I co są jakies informacje dotyczace wyjazdy ??
jest ten pociag ??
-
-
27 luty OŚWIĘCIM! Wyjazd! I mecz półfinału!
info ze strony oficjalnej Cracovii...
Pomimo wysiłków działaczy Dworów Unii, służby zabezpieczające wydarzenie, nie zgodziły się na zwiększenie ilości biletów dla kibiców z Krakowa. Dlatego, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami rozpoczynamy przedsprzedaż 220 biletów na niedzielny mecz w Oświęcimiu.
Przypominamy, iż organizatorzy wpuszczą na oświęcimską hale lodową, tylko posiadaczy biletów zakupionych w sklepie klubowym przy Wielickiej, którzy znajdą się dodatkowo na specjalnie przygotowanej liście zawierającej dane osobowe kibiców Cracovii. Także miejscowi kibice wpuszczani będą na podstawie dokumentu potwierdzającego zameldowanie w powiecie oświęcimiskim lub jednym z trzech sąsiednich.
Pociągu nie ma trzeba się zapisać na listę w klubie.....
oczywiscie nie wpuszczanie na obiekt ludzi dlatego, ze sa zameldowani w innym niz powiat oswiecimski powiecie, jest sprzeczne z konstytucja i wydaje mi sie, ze to tylko pic na wode majacy na celu odstraszenie od wyjazdu.
Drogi Kolego Jake Blues, w kontaktach z policją,ochroną i wszelkiej maści aparatem ucisku,konstytucją to my możemy sobie podetrzeć wiadomo co. Vide Staszów,Sanok,Warszawa i co tam jeszcze.Lepiej naród nie mamić praworządnością w tym kraiku. Osobiste doświadczenia każą mi to oznajmić. Pozdrawiam.
No to trzeba sie spieszyc by nie zabrakło .....
Tak, z tą konstytucją, to chyba jednak przesada.
Organizator, jak chce, to sobie może zrobić imprezę i określić, że wejdą tylko dzieci z misiami pluszowymi i mający kupony z trzech ostatnich numerów "Kaczora Donalda" będące tylko i wyłącznie wychowankami przedszkola dla dzieci pracowników IG Farben w Auschwitz.
I nic do tego nikt nie ma prawa mieć.
Jakoś nie dostrzegam tu przepisu konstytucji, który by się nadawał do stosowania (wszelkie o równości wobec prawa dotyczą tylko stosunków człowiek-organ).
Chyba, że chodzi o k.europejską i jej analizę związków partnerskich. :))))))))
niestety nie masz racji, bo jest to tzw. impreza masowa, a nie zamknieta.
po drugie, sprobuj np. zorganizowac mecz pilkarski z zastzrezeniem, ze nie moga nan wejsc murzyni.
Wiadomość zmieniona (25-02-05 17:22)
MAVERICK46 odrazu widac że z Oświecimia jesteś - czyli z miasta internetowych napinaczy...szkoda słów
A co do tych dowodów to już nam w tym sezonie tak zrobili, Tychy pojachały mimo wszystko ale lodowisko przypominało twierdze,
Co do list immiennych to radzę przyjechac conajmniej godzine przed meczem, bo trzeba się na niej znaleźć pokazać dowodzik, oczywiścei wpuszczaja parami ;) więc radze uzbroić się w cierpliwość :)
Mam nadzieje że spotkamy się w finale :) GKS Tychy&Cracovia :)
Gdańsk, takie ładne miasto a taki palant tam mieszka. Szkoda.
Nie należy Kosmiczny Walecie używać nazwy Auschwitz na polski Oświęcim, bo kiedy ona obowiązywała tam mordowano ludzi. I kojarzy się z ludźmi, którzy tam zginęli. To po prostu smutne i żenujące.
pamiętajcie że jadąc czymkolwiek do Oświęcimia bedziecie przejeżdżać przez Libiąż!!!!!!!!!!!!jest tam nieliczny FC CRACOVII!
zróbie rundkę po mieście niech wsztscy widzą!!!!!!!!!!!!pozdrawiam
i życzę miłych wspomnień z trasy i meczu.
