Poręba;-) ale która?.hehehe ta za myslenicami?
-
-
PODZIAŁ KRAKA
PasiastyCP - to moje spostrzeżenia ...
pMaHsDy - ale to chyba są już Tonie ?
''paso zyd'' chcialbym dac sprostowanie na temat os. Boh.wrzesnia jakie 40% wisla albo hutnik tam nie ma wogule nikogo takiego a jak sa to sie nie ujawniaja wiec nie pisz bzdur takich ze tam jest 40% ekipy widocznej bo tak nie jest najwyzej moze 90% dla nas - 10% reszta . A jak juz opisujesz dokladnie to opisuj bo jescze np.os. stoki piszesz ze tam sama Cracovia a tak nie jest jest wisla i hutnik tak dla przypomnienia
SaNtO - Tonie są na końcu Łokietka, a ja mówię o pączątku....od Wrocławskiej do torów
CRACOVIA -ŁOKIETKA!!!!!!!!
nawet na slynnej z psow "piatce",mieszkaja kibice pasow,tylko kilku ale pare lat temu tego tam nie grali.
a swoszowice??ponawiam pytanie ;d
łagiewniki, ruczaj to nie wisła
A zrbi ktoś tą mapke którą wczesniej kkk_84 proponowal ??? ;)
Swoszowice chyba Wisła? Ale moge sie mylic... :)
po co......wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie ;)))
Swoszowice były za Cracovią - dane sprzed 3 lat. Mówił mi to kolega z Wisły, natomiast Wróblowice, czyli obok były za Wisłą i te dwie miejscowości toczyły ze sobą wojnę( nawet w mediach podawano informację o wjeździe Pasów do knajpy w Wróblowicach) Obecnie nie wiem czy zaszły jakies zmiany pod tym względem.
Miechów-Cracovia
Opatkowice-Cracovia
Biała Podlaska-Cracovia
(Energy2000)Przytowice-Cracovia
pobliskie wsie np:zielonki,okolice miechowa
wiem bo tam jeżdże do babci
Wiadomość zmieniona (29-12-04 13:01)
a właśnie grzegórzki nowe-powoli sie przerzucają pod wpływem wjazdów Dąbia.Grzegórzki nowe to 40%Cracovii 60%zWisły
taka mała dygresja....Nowy Kleparz to ulica wrocławska i wokół niej ulice i uliczki- tam jest Wisła . A tam gdzie jest Nowy Kleparz i Stary i tamte okolice w strone rynku np. Długa, Krowoderska i przyległe ulice do Karmelickiej to Cracovia. Ktos tu mial jakies wątpliwości co do Wesołej... Tam nikt z Wisły nie siedzi "na dzielnicy"....
Stary Kleparz- kiedys prawie cały wiślacki KILKA LAT TEMU /jeszcze grubo przed Filipiakiem/ nastąpiła wymiana pokolen i jest to Nasza dzielnica.
kradziej - sprecyzuj kiedy nastąpila ta "wymiana pokoleń", mieszkalem na Starym Kleparzu (lata 96-98); na Krowoderskiej i Krótkiej i już wtedy obecność kibiców KS byla tu więcej niż zauważalna (np. Szlak)...
dżizas... nie Krótkiej tylko Krzywej
wlasnie wszystko zaczeło sie od Szlaku...... jak to malolaci najpierw napisy, szlak był ostro "pobazgrany" jak na tamte czasy,/z dokladna data to bede mial problemy ale od okolo 97r bylismy juz w stanie nie tylko mazac sprejami:) pojawiły sie dobre kontakty, wtedy na Nasze mecze chodzilo wlasnie po 700 ludzi wszyscy sie znali i jeden za drugim stawał murem.... poczulismy sie pewnie i nastapila wymiana pokolen... duzo sie dzialo...... i chyba poczulismy sie zbyt pewnie.... po jakism czasie nastapily ostre wjazdy juz nie tylko dzielnicowej Wisły ale okolicznych osiedli.... i wtedy to sie dopiero dzialo...... jezeli mieszkales na Krzywej CZy Krowoderskiej musimy sie znac pzrynajmniej z widzenia jezeli nie brałes czynnego udziału w dzielnicowym życiu....
Wiadomość zmieniona (28-12-04 20:37)
a może ktoś powie jak to sie stało ,ze Kazimierz z wiślackiego stał sie pasiasty,tylko nie na zasadzie ,bo jebac wisle,lecz prosze o jakies racjonalne wytlumaczenie.......
z gory dziekuje
raczej się nie znamy (byl to taki okres mojego życia - początek trudnych studiów - kiedy musialem siedzieć w książkach), ale bardzo lubilem rejon w ktorym wtedy mieszkalem i staralem się śledzić "szemrane" życie dzielnicy, stąd mialem orientacje co w trawie piszczy...laziliśmy do nocnego pod globus po fajki i kawę nad ranem, a stare bramy na Krowoderskiej i Dlugiej byly (w większości kredą) popisane KS, teraz to jakoś KSC piszą...
na placu Biskupim instalowaly się Ukrainki, na Slowianskim niepodzielne rzady sprawowala stara gwardia...ale to już trochę inny podzial dzielnicy hehe,
pozdro dla Ciebie
Brock?? energy 2000 Cracovia??:> chyba lekka pomyłka...;-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)