JR, jak jest z tym gościem oki, to dlaczego prasa pisze, ze jest na wpół -żywy????????????????????????
Odp. Ubeckie metody, jak za dawnych czasów rzucanie oszczerstw na kibiców Cracovii. Gazety oczywiście tego nie sprostują, bo po co - liczy się sensacja i że Pasy znów dostaną w dupsko.
-
-
Uczmy sie od Angoli (apropo tematu który poleciał)
Senior- Blues.
Jestes starszy ode mnie o jakies 40 lat chyba. Moglbys byc moim dziadkiem, jakbys sie postaral i Ty, i Twoj syn. Powiedz mi wiec jedno. Jak facet w Twoim wieku moze odczuwac satysfakcje z tego, ze stala sie tragedia?? Jak moze wykorzystywac tragedie do swoich kretynskich i plaskich jak nalesnik wywodow??
Czlowieku zastanow sie, co Ty tu wypisujesz!!
Dostajesz orgazmu, bo niby wyszlo na "Twoje". Bo niby sie okazalo ze kibice Cracovii to jednak bandyci, a Ty pisales juz o tym wczesniej.
Pogratulowac!!
Sa rzeczy, ktorych ja nigdy nie zrozumiem. I zrozumiec ich nie chce. Przeciez Ty nawet nie mieszkasz w Krakowie, a jak widziales to miasto ostani raz, to Piotrus Skrzynecki pil kawe w Hawelce. I nagle pojawiasz sie jako stroz prawosci i moralnosci. A, ze jestes niezorientowany w realich, to widac chociazby po naiwnych postulatach o transparent. Wiedz, czlowieku, ze transparenty wywieszaja nie kibice, ktorzy wpadna na pomysl transparentu, tylko ludzie zaliczani przez Ciebie do tych wlasnie "bandytow".
Szkoda slow...
nic nie pojmujesz czlowieku ,kiedy pisalem o poprzedniej tragedi to co bylo ???bylem osmieszany, wyszydzany i temty byly kasowene w obronie mlodych kibicow Cracovii i co sie okazalo ,ze niestety ale ci co kiedys pisali ,ze jestem ****** pozostawiam wolnie miejsca abys sobie wpisal to na co masz ochote --- nagle pisza tak jak ja .
A moglo do tej tragedi nie dojsc tylko ,ze niestety ale z takim przejawem musi sie walczyc od samego poczatku a nie dawac ciche przyzwolenie na chamstwo i bandytyzm.A jak dobrze wiesz zezwolenie na znany ci napisa mieli ci co go wywieszali.
A jesli chodzi o realja w Polsce i w Krakowie to sie jednak bardzo mylisz
bo juz to kilka razy pisalem mieszkam w Krakowie a to ,ze czesto tez jestem w innym kraju to nic nie znaczy.
I wcale nie odczuwam satysfakcji tylko mnie przeraza miedzy innymi wlasnie taka pisanie jak twoje i tobie podobnym ,bo do cholery czy to ja chodze z nozem w kieszeni lub z gazrurka czy to ja napadam kibicow ???chlopie zastanow sie co ty piszesz i do kogo .Bo jesli chcesz to sam mozesz sobie sprawdzic w Muzeum Fotografi jest zdjecie mojego Ojca ktory stoi miedzy pilkarzami Cracovii i Garbarnina na stadionie Cracovii i to jest taki maly dowod na to jak bardzo mi zalezy aby pilka nozna w Krakowie byla mocna a rowniez i sportowa aby kibice wszystkch druzyn z naszego miasta bo mysle ,ze tez jestes z Krakowa mogli dopigowac swoje druzyny i po meczu razem rozmawiac o tym co dzialo sie na boisku ,bo tak kiedys bylo i wierze w to ,ze moze jeszcze takie czasy wroca.
Nie wiem czy ty cos zrozumiesz ale moze ??inaczej bym nie odpisywal ale kto wie moze faktycznie nie warto pisac bo kto tu jeszcze pozostal na tym forum??? jest jeszcze pmx7 a pozostali????
Wiadomość zmieniona (16-03-05 11:19)
Fenix
Twoje posty mnie psychicznie wręcz łamią.
16 latek walczył o życie bo kilkunastu rówieśników postanowiło mu poskakać po głowie a Ty zaprzeproszeniem pierdolisz o ubeckich metodach i o błędach w artykułach prasowych.
Obarczmy winą prasę, dziś meczyk, po nim przejdę się po miescie, pokroję komuś twarz a jak mnie złapią i napiszą o mnie jako o kibicu Wisły to będę miał pretensję do całego świata że oczerniają mój klub i stosują nieczyste chwyty.
Otrząsnij się
North, przecie żałuje tego dzieciaka i uważam, że to bandytyzm, ale jak dziennikarze piszą o czymś to powinni pisać całą prawdę, a nie półprawdę.
Autor: Senior-Blues (---.17.14.vie.surfer.at)
Data: 16-03-05 08:54
[i]a moze nowy napis ktos przygotuje tylko jakiej tresci ????"jestesmy z wami" czy moze "odcinamy sie od bandytow i nozownikow"[/i]
Naprawdę warto zrobić taki napis. Oczywiście ten drugi "ODCINAMY SIĘ OD BANDYTÓW I NOŻOWNIKÓW" To jest straszne, co się dzieje. Całe szczęście, że chłopak wraca do zdrowie i nie stało się najgorsze, tym razem.....
Mentny dzieki za poparcie i faktycznie nie chodzi teraz o to aby sie spierac kto ma a kto nie ma racji albo kto mial lub nie bo to do niczego nie prowadzi ale wspolnie sie zastanowic co zrobic aby takich tragedi bylo coraz mniej albo w co pomalu przestaje wierzyc nie bylo wcale.
