Święta wojna niech trwa ALE TYLKO NA BOISKU
na trybunach, w mieście, na osiedlach...
niech zapanuje spokój i POKÓJ....
BĄDŹMY RYWALAMI NA BOISKU
I TYLKO TAM
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
serce sie raduje jak czytam o zgodzie ,niestety nie moge byc osobiscie na stadionie Cracovii ale myslami i dusza jestem z wami ,to jest najwiekszy prezent jaki moglem dostac w dniu moich urodzin ,dziekuje wszystkim kibica ktorzy mysla juz tylko o zgodzie i wspanialym dopingu swoich ukochanych druzyn ,Krakow jest stolicy pilkarstwa w Polsce i niech pozostanie dobrym przykladem dla innych miast.
Pozdrawiam wszytskich i do zobaczeniu na meczu.
A na derbach moze wspolnie bedziemy spiewac" Jak dlugo na Wawelu"
Ja jestem za i wieze ze jest to mozliwe jezeli tylko wy w to uwiezycie i troche sie postaracie damy rade !!!
Święta Wojna ??? to tak chore haslo ze az sie serce kraje jeseli nie wiezycie w to to po co na stadion sie wybieracie jeseli doszlo by do zgody smierc Ojca byla by jeszcze wartosciowsza to szansa jaka sie juz nie powtorzy wiec sprobujmy ja wykorzystac i wybaczajmy jak to robil Karol Wojtyla jezeli tylko zechcemy damy rade Zróbmy to dla ojca swietego i zmienmy historie zrobmy to co nie mozliwe blagam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
słuchajcie, wiem zabrzmi to dla Was dziwnie..ale jestem kibicem zarówno Crakovii...i Wisły...
kibicuje POLSKIEJ piłce..od 30 lat..
macie wspanałe kluby, wspaniałe tradycje..wspanaiłych zawodników..
i tego wam zazdroszcze..
mieszkam w Wałbrzychu..kiedys dwa duze kluby..Zaglebie Wałbrzych..i Górnik Wałbrzych..teraz..druzyna..w 4 lidze..o jakiejś zlepkowej nazwie..
ale kiedys..wojna byla i u nas..
na jednym osiedlu, mieszkały zagłebiaki i górnicy..
było to cos dziwnego..smutnego ..ludzie mijajacy sie codziennie..na ulicy..w windach..musieli ogladac sie za siebie..
ta cala nienawisc..to bzdety..po co to komu..
ile dał bym..za to aby usiaść na ławce..i w spokoju obejrzec dobry mecz...w wspaniałej oprawie..a to potraficie robic..
dajcie temu spokój..nie zabijajcie ducha sportu..
Najwazniejszy Kibic Pasów..potrafił pokochac wszystkich...
ludzi których dzieliło o wiele wiecej niż kolor barw klubowych..
wszyscy jestesmy mu to winni..bo jesli zagubimy gdzies sens Jego słów..
to wszystkie te msze, pielgrzymki....
to wszystko pójdzie..na nic..
pozdrawiam Was wszystkich..zarówno kibiców Pasów jak i Wisełki..
Robert
ja mysle ze najlepszym pomyslem na pojdenanie klubow jest zaangazowanie w to pilkarzy...
Trzeba wierzyc ze cos sie zmieni. Przede wszystkim wzajemny szacunek do siebie!!! Pozdrowienia dla wszystkich kibicow z calej Polski. Zaluje bardzo ze nie moglem byc dzisiaj na stadionie Cracovi. Ojciec Swiety Jan Pawel II zawsze bedzie z nami.
Ja jestem z legnicy, ale kibicuje wszystkim polskim kluba. Gdyby sie to wam udalo to by bylo naprawde cos wielkiego. Tylko głupcy zmarnowali by taka okazje. Zapomnijcie o przeszłości, wybaczcie sobie. Pomyslcie o tym ile mogli byscie zyskac.
1 mogli byscie chodzic spokojnie po ulicach
2 moglibyscie zbudowac jeden wielki stadion
3 jestem pewien ze ten stadion nie byl by nawet pomazany markerem po siedzeniach bo kazdy by o niego dbal
4 takiego czynu jeszcze zadni kibice nie dokonali
5 wiekszy stadion a przedewszystkim wiecej kibicow(bo niektorzy boja sie przychodzic na mecze) rowna sie wiecej pieniedzy ze sprzedazy biletow, co przeklada sie na wiecej kasy z kolei to na leprzych zawodnikow(choc w obu klubach sa dobrzy) dalej lepsza gra czyli wysokie miejcsa w lidze i lepsze osiagniecia w pucharach (znowu $$$$$$) itd spirala sie kreci - wiecie o co chodzi:)
6 i wiele innych pozytywow.
mam nadzieje ze sie wam uda. niewatpie w to.
moim zdaniem powinny juz od zaraz zaczac sie rozmowy na temat pokoju miedzy kibicami, ale nie tylko na czas zaloby ale na dlugi dlugi czas.
mysle ze ten scenariusz cie spelni i dacie rade wiec proponuje stadiony nazwac im. Jana Pawła II (nie widze wogole innej opcji :D)
Tak wiec przedstawiciele kibicow obydwu stron DO DZIEŁA!!!!!
przedewszystkim to propaganda..
rozpowiadac jakie sa wszystkich odczucia i wogole jakos innym dac do zrozumienia ze bojki i krojenei nie am sensu...
