Ze wzgledu na to,ze nie kazdy musi skakac po wszystkich tematach , skopiuje to co juz pwoiedzialam:
a coz znaczy nasze spotkanie bez barw??? niz nie znaczy, bo nie jest zjednoczeniem, bo nie ma symbolu!! To naprawde tak wiele zabrac barwy ze soba? przeciez to wlasnie nasze barwy sa dowodem jednosci, ktora mozemy "uzyskac" czy "uzyskamy" dzieki takiej a nie innej postawie nauce Papieza? czyz nie ?!
W TYM JEDNYM DNIU BARWY SA WAZNE!
-
-
POKAZMY ZE UMIEMY SIE ZJEDNOCZYC DLA PAPIEZA...
róbcie co chcecie ja ide się modlić a nie afiszować swoją pasiastość
Otoz to.
ruda madrze prawi.
tu nie chodzi o afiszowanie pasiastośći! to jest msza święta.
Tu nie chodzi o robienie sensacji z powodu śmierci Ojca Świetego. Ale jako kibice i jako ludzie mozemy coś zrobic.
nie tylko możemy, ale powinniśmy...
a ja nie ide sie modlic, bo akurat tak sie zlozylo ,ze jestem ateistka. Ide zeby tam byc, oddac czesc waznemu czlowiekowi, nie duchownemu, ale bardzo madremu i wartosciowemu czlowiekowi.Tyle z mojej strony na dzis, dobranoc wszystkim, bez znaczenia czy Pasiakom czy Wislakom. Zjednoczmy sie wreszcie i pokazmy,ze racje wyglaszane wielokrotnie przez Papieza dotarly do nas i zostaly w naszych sercach i umyslach. Chociaz tyle jestesmy Mu winni, nie tylko katolicy, ale kazdy myslacy czlowiek...
pasiak ksc - dzieki za słuszne dopowiedzenie
Okażmy kim był dla nas Ojciec Święty i po najbliższym meczu przejdźmy ze stadionu WSZYSCY RAZEM pod kurie. Zapalmy znicze i wspólnie się pomódlmy. Mam nadzieje, że dojdzie to do skutku... Licze na Was i władze klubu,które poprą ten pomysł...
Jednoczmy się w modlitwie za zmarłego Papieża i dajmy spokój wszelkiej nienawiści. Papież potrafił przebaczyć swemu niedoszłemu mordercy, czy nas nie stać na jakiś gest pojednania - wlaśnie ze względu na Niego...? Zaczęła się Niedziela Bożego Miłosierdzia, niedziela PRAWDZIWYCH cudów. Może przynajmniej jeden cud zdarzy się dla obu klubów. Cud o nazwie: wyrzekamy sie nienawiści...?
Drodzy kibice Cracovii, uważam że wasz pomysł z zaproszeniem wszystkich kibiców na wspólną Mszę św. jest wspaniałym darem dla Papieża. Jestem tylko jednym kibicem, ale jestem na TAK. I życząc wam sukcesów wierzę, że teraz Papież będzie mógł wypraszać błogosławieństwo dla obu klubów po obu stronach Błoń.
Ojciec Święty całym swoim Życiem uczył nas Miłości - kochać wszystkich ludzi bez względu na kolor skóry, wyznania czy przekonania, w każdym najbardziej zagubionym szukać Dobra... Dzisiaj modlą się za Jego Duszę miliony ludzi, wśród nich kibice Cracovii, Wisły, Hutnika, Lecha, Pogoni, Legii, Polonii, Lechii, Ślaska, Arki, Zagłębia, Korony, Stali, Jagielloni i wielu wielu innych klubów... To wspaniałe być kibicem Cracovii, którą On najbardziej ukochał, ale pamiętajmy - On kochał wszystkich kibiców, wszystkie kluby i dzisiaj wszyscy razem łączymy się w bólu i modlitwie... Nie możemy dopuścić, żeby w Krakowie - jego Ukochanym mieście, ale także każdym innym, ludzie mordowali się za takie czy inne barwy szalika!!! Jeśli naprawd ę Go kochamy, nie pozwólmy by więcej do czegoś takiego dochodziło!!!
On tam w Niebie będzie szczęśliwy jeśli zobaczy nas fanów Cracovii, Wisły, Hutnika czy innych klubów nawzajem szanujących się, bez nienawiści, ...
To najpiękniejsza rzecz jaką mozemy dokonać, najwspanialszy hołd jaki Mu możemy złożyć. To jest możliwe!
zostal jeszcze jeden dzien niech wisła i hutnik powiedza czy pzejda w duzej ilosci bo jak narazie to tu pare osub muwi ze pzejdzie
nikt z postronnych Wiślaków nie powinien zajmowac twardego stanowiska..
nasze forum jest aktualnie zablokowane...i bardzo dobrze...
inicjatywa jest superowa..
zobaczymy jak sie zakończy
Piszcie maila do gazet zeby to naglosnily sam juz pisalem do dziennika i krakowskiej.
Cała święta, papieska Cracovia wczoraj pokazała swoje frajerstwo!Podczas gdy młodzi ludzie z Huty, głównie kibice Hutnika modlili się na Placu Centralnym, a inni szli się modlić zostali złapani na Handlowym i stracili dwa szaliki Hutnika..I to z papieskiego klubu!Ot całe to gadanie o wspólnych modlitwach...
Pozdrowienia...Bosko..
nie siej zamętu - nie można odpowiadac za wszystkich!
nie chcesz to nie przychodz.
POTEPIAM...
KURWA WOGOLE NIE WSZYSCY ALE WIEKSZOSC Z CRACOVII JEST ZA UKLADEM O NIE WCHODZENIU SOBIE W DROGE HUTNIKA I CRACOVII ALE JEDNAK NIEKTORZY NIE CHCA ... BADZ CHCA ALE MUSZA PRZYKOZACZYC NAWET W TAKIEJ SYTUACJI
JA JESTEM ZA I TO JUZ OD DAWNA...
Nie sieje zamętu, tylko potępiam to zachowanie, bo tak obnosicie się z tym, że Papież Wam kibicował itp, a wczorajszego dnia znalazły się głąby co dziubali szaliki...:/:/:/
Pozdro dla normalnych pasiaków!
Ja tak czy inaczej przjdę na mszę w barwach Wisły. Oczywiste jest że Was będzie najwięcej i to Wy najbardziej musicie się pilnować na wzajem żeby jakiś oszołom nie zepsuł wszystkiego bo najmniejszy incydent może zniszczyć wszystko szczególnie jeżeli zamierzacie zawiadomić prase!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)