Jak zaczynałem kibicować MC byli w III lidze wiec sobie wypraszam :)
-
-
Futbol amerykański - temat zbiorczy
W top 15 akcji weeku nr 14 jako najlepszą akcję realizatorzy filmiku wybrali podanie Justina Herberta do Jalena Guytona na touchdown i przyznam, że gdy w niedzielę oglądałem mecz to przy tym touchdownie przypuszczałem, że jest szansa na uznanie go za najlepszą akcję kolejki :) :
https://www.youtube.com/watch?v=XPR_6woWL0I
Chargers w świetnej formie podczas ostatniej kolejki, ale przeciwnik New York Giants nie był zbyt wymagający :) Dobrze wychodziły podania, biegi, ochrona quarterbacka i gra defensywna :) O najlepszej akcji kolejki już pisałem :)
W NFL mecze rzadko kończą się nie zdobyciem jakichś punktów przez którąś z drużyn, jednak w niedzielę taka sytuacja miała miejsce - Titans wygrali z Jaguars 20:0 :)
6 dni później
Touchdowny w weeku 15-ym:
https://www.youtube.com/watch?v=35qqvWAch14
W rywalizacji w obrębie dywizji niestety Chargers uznali wyższość Chiefs, choć dopiero po dogrywce. Mecz w środku nocy czasu polskiego, więc odpuściłem, choć kusiło żeby zarwać noc :)
W drugim bardzo ciekawym spotkaniu Ravens przegrali jednym punktem z Packers.
Lions zwycięstwo nad ... Cardinals w stosunku punktowym 30:12, więc lekki szok jest ;)
4 dni później
[quote='Hrabia' pid='1516968' dateline='1640170124']
Lions zwycięstwo nad ... Cardinals w stosunku punktowym 30:12, więc lekki szok jest ;)
[/quote]
Wczoraj (a właściwie dzisiaj czasu polskiego) Arizona znów z plecy, tym razem z osłabionymi kontuzjami Colts. Coś im wyraźnie przestało żreć. Stracili najlepszego WR Hopkinsa, ale mimo to wydawali się być nadal mocną drużyną, która po porażce z Lions miała odkupić winy w meczu z Colts, a tutaj kolejna porażka.
Najlepsze akcje 16-ej, przedostatniej, kolejki sezonu regularnego:
https://www.youtube.com/watch?v=A5eE_3Hd3U0
Chargers zebrali porządny oklep od Texans i mocno komplikują sobie sprawę awansu do Play off. Na dzień dzisiejszy nie wchodzą do Play off, choć jeszcze mają szanse w ostatniej kolejce, ale muszą wygrać i też liczyć na korzystne dla nich wyniki innych. Eksperci oceniają szanse Chargers na awans do fazy Play off na 35 %, czyli generalnie słabo.
W Sylwestrowy piątek o godz. 21.30 pierwszy mecz półfinałowy mistrzostw ligi akademickiej w futbolu amerykańskim. W ramach rozgrywki o puchar Cotton Bowl spotkają się Alabama Crimson Tide z Cincinnati Bearcats.
Drugi półfinał będzie miał charakter walki o puchar Orange Bowl, w którym zmierzą się w sobotę o 1.30 drużyny Georgia Bulldogs z Michigan Wolverines.
4 dni później
Chargers właśnie wygrali po dobrym meczu z Broncos 34:13 🙂 🏈 Ponadto Ravens przegrali z Rams, a Dolphins z Titans, więc Chargers mają nadal szanse wejścia do Play off 🙂 Teraz muszą tylko wygrać w następnej kolejce z Raiders 🙂 Cały czas zapominam, że jest teraz 17 meczów i 18 kolejek, więc dopiero dziś przypomniałem sobie, że przecież to nie będzie ostatnia kolejka 😉
Do finału rozgrywek futbolu uniwersyteckiego awansowały Alabama i Georgia 🙂🏈 Na meczu Alabamy z Cincinnati był obecny w loży VIP Patrick Mahomes z jakąś atrakcyjną blondi 😉
Dzisiaj odkryłem ze istnieje miejsce na forum gdzie można porozmawiać o Footballu Amerykańskim, lepiej późno niż w całe :)
Przeglądałem posty i było kilka o Game Passie, w tym sezonie nie korzystam ze względu na brak czasu, ale można uzyskać dostęp dużo taniej. Trzeba włączyć lokalizacje VPN na Brazylię i przy włączonym VPN założyć konto na NFL.com W poprzednim roku dostęp do wszystkich meczów sezonu kosztował około 250 zł. Napewno kupię dostęp na playoff i w tej chwili dostęp z Brazylii do końca sezonu (a tak naprawdę do 31 lipca) kosztuje 95 Reali Brazylijskich czyli jakieś 65 zł :)
Jak korzystałem z takiej opcji poprzednio to połączyć z Brazylia trzeba było się tylko przy zakładaniu konta i płatności. Później już można korzystać bez VPN.
