wiślak - z powodu jednej głupiej gąski tracisz wiarę w możliwość porozumienia? Cała dzisiejsza msza była pokazanie wiary nas wszystkich niezależnie od klubu któremu kibicujemy.
-
-
Przesłanie Papieża, a kibice w Krakowie.
było by naprawde dobrze gdyby chociaz troche sie zminiło nastawienia kibiców do siebie...ja jestem otwarty na wszelkie propozycje i byłem pewnien przed msza ze tak sie moze stac ze cos dobre sie dzieje w tym kierunku...ale widzac 10 letnia dziewczynke która z taka nienawiscia w oczach mowi takie słowa...trace wogule nadzieje!!!!
oj alez Ty masz probolemy !! byles na mszy ? widziales co sie dzieje ? jak bylo ? jaki byl stosunek Cracovii do Was ? to sie zastanow chlopie , jak dla mnie to Ciebie boli ze tak sie dzieje , ze Cracovia cos osiagnela , o jakiej Ty paranoji mowisz ? nie chce sie klocic , ale nie przesadzajmy ...
KRAKÓW PANY :)
nie ma zadnych problemów, byłem na mszy, widziałem co sie dzieje !!! mylisz sie bo dla mnie jak i dla ciebie mam nadzieje jest to tak samo wazne zeby był spokuj w krakowie...skoro twierdzisz ze ja przesadzam to powiedz jakie ty masz odczucia??? i co ty o tym sadzisz????
Wislak06 ile moze miec swiadomosci 10 letnie dziecko????pomysl tak sie nauczyla i nie bardzo wie po co ta msza byla ale jak dorosnie napewno zrozumie i bedzie mowic inaczej ,a moze juz jej ktos wytlumaczyl .Wiecej wiary i nadzieji, zawsze wierzylem ,ze dojdzie do pojednania i bedzie tak jak kiedys ,kiedy byl szacunek nie tylko po obu stronach blon ale w calym pilkarskim Krakowie.
Wiadomość zmieniona (04-04-05 22:47)
Wiślak Zrozum takich przypadków będzie jeszcze niestety z pewnością wiele, i to po Obu stronach Błoń, chodzi o to aby Nas to nie Złamało, w końcu jest Nas większość... wtedy może i ta 10-letnia dziewczynka się nawróci!!
rzecz w tym ze nie byla to jedna glupia gaska, krzywych spojrzen i gluypich komanmtarzy bylo dosc duzo (juz gdzies to pisalem teksty typu: "mogli nas od nich oddzielic, nie bede z nimi stal" itp). szkoda bo czesc pasiakow zachowywala sie wzorowo.
"o jakim wy szacunku mowicie? wezcie sie zastanowie osoby które sie tutaj wypowiadaja nie maja nic do powiedzenia na stadionie i na ulicy...mowicie o szacunku Wisły do was i na odwórt....wracajac z mszy nie zauwazyłem zeby kibice Wisły krzywo patrzyli i zaczepiali pasiaków ....niestety z drugiej strony było duzo nienawisci w oczach padały teksty typu " ale sie te ****y mnoża" te słowa padły z ust malutkiej dziewczynki....PARANOJA !!!"
Wiślak 06 trza było ją ochrzanić i zrobić obciach przy wszystkich...to następnym razem pewnie smarkula by już nie kozaczyła:)
mnie wstrzasnelo to co dzis zobaczylem , najbardziej dumny jestem z Naszych kibicow , bo to jak przyjelismy Wisle , noi Hutnika bylo czyms wielkim , na wejscie dostaiscie od nas ogrom oklaskow , czuc w powietrzu bylo sympatie , i serdecznosc , przynajmniej ja , a nie rzadaj zebym patrzyl z miloscia na Wislakow czy Hutnikow , moge was szanowac , gratulowac itd , ale nie kochac :)
Ja was szanuje mam duzo znajomych Pasiaków...i masz racje ze ona moze nie wiedziec co mowi...ale od kogos to musiała usłyszec i napewno od kogos starszego..ale nie wazne cieszmy sie taka chwila i oby ona trwała jak najdłuzej ...hehe ale jescze dreczy mnie jedno miłe powitanko ze strony niektórych pasiaków, którzy stali przy wejsciu i dumnie trzymali szale a napisem "śmierć wiśle"...nie wiem czy robiliscie cos w stylu apelu o nie przynoszenie takich szali...ale juz mniejsza o to cieszmy sie z takiego swieta kibicowskiego...pozdro !
oj byla mowa o tym , a jak dla mnie to wiadoma sprawa zeby tego dzis nie przynosic , moze nie mieli innych :P sam sie przyznam mam i taki szalik w domu , ale dzis schowany byl gleboko ... , ale uczucie , na przystanku kibicie Wisly i Cracovii , chodza miedzy soba , nikt nic nie mowi ,ach !
Wislak 06 czy Ty naprawde myslisz ,ze odrazu zbudowano Krakow????
pozdrawiam i spotkamy sie na derbach a moze wczesniej.Tez ma znajomych kibicow Wisly .
