To jest niesamowite stalem pod kuria w szaliku Pasow a obok mnie przechodzila grupa Wislakow,poklepalismy sie po plecach i podalismy sobie dlonie zjednoczeni w smutku,chce zeby tak bylo zawsze w Krakowie,STOP PRZEMOCY!!!
-
-
Msza na Ziemi Świetej, Poniedzialek godzina 19:30 - WYDARZENIE PONAD PODZIAŁAMI !!!
3. kwietnia 2005, 22:27
SKWK: Przyjmujemy zaproszenie Cracovii!
Prezes MKS Cracovia, Paweł Misior dziś rano wystosował do wszystkich polskich kibiców zaproszenie na mszę świętą za duszę Jana Pawła II, która ma się odbyć w poniedziałek, 4 kwietnia na stadionie przy ulicy Kałuży.
W odpowiedzi na to pismo, gorąco zapraszamy do stawienia się wszystkich kibiców Wisły Kraków o godzinie 18:30 pod sektorem B skąd wraz z działaczami oraz piłkarzami naszego klubu przejdziemy na stadion Cracovii aby tam wziąć udział w nabożeństwie.
Polska straciła wielkiego przyjaciela, przewodnika. Naszym zdaniem, wspólna modlitwa wszystkich kibiców jest najlepszym sposobem oddania czci wielkiemu Polakowi, który na stałe zagościł w naszych sercach. Przyjdźmy i pokażmy że Ojciec Święty raz jeszcze potrafił zjednoczyć nawet najbardziej skłóconych.
Prosimy wszystkich aby strój dostosowali do powagi sytuacji. Prosimy także o wzięcie barw klubowych a także świec, które są symbolem czuwania.
Przedstawiciele wszystkich grup kibicowskich zarówno Cracovii jak i Wisły gwarantują spokój w czasie poniedziałkowego spotkania.
A myslałem że już nie dożyje takiej chwili - będzie pięknie.
Cracovia Płaszów
Mimo to bardoz mało osób wie o tej mszy! Trzeba to rozgłosić! Robcie wszystko co w waszej mocy!Powiadomcie wszystkich co mogli by przyjsc na tą Msze! To napewno bedzie Historyczne wydarzenie!
Kibice Korony beda na Mszy...
ehh...
KOCHAM CRACOVIE I PIŁKE NOŻNA. OJCZE ŚWIĘTY DZIĘKUJE ŻE BĘDE MÓGŁ PRZEŻYĆ TAKĄ CHWILE
Będę na 99%
Polonia Warszawa
[`] Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie. [`]
Pokuj i Miłośierdzie to przesłanie pontyfikatu Jana Pawła II.
myśle że jednak sporo Wiślaków przyjdzie! ja napewno! wszytskim moim znajomym powiedziałam o tej Mszy! chciałabym żeby jednak to pogodzenie nie było tylko na jutro czy na najbliższy tydzień... wydaje mi sie że skoro jutro możemy sie zjednoczyć, stać obok siebie bez bójek i wyzwisk to już zawsze mogłoby tak być! musimy tylko bardzo chccieć...!!!
[img]http://www.radar.whad.pl/grafika/msza_2.jpg[/img]
też będe
Wiadomość zmieniona (03-04-05 23:23)
Jestem zwyklym Ultrasem z biednej (niestety) -choc kochaniej Legnicy i bardzo bym chcial by przykladem waszego pojednania - miejmy nadzieje ze udanego i nie krotkotrwalego poszli kibice z reszty kraju .. 3 mam za was kciuki i wiedzcie ze teraz patrzy na wam cala polska - moze ludzie jeszcze uwierza ze kibice to tez ludzie
TYLKO MIEDZ
Wiecie jak diametralnie zmieniłaby się opinia o Cracovii po czymś takim? Ludzie patrzyliby na nasz klub z niezwykłym szacunkiem i sympatią...
jutro wydarzy się rzecz niebywała...
dziwne rzeczy się tu dzieją...
oby wszystko przebiegło w pokoju... oby...
oby...
obyśmy mogli jutro powiedzieć z czystym sumieniem - Ojcze Święty czynimy dobro, tak jak nas uczyłeś...
4 kwietnia to takze rocznica smierci Martina Luthera Kinga, w jego misje tez nikt nie wierzyl, wielu watpilo i on w jej imie zginal...
a jednak, dalo sie...
No panowie pasiaki, stało się... będziemy, teraz wszystko zalezy od was czy w końcu zapanujecie nad swoimi czy też nadal będzie u was samowolka i chaos z tego co wiem chuligani się dogadali, a co z mniej znaczącymi "kozaczkami osiedlowymi"? To już w waszej kwestii by ich przypilnować ja z swojej strony powiem tyle ide jutro na msze... choc mam opory będe, i moge zapewnić że z strony Wisły będzie porządek (jesli wszystko odbędzie się tak jak powinno) i nikt z niczym nie wyskoczy... Pytanie co z wami czy pokażecie klase czy też się skompromitujecie na oczach całego Krakowa, Polski, Świata... Do zobaczenia jutro...
Wiadomość zmieniona (04-04-05 00:31)
Spoko kolego beda inne okazje do dania sobie po mordach ale nie jutro ;)
[img]http://bi.gazeta.pl/im/1/2633/z2633211G.jpg[/img]
On dał nam przykład.....Idźmy Jego drogą.
Pieknie by było gdyby udało nam sie zjednoczyć Kraków. Może to co jutro sie stanie to bedzie ten pierwszy najtrudniejszy krok. Będe tan jutro na 100% wy też bądźcie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)