żydek ale ja nie mam miejsca dla nikogo innego w aucie które prowadzę ;-)))
po prostu już zebrałem pełną ekipę do mojego mustanga :-)))
-
-
Podhale Nowy Targ - CRACOVIA 6-3
żLE cIĘ ZROZUMIAŁEM TJ. ŻE JEDZIESZ ALE NIE MA JUŻ MIEJSCA W AUCIE DLA CIEBIE. W TAKIM RAZIE DO ZOBACZENIA NA MECZU
KOTU a TY jedziesz z nami Ickami ?
Krakowiacy" i ,Górale"
Dzisiaj w PLH dojdzie do dwóch hokejowych klasyków. W Nowym Targu Wojas Podhale gościć będzie Comarch-Cracovię, zaś do Tych zawita mistrz Polski.
W meczu z krakowianami miał zadebiutować w barwach ,Szarotek" Krzysztof Oliwa. Został on przez nowotarski klub zgłoszony do rozgrywek ligowych. Zapowiadał powrót do Polski 5 stycznia, ale nadal przebywa w Calgary. Podobno ma jeszcze do załatwienia jakieś sprawy prywatne i dlatego jego przyjazd się opóźnia. Być może pojawi się w Polsce w sobotę.
W dotychczasowych spotkaniach Cracovia wygrała w Nowym Targu 3:2 i przegrała 5:1. W Krakowie padł dwa razy wynik 5:1, ale punktami podzieliły się obie drużyny.
- Doceniamy klasę przeciwnika - powiedział drugi trener Cracovii, Mieczysław Nahuńko. - Ale w dotychczasowych rozgrywkach dobrze się nam grało na wyjazdach. Sytuacja w tabeli jest taka, że nie możemy bać się rywali i należy nadal szukać punktów również i na ich lodowiskach.
Na remis wypada dotychczasowa rywalizacji Dworów Unii z Tychami. Dwa razy był remis 2:2, raz w Tychach wygrał GKS 3:2, zaś w raz w Oświęcimiu górą byli gospodarze 2:1. Jak widać nie należy się w tej konfrontacji spodziewać wielu goli. Ostatnie, słabsze występy tyszan, pozwalają w zespole mistrzów Polski widzieć faworyta.
Cracovię w niedzielę oczekuje mecz o przysłowiowe ,sześć" punktów. Tylko wygrana z TKH Toruń pozwoli drużynie Rudolfa Rohaczka walczyć o czwarte miejsce przed play off.
Program weekendu - Piątek: Wojas Podhale SSA Nowy Targ - Comarch-Cracovia, godz. 18; GKS Tychy - Dwory S.A. Unia Oświęcim; Stoczniowiec Gdańsk - GKS Katowice; KH Sanok - TKH Toruń. Niedziela: Wojas Podhale SSA Nowy Targ - GKS Tychy, godz. 18; Dwory Unia S.A. Oświęcim - Stoczniowiec; Comarch-Cracovia - TKH Toruń, godz. 17; GKS Katowice - KH Sanok. I liga: Sobota - Niedziela: KTH Krynica - Polonia Bytom; Dwory Unia II Oświęcim - TKH II Toruń.
Gazeta Krakowska - Paweł Guga
Dziś gra hokejowa ekstraklasa. Na Podhale bez Malinowskiego
Dziś zostanie rozegrana kolejka spotkań w hokejowej ekstraklasie. Cracovia jedzie do Nowego Targu, gdzie zmierzy się z miejscowym Wojasem Podhale.
WOJAS PODHALE Nowy Targ - COMARCH CRACOVIA, 18.
Po dwucyfrowym, wyjazdowym zwycięstwie na KH Sanok (11-1) hokeistów Cracovii czeka pierwsza poważna próba w tym roku.
- W dzisiejszym spotkaniu wystąpimy bez kontuzjowanego Mateusza Malinowskiego - mówi II trener hokeistów ComArch Cracovia Mieczysław Nahuńko. - Na szczęście nie jest to nic poważnego i być może już we wtorek z Dworami zagra. Mimo tego osłabienia nie składamy broni w Nowym Targu. Zawodnicy na pewno wyjadą na lód w pełni skoncentrowani. Naszym celem jest zwycięstwo.
[b]Cracovię będzie dopingować 200 kibiców. Tyle właśnie biletów przygotowali dla fanów "Pasów" gospodarze.[/b]
Wojas Podhale we wtorek - po ciężkim boju - przegrało po dogrywce w Oświęcimiu z Dworami 5-6.
- Dobrze, że zdobyliśmy tam chociaż 1 punkt - mówi Trener Wojasa Podhala Andrzej Słowakiewicz. - O naszej porażce zadecydowały indywidualne błędy kilku zawodników. Dlatego w środę przeprowadziłem z hokeistami męskie rozmowy. Dziś zagramy na 4 piątki, gdyż czeka nas w krótkim odstępie kilka spotkań i musimy oszczędzać siły.
Istnieje możliwość, że oba zespoły spotkają się w I rundzie play off (gdy Wojas po zakończeniu rundy zasadniczej będzie zajmować dalej 3. miejsce, a Cracovia spadnie z 5. na 6.), jednak obie strony wykluczają taką możliwość.
