Czytajac ostatnio forum, to co niejedna osoba z Was zauwazyla, nie ma w zasadzie rzadnych konkretnych zasad...poprostu jak ktos grubo z klnieciem przesadzi to Moderator usunie jego posta ale nie zawsze tak jest. Wiele tematow ciekawie sie zaczyna ale wiekszosc z nich jest rozmywana przez niestety glupie slowne starcia. DSS i Mg zwrocili wyraznie na to uwage i poprosili o zalozenie takiego tematu by odbyla sie KONKRETNA dyskusja co wolno a czego nie wolno...jakie powinny byc konsekwencje i jak to ma wygladac od strny informatycznej. Panie i Panowie: Zapraszam do wspolnej dyskusji.......na poczatek proponuje zebyscie napisali co Was denerwuje i probujcie sformulowac jakies konkretne zasady by PASIASTE FORUM MIALO MIANO NAJLEPSZEGO ZE WZGLEDU NA KULTURE FORUMOWICZOW I NIE TYLKO.....LICZE NA WAS ZE PODEJDZIECIE DO SPRAWY POWAZNIE. POZDRO FANI I KIBICE CRACOVII!!!!
P.S. nie pamietam czy taki temat byl ale mysle ze nawet jesli tak....to czas najwyzszy na jego reaktywacje...DSS:proponuje zebys zapodal jakims konkretnym pomyslem bo widzialem na innym temacie ze do tego sie przymierzales ale nie chciales rozmywac tematu.
Wiadomość zmieniona (28-03-05 13:40)
-
-
NETYKIETA!!
no to mozemy sprobowac cos stworzyc
ja bym to widzial mniej wiecej tak:
-przeklinac mozna, czasem nawet jest to wskazane, tylko nie mozna wyzywac innych.
-pod zadnym pozorem nie wolno sie napinac.
-nie wolno zamieszczac wpisow typu: "LOL", "ktora godzina??"...
-nie wolno robic z forum czata.
-kibice innych druzyn, z zwlaszcza rywali, ktorzy za nami nie przepadaja, musza byc swiadomi, ze ich wpisy poddawane sa szczegolnej kontroli.
To chyba tyle mi do glowy teraz przyszlo.
Ogolnie podoba mi sie pomysl, zebysmy stworzyli takie zasady razem.
dodam cos od siebie....moderatorzy mogli by na prosby forumowiczow na przyklad dawac ostrzezenia tym osobom co perfidnie rozmywaja temat np: gadamy o wyniku jakiegos meczu a za pare postow dowiem sie ile kosztuje kilogram bananow :P hehe....wiem ze zalosne to ale niestety prawdziwe
-przklinac owszem....ale bez przesady by byla jakas kultura...najgorsze przeklenstwa opatrzyc gwiazdkami by czytajacy sami sie domyslili, bo nie wszyscy lubia czytac: zamiast zwyklego przecinka jest "ku*wa"
-ostrzezenia dla seryjnych rozmywaczy a potem bany ich postow
.....myslcie dalej....wspolna praca duzo osiagniemy...PASIAKI POTRAFIA!!!!
Mi sie forum podoba. Szczerze mowiac lepszego nie widzialem. A ze nie ma aktualnie ciekawych tematow - to poprostu taki okres jak to ze w zimie sie nie buduje domow, wiec to jest przejsciowe uwazam.
Wku*wia mnie tylko jak ktos za bardzo marudzi (malkontent) i to ze są wpisy wislakow typu "pasiaste psy"
>1. powodować będą rozjeżdżanie się forum (za szerokie)
>2. suma wielkości obrazków zawartych w sygnaturkach przekroczy 10 kB (sprawdzić mozna prawym przyciskiem)
>3. Będą wyjątkowo duże (moja osobista ocena)
>4. No i oczywiście jeśli będą zawierać treści obraźliwe, rasistowskie itp. - >ale to chyba nie muszę przypominać
>Zasady te wprowadzam w trosce o estetykę forum i w trosce o nasz >serwer
Rincewind to napisal.....i mysle ze spokojnie mozna podpiac to do netykiety
JeyJey: w zimie nie buduje sie domow ale przepisy prawne sa zawsze...niezaleznie od pory dnia czy roku....i o to mi chodzi(i nie tylko mi)....by powstaly pewne zasady ktorych forumowicze beda sie trzymac w czasie sezonu ogorkowego,zimy,lata,wiosny czy jesieni....
