ile trwa już zgoda Cracovii z Koroną ?
-
-
Zgoda
kupe lat
mniej wiecej :)
ok. 12-13 lat temu byłem na meczu Korona - Pasy chyba w III lidze i już wówczas zgoda była wielka, tamtejsi strasznie nas cenili i lubili. Jako, że Korona to klub młody nie wykluczone, że od jej wczesnych początków.
cholera, to mogło być jeszcze dawniej - doskonale pamiętam szczegóły tego wyjazdu, ale nie wiem kiedy to było dokładnie - wynik był chyba 1:1, po naszym prowadzeniu.
Na pewno zgoda była dużo wcześniej niż ostatni pobyt w I lidze - wtedy często się śpiewało o Koronie pozytywnie.
W 1984 po spadku z ekstraklasy już była, pamiętam bo z Błękitnymi była kosa (trzymali z W....ą)
Nie jestem szpecem (delikatnie mówiąc) ale tu akurat wiem. Zgoda zaczeła się na meczu Garbarnia-Korona.
82 albo 83 rok. Nasi zaglądneli na mecz i dogadali się (był stan wojenny) platformą wzajemnej sympatii była niekłamana pogarda dla 2-ch gwardyjskich klubów(GKS Błękitni Kielce i GTS).
Źródło: jedna z osób co robiła oną zgodę wtedy. Wielu forumowiczów pija w jego pubie czasami piwo;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)