barwy wezmiesz ? wez kolegow , kolezanki i wezcie barwy , musimy pokazac wszystkim !! na co nas stac w Krakowie !! w koncu moze cos sie uda zdzialac !!
-
-
WISŁA KRAKÓW
Zapraszamy wszystkich Wislakow na nasz stadion w poniedzialek!Trzeba to oglosic u nich na forum.
ale niech ktos sie w koncu tym zajmie , kazdy mowi ze trzeba ,a ja tego forum nawet znalezc ne moge , zrob to jakbys mogl !
Ludzie i z Wisly i z Cracovii !!!!
Zrobcie to !!! To wspaniala inicjatywa !
Papiez byl ponad podzialami i trzeba to teraz pokazac i starac sie zyc i postepowac jak ON NAS NAUCZAL !!!
Chce to zobaczyc !!!!!
Pzdrawiam z pograzonego w zalobie Chicago !
-----------------------
Kibic Wisly
pozdrawiam ! :(
A ja sądze żę najodpowiedniejszym miejscem do modlitwy za spokój duszy Papieża jest kościół, a nie stadion... spotkajmy sie w kościolach i nie myslmy o klubach w takim momencie...
Sądze że nikt o zdrowych zmysłach z Wisły nie pójdzie się modlić na wasz stadion, jak już pisałem są do tego bardziej odpowiednie miejsca zmuszające do zadumy niż stadion... ale to jest moje zdanie.
Na forum (czy też stronie TWSD) Wisły nic nie napiszecie bo po śmierci Papieża na znak żałoby jest nieczynne tak jak i większości klubów...
Odpoczywaj w pokoju Ojcze.
nie masz racji , stadion to wlasnie ukochane miejsce Papieza , na calym swiecie modla sie w kosciolach , a my jedyni na swiecie mamy ta szanse zeby pomodlic sie na stadionie ukochanej druzyny Jana Pawla , zapraszamy w poniedzialek !!
gdy Papież zmarł........wstąpiło we mnie zwątpienie i zobojętnienie....
cięzko mi wierzyć w "drugą stronę", raj itd........
ale jeśli udałaby sie ta msza, jeśli spróbowalibyśmy sie zjednoczyć to uwierzyłabym ze jego śmierć nie poszła na marne
i ze nawet swą śmiercią nas uczy sie jednoczyć.....bo to o zjednoczenie narodów, religii, o wolnośc, równość i godność innych walczył przez całe życie
Napisałem maile do telewizji, prasy i radia żeby pomogli nam w informowaniu kibiców wszystkich drużyn, że zamierzamy się razem spotkać na stadionie Cracovii. Mam nadzieję, że pomogą.
owszem nasze forum TWSD jest zawieszone, ale rozpuscilam juz wiadomosc na takim mniej oficjalnym forum i czekam na odzew.ale ja Wam powiem,ze nawet jesli przyjdzie 10 Wislakow i 10 kibicow Hutnika na Wasz stadion i jak staniemy wszyscy razem, ale upchani do klatki i schowani za policja , to juz bedzie sukces. trzeba byc dobrej mysli,ze to wszystko sie uda. pozdtrawaim
Ja przyjde 1000%
pomysl jest super! musza tam byc wszyscy. Wisla Cracovia Hutnik
ABG
Rozumiem euforie, przygnebienie i wszystko inne...
Ale chyba kazdy kibic powyzej 15-roku zycia powinien miec swiadomosc, ze nikt z forumowiczow nie jest wstanie zagwarantowac bezpieczenstwa kibicom innych druzyn na naszym stadionie.
Czasem cicha modlitwa jest lepsza niz pokazowe obchody...
Tak wiec ja jestem zdecydowanie przeciw.
ale kto tu kogo ma upychac do klatki niech was pzejdzie sporo zapelnimy caly stadion
ech literowka , nie mialo byc "ale upchani do klatki i schowani za policja" , tylko "A NIE ...." , sorry moj blad.
mogłoby byc bardzo ciekawie...
tylko nie na stadionie Cracovii...
msze święta powinna odbyc sie na Bloniach...
miejsce bliskei dla Stadionu Cracovii i Wisły...
i bardziej neutralne miejsce..
byłoby cudownie gdyby 3 krakowskie drużyny sie zjednoczyły na Błoniach
tam sie zawsze spotykalismy z NIM
Ruda masz racje! Bardzo sie cieszę żę będziesz na tej mszy! Jestes wporządku!!! Napewno będzie nam miło jak kibice Wisły w tym ważnym dniu zjednoczą sie z nami! Ale faktycznie trzeba by się jakoś dogadać bo nie każdy ma dostęp do netu i moze zaistnieć niemiła sytuacja jutro! Co nie było by wogule na miejscu!