To jest prosba do wszystkich prawdziwych kibicow CRACOVII...
Bo pamietajcie wszyscy odejdziemy a Cracovia zostanie.
popieram..
trzeba pokazać bandytom, że kibiców potępiających takie "metody kibicowania" jest więcej i nie stoją w cieniu ze spuszczonymi głowami!!!
STOP przemocy!!!
to ja się w takim razie głośno zastanowię i zadam 2 pytania:
1. kto w takim razie z Was drodzy forumowicze jest chętny do wykonania takiego transparentu?
2. kto taki transparent wywiesi - i w którym miejscu powinien zostać wywieszony? - w młynie?
poczekamy na odpowiedzi...
PS. SB nie zamierzam Cię krytykować... ale zejdź na ziemię, albo uświadom sobie, że niektóre pomysły są poprostu w naszej rzeczywistości nierealne... a żeby to uświadomić podam przykład: podpowiedz chłopakom by wywiesili taki transparent: STOP PRZEMOCY !!! i w podpisie JUDE GANG
Zobaczymy z jakim skutkiem by się to odbyło...
Też się nad tym zastanawiałem, o czym pisze Dementor. Jeszcze by tylko brakowało jakiejś rozróby wewnątrz kibiców Pasów.
"STOP PRZEMOCY !!! i w podpisie JUDE GANG" to oczywiście już kolega poszalał. Nikt o czymś takim nie myśli. Może jednak koledzy z JG pozwolą na transparent STOP PRZEMOCY bez podpisu. Ktoś chyba jest w stanie to załatwić. Przecież Cracovia, to nie tylko JG i nie mogą decydować o wszystkim. Nie musi być na młynie. Może być na B lub C.
a co was interesuje co sie tam stało zamknijcie ten temat;/
Interesuje o tyle, że ja jestem kibicem Cracovii i nie chcę być kojarzony z takimi akcjami. Nie chce być też kojarzony zapewne klub, bo to może oznaczać dla niego koniec. No i jeszcze został skatowany chłopak. Normalnym odruchem jest to, jest go żal. Nie ma znaczenia, że jest Wiślakiem. Ja sam mam syna i nie chcę aby go spotkał taki los.
To dlatego z grubsza. Jest jeszcze wiele powodów.
i przez takich jak Ty sprawa jest nagłośniania i problemy moga miec chłopaki od nas ;/ Gratuluje;/
interesuje nas to bo to psuje wizerunek klubu i MY wszyscy kibice na tym tracimy bo jako kibic Cracovii jestem postrzegany jako bandyta a sam w tym sezonie zastanawiam sie czy isc na jeszcze na jakis mecz zeby nie dostac kosa w dupe albo pala po glowie.
to jak się boisz to nie idż prosta sprawa
Senior-Blues
Ten akapit podsumowuje Cie w calosci:
"I wcale nie odczuwam satysfakcji tylko mnie przeraza miedzy innymi wlasnie taka pisanie jak twoje i tobie podobnym ,bo do cholery czy to ja chodze z nozem w kieszeni lub z gazrurka czy to ja napadam kibicow ???chlopie zastanow sie co ty piszesz i do kogo .Bo jesli chcesz to sam mozesz sobie sprawdzic w Muzeum Fotografi jest zdjecie mojego Ojca ktory stoi miedzy pilkarzami Cracovii i Garbarnina na stadionie Cracovii i to jest taki maly dowod na to jak bardzo mi zalezy aby pilka nozna w Krakowie byla mocna a rowniez i sportowa aby kibice wszystkch druzyn z naszego miasta bo mysle ,ze tez jestes z Krakowa mogli dopigowac swoje druzyny i po meczu razem rozmawiac o tym co dzialo sie na boisku ,bo tak kiedys bylo i wierze w to ,ze moze jeszcze takie czasy wroca."
Oderwany od rzeczywistosci belkot. Nie brak nawiazania do starych, dobrych czasow, proby pokazania mi miejsca w szyku, i idyllicznej wizji pikniku i kulturalnych rozmow o tym co jest i co bylo.
Przez takich jak Ty, musze sie ostatnio tlumaczyc z kibicowania Cracovii nawet wlasnym rodzicom, ktorzy nigdy nie byli anty, a wrecz przeciwnie. Przez takie paplanie, w ktore niezorientowani bardzo chetnie wierza, bycie kibicem Cracovii jest traktowane przez postronnych jako przedsionek do bandytyzmu. Twoj Ojciec stal miedzy pilkarzami Cracovii i Garbarnii?? A niech by to byli nawet zawodnicy Jutrzenki i Makkabi. Pewne czasy sie skonczyly...
[i]i przez takich jak Ty sprawa jest nagłośniania i problemy moga miec chłopaki od nas ;/ Gratuluje;/[/i]
Jeżeli mam być szczery, to nie rozumiem zupełnie.
Ferencvaros
Ty jednak musisz naprawde podrosna bo widac ,ze nie moim wnukiem ale prawnukiem mozesz byc ,bo jak narazie nic nie pojmujesz ,ale pociesz sie to nie twoja wina tylko twojego wieku i na tym koncze z Toba dialog.......
Jesli chodzi o napis to moga go wykonac "Oprawcy" a co do tekstu zawsze mozna uzgodnic napewno znajda sie ludzie ,ktorze chetnie wykonaja taka prace bo i cel wlasciwy .
SB!
Polski język! Trudna język...:)))))))
Wiadomość zmieniona (16-03-05 15:25)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)