NIE WSZYSCY MAJA NETA !! !! !! !!
Wlasnie wrocilem...
Dziekuje za przyjecie wszystkim NORMALNYM kibicom Cracovii ktorzy przyjeli nas godnie!Wielki szacunke dla WAS!
Zeby nie bylo tak rozowo "dziekuje" takze tym osobom, ktore przywitaly Wislakow szalikiem "SMIERC WISLE"....
Pozdrawiam
pozwole sobie zabrać głos w tej dyskusji.na wstepie zaznaczam,że NIE jestem przeciwny pojednaniu..........ale jest kilka problemów.Pierwszy problem kojarzy mi sie troche z unią Polsko-Litewską.Musicie sie określić czy chcecie zgody w sensie razem chodzimy na mecze,wspolne wyjazdy itp. czy,że tak powiem przyjazne unikanie sie.Tutaj są pierwsze różnice.Co więcej Wy sobie tutaj możecie pisać,w praktyce będzie inaczej.Już widze jak jakies osiedlowe grupki zaprzestają wjazdów z kosami,uważam ,ze jest to niemożliwe.Nie łudźcie sie ,ze w najbliższym czasie będziecie mogli przejechac w koszulce danego klubu przez miasto bez zadnej zaczepki,zawsze znajdą sie jacys ludzie,którzy sie wyłamią.chodzenie w barwach odpada z tych wzgledów.Nawet dzisiaj co pisał kolega kilkanascie postów wyżej ktoś został obity :|.Ja poczekam jak to sie rozwinie,wielkim sprawdzianiem będą derby.Ja powiem tak: nie mówie nie,ale widze zbyt wiele barier do przełamania i nie wiem czy jest to możliwe,życze jednak wszystkiego najlepszego.
Bylo fajnie. Ogladam wlasnie powtorke. Mniej wiecej polowa mszy wlasnie jest, już zdarzylem wypatrzyc 3 szale "ŁOWCY PSÓW", z czego jeden skierowany w strone kibiców podnosząch szaliki WisŁy do góry. Chociaż dziś migliście się opamiętać.
Sorry za napinke
a widziałem ,ze nasi mieli koszulki WIERNOŚĆI
Ja też jestem za końcem wojny!! Zróbmy wszycy to dla Papieża Jana Pawła II który bardzo chciał pogodzić cały świat, a teraz niestety on odszedł.
Zróbmy to dla niego. Taki kibic jak Papież napewno by tak postąpił!!!
A ja jestem kibicem Wisły kraków i zdecydowanie popieram to!!! Koniec tej bezsensownej wojny!!!! Obie drużyny pochodzą przecież z Krakowa!!!! Pozdrawiam wszystkich kibiców Cracovii!!! ŁĄczmy sie w modlitwie za Tego WIELKIEGO CZŁOWIEKA!!!!!
Ludzie, dzisiaj się udało Staliśmy obok siebie wszyscy razem nie jako Wislacy i Pasy, ale jako kibice, kibice z Krakowa (i innych miast) czy tak nie moze byc jush zawsze??
Gdyby Ojciec Święty wiedzial o biciu i zabijaniu miedzy kibicami, to nie przyjalby na audiencji ani jednych ani drugich. Jak poczulibyscie sie wtedy, gdyby goscily u niego druzyny barcelony, romy, a z krakowa umilowanego miasta ZADNA ??????????????????
PS.
Święta to jest królowa Jadwiga, spoczywajaca na Wawelu,
Święty to jest Ojciec, Jan Paweł II, a nie jakaś wojna, na ktorej sie bluzga, bije, upadla, morduje... sie BLIŹNIEGO=CZŁOWIEKA
Rysieg masz racje!! popieram!! dobre słowa!!
Już zaczyna się licytacja.
Dajcie sobie na luz.
Cieszmy się wogóle ze spotkania.
I pracujmy nad pojednaniem.
WISŁA KRAKÓW WIDOK
Juz zaczynacie...? Bylo wspaniale nie da sie okreslic tego uczucia!
bzdura........;/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)