to ja dodam jeszcze tylko :
nazwy klubów piszemy z wielkiej litery - zasada stosowana na każdym forum a tutaj niestety spotyka sie dosyć często ...... :/
ty snake zmien sygnature bo spowlania mi forum :D:D::D:D:D::D
wiem,wiem.....nie jestem biegly w komputerach wiec nie wiem jak zmniejszyc sygnaturke i jak ja potem umiescic na forum skoro ona bedzie na moim dysku zapisana a nie z netu......poprostu mam problem....any quick help from anybody??
SORKI ZA ROZMAZYWANIE....
poproś kkk_84 :))
Snake tu masz link do swojej sygnaturki
Natomiast co do regulamimnu to Wy sobie mozecie wymyslac zasady ale one musza byc wymyslone przez Modow i Adminow bo to oni beda ten regulamin egzekwowac tak wiec co nam z regulaminu, ktorego nikt nie bedzie egzekwowal.
Tak wiec regulamin bedzie jak sobie go stworza admini + moderatorzy takie zeby im pasowal i byl dla nich wygodny, bo oni beda karac za jego lamanie.
Snake podmieniłem Ci sygnaturkę na właściwą w profilu pozdr.
Wielkie DZIEKI Carvin i kkk_84!!!!!!!!! Milo ze pomogliscie mi.....wiem o co wam chodzi....regulamin regulaminem ale pewne zasady chocby nieoficjalne wsrod forumowiczow, dotyczace zachowania powinny sie znalezc....chodzi mi o trening kultury osobistej bo wtedy cale forum na tym zyska....goraco zachecam.....jesli cos wam nie pasi to wpiszcie tutaj....potem sie to podsumuje i mozna by zaczac szukac porozumienia z moderatorami i adminami......DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO ALE SAM TEGO NIE ZROBIE....MUSICIE MI POMOC!!
Jeśli chodzi o mnie, to powinno być tak:
1. Szanujesz gospodarza. Jak gospodarz nie lubi jak ktoś mu łazi w trepach po dywanach to zdejmujesz buciki i chodzisz w skarpetach (to do was psy ....)
2. Po pierwsze zabawa i radość - z pewnymi wyjątkami patrz wyżej :). Oznacza to, że się nie wyzywamy i szanujemy swoje poglądy bo są rzeczy ważniejsze od forum
3. NIE PISZEMY .URWA DUZYMI LITERAMI!!!. Chyba, że chcemy zakrzyczeć, jak ja przed chwilą :)
Jak dla mnie to wystarczy.
Powiecie mało.
Forum, to forum.
Dla tego liberalność modów jest ważna. Wiem, że trudno o to walczyć, bo oni sami nie wiedzą kto jest modem i co robi ;)
Pozdro dla mojego ulubionego - Rincewind'a :)
I oczywiście dodałbym zakaz (tak zakaz!) umieszczania opini niezgodnych z [u]moimi[/u] przekonaniami - czytaj rasistowskimi i nawojującymi do przemocy - patrz historyczna sygnaturka Santo
Jak niechcesz rasizmu i przemocy to zapraszam na forum http://www.forum.pacyfka.glt.pl/
lol :)
Karvin ratunku!!
Chcialem się poskarżyć
(związek z tematem jest minimalny, ale nie chciałem zakładac nowego)
Mój profil się mnie nie słucha - nie da sie w nim nic zmienić
a adres mojej sygnaturki jest już nieaktualny.
- to jest nowy:
[img]http://img219.exs.cx/img219/3569/rebbei3ak.jpg[/img]
mozna mi to wsadzić zamiast starego albo zrobić cos żeby się mnie słuchal??
Wiadomość zmieniona (30-03-05 19:08)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)