A może istnieje jakaś liga fantasy NFL kibiców Cracovii ? :)
Nie istnieje liga fantasy NFL tu na forum 🙂
Ja od tego sezonu bojkotuję NFL game pass, bo mieszają sport z polityką. Nie chcę żeby cokolwiek zarobili na mnie, nawet 65 zł 🙂 Oglądam NFL za darmo na stronie reddit nflstream. io 🙂 Wkurzające jest, że trzeba przebrnąć przez masę niechcianych reklam i czasem strona się wiesza, ale ponieważ jest to za darmo, więc nie mam prawa narzekać 🙂 W Polsce nie jest nielegalne oglądanie pirackich stron, lecz tylko ich prowadzenie
Ciekawe z tą Brazylią, zobacze, trochę nie chce mi się zakładać nowego konta ale dzięki za wskazówkę. Teraz pro kosztuje 50usd co jest ciągle sporo ale z drugiej strony produkt super jakości więc być może na play off się złamię. Tylko wtedy oglądam każdy jeden mecz. W tym sezonie nie mam fazy na nfl więc praktycznie nic nie widziałem, pare skrótów. Doba jest za krótka jak się lubi piłkę, nfl, hokej, kino, książki, pograć w coś czy zwyczajnie wyjść z domu a do tego pracujesz i masz rodzinę ;)
Może stworzymy ligę fantasy na następny sezon :)
Ja tez teraz nie korzystam z game Pass ze względu na brak czasu na oglądanie meczów ale na playoff planuje wrócić.
Jeśli ktoś się interesuje to podobna sytuacja jest z NBA z tym ze z połączeniem przez Indie, dostęp na cały sezon kosztuje 999 Rupii Indyjskich. Nie trzeba nowego konta zakładać ale za każdym razem logując się do League Pass i uruchamiając mecz trzeba mieć włączonego VPN na Indie, później można go już wyłączyć.
Najlepsze akcje po 17-ej kolejce 🙂 :
https://www.youtube.com/watch?v=x4wxTbZuaZw
Dzięki wygranej Chargers z Broncos oraz przegranych Delfinów i Kruków we własnych meczach, powróciły szanse na awans Chargers do fazy Play off. Trzeba jednak wygrać w ostatnim meczu z Raiders.
W Konferencji Amerykańskiej (AFC) zapewniony awans do Play off mają już Titans, Chiefs, Bengals, Bills i Patriots. O awans z pozostałych dwóch miejsc powalczą w ostatniej kolejce Colts, Chargers, Raiders i z małymi szansami Steelers oraz Ravens.
W Konferencji Krajowej (NFC) pewni awansu są Packers, Rams, Buccaneers, Cowboys 🙂, Cardinals i Eagles. Ostatnie miejsce w Play off będzie należeć do 49-ers lub do Saints.
Negatywnym bohaterem 17-go weeku został wide receiver Antonio Brown z Buccaneers, który w trakcie meczu odmówił trenerowi wejścia na boisku, następnie rozebrał się do pasa, wybiegł ze stadionu, zamówił taksówkę i poprosił policję żeby go eskortowali na lotnisko, bo ucieka przed swoją drużyną. Filmik z zajścia na stadionie:
https://www.youtube.com/watch?v=-5wsiaX8VgQ
Antonio Brown został wywalony za powyższe zachowanie z drużyny. To nie pierwszy jego wybryk. W przeszłości w różnych drużynach między innymi odmawiał treningów, wykłócał się z trenerami, domagał się specjalnego kasku niezgodnego z przepisami NFL, przyleciał na trening balonem, a poza boiskiem między innymi był oskarżany o molestowanie kilku kobiet i grożenie im, zniszczenie monitoringu na zamkniętym osiedlu, pobicie kierowcy ciężarówki i sfałszowanie zaświadczenia o szczepieniu.
Na profilu twitterowym nflpolska.com podano informację, że TVP Sport w tym roku pokaże ponownie Super Bowl, jednak nigdzie indziej nie znalazłem potwierdzenia tej informacji. Super Bowl nie jest też uwzględniony w programie TVP Sport na luty.
Z rzeczy ktore moga sie przydac przy sledzeniu NFL to warto wpisac w google NFLFULLHD, na pierwszej stronie ktora wyszuka google sa cale mecze NFL wrzucane okolo 1-2h po zakonczeniu, okolo poludnia w poniedzialek pojawiaja sie Game in 40'
Touchdowny zdobyte w ostatniej kolejce sezonu regularnego:
https://www.youtube.com/watch?v=XUJDIcuUOSs
Niestety Chargers przegrali po dogrywce z Raiders i nie awansowali do Play off 😒
Zwycięzcą AFC zostali Tennessee Titans, a zwycięzcą NFC - Green Bay Packers, w związku z czym obydwa zespoły odpoczną w pierwszej rundzie Play off.