Właśnie wróciłem z bilecikiem z Enigmy :)
Są jeszcze, więc jak ktoś się wybiera to można jeszcze kupić.
Gdzie jak gdzie ale w Oświęciumiu nie może mnie zabraknąć :)
Jake B. - Walet ma rację z konstytucją.
To że impreza jest masowa, to nie znaczy, ze jest otwarta.
Nie ma takiego przepisu, który nakazywałby organizatorowi wpuszczać wszystkich lub odwrotnie, zakazywałby mu ustalania jakichkolwiek kryteriów wejścia.
Organizatorzy imprez masowych nie mają obowiązku organizwoać impres otwartych, więc tym bardziej nie mają obowiązku wpuszczać wszystkich ludzi tego świata.
Df. imprezy masowej z ustawy:
Art. 3. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
1) imprezie masowej - należy przez to rozumieć imprezę sportową, artystyczną lub rozrywkową, na której może być obecnych - w przypadku stadionu, innego obiektu nie będącego budynkiem lub terenu umożliwiającego przeprowadzenie imprezy masowej - nie mniej niż 1000 osób, a w przypadku hali sportowej lub innego budynku umożliwiającego przeprowadzenie imprezy masowej - nie mniej niż 300 osób;
Oczywiście byłby problem, gdyby kryterium wejścia stanowiły jakies cechy rasowe lub tp. ewidentne dyskryminacje.
Art. 32.
Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
Art. 52.
Każdemu zapewnia się wolność poruszania się po terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz wyboru miejsca zamieszkania i pobytu.
nie jestem prawnikiem, ale takna moj prosty rozum...
poza tym czym sie rozni dyskryminacja mieszkancow powiedzmy panstwa Izrael od mieszkancow powiatu np. brzeskiego?
Mam wolne miejsce w aucie.
Jeśli ktoś chce się jutro wybrać do Oświęcimia to dajcie znać mailem albo gg: 3688744.
Wiadomość zmieniona (26-02-05 16:41)
Do Jake'a kontynuacja polemiki konstytucyjnej:
"Wszyscy są wobec prawa równi" - racja, ale regulamin wejścia zastosowany przez Ośw. Utd. to nie jest prawo.
"Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne." - racja, ale Oświęcim United to nie władza publiczna.
"Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny." Ale gdzie tu dyskryminacja.
Jeśli tak, to w zasadzie każde stowarzyszenie popełnia dyskrminację, określając kryteria przynależności.
"Każdemu zapewnia się wolność poruszania się po terytorium Rzeczypospolitej Polskiej"
A kto tu czegoś zabrania w zakresie poruszania się - dojedziemy do Ośw., bez biletu i dojedziemy granicy terenu prywatnego, jakim będzie brama hali hokejowej i tyle...
"oraz wyboru miejsca zamieszkania i pobytu." - to chyba nas nie dotyczy, chyba, że już ktoś miał zamiar się zameldować w hali Unii i mu odmówiono. :)))) :O
Co innego, gdyby nas policja zatrzymała na rogatkach Powiatu Ośw. i powiedziała: "dalej nie jedziecie". Tak jak to zrobiono przed Sanokiem. To już zakrawało na łamanie konstytucji, bo każdy ma prawo jeździć gdzie mu się podoba, pod warunkiem, że jedzie sprawnym pojazdem i nie zakłóca porządku na drodze lub w inny sposób nie łamie prawa.
Oczywiście argumentów powyższych nie należy traktować, jako mojego przyzwolenia na takie kontrole. Jednak mój sprzeciw ma raczej moralno-kibicowskie korzenie niż prawne.
Do jutra, ja bilet już mam.
bawcie się panowie dobrze !!!!!!!!
ja nie mogę bo po NT mam zapalenie :/
2 dobrych kibiców poszukuje srodka lokomocji do Os.
oczywiscie nie na krzywy ryj.
Przypominam.....Mam nadzieje że nikt nie zapomniał:)
po drugiej tercji prowadzimy 1:0 !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)