Depesz - to co napisałeś to soista kwintesencja esencji .
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
MX....a zwrociles uwage ze jestes w mniejszosci....mozesz sie tak dobrze lac ze rozkladasz 10 konkretnych chlopa ale 20 paru tysiecy i wiecej bedacych za pojednaniem nie rozlozysz...powiem wiecej...oni ciebie moga dopasc...i co wtedy?? Smieszne jest to co napisales....pozatym obecnie kluby zaczynaja patrzec na to co robia ich fani...i nie zdziw sie ze kiedys wydymisz do Wislaka w barwach....poczym podejdzie do ciebie koles szafa i tobie zadupcy, a potem cie laskawie oswieci ze on jest z Craxy i nie pozwoli na lamanie ustalonych zasad pojednania.
hehehe snake. racja. po jakimś czasie działania takich "Aniołów Stróżów" wielu by się odechciało upakarzać własny klub :)
Gwoli ścisłości niepisałem o nastolatkach z nożami a o ludziach mających na
dzień dzisiejszy pod czterdziestke.
osobiście mi zależy żeby skończyły się walki na noże, siekiery, itp....
u nas w atenach cos takiego jest niemożliwe
To w Atenach dostawcą internetu jest Autocom.pl ?
Marcin, a mnie zależy aby walki się skończyły wszelakie. Albo przynajmniej niech to będzie zabawa dla zainteresowanych. Szkoda mi trochę pieniędzy z moich podatków na ich leczenie, ale jakoś to zdzierżę.
obecnie jestem w polsce u siostry
i korzystam z jej internetu
u nas to swego czasu nawet uzywali broni palnej w czasie zadym
wszechateński no napisz może jeszcze że polecasz przenieść te doświadczenia do Krakowa.(te z bronią) oraz może coś więcej rozpylić wąglika na stadionem drużyny przeciwnej? porwać samolot i w ataku samobujczym przy....... w stadion podczas meczu? hm.... albo inaczej weż moje pomysły do Aten zostaniesz mistrzem sztuki zadymiarskiej...
"... A prócz tego - tylu ludzi ginie niewinnie, choćby i w tym kraju, w którym żyjemy..." - fragment Testamentu Ojca Świetego
Pomyślmy o Krakowie i Polsce
rób ta co chceta wali mnie to.... ale przed kolejnym meczem wisły chętnie wyjdę na kolejny połów szalików... Pozdrawiam!
uważam że "Święta Wojna" sie nie skończy. jak juz wpisałem w innym poście kibice lali sie od poczatków piłki nożej i podejrzewam ze to sie nie zmieni. Chodzi o to żeby walka nabrała zasad żeby ludzie nie gineli na ulicy. Bardzo dobrze to ujął kolo o nicku BiałaGwiazda. Twierdze, że trwałe pojednanie nie jest możliwe " z definicji" jednak jest możliwy szacunek wprowadzenie zasad "usportowienie" pozaboiskowej rywalizacji. Po poniedziałkowej mszy także chuligani pokazali ze może by spokuj ze mozna stac obok siebie chociaż w ten jeden dzień i to jest CUD. Mysle że to bedzie początkiem przemian w kibicowskiej Polsce, przemian które wydawały sie jeszcze niedawno kosmiczne nierealne. Może za kilka/naście lat bedzie mozna bezkarnie chodzicw barwach po wrogim terenie ale na dzień dzisieszy to jest niemożliwe co w żaden sposób nie umniejsza rangi poniedziałkowej Mszy.
i jeszcze jedno Msza doszła do skutku także a może nawet głównie dzięki tym którym nie obce jest krojenie barw i zastanówcie sie czy ok jest przekreślanie ich,wyzywanie od debili półgłówków Papież z takim myśleniem doprowadziłby tylko do coraz większych podziałów a nie do pojednania między wyznaniami
-=KsC_Qr2nOw=- , to przynajmniej nie rób tego w "imieniu Cracovii". Nie zakładaj szalika w pasy i pod żadnym pozorem nie mów, że jesteś kibicem Cracovii. Mam nadzieję, że chociaż tyle możesz uczynić dla dobra klubu.
Kazz, chyba nie do końca zrozumiałeś myślenie Papieża.
A przemiany są dziś niemozliwe zdaniem wielu, bo jest im to nie na ręke. To jest najbardziej przykre.
-=KsC_Qr2nOw=-
i naucz sie adresu twojego przyszłego apartamentowca:
Montelupich 7, 31-155 Kraków
Bo prędzej czy później trafiają tam ci wszyscy którzy krzywdzą drugiego CZŁOWIEKA.
Obyś się chłopie w porę opamiętał bo pewnego dnia może być za późno !!!
A tak w ogóle abstrahując częściowo od tego wątku myślę iż ludzie zaślepieni nienawiścią karają swoją agresją obcych ludzi, jakichś "onych" bo mają gówniane życie, lub są zbyt młodzi by to zrozumieć.
Mam taka mysl.
Moze warto bylo by zasugerowac zarzadom obydwu klubów, aby rozwazyly mozliwosc wystosowania wspolnego listu do kibicow. W takim liscie kluby mogliby oswiadczyc, ze nie zycza sobie, aby ktokolwiek akty agresji wobec kibiców innych druzyn firmowal nazwa klubu.
Moze wtedy ludzie pokroju MX zrozumieja, ze ich walki sluza jedynie im samym, a nie dobru klubu.
KSC Qrdwanów
Tak doskonale pamiętasz historię klubowo/kibicowską i nie potrafisz o tym zapomnieć.
W takim razie co sądzisz o Waszej zgodzie z Lechem Poznań.
Toż to kibice którzy jeszzce w latach 90-tych (początki) w calej Polsce utożamiani byli z ... no właśnie wiesz z czym ?
Z konfidenctwem...podpowiadam bo nie masz jeszcze 20 lat historyku.
Bez urazy.
Moje zdanie jest [b]trochę[/b] zbliżone do Twojego ale takie argumenty jakich używasz łatwo przeciw Tobie obrócć co niniejszym uczyniłem.
jesli nie robicie tego dla siebie to zróbcie to dla swoich dzieci....wiem ze to wielkie słowa, ale jak juz pisałam trzyma za nas kciuki WIELKI CZŁOWIEK!!!
chciałabym aby w przyszłości moje dziecko szło spokojnie na mecz, zeby mogło poczuc SPORTOWE EMOCJE....
ehhh... nie rozumiem co Was tak ciągnie do tej agresji,??? współczuje waszym rodzicom, przyjaciolom(ekhm...) i najbliższemu otoczeniu...:|
i w sumie by mnie to gó*** obchodziło gdyby nie fakt ze Wasza głupota ma wpływ na wizerunek mojego ukochanego klubu i może zaszkodzić najbliższym mi osobom:/
north po 1. 20 lat mam;-) a po 2. dlatego przeszłość wisływam tak wypominamy bo te jej passe świetności odbywały się także naszym kosztem....
a do reszty... czy ja napisałem iż biegam z nozem siekiera i tne ludzi? czy napisałem iż jestem zwolennikiem sprzętu?< za co przeważnie ladują ludzie na monte lupi 7 > mi samemu często próbowali barwy zabrać co im się na moje szczęscie nigdy nie udało więc dlatego ja czasem skrobne szal wisły.... przeważnie oporu nie stawiają ludzie którzy widzą dużo większą grupę więc i im sie nic złego nie dzieje prócz tego że barwy stracą
skrobnę????
znaczy doprowadze do "stanu bezradności" i ukradnę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)