- Nie wykluczam gry z Cracovią w play off, ale w kolejnych rundach - mówi Słowakiewicz.
Z kolei Nahuńko twierdzi: - Jeśli dziś wygramy, to niewykluczone, że to my będziemy na trzecim miejscu przed play off.
Dodajmy, że do Cracovii nie doszła jeszcze odpowiedź na protest, którzy działacze "Pasów" złożyli w sprawie skandalicznej pracy sędziego podczas meczu ComArch - Dwory.
w KH Sanok - TKH Toruń, 17.
W Sanoku po wysokiej porażce z Cracovią (1-11) panuje rozgoryczenie. - To wstyd - mówił Marcin Radwański, hokeista KH Sanok. Wtórował mu trener KH Miroslav Doleżalik. - Jestem załamany.
O przegranej w dwucyfrowych rozmiarach w głównej mierze zdecydowała fatalna postawa formacji obronnej.
Także dziś ciężko będzie o zwycięstwo. TKH nie ukrywa, że przyjeżdża po zwycięstwo. Torunianie już w czwartek wyjechali do Sanoka. Na piątkowe przedpołudnie zaplanowano krótki rozruch na sanockim lodowisku. Kilku hokeistów gości jest poobijanych, ale nikt nie został w domu. Głównym zmartwieniem szkoleniowców TKH jest właśnie zdrowie zawodników, tak aby nikt nie ubył z kadry przed niedzielnym spotkaniem z Cracovią. Po meczu z KH goście nie wracają do Torunia, tylko od razu ruszają do Krakowa.
w GKS Tychy - DWORY UNIA Oświęcim, 18
Dzisiejsze spotkanie zdecyduje, kto zajmie pierwsze miejsce po rundzie zasadniczej w play off. Tyszanie - którzy są obecnie w tabeli drudzy (właśnie za Dworami) - dalej chcą wyprzedzić oświęcimian. GKS dzielą do Dworów 4 punkty w tabeli, z tym, że zespół z Oświecimia ma jeszcze w planie zaległy mecz. Tegoroczne potyczki tych dwóch drużyn były bardzo zacięte. Dwa razy padł remis 2-2, raz wygrały Tychy 3-2, raz Dwory 2-1. W efekcie w bilansie bezpośrednim na razie lepsze jest GKS, które strzeliła o 1 bramkę więcej. Tylko że dziś Dwory mogą przesądzić sprawę zwyciężając w Tychach.
Ostatnio trener Dworów Adriej Sidorenko bardzo narzekał na sędziów. Dziś głównym rozjemcą będzie Jacek Chadziński, który jeszcze trenerowi z Oświęcimia nie podpadł.
Na marginesie napiszmy, że Wojciech Matczak został wybrany przez jeden z internetowych portali hokejowych (www.hokej.net) trenerem roku. Nie ukrywa on, że jego celem w tym sezonie jest zdobyć z GKS mistrzostwo Polski. Tylko że takie marzenie mają też inny szkoleniowcy...
W czwartym spotkaniu: Stoczniowiec Gdańsk - GKS Katowice, 18.
Źródło: Dziennik Polski - (RCZ)
Ja jadę 16:30.
"....ostatnio trener Sidorenko bardzo narzekał na sędziów ...."
Czy ja śnię ?
Ach, rzeczywiście, chyba chodzi o to, że w meczu z nami, po wyrzuceniu Csoricha na 5 minut, nie wykluczył jeszcze kilku naszych zawodników i biedni chłopcy z Unii musieli grać " tylko " 5 na 4 - ech przez 300 sekund. A można było lepiej. Oj niedobry ten Zarodkiewicz, niedobry.
To zły sędzia jest.
ups- 15:50
kur... 1-0
:/------>lubię nabijać sobie posty:]a tak serio to serio:/
przegrywamy 2-0
"Czy wygrywasz, czy nie ja i tak KOCHAM CIĘ, w sercu moim PASY i na dobre, i na złe!"------->napiszę tylko tyle....
DO BOJU CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no to rozkręcamy doping:]
Hej heja heja!!Cracovia mistrzem hokeja!Hej heja heeeja Cracovia mistrzem hokeja!!!
3-1
Wiadomość zmieniona (07-01-05 19:04)
3-2 hahaha :)
Czas Wynik Zespół Strzelec - Rodzaj Bramki
3:54 1:0 PNT RÓŻAŃSKI Jarosław (KOTASEK Martin, WILCZEK Łukasz) - 5/4
16:55 2:0 PNT GIL Piotr (FIŠER Miroslav) - 5/5
26:58 3:0 PNT HAJNOS Janusz (BIELA Sebastian) - 5/3
29:16 3:1 CRA SŁABOŃ Damian (SARNIK Piotr) - 5/5
32:43 3:2 CRA SARNIK Piotr (SŁABOŃ Damian) - 5/5
Wiadomość zmieniona (07-01-05 19:08)
DO BOJU CRACOVIA!!!!!!!
WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY PODHALE POKONAMY
HEJ HEJA CRACOVIA MISTRZEM HOKEJA!!!!!!!!!!!!!!!!
CRACOVIO KOCHANY KLUBIE NAS POKONASZ PODHALE PODHALE POKONASZ
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)