info: interia.pl
wyglada na to ze szykuje sie nam przerwa miesieczna ;((, mam nadzieje ze nie dojdzie to do skutku .
-
-
PZHL modyfikuje kalendarz
wynika z tego, że wszystko roztrzygnie się w play-offach.
Swoją drogą - pytanie. Jaki ma sens całkowita zmiana zasad ligi w trakcie rozgrywek???
tka , spytam bo czasu nie mam , kiedy i z kim w Krakowie najblizszy ........ ??
jestem za zmianą (skróceniem) rozgrywek. Już mi się w głowie kręci i wszystko myli Podhale Unia Tychy czwartek wtorek niedziela na zmiane.
Zdecydowanie za dużo tych meczy z tymi samymi przeciwnikami.
Kraków
28.XI.2004 g. 17.30
Cracovia - KH Sanok
w sumie taki dramat to az nie jest...
Nie może to dojść do skutku.Jak sobie to wyobrażacie?W czasie rozgrywek zmienianie czegoś to jest lekko mówiąć przesadzone. Z drugiej strony jednak jest kilka klubów nie pewnych playoffów i one na to przystaną( Przede wszystkim Sanok i katowice).Mnie sie wydaje że to jest sensacja i prawdopodobieństwo że coś takiego sie stanie jest takie jak to , że NHL wznowi sezon w tym roku.Czyli kilkuprocentowe...
...no tak... połowa rozgrywek a taka unia nie ma pewności czy się załapie do pierwszej czwórki, w dodatku dlatego że tak wielu w reprezentacji od nich jest (mogą być zmęczeni eliminacjami do Olimpiady i MŚ) - no to trzeba coś pomącić ...... na początek z playoffami.
TD
Zgadzam się.....Boją się że nie będą w czwórce i zaczynają się kombinacje...
I jeszcze jeden problem:
Karnety.
Ja sobie niewyobrażam, by kluby miały zwracać pieniądze za karnety. Kibic kupując je dokonywał chłodnych kalkulacji - dzielił przez 21
W piątek jest zebranie działaczy wszystkich klubów PLH.Jesli zapadnie decyzja o modyfikacji to jest to taki sam przekręt jak wybory na Ukrainie :o
Widocznie kluby wiodące ustawiły sobie rozgrywki.
Tą decyzję uważam za wielki skandal.
Nie zmienia sie koni w czasie przeprawy i nie zmienia się ustaleń i zasad w czasie gry.
PZHL po raz kolejny naraził sie na śmieszność.
Ta decyzja bije szczególnie w nas, którzy przez ponad miesiąc nie oglądaliśmy na Siedleckiego zawodów, skazani jesteśmy na miesięczną przerwę i dodatkowo odebrano nam 4 mecze w Krakowie / Podhale, Stoczniowiec, Tychy, Sanok /.
Najlepszym sponsorem każdego porzadnego klubu są kibice. Można łatwo obliczyć stratę finansową, mająć na uwadze, że przy takiej wyrównanej formie jaką prezentuje 6 zespołów, końcówka zapowiada sie wręcz pasjonująco. A zatem i frekwencja = kasa też.
Jeżeli taka decyzja zapadnie zwrócę się do PZHL o zwrot 4/21 kosztów karnetu.
Sięgając dalej, zakładając ten idiotyczny scenariusz, trzeba będzie walczyć w rundzie zasadniczej o miejsce w pierwszej DWÓJCE, bo tylko takie da spokojny oddech przed play-off.
A przy okazji : Nawet gdyby zrobic całoroczne zgrupowanie kadry a w lidze wyniki ustalać przy pomocy rzutu monety to i tak z eliminacji olimpijskich nie złapiemy ani pół punkta. To po co to ???
przypominam piłkę nożną i propozycję zwiększenia ilości drużyn awansujących do ekstraklasy. wówczas byliśmy za...
Ale teraz jestesmy przeciw bo tak nam pasuje ;)
A tak serio to jestem przeciw bo nie powinno sie zmienic terminarzu i ilosci rozgrywek w polowie sezonu. Tak byc nie moze
janczer, jaki ma związek zwiekszenie ilości awansujących druzyn do zmniejszenia ilości gier ?
Jakaś odwrotna proporcjonalność ?
jest to zmiana reguł gry w trakcie sezonu. tylko i aż tyle...
no to jak może wyglądać głosowanie?
Tychy - przeciw
Unia - za zmianami
Podhale - chyba za zmianami, chociaż.... gdyby mogli już na poziomie rundy zasadniczej załatwić Unię, to ... może jednak przeciw
Stoczniowiec - za zmianami (koalicja z Unią)
Toruń - chyba za zmianami, ..... zależy od miejsca w tabeli (obecnie zaczynają nieco odstawać od ścisłej czołówki)
Katowice - za zmianami (rachunek playoffowy)
Sanok - za zmianami (rachunek playofowy)
Cracovia - przeciw...
.. i dupa zbita, bo okazuje się że głos decydujący należy do ... outsliderów :(
no i stalo sie. awansowalismy do play offu:)
Jako uzupełnienie wypowiedzi Jake Blus'a:
INTERIA przekazuje :
Rozgrywki PLH - skrócone
26.11.2004 15:59
Liga hokejowa ustępuje miejsca reprezentacji... / PAP
Polski Związek Hokeja na Lodzie postanowił skrócić rozgrywki ligowe obecnego sezonu o jedną rundę.
Decyzja PZHL, która zyskała pozytywną opinię klubów, pozwoli reprezentacji Polski lepiej przygotować się do drugiego turnieju kwalifikacyjnego do igrzysk olimpijskich w Turynie w 2006 roku.
Turniej ma się odbyć w dniach 10-13 lutego 2005 roku w Rydze, z udziałem reprezentacji Białorusi, Łotwy, Polski i Słowenii. Zwycięzca tej imprezy zdobędzie prawo gry na olimpiadzie w Turynie.
Skrócenie rozgrywek PLH pozwoli zarazem na rozegranie play off z udziałem ośmiu drużyn. Dotychczas w tej fazie rywalizacja odbywała się w dwóch grupach czterozespołowych.
W związku z modyfikacją rozgrywek planuje się, by ostatni mecz piątej (ostatniej) rundy odbył się 18 stycznia 2005 r. Na pierwszy termin play off wyznaczony został dzień 16 lutego, na ostatni - 25 marca.
(PAP)
Proponuję dołączyć do play - offu wszystkie drużyny pierwszej ligi oraz zespoły damskie.
O zmianie regulaminu w czasie gry już pisałem wyżej. Podtrzymuję swoje zdanie.
Spowoduje to dodatkowo obniżenie poziomu, no bo kazdy będzie mógł zostać mistrzem, a decydować będzie nie ostra walka o czwarte miejsce a los szczęścia.
Ciekawe jak przepracuja ten miesiąc nieróbstwa zawodnicy / dotyczy to wszystkich drużyn /.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)