Najbardziej mnie buduje to ze jest nas wielu podobnie myslacych . Przyznam sie szczerze ,ze do tej pory myslalem ze wiecej jest takich kibicow po stronie Wisly . Sadzilem ze wiekszosc kibicow Cracovi zieje do nas nienawiscia ! Teraz wiem ze mimo tego ze pewnie takich zatwardzialcow nie brakuje z jednej i drugiej strony , to sa tez ludzie normalni ! Jestem bardzo milo zaskoczony iloscia kibicow Cracovi ktorzy mysla podobnie jak ja . Tym bardziej dochodze teraz do wniosku ze jestesmy od dawna wszyscy manipulowani przez grupy bojowkarzy , ktorzy narzucaja nam swoje zwierzece obyczaje . Wlasciwie slowo "zwierzece" nie jest na miejscu , bo zwirezta zabijaja tylko wtedy kiedy musza albo sa glodne . Badzmy ludzmi i szanujmy sie nawzajem tak jak uczyl Ojciec Swiety !!!
-
-
Niech zapanuje wieczna zgoda wszystko jest możliwe......
rohan mam podobne odczucia
KIbice Lecha i Pogoni dali prtzykład całej Polsce że sa ważniejsze sprawy niż klubowy szowinizm. Przez pamięć dla Wielkiego Polaka Krakusa niech kibice pokażą, że stadiony mogą być bezpieczne i przyjazne. To jest dobry moment aby pogodzili się Kibice Wisełki, Crakowii, Legii , Poloni, Widzewa i ŁKS-u i można takl wymieniać . To nic nie kosztuje, a będzie najwspanialszym pomnikiem dla Niego.
Wiadomość zmieniona (03-04-05 21:05)
Jestem Kibicem Wisly i bardzo cieszy mnie ze istnieje nadzieja na pojednanie krakowskich klubow. To wydarzenie byloby bezprecedensowe nie tylko w Polsce ale i na swiecie i wydaje mi sie ze nastal wlasciwy moment na to wydarzenie ODSZEDL NAJWIEKSZY Z POLAKOW KTORY POKAZYWAL DROGE JAKA MAMY PODARZAC uczcijmy to i niech w Jego Krakowie zapanuje zgoda! Byloby tak pieknie w grodzie kraka na 100 obu krakowskich klubow!! Wyobrazacie sobie mecz Wisly z Cracovia w zgodzie ?? Wszyscy zazdrosciliby nam atmosfery!! Dajmy kolejny powod zeby lidzie zazdroscili nam Krakowa!! dwa najwieksz kluby RAZEM!! Wiele zalezy od tak zwanych przywodcow bojowek ale mysle ze Ci ludzie tez sa LUDZMI!!!!! I ZROZUMIEJA POWAGE SYTULACJI!!!
Powiem wam tyle kochac sie nie musiamy ale miec szacunek to wystarczy!!Ja jestem za Tak żeby zrobić zgode ale nie wiem jak wy!!Ja mam takie odczucie ze tej zgody nigdy nie bedzie!!Niestety ale bardzo bym chciał żeby była!!
wyciągam swoją ręke do prawdziwych kibiców Cracovii którym dobro naszego miasta jest tak samo bliskie jak nam. mam nadzieję ,że stać będzie nas wszystkich na wykonanie tego o czym tu się pisze,
dla uczczenia JEGO ale i dla nas samych
Zgody nie bedzie bez inicjatywy piłkarzy, działaczy i Ultrasów.
Jeśli na Wiśle, czy na Cracovii zawisną flagi wzywające do pojednania to coś z tego wyjdzie.
[i]Zgody nie bedzie bez inicjatywy piłkarzy, działaczy i Ultrasów.[/i]
nie oni o tym decydują.
to byłoby piękne!
Marcinksc:
Ale oni w dużej mierze mogą nam pomóc!
To jest niesamowite stalem pod kuria w szaliku Pasow a obok mnie przechodzila grupa Wislakow,poklepalismy sie po plecach i podalismy sobie dlonie zjednoczeni w smutku,chce zeby tak bylo zawsze w Krakowie,STOP PRZEMOCY!!!
Chciałem przeprosić każdego kibica KSC którego kiedykolwiek obraziłem!! wstyd się przyznać ale takie wydarzenie jak to sobotnie przemowiło mi do rozsądku! nigdy już nie obraże i nie zrobie nic złego kibicowi Craxy! z mojej strony możecie liczyć zawsze na tolerancję ! jeżeli niektórzy myślę ze to nie możliwe aby się pojednać [nie pokochac :)] to są w błędzie jak mawiał Papa NIE LĘKAJCIE SIĘ! to zróbmy to raz na zawsze! żeby już nie było lęu o własne życie za to kogo jestes kibicem ! Papież będzie z nas dumny! i jeszcze raz przepraszam !!! wszystkich kibiców KSC których obraziłem !! bardzo głupio zrobiłem! Papo KOCHAM CIE!! na zawsze w moim sercu!!
White Star - ja też Cię przepraszam!
I Twoich kolesi po szalu również.
