JAK JEST U WAS Z RUCHEM SKINOW DZIEKI KTORYCH ISTNIEJA WSPOLCZESNI KIBICE
-
-
RUCH SKINHEADS
wpisujcie sie
wszyscy jesteśmy skinami, bez wyjątku, na Cracovie od zawsze chodzą sami skini, punki u nas nie istnieja, podobnie pikniki i babcie emerytki, Cracovia - Only Skinheads Team!!!
chcesz zobaczyc jak jest na skinowskiej Cracovii, przyjedź do nas na mecz,
pozdro dla kumatych
ulzylo nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!fanatycy_sks napisał(a):
> JAK JEST U WAS Z RUCHEM SKINOW DZIEKI KTORYCH ISTNIEJA
> WSPOLCZESNI KIBICE
Skini juz praktycznie wymarli... i na Cracovii ich raczej nie ma..(przynajmniej ja nie spotykam) ale kilka lat tamu.. jak Skini byli "popularni" to raczej identyfikowali sie z Cracovia i ich bywalo troche na meczach...!!
Teraz za to mam dresy :) tylko ze na wieksza skale i nie maja takich nacjonalistyczno-rasistowskich pogladow.....
Wiadomość zmieniona (28-12-04 12:29)
W Polsce pierwsi skinheadzi pojawili się dopiero na początku lat '80 XX w., na fali frustracji po wprowadzeniu Stanu Wojennego, razem z subkulturą punk, od początku będąc z nią w ostrej opozycji. W Polsce stylistyka tej subkultury została z jednej strony przejęta przez grupy [b] pseudo-kibiców piłki nożnej[/b], a z drugiej strony powstawały też grupy słuchające różnych odmian "punk-skinu" i muzyki Ska.
Na początku lat '90 XX w, na wzór innych krajów europejskich, niektóre partie i ruchy skrajnie nacjonalistyczne zaczęły tworzyć na bazie nacjonalistycznie nastawionych grup skinheadów nieformalne [b]bojówki[/b] młodzieżowe. Prawdopodobnie pierwszą partią, która powieliła ten schemat było PWN Bolesława Tejkowskiego.
Oprócz tego, w Polsce istnieją też niezbyt liczne lewacko i apolitycznie nastawione grupy skinheadów. Ostatnio daje się też zaobserwować nieśmiały renesans "skinów tradycyjnych", ubierających się w sposób maksymalnie zbliżony do pierwotnych skinheadów z lat '60 i słuchających muzyki Ska.
Wiadomość zmieniona (28-12-04 12:34)
U nas to dresy .... oni mają swój świat bez soczewek ( pozdro dla kumatych ) haha
Trochę skinów zostało ale rozpływają się w oceanie dresów i pikników.
jakby to powiedziec... Moda sie zmienia wszystko z czasem sie rozpływa jak powiedział Romper Stomper ale mimo to mozna spotkac paru skinheadów na Kałuży.
Napisz jak jest u was i skąd jesteś ?
lepsza jakos niz ilosc !!!!!!!! niesadzicie???? lata 90 to byla moda zeby byc skinem ale wtedy sie myslalo ze jak sie ogoli glowe i ubierze fleka juz sie nim jest !!! a poglady ??? polowa niewidziala o co w tym wszytkim !!!!
22 lata jestem fanem Pasow i wali mnie podciaganie kibicowania pod subkultury,ideologie i inne wszelkie mody,ale punk's not dead.
z szacunkiem dla kazdego PASIAKA bez wzgledu na swiatopoglad
heh pamiętam pomarańczowy młyn w tym miejscu co obecnie jest...
...same fleki na bojówce a wśrodku mój ś.p. wójek ...i grubas z bohaterki...
...wtedy byle kto w młynie nie stał ...
hop.
721 dni później
Ruch skinheads nigdy nie zaginie o to mozna być spokojnym, skazywano ich na wymarcie juz kilkarotnie a wciaż istnieją:)
Na pewnej stronie kiedyś takie rysunki znalazłem przedstawiające część naszych kibiców w latach 90-tych.
[img]http://i7.tinypic.com/259908i.jpg[/img]
[img]http://i7.tinypic.com/25990ue.jpg[/img]
Szacunek! Zajebiste rysunki... Bardzo bym chciał, żeby ten ruch przetrwał i żeby PRAWDZIWI Skini zawitali u nas na stadionie. Chętnie sam bym się w to zagłębił, ale niestety spotkać teraz skinów (prawdziwych) jest naprawde ciężko...
eee mają nasrane do głów
Byc Polakiem i dziarać se sfastyke to czeba być poj....
i nie znac historii
hm... A znasz całą ideologie skinów? Że twierdzi że mają nasrane do głów?
ZiCk nie trzeba znac ich ideologii wystarczy na nich popatrzec...
[img]http://www.mediaright.ca/pics/skinheads.jpg[/img]
Normalne chłopaki...
Kurwa ćpuny źle, skini nie ćpają i to jest jedna z ich zalet i też źle... nie kminie co Wam nie pasuje? To że fanatycznie kochają swój kraj?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)