Idę do Kościoła...
Lepszym pomysłem byłaby według mnie msza na Błoniach.
-
-
WISŁA KRAKÓW
nie ma co sie zastanawiac nad miejscem. To nie chodzi o to gdzie ale jak.
"W PONIEDZIAŁEK 4 KWIETNIA O GODZ. 19.30 NA STADIONIE PRZY UL. KAŁUŻY ODBĘDZIE SIĘ MSZA ŚWIĘTA W INTENCJI Ś.P. PAPIEŻA JANA PAWŁA II.
ZARZĄD MKS CRACOVIA SSA ZAPRASZA NA NIĄ WSZYSTKICH KIBICÓW SPORTOWYCH KRAKOWA I POLSKI.
BADŹMY RAZEM W TYCH TRUDNYCH CHWILACH. "
[url]http://www.cracovia.pl/index.php[/url]
Wiadomość zmieniona (03-04-05 13:11)
Hmm nie chciałbym aby mój wpis w tej chwili został poczytany jako głos sceptyka, bowiem Wierzę głęboko, że te słowa Naszego Ukochanego Ojca Świętego "Niech Zstąpi Duch Twój i Odnowi Oblicze Ziemi, Tej Ziemi" mogą sprawić ten cud, i przyczynić się do pojednania Naszych Kibiców, jednak jest do jutra trochę mało czasu aby poinformować większą ilość osób, niestety niewiele osób ma dostęp do internetu, dlatego nie chciałbym aby pojawienie się osób w szalikach, barwach Wisły zostało przez wiele osób odebrane jako próba zakłócenia tej uroczystości. To byłoby dla mnie najgorsze.
Tym bardziej sądzę, że zaproszenie dla Kibiców innych Klubów niż Wasz, powinni wystosować organizatorzy tej Uroczystej Mszy, wtedy to co napisałem powyżej nie zostałoby w ten sposób odebrane. W tej chwili jak widzę rozmawiają między sobą pojedyńcze osoby na necie to trochę zbyt mało. Jest jeszcze trochę czasu do jutra do godziny 19.30, więc jeżeli ma się ziścić to czego pragniemy to sądzę, że w tej chwili Powinniście zaapelować do Waszego Klubu (bo jak sądzę to właśnie Wasz Klub jest organizatorem Jutrzejszej Uroczystej Mszy) o wsparcie tej incjatywy.
Sory za ten mój głos troszeczkę może sceptyczny, ale sądzę po prostu, że jeżeli coś się organizuje to trzeba to robić nie tylko sercem ale też troszeczke z głową.
www.cracovia.pl:
W PONIEDZIAŁEK 4 KWIETNIA O GODZ. 19.30 NA STADIONIE PRZY UL. KAŁUŻY ODBĘDZIE SIĘ MSZA ŚWIĘTA W INTENCJI Ś.P. PAPIEŻA JANA PAWŁA II.
ZARZĄD MKS CRACOVIA SSA ZAPRASZA NA NIĄ WSZYSTKICH KIBICÓW SPORTOWYCH KRAKOWA I POLSKI.
BADŹMY RAZEM W TYCH TRUDNYCH CHWILACH.
Jak widzę powyżej słowa Ojca Świętego już działają...
Reakcja jednego z kumpli po szalu... "wez spierdalaj z takimi tekstami..." i zablokowany na gg... Obawiam sie ze taka moze byc reakcja zdecydowanej wiekszosci...
to czy bedą kibice innych klubów to juz sprawa ich sumienia. Pasy będą na pewno.
Nie chodzi tu tylko o ich sumienie a o obawy które są rzeczą naturalną. Nikt tu na forum nie zagwarantuje ze bedzie spokój i nic sie nie wydarzy...druga sprawa ze niektórzy jeszcze nie dorosli do tego...dalej dla nich ważniejszą sprawą jest jednak nienawiść do przeciwnego klubu, tylko chyba nikt im nie wytlumaczy ze tu chodzi o pojednanie sie dla osoby Świętej-chociąz na tą jedną chwile...oni jednak tego nie rozumieją bo są za tępi...
jasne, nie mozna zagwarantowac bezpieczenstwa, mozna tylko liczyc na odpowiednie w obecnym czasie zachowanie wszystkich kibiców..
Trudno wierzyć ze dojdzie to do skutku...ze pojawią sie kibice HKS i TS..w tym temacie dyskutuje ok 30 osob a jak przypuszczam na stadionie będzie kilka tysiecy niewiedzących ze dajmy na to ma sie pojawić Wisła czy Hutnik...reakcje mogą być rózne...
[przepraszam ale rozwala zdjecie forum :( ]
moze to nie jest rycerska propozycja, ale zawsze mozesz spakowac sobie szalik do plecaka i gdy wejdziesz na stadion i zobaczysz ze innym nic nie jest to zrobisz jak uwazasz,
nie ma co liczyc ze wszyscy czuja potrzeba zakopania topora wojennego aby oddac w tak prozaiczny sposob hold Papiezowi, zarowno w Cracovii czy w Wisle byli, sa i beda ludzie ktorzy tego nie rozumieli i nie zrozumieja, chocbysmy staneli na uszach to tak bedzie, ale warto probowac aby pokazac ze sa nieliczni
W poniedziałek NIE MA MIEJSCA dla prymitywu.
JEST MIEJSCE DLA KIBICÓW I MODLITWY.
Oby ta zgoda sie spelnila..... poprostu licze na to.... bylby spokoj od teraz przez dlugie lata...... 2 Krakowskie Kluby wreszcie by sie pojednaly a nie walczyly bezsensownie ze soba..... a chociaz zeby sie ignorowaly bez rzednych afer...jatek itp. Licze na to!!
bylem dzis na rynku okolo 13 szli kibice wisly! doasc spora ilosc ludzi! kolo 200! na chwile przylaczylem sie do nich! ale na chwile bo szlem z rodzina! mysle ze wszyscy nastawieni bojowo do obcej druzyny powinni jutro spokojnbie isc z kibicami krakowskich klubow! i chcialbym zeby tak jak dzis nie bylo gupich incydentow!
=K=S=C= =H=K=S= =T=S=
sorki za opis pod spodem!
powiedzcie mi co za debile wczoraj kradły szaliki???
Koleś chuligani i Bandyci płaczą po Papieżu .Tylko Pasy!!!!
Ważna sprawa. Weźcie szaliki! To jeden z niewielu dni dotychczas, a może nawet pierwszy, ze 3 zwaśnione kluby na jednym stadionie mogą pojawić się obok siebie w szalikach! Pokażmy, że Kochamy JANA PAWŁA II. Że jego nauki nie poszły na marne. chciał zjednoczyć świat, a Kraków jest częścią świata więc zacznijmy od nas!
Los: moze nie tylko z Krakowa...
Ja chcialbym zeby sie pojawily takze inne kluby: GKS, Odra, Gornik - maja blisko przeciez...
Ja też postaram się być na stadionie Cracovii w poniedziałek. Pokażmy światu na co nas stać...
Wszyscy ponad podziałami...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)