Mam nadzieję, że jak już ktoś w przyszłości będzie musiał na ostro bluzgać na sąsiada zza Błoń, to będzie to co najwyżej pusta figura retoryczna i nic więcej. I to niech będzie max osiągnięć w lidze hools.
to jest cudowne jak wielka jest sila Naszego Wspanialego Ojca Świetego
jak czytam wasze posty i Tych prawdziwych Wislakow i Tych Pasiakow to plakac sie chce!!
wielkie brawo dla was wierze w was wszystkich !! Wierze ze jestesmy ta czacie kibicow ktorzy potrafia sie szanowac , i wzajemni etolerowac!!
jestem kibicem Cracovii ale chce mecz derbowy ogladac z Wislakiem
i nawet jak przegramy klaskac i po gratulowac jego druzynie , podziekowac za towarzystwo na meczu i oby tak bylo zawsze
Ojcze Swiety czuwaj nad nami ...
Swiete słowa tez kibicuje Cracovi ale do wisły nic nie mam ale jest grupa i w Cracovi i Wisle która nakreca spirale zła trzeba to w koncu przerwac bo jak nie dzis to kiedy???Ojciec sw napewno nie chciałby zeby w miescie które tak bardzo ukochał dochodziło do pojedynków kibiców Cracovi i Wisły.Zróbmy wszystko aby zagoscił pokój miedzy kibicami w Krakowie zeby nauka i smierc Ojca św nie poszła na marne.
Jestem kibicem Wisły Kraków .Nie jestem jednak z Krakowa i moze sobie pomyslicie po co zabieram glos skoro nie wiem jak jest naprawde.Napewno macie racje ,ale szansa pojednania ( która jeszcze przed tygodniem wogle nie istaniala) nagle sie pojawila.I to jest kto wie moze jedyny moment na zgode i zaprzestanie "świetej wojny" . Łatwo jest mówic o pokoju mi z dala od miejsca w ktorym trwa ta nieustanna wojna. Rodziny ,ktore starcily w niej kogos bliskiego pewnie sobie tego nie wyobrazaja.Jednak kibice gineli po obu stronach zarowno Cracovi jak i Wisły. Piszecie ze wzajemna sympatia nie wchodzi w gre tylko zawiesienie broni.Wiec po co robicie ta cala szopke skoro później macie znowu zamiar sie tluc?? To jest bez sensu!! Uwazam ze pokój Cracovi z Wisla wyszedłby kazdej ze stron na lepsze. Decyzja jednak nalezy do was kibiców Cracovi . Z niecierpliwoscia czekam na msze swieta , modle sie aby to nie byly tylko puste slowa z ust obu druzyn tylko aby rzeczywiscie nastal pokoj. Zrobcie to dla Naszego Ojca Swietego .On napewno by sie z tego cieszyl .Mozecie byc dumni ze spośrod tylu klubow polubial akurat wasz. Powinniscie zatem kierujac sie jego nauka szerzyc pokoj przełamywac bariery swoja sportowa postawa na meczach pokazywac tak Ojcze to dzieki Tobie stalismy sie inni i swoim kibicowaniem chcemy slawic nasz klub Ciebie Ojcze Swiety i Boga
Dziekuje wszystkim
Wisła & Cracovia ==== > Frends jak nie teraz to chyba nigdy
Nie zawiedzcie mnie bede z uwaga sledzil co sie wydarzy w Krakowie !!
z góry sorry za bledy ale sie troche wzruszylem :)
Mówiąc o wzajemnych pojednaniu musimy pamiętać, że najtrudniej będzie poskromić własnych chuliganów. Każdy klub - swoich. Już się przekonałem, że chuligani mogą stanowić największe zagrożenie dla własnego klubu. W naszym, wiślackim meczu przeciw GKS grupa wyjątkowych debili wywiesiła na płocie napis obrażający Cracovię. Jakie były skutki?
1) Skrzywdzono drużynę z drugiej strony Błoń (bezsensownie);
2) O mało ci debile nie doprowadzili do sytuacji, że delegat PZPN przyznałby walkowera GKSowi, choć mysmy wygrywali (ryzyko straty trzech punktów - "dziękujemy" wam chuligani);
3) Wisła i tak została ukarana przez PZPN (karą finansową).
Przepraszam Pasy za ten incydent. Chuligani na stadionie działają przeciw wszystkim. Ich nie interesuje mecz, drużyna własna ani przeciwna, nawet zmarły Papież. Oni chcą się tylko tłuc. I tym bandytom stadionowym mówimy - DOSYĆ !!!
Lepiej za miesiąc, w urodziny Papieża, rozegrajmy jakis mecz charytatywny, co?
Za miesiac to beda derby...
Mozna je rozegrac pod haslem: "Pojednanie Dla Papieza" albo cos w tym stylu...
......Bylem wczoraj na Mszy Sw. i to co zobaczylem to bylo naprawde ekstra.Tyle ludzi, tyle wrogich sobie ludzi stanelo kolo siebie i modlilo sie za Naszego Najwiekszego Kibica.cos wspanialego.
dla Was wszytkich wielkie dzieki...............
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)