" (...) bo w tym wszystkim nie chodzi o to, zebysmy chodzili na swoje mecze i robili laczone szaliki
chodzi o to zeby wyzbyc sie tego zla, jakim jest to wszystko przepojone
my bedziemy chodzic na Cracovie, inni na Wisle, a inni na Hutnika
to sie nie zmieni, i tego zmieniac nie trzeba"
Dokładnie tak...
-
-
Niech zapanuje wieczna zgoda wszystko jest możliwe......
mozna sie pogodzic przez te 3 dni ... ale konkurencja derbow zawsze jest i bedzie ... a pozatym zaprzecza temu natura
Wlasnie zakonczymy ta bezsensowna nienawisc do siebie wszyscy jestesmy z Krakowa powinnismy zyc w zgodzie. Zaprzestanmy, szkoda tylko ze poczatek temu musialo dac tak smutne wydarzenie:( To znak zeby sie w koncu ZJEDNOCZYC!!!koniec wszelkich nienawisci i barier!!
Myslę że wszystkim kibicom nieHOOLSOM o to chodzi. Tylko mamy związane ręce strachem - do tego doszło. Strach powoduje nienawiść i koło się zamyka. Sam się boję czy wracając z meczu nie zostanie mi wbity nóż pod żebra - mimo tego że nic nie mam do Cracovii, gratulowałem Wam awansu do ekstraklasy, nie jestem UBekiem, jestem patriotą i konserwatystą - tylko kocham Wisłę - bo taka jest rodzinna tradycja. Mam znajomych kibiców Cracovii i ich bardzo lubię. Ale mimo tego boję się chodzić po mieście w barwach.
Chodzi o to żeby z tym skończyć.
Skończyć ze strachem.
Chodzi o wzajemny szacunek.
Amen
Wisła Kraków
Dokladnie...
Rywalizacja w dopingu i na gruncie ULTRAS - to rzeczy ktore sa piekne. Kazdy z nas kocha futbol, kocha atmosfere stadionu, nikt nie kaze nam sie kochac, poprostu szanujmy sie wzajemnie! Ludzie szukajacy mocnych wrazen niech, zapisza sie na boks czy cos takiego, a nie biegaja z siekierami i w stosunku 20 na 1, sa dumni ze uszkodzili jakiegos malolata...
To zadna odwaga - to frajerstwo! Skonczmy z tym!
Moze Was Kibiców Cracovi zdziwi Tu moja obecnosc ale .. Jestem kibicem Wisły, ale nie mam nic do Cracovi i jej kibiców których szanuje za tradycje .. bardzo chciałbym przyjechac kiedys do Krakowa i isc bezpiecznie na stadion Wisły nie obawiajac sie ze "cos mi sie stanie" .. Marzenie całego Krakowa i kibiców z ok. kibicujacym druzynie z Kraka to zeby W Krakowie zapanował spokój .. i zeby wszyscy Kibice zyli w zgodzie !! Zeby na stadiony przychodzily całe rodziny !! LUDZIE JESTESMY LUDZMI!! pogudzmy sie Teraz !! Papiez napewno marzył o tym zeby! Cracovia Wisła i Hutnik rozejm ?? nie musimy sie kochac ale szanujmy swoje poglady nawet gdy sa one rozne !! pozdrawiam i zycze powodzenia Cracovi w lidze ! :) Papiez patrzy ... i czeka!!
"nikt nie każe nam sie kochać, poprostu szanujmy sie wzajemnie" ?? jak to nikt??
"Drodzy bracia i siostry. To miłość nawraca serca i daruje pokój ludzkości, która wydaje się czasem zagubiona i zdominowana przez siłę zła, egoizmu i strachu."
oto cytat z ostatniego listu papieża.
Papież powiedział "słyszycie ale nie słuchacie". Niech cała Polska się dowie że kibice Krkowa usłyszeli i się pojednali. Nie chodzi tu o tzw zgodę ale o poszanowanie życia drugiego człowieka. Szkoda że dopiero po śmierci naszego Ojca dochodzimy do wniosku że na życie kibica wrogiej drużyny należy patrzeć jak na życie każdego innego człowieka
kryzys -> Papiez nigdy nic nie nakazywal, Papiez glosil Liturgie Milosci i apelowal do naszego rozsadku, do naszych serc...
