AAAA niech spier.alają do 3 ligi......:) Na jakieś 5 lat.....
-
-
Cupiał grozi Wiśle / Era się niepokoi / Cupiał odchodzi
haha 500 osob... to maja tych wiernych kibicow.. i to mistrz polski..
jacy kibice-taki klub.............................
Akcjonariusze oraz zarząd spółki Telefoniki, czyli właściciel Bogusław Cupiał, oficjalnie podjęli decyzje o zbyciu w 2005 roku udziałów SSA Wisła Kraków. Będzie poszukiwany wiarygodny inwestor. Oznacza to, że Bogusław Cupiał wycofał się z futbolowego interesu.
dalej
"W związku z tą decyzją nie będzie na pewno masowej wysprzedaży zawodników - powiedział PAP prezes Wisły Janusz Basałaj. - Będziemy dalej prowadzić działalność sportową, zmierzając do zdobycia mistrzostwa Polski i zakwalifikowania się do europejskich pucharów".
Klub jest zadłużony wobec Telefoniki na sumę 80 mln zł. (PAP)
za wiadomosciami o2
Może zrobimy zrzutke i wykupimy klub w tarapatach... Krakowskiej ziemi w pasiastych rękach nigdy za wiele - powiększymy park Jordana ;-)
Bogusław Cupiał odchodzi z Wisły Kraków
PAP 16:00
Właściciel Tele-Foniki Kable SA i zarazem spółki Wisła SSA, Bogusław Cupiał, podjął decyzje o sprzedaży w przyszłym roku akcji wiślackiej spółki. Po siedmiu latach wycofuje się z futbolowego interesu. Do czasu znalezienia nowego inwestora Wisła ma funkcjonować na dotychczasowych zasadach.
"Mamy stabilny budżet na rok przyszły i będziemy nadal prowadzić działalność sportową, a naszym celem jest zdobycie mistrzostwa Polski, Pucharu Polski i zakwalifikowanie się do rozgrywek w europejskich pucharach - powiedział PAP prezes Wisły Janusz Basałaj. - Na pewno nie będzie masowej wysprzedaży piłkarzy. Na razie trudno powiedzieć co się stanie z Wisłą, gdy nie znajdzie się nowy inwestor".
A oto komunikat nadesłany w poniedziałek do redakcji PAP z Tele- Foniki: "Akcjonariusze oraz zarząd spółki Tele-Fonika Kable SA zadecydowali o zbyciu w r. 2005 udziałów spółki Wisła Kraków SSA. Spółka podejmie kroki zmierzające do pozyskania wiarygodnego inwestora, gwarantującego dalszy rozwój klubu i zespołu piłkarskiego Wisły Kraków. W dowód uznania za dotychczasową postawę krakowskich kibiców, zarząd spółki rozważa również możliwość przekazania udziałów Wisła Kraków SSA organizacji kibiców oraz udzielenie pomocy tej organizacji w stworzeniu profesjonalnego systemu zarządzania klubem. W przypadku niepowodzenia w realizacji tych dwóch zamierzeń, spółka podejmie inne działania, których celem będzie wycofanie udziałów finansowych Tele-Fonika Kable SA z Wisły Kraków SSA. Nadrzędnym celem spółki jest dziś zagwarantowanie stabilnego funkcjonowania klubu. Spółka nie będzie ingerować w wewnętrzne sprawy klubu, ani podejmować jakichkolwiek radykalnych decyzji zagrażających bezpieczeństwu zespołu mistrza Polski. Wisła Kraków SSA będzie realizować swoje dotychczasowe zadania sportowe w sezonie 2004/2005". Podpisał Jerzy Jurczyński, rzecznik prasowy Tele-Foniki.
O wycofaniu się Bogusława Cupiała z Wisły mówiło się od kilku dni. Teraz już wiadomo, że twórca potęgi piłkarskiej "Białej gwiazdy" odchodzi z klubu po siedmiu latach. Nie spełniły się marzenia Cupiała, czyli awans drużyny do rozgrywek Ligi Mistrzów. W poprzednim sezonie wiślacy nie zakwalifikowali się nawet do rozgrywek grupowych Pucharu UEFA.
