delGado: ale napisz początkującym żeby się nie wybierali ;) bo naprawdę trza mieć jakie takie pojęcie by sobie na Mosornym Groniu poradzić.
-
-
Białka... i pozostałe wypady narciarskie
Syn Dziewicy często bywasz w Szczawie? To jest moim zdaniem najlepsze miejsce w Polsce, wyciąg niezbyt trudny, ale przecież nie o to chodzi, liczy sie dobre towarzystwo. Jeźdze tam od kilku dobrych lat, bywałem pewnie na większosci stoków w Polsce i na dużej ilości za granicą ale tto co sie tam dzieje.... Wieczorem konkurs wiader a potem na stok i potem znowu wiadra i tak dzień w dzień
Polecam wszystkim zainteresowanym białym i zielonym szaleństwem
Ja ostatnio czesto bywam w Szczawie:) stok moglby byc troche trudniejszy ale ogolnie mam z tamtad mile wspomnienia i chetnie tam wracam:) Za godzinke wlasnie tam jade i wracam w niedziele, wybiera sie ktos moze? pozdro
Gdzie bywasz? w McDomku?:D
znasz tam jakiś typów?
a stok rzeczywiscie niezbyt trudny ale nie od razu Kraków zbudowano, w porównaniu z tym co było jescze 2 czy 3 lata temu to i tak duży postęp
czyli 2 albo 3 lata temu łatwiejszy??
to sie tyczyło tego że sponsor sie tym zajął i pojawiły sie pierwsze zaczątki nartostrad i pewnie na tym sie nie skończy, bo dotąd to można było na kreske w 1 minut zjechać teraz to urozmaicają
w szczawnicy i kluszkowcach jest lepiej:-)
EEEEEE tam przesadzacie. Zabrałem na początku lutego na Mosorny żonę, która miała narty drugi raz w życiu na nogach i dała radę. Co prawda ze łzami w oczach ale zjechała. W zeszłym tygodniu byliśmy znowu i tym razem miała już przednią zabawę.
Ale przyznaję, że początkujący nieco się tam umęczą ;-)
Pozdrawiam i do zobaczenia na Kasprowym!
Bylam na Mosornym niedawno... zapowiadalo sie naprawde fajnie ale stok byl rano wogole nieprzygotowany i wyjechalam troche wkurzona. Poza tym duzo ludzi bylo:P ale moze jestem wybredna:)
Sprawozdanie z weekendowego szusowania:
1. Rabka/Chabówka - "U Żura" czy jakoś tak - fajny ale bardzo lajtowy stoczek - ok 400m zjazdu - dobry na rozgrzewkę i dla początkujących.
2. Po rozgrzewce - Rabka - "Maciejowa Ski" - bardzo długi, średnio trudny praktycznie zero infrastruktury (2 plastikowe Tojtoje), z parkingu trza daleko zapieprzać do wyciągu, nartostrada trochę w lesie troche pola, niepodobało mi się, na razie tam nie wracam.
Własnie niedawno wróciłęm z Piwnicznej - Kosarzyska. Słuchajcie wszystkie wyciagni i trasy to jedna wielka lipa jak h*j. ("Sucha dolina") . 11 "wyciągów" posiadających 30 właścicieli (na kazdy orczyk osobny bilet, karnety całodzienne tylko na jeden z nich - nie na wszystkie!!) , trasy beznadziejne, niektóre trasy nie ratrakowane wogóle, dojazd do wyciągów bardzo utrudniony, drogi nie sypane niczym, a cała baza świeci socjalizmem....Jakby sie tam zatrzymał czas. Zdecydowanie odradzam wszystkim.
Wiadomość zmieniona (06-03-05 22:40)
A był ktoś z was na Czantorii?
no wlasnie-ja chce jechac w przyszlym tygodniu w tamte rewiry-szczyrk,wisla itp-wie ktos cos??
bylem dzisaj na małym cichym i.... totalna beznadzieja jak dla mnie
co prawda stok przygotowany, wyciag 4-osobowy krzeszlo i wszystko cacy.. 1200m tylko jest jeden maly problem od polowy gorki stok jest praktycznie plaski..!! i ten wiatr.. porazka
był ktoś w ten piątek na kotelnicy ?
po pierwsze: cały weekend na Kotelnicy były jakieś zawody :-( - ludzi narypane jak cholera :-(
wczoraj Laskowa a dzisiaj Maciejowa w Rabce - śniegu po pachy :-) w obu miejscach superowsko :-)
w piatek co prawda był zawody ale tylko na czesci . ale po zawodach zostały fajne skocznie ;] ludzi mało
we wtorek jade do Kasiny.. tam ponoc jest fajnie.. ale jak sam zobacze to napisze!
Byłem w Kasinie w niedzielę, infrastruktura kiepska, orczyk taki sobie, stok spokojny, można jeździć tyłem ;-) Zaliczyłem też Lubomierz, infrastruktura jeszcze bardziej skromna, ale stok ostrzejszy i niestety krótszy niż w Kasinie.
był ktos kiedys w zawoi??????????
ja jade jutro i nie wiem czy warto!!!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)