W programie TV3 - padła propozycja by do godła Wisły i Cracovii dołączyć akcenty Papieskie i na to profesor odpowiedział odmownie. Ja też przyznaję mu rację.
Co do oprawy meczu z Legią, oczywiście także jestem za "pełną kulturą" !
Przede wszystkim należy brawami powitać zarówno piłkarzy jak i kibiców warszawskich. Ostatnie wydarzenia w Krakowie (w Rzymie oczywiście też) do czegoś nas zobowiązują. Ponieważ, nie czarujmy się znajdą się również prymitywy, należy ich skutecznie uciszać np. okrzykiem "pojednanie dla Papieża".
Klub musi jeszcze rozwiązać jeden zasadniczy problem! Alkohol sprzedawany przed meczem w okolicznych knajpkach! Przynajmniej dwie godziny przed meczem powinno się przerwać sprzedaży piwa w knajpkach. Oczywiście zaraz po meczu każdy "uzależniony" będzie mógł w gronie kibicowskim podyskutować przy kufelku piwa.
W kwestii obecności kibiców innych krakowskich klubów na naszym stadionie, oczywiście dążąc do normalności nie można ich pozbawiać takiego prawa! Ale na Boga bez barw proszę! Wzajemna tolerancja ma tak mały staż, że nie warto ryzykować!
Mam jeszcze jeden apel do kibiców!
Legia to bardzo dobra drużyna i na jej tle może nam czasami "nie isć". Pokażmy, że jesteśmy z Pasami na dobre i na złe i powstrzymajmy się od drwin i złośliwości jakie niestety słychać było na sparingach z ust "naszych" rodzimych malkontentów!
Pozdrawiam!
-
-
Cracovia - Legia (kibicowsko)
stary kibol - ze wszystkim się zgadzam poza jednym - tj zakazem sprzedaży piwa
przecie ż to byłaby fikcja - CI najbardziej agresywni przecież przychodzą już kompletnei nawaleni , bądź piją flaszki pod stadionem, zresztą piwo w puszkach też nie problem sobie kupić
jedyne co byś osiągnął tym zakazem to wściekłość normalnych kibiców, którzy sobei siadają "na jednym" przed meczykiem w Aldze
pomijam już fakt, że taki zakaz jest niemożliwy, bo właściciele knajp mają wykupioną koncesję na alkohol i też chcą zarabiać na swoim biznesie, więc niby jakim prawem miałbyś pozbawić ich chleba??
Jedyne co tu można postulować, to by wreszcie klub znalazł jakąś ochronę z prawdziwego zdarzenia, bo ta śmieszna firma która chroni nasze mecze rewiduje od stóp do głów ludzi powyżej 50 roku życia, a młodych pijanych gnoji z kieszeniami wypchanymi wódką i piwem wpuszcza bez problemu, często bez biletu.......
Problemem nie jest sama sprzedaż alkoholu, a wpuszczanie osób nietrzeźwych na stadion. Dopuszczają do tego pracownicy firm ochroniarskich działających na naszym stadionie.
Sa jeszcze bilety na jutrzejszy mecz?
Gratuluje zwyciestwu Cracovii brawo!!
gratuluję:)
p.s. byłam na meczu..
Szkoda zadymy....
zasluzone zwyciestwo gratulacje
Wiślaki pierdonijcie się w głowy.
Trzeba było do Płocka jechać a nie na Kałuży
Paranoja - ja się wypisuje
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)