Wiadomość zmieniona (04-04-05 23:00)
no wlasnie.. pewnie 90% z Was nie wie o tym bo poprostu tego nie widziała, w momencie gdy Wy przyjmowaliscie nas brawami stalo kilkadziesiat osob na wale stadionu obok siebie a jeden caly czas ze skierowanym do nas szalikiem "Smierc Wisle"..(jeszcze uslyszalem kilka inwektyw po wyjsciu ze stadionu no i osoby z osiedla mnie palcami wytykaly, co nie bylo zbyt mile:P)
Nigdy nie zapanujemy nad takimi jednostkami i to jest smutne....
Reszta Pasiakow zachowala sie naprawde wzorowo , jedna Pani podala mi reke na znak pokoju :) Naprawde mnie to ucieszylo...
Dziekuje jeszcze raz za przyjecie i tym wszystkim ktorzy wlozyli serce w dzisiejsze przygotowywania...
Pozdrawiam
nie da sie wykluczyc jednostek , nie w tym spoleczenstwie co mamy , nie obecnie , ale wiesz , miedzy Wami tez tacy ludzie sa , trudno sie mowi , ale liczy sie inicjatywa i zachowanie ogolu , na co mysle nie mozecie narzekac ani troche , to jak Was przyjelismy i traktowalismy ...
Senior-Blues : wiem ze nie da sie wszystkiego naraz i spodziewałem sie róznych rzeczy ale i tak jak na moje oko poza tymi małymi ekscesami to było fajnie...derby obowiązkowo !!!! Pozdro dla Ciebie i tej małej dziewczynki mam nadzieje ze jej ktos cos kiedys wytłumaczy..:]
witam,
Poniewaz jestem tu pierwszy raz, pozwolcie, ze sie przedstawie: Mam 36 lat i jestem kibicem Wisly, mimo prawie 100 wyjazdow nigdy nie zaliczalem sie i nie zaliczam to tak zwanej chuliganki...Obecnie nie jezdze, mam rodzine ktora sie o mnie po prostu martwi i kiedys im przyrzeklem, ze bede chodzil tylko na mecze w Krakowie.
Od zawsze moim marzeniem byl wzajmeny szacunek kibicow Wisly i Cracovii. Jestem swiadom tego, ze pewnie nigdy nie bedziemy za soba przepadac i wcale nie o milosc mi chodzi. Jak wspomnialem, O WZAJEMNY SZACUNEK. O to, aby idac po meczu z moja rodzina przez Rynek w barwach, nie zostac napadnietym. O to, by ogladajac mecz w jakims pubie byc pewnym, ze do tego pubu nie wjada kibice druzyny przeciwnej. O to, by moja corka idac kiedys w przyszlosci w brawach przez miasto, nie zaliczyla "kosy". O to, by z moimi kilkoma kolegami z Cracovii isc po meczu na piwko i nawet dogryzajac sobie wzajmenie, spedzic ten czas normalnie.
Nieszczescie polega na tym, ze zdaje sobie sprawe, ze nie tacy kibice jak ja, czy obecni tu na forum, o tym decyduja. Decyduja o tym ludzie, dla ktorych walka jest sensem istnienia. Ludzie czesto z rodzin patologicznych, ktorzy nie potrafia znalezc sobie miejsca w zyciu, nie potrafia sie okreslic. Ludzie, ktorzy - i pisze to z pelna odpowiedzialnoscia za moje slowa - maja powiazania ze swiatem przestepczym. Ludzie, ktorzy w nowej, zaistnialej sytuacji rozejmu miedzy naszymi klubami, stracili by cel zycia i mieszkania w tym miescie, bo wielu z nich za cel obralo sobie "wyplewienie" kibicow druzyny przeciwnej. Ci ludzie zrobili juz tyle zla w trakcie zycia Papieza, ze nie sadze, abe zmienili sie po Jego odejsciu. Dla nich nauka Ojca Swietego po prostu nie istnieje.
Byle dzisiaj na stadionie przy Kaluzy. Bylem wzruszony przebiegiem mszy. Ale bylem i gleboko zaniepokojony. Zaniepokojony licznymi grupami wyrostkow - w tym niestety i mlodych dziewczyn - od ktorych smierdzialo alkoholem, ktorzy okupowali korone stadionu opierajac sie o barierki, smiejac sie i palac papierosy. Pozujac do zdjec.
Czy dla takich osob przeslanie Ojca Swietego cokolwiek znaczy, skoro nawet nie sa w stanie uszanowac powagi mszy swietej? Pytanie z gatunku retorycznych...
W tym upatruje jedyny problem zawieszenia broni miedzy naszymi klubami.
Ze ci, ktorym najbardziej na tym zalezy to niestety nie ci sami, ktorzy o tym decyduja...
W nadziei na cud lacze sie z kibicami Cracovii w bolu po stracie Ojca Swietego. Wspolnym bolu.
Wons TS a ja wierze ,ze wielu z tych ktorzy jeszcze dzis nie schowali tych szalikow powoli pochowaja i nigdy wiecej juz nie ubiora ale trzeba troche poczekac i byc dobrej mysli.
Wiadomość zmieniona (04-04-05 23:15)
Do wisla_krakow:
Mysle, ze jednak madrych ludzi jest wiecej...
W tym jest nadzieja
Kropla drąży skałe...jest dobrze ,może by jeszcze lepiej
Trzeba miec nadzieje...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)