Tak przedstawia się drabinka Play off :
[img]https://i3-img.p7s1.io/pis/ezone/1bb5qgELBzZ_waV508e45AuViFJMgPIjd3Yx8Fl0b9-pnuKsdOepe1XO8CcAHOonGoWjmh32HLQFvweTfOtkVkHhx0LQpynuNrQ9bAyPgYXN0jgTlCv7kjNT_XsffbjjK6yRo3AhoBBsyPz2opHDnDrOTW_nIMtsn9Cv4nSBWoLAwE1bD6wadhDTL0ispg7rBNQk1fSr6GJbl5asJoxuW62wVEeP9sYYTF4MF_OjtmiBqsIGsuCMgb4It0vdPBfXZs904LxvZ4O_kUMZt01UQvxyHjc8qzPBrahHArq4jjY7KIYcLQzNvst2rBxbYdv5VNWyAnqRDezlTr64XN2PFNLSQ9YrJ2jSTUihM3xFSd8V3jA1-kfZQIcK_hukWCw/profile:ezone-teaser620x348?source[/img]
Mistrzem futbolu amerykańskiego uniwersyteckiego zostali Georgia Bulldogs, którzy pokonali Alabamę Crimson Tide 33:18 :
https://www.youtube.com/watch?v=P2Li7mjadIA
Jest potwierdzenie - TVP Sport pokaże mecz Super Bowl, który zostanie rozegrany 14 lutego o godz. 00.30 👍🏼 🙂 🏈
Plotki krążące w necie potwierdził w biurze prasowym TVP portal wirtualnemedia.pl 🙂 :
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/super-bowl-na-zywo-tvp-sport-kiedy
Liczylem na jakąś konkretną zniżkę na play off a tu nawet drożej niż przed.. Ponadto czytam na fb grupie poświęconej gamepassowi że jakość jest w tym roku tragiczna, masa problemów z apką, zupełnie nieresponsywny CS itd próbuje złapać ofertę która widzę na stronie nfl a jak już się zaloguje to jest inna inna, wqrwiaja mnie ostro
Chyba będzie jednak piracki stream
- Edytowany
Pierwszy mecz rozgrywek Play off w zasadzie zakończył się. Bengals odprawili do domu Raiders 👍🏼 😄 Właśnie victory formation i Joe Burrow przyklęka 😀 Koniec meczu 😄 Brawo Bengals 🙂 Drużyna mi obojętna, ale lubię Joe Burrowa i nie lubię Raiders 😉
Czas na mecz Bills - Patriots 🏈🥃 😄
edycja: w mroźnym Buffalo do przerwy 27:3 dla Bills. Jak na razie piękne wyniki 🙂
W niedzielnych meczach Buccaneers rozgromili Eagles, a Cowboys niestety odpadli po wyrównanym meczu z 49ers. Ponadto Chiefs pokonali wysoko Steelers. Tej nocy ostatni mecz fazy Wild Card, w którym zmierzą się Rams z Cardinals 🙂 Faworytem będą Rams, którzy w ostatnich pięciu meczach sezonu regularnego wygrali 4 z nich. Cardinals po fantastycznym początku sezonu, drugą połowę sezonu mieli zdecydowanie słabszą, a w ostatnich pięciu meczach przegrali aż 4.
Zgodnie z przewidywaniami Rams wygrali, więc wszystko jasne po fazie Wild Card.
Mecze fazy Divisional Round:
[img]https://cdn.sportsbettingdime.com/app/uploads/media/3/Edited-2022-NFL-Playoff-Bracket-Jan-17-LAR-Wins-1024x791.png[/img]
Mimo że jedna z moich ulubionych serialowych rodzin (Bennetowie z the Ranch) mawiają „Fuck Tom Brady” to trzymam za niego i jego Tampę kciuki - on naprawdę jest the GOAT
Faza Divisional Round w ramach Playoffów NFL dobiegła końca. Tylko w jednym meczu wygrali faworyci - Chiefs po wyrównanym meczu i dogrywce pokonali Bills. Natomiast Titans, Packers i co najdziwniejsze - Buccaneers - odpadli z teoretycznie słabszymi rywalami. Bardzo dziwny był mecz Rams z "Bukanierami", gdyż "Barany" całkowicie zdominowali rywali i do połowy czwartej kwarty prowadzili aż 27:3, jednak potem zaczęli się sypać, tracić piłki przez fumble i Buccaneers doprowadzili do remisu. Ostatecznie Rams wygrali zdobywając w ostatniej sekundzie meczu field goal, ale sami spowodowali dla siebie niezły horror 🙂
Wszystkie touchdowny z weekendu 🙂:
https://www.youtube.com/watch?v=KZIvJOOoC1k
Mecze o mistrzostwo Konferencji:
- AFC: Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals niedziela godz. 21.00
- NFC: Los Angeles Rams - San Francisco 49ers poniedziałek godz. 00.30.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)