MIASTA !!!)
-> a jezeli musza juz wychodzic na ulice i szukac "ofiar" to niech juz wezma komus ten szalik ale czlowiekowi dadza spokoj !!!!
NIE, NIE, NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
->i oczywiscie wycofac calkowicie sprzet
To oczywiste
JR tak jak już odpowiedział Ci Dinthalion, ja również nigdy nie szukam zadymy (jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem;)), ale nie oddam szlika na takież hasełko, i chodzi przecież cały czas o to właśnie, żeby po Tym Mieście, można było spokojnie chodzić w barwach swojego Ukochanego Klubu. Żeby szczawie grające po boiskach czy trawnikach, nie musiały ubierać koszulki Milanu, Realu, Barcelony, bo obawiają się, że wpadnie ktoś z sąsiedniedniego osiedla z siekierą w ręku "zaproponuje" pozbycia się Ukochanej koszulki z Białą Gwiazdą na piersi, Pasiastą, bądź też w niebieskich Hutniczych barwach.
To jest rzecz podstawowa, która się MUSI zmienić. Ktoś ma ochotę się "spróbować" znajdzie równie chętnych po każdej ze stron... ale niech nie szuka na "siłę", wśród tych, którzy takie "zabawy" mają głęboko...
KsC*eNHa --> odpowiem na twoje pytanie..
co później? - derby...
Derby :)
czy Derby :(
????????
a może Derby :/
lub Derby :]
??
najgorzej bedzie jesli nawet smierć tak wielkiego człowieka, naszego Rodaka nie pomoże.........wtedy już nie ma dla nas ratunku:(((
chyba juz na drugi dzien na 15 godzin po Mszy na Cracovii Craxie juz sa incydenty slowne wiec to nie przetrwa chyba ... :/ wkoncu SWIETA WOJNA
Nierozumiem jak kibic Cracovii może pisać Craxa.......... wkur..... mnie ten wyraz
śmierć tak wilekiego człowieka jak Papa ni ejest w stanie nas pogodzić..gazety ..media..patrzą na wszystko z perspektywy jednego wieczoru..jednego zdarzenia..ale my przeciez wiemy jak to wyglada naprawdę..ja jestem kibicem Wisły od 12 lat...przez ten czas jak każdy z was miałam różne doświadczenia..życie uczy..nie jestem w stanie teraz bez słowa rzucić się w ramiona któregoś z Was (bez podtextów) i udawać że nic się nigdy nie stało..nie potrafię tez zapomniec..ale bardzo chciałabym żeby coś się zmieniło..wszyscy wiemy że żadna przyjaźń nie wchodzi w grę..ale może faktycznie..takie pojednanie..zawieszenie broni...nie wiem..pewnie życie wszystko zweryfikuje...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)