Watpie by calkowita zgoda byla mozliwa (chociaz niezmiernie tego zaluje), nienawisc byla hodowana w niektorych od malenkosci, a pierwszym naszym krokiem powinno byc wybaczenie. Wybaczenie wzajemnych wyzwisk, tego ze byc moze dostaliscie po gebie od kibcia druzyny przeciwnej, ale dzis wybaczmy to wszystko jesli naprawde chcemy by miedzy nami zapanowaly LUDZKIE stosunki. Jesli bedziemy nieskonczenie chowac urazy, bedziemy nakrecac spirale nienawisci... Ktos musi to przerwac raz na zawsze!
Pozdrawiam
Cracovia i Wisla na zawsze razem
Ej bez przesady!!!Nagle wszyscy forumowicze za wisła?Zastanówcie się większość vlepek ,flag ,przyśpiewek jest przeciwko wiśle i co nagle chcecie to zmienić, jak???To jest niemożliwe ,zgoda z wisłą!!!
Oczywiście popieram zawieszenie broni na czas żałoby i wycofanie z walki noży itp. ale nic więcej!!!
[*]
"Zeby Tak Było Ze Po Krakowie Chodzisz Sobie W Szaliku Cracovii, Wisły lub Hutnika Zeby Ci Nic Nie Zrobili Wtedy Było By Super!"
o to przecież chodzi! o szacunek! o zaprzestanie mordowania! o to żebym mógł wyjść na ulice ubrany w koszulce Pasów bez obawy że ktoś mi za rogiem kose wstawi...
Malutki jesteś hycelku jeżeli tego nie rozumiesz. Pojawiła się wielka idea, wielka szansa a ty sie jakimiś tam vlepkami przejmujesz
juz publicznie ogloszono pokoj miedzy kibicami :)
właśnie hycel - zawieszenie broni pełne na czas żałoby, tyle żeby po niej nie wracać do tego co było wcześniej, nie chcę zgody z wisłą, ale chcę wzajemnego poszanowania życia człowieka - kibica przeciwnej drużyny, chce aby zapanował między naszymi klubami układ, podobny do tego jaki próbowano wprowadzić przy okazji ostatniej świętej wojny, czyli aby wycofać wszelki sprzęt, żeby zaprzestać planowanego na wiele dni wcześniej polowania na kibiców w celu ich skatowania, aby walka toczyła się najwyżej o zdobycie barw, a nie o życie....
To historyczna chwila, w której możemy zakończyć tą idiotyczną "świętą" wojnę. Nie jest to oczywiście proste, ale spróbujmy... Tego chciałby Jan Paweł II. Ojciec Święty przez całe swoje życie niósł pokój, więc teraz MY zróbmy coś sami. Wiem, że ten pomysł zapewne znany jest tylko forumowiczom, więc rozsyłajmy smsy, wiadomości na gg... A jutro na mszę.
kibic Wisły
Wiadomo że zgoda jest nierealna (na razie).
Chodzi o układ i rozejm w mieście.
Dosyć mordowania i polowania.
WZAJEMNY SZACUNEK.
WISŁA KRAKÓW
Wiadomość zmieniona (03-04-05 17:17)
pMaHsDy popieram o to mi własnie chodzi, kosy i siekiery niech będą odsawione, walka na pięści najwyżej,a nie na śmierć,walka o barwy!
Zgoda, jasne zginęło kilka kibiców z wisły i Cracovi , wielu spędziło kilka tygodni w szptalach i nagle tak bez niczego zgoda,WIEM, że Ojciec Sw. był by zadowolony z takiego faktu ale jest to niemożliwe!!!Popierają zgode małolaty, co na to powiedzą bojówki np. JUDE GANG,
NIE JEST TO MOŻLIWE!!!
właśnie oto chodzi Dragoński, nie musimy sie kochać, wystarczy jeśli bedziemy szanowac siebie jako ludzi, jesli uszanujemy godnosc, zdrowie i zycie drugiego czlowieka.
Lechita w Cracovie
nie wiem czy jestem w sanie teraz wybaczyc wislakom ...
spalili moja ostatnia koszulke .. a kiedys zakoslili mi szalik ...
i jk tu zyc w zlogdzie ??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)