[quote]
Autor: Sirjus (.chello.pl)
Data: 03-04-05 00:33
Witam!
Pragnę przekazać wszystkim kibicom Cracovii, że Wiślacy szanują Was za to, że nie rozegraliście meczu.
Dziękujemy również za to, że szanujecie tę ważną dla ludzkości chwilę i zamknęliście swój serwis na pewien czas. My niestety nie doczekaliśmy się (jak narazie) tego od administratorów oficjalnego serwisu Wisły Kraków za co bardzo przepraszamy.
Może dla Papieża wspólnie postaramy się załagodzić nienajlepsze stosunki między kibicami obu klubów?
Pewien kibic Wisły pragnie zorganizować manifestację kibiców wszystkich krakowskich klubów - jeśli chcecie, przyłączcie się i napiszcie do Niego na adres: kibic_inicjatywa@interia.pl (koniecznie z przedrostkiem KIBIC_).
Dowiecie się wszystkiego.
"Jestem zadowolony, więc Wy też bądzcie" <- Więc nie płaczmy z powodu jego śmierci, odszedł w ramiona Ojca gdzie jest szczęśliwy.
Z poważaniem
Wierny kibic Wisły Kraków.
[/quote]
To Bylby Piekny Obrazek.... Krakowskie Kluby Razem.
Jan Paweł II za życia zrobil tak wiele... a po śmierci nadal łączy ludzi ! Gdyby udało sie zjednoczyć kluby, bylby to dowód na to, że ta śmierć miała więkrzy i głębszy sens.... ŻYJ NA ZAWSZE I WSZĘDZIE !! Ave Pappa...
"WSZYSCY KRAKOWSCY KIBICE:CRACOVII,HUTNIKA,WISŁY PRZYJDZCIE NA STADION CRACOVII W PONIEDZIALEK O 19:30...BEZ ZADYM,POLICJI,WYZWISK...PO PROSTU WSZYSCY RAZEM...PRZEŚLIJ TO WSZYSTKIM KTÓRYCH MASZ NA LISCIE KONTAKTÓW"-wyslijcie to wszystkim ktorych masz na "gg"
Zdecydowanie zgadzam sie z wypowiedzia Plusjack .... Hmmm nierozumiem potrzebna była śmierc najwiekszego Polaka Ojca Świetego by kibice wisły cracovi hutnika zrozumieli ze sa ludzmi chrześcijanami?? Jan Paweł II przez 27 lat nauczał miłosierdzia głosil pokoj itp nie chcial by rozlewała sie krew ... Kochał wisłe hutnik tak i cracovie Lecz dopiero jego śmierc pomogła wam zrozumiec iż potraficie byc obok siebie swoich ukochanych barwach potraficie głosic swoje poglady bez wylewania krwi i bez wywolywania grozy oraz strachu wsrod ludziach trzecich ... To miły gest ale nieralny ... Być moze uda sie to złączenie ale nie na dlugo znow wzrosnie nienawisc miedzy kibicami i wasza inicjatywa nie bedzie miala ...nawet sadysfakcji ... zastanowcie sie ci ktorzy sie tam wybiera czy ida jako człowiek jako chrześcijanin pokazac ze Papieża kocham kochałem ze go sluchałem i szanowałem jego nauke, Czy ide tam jako kibic pokazac ze sie nie boje wiślakow cracovi czy hutnika . Przemyślcie to do końca w jakiej intencji sie wybieracie ... Ja osobiscie nikomu nie kibicuje ale 3mam za was kciuki moze sie uda moze pokazecie naszemy narodu ze nawet kibicie ze Polska mlodziez nie jest tak zdemoralizowana na jaka wyoglada jaka ma opinie ... Pokazcie Polsce calemu swiatu ze Papież zjednoczyl nasz narod nie tylko na czas jego żąłoby Pokażcie ze jego pielgrzymki nie byly tylko latami bezowocnej pracy ..... Prosze Boga by to sie udało Coż powodzenia moi drodzy ....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)