Decyzje Cupiała przyśpieszył konflikt, jaki powstał pomiędzy trenerem Henrykiem Kasperczakiem i zarządem Wisły. Kasperczak został odsunięty od pierwszej drużyny, ale nie chce się z tym pogodzić, bo ma ważny kontrakt do 2008 roku. Wisła nie wypowiedziała mu umowy o pracę, gdyż nie chce płacić blisko 900 tys. euro za przedterminowe zerwanie kontraktu.
Na miejsce Kasperczaka Wisła zatrudniła Czecha Wernera Liczkę. Piłkarze mistrza Polski mają więc formalnie dwóch trenerów. Tą dziwną sytuacją zainteresował się Polski Związek Piłki Nożnej i poprosił krakowski klub o wyjaśnienie. Nie jest wykluczone, że sprawa trenera Henryka Kasperczaka trafi także do UEFA. Wokół Wisły panowała w ostatnich dniach fatalna atmosfera.
Wisła Kraków jest zadłużona wobec Tele-Foniki na kwotę 80 ml zł. W tej sytuacji trudno będzie znaleźć nowego inwestora dla klubu. Kontrowersyjny i zaskakujący jest pomysł przekazania udziałów Wisły jej kibicom. Nie wiadomo też, co stanie się z drużyną piłkarską Wisły, gdy nikt nie odkupi lub też nie przejmie udziałów wiślackiej spółki.
Wiślacki futbol, po siedmiu tłustych latach, znalazł się w poważnych tarapatach.
Jak na razie to macie tereny Kabla i zdewastowany basen przy al.-3 Maja. Nie róbcie się tacy zamożni.
jasne śmiejcie sie.Na 3 lige to Was chodzilo 400 czy 500.pamietam jak kumpel mówił ,ze prawie same stare dziadki były.10 tys na Koronie to było jednorazowo,wiec nie pitolcie.
Kiedyś to samo może Was spotkać i zobaczymy co wtedy.......................
Narazie to wy jeszcze nigdy nie byliście w 3 lidze, pogadamy jak będziecie choćby 5 lat więcnie pitolcie. Zapytaj starszych kibiców ile osób było na meczach z Wawelem, Radomiakiem, Hutnikiem, Motorem...:), oczywiście w trzeciej lidze...
Wiadomość zmieniona (27-12-04 23:15)
a ja myslałem ze oni zaraz beda klękac:) i pojdów do zcestowy csie modlic za cupiała heh poz atym cupiał to bity komuch oczywiste jest ze wisła to był klub -lewicowy!!! przeciez PAPIEŻ nie mógł to oczywiste kibicowac gts gts sie sieje z nas zze mamy małio kibiców ze przezuty a co oni nie maja przezutów?? pewnie ze maja!!! po zatym byłem incognito na derbach na ich sektporze myslałem ze mnie tam szlag trafi ale huj wiecie tam stały same pikniki takie w okularach na 1 strzała!! heh dziadki jakies wogóle salików miałbym co nie miara zwisła to klub byłych zomowców!!!! a ci starzy dziady z stworwarzyszenia kibiców gts to przeciez komunisci dawni to oczywiste!!! niech spadna do 3 ligi wtedy sie przekonaja co to znaczy a wisłą wogóle nie ma hools jakis młóodych ostatnio skroiłem 3 szaliki po ich meczu ja zkimplem wiec nie jest ak zle;]
Pomysl o takich metropoliach, jak Daleszyce, Boguchwala czy tez Malogoszcz..
Za kare kurwa dwa sezony powinniscie tam spedzic.
I juz :>
Po siedmiu tłustych latach, przyszło siedem...
Teraz będzie podobnie:
Po siedmiu tłustych latach przyszedł koniec.
TYLKO PASY!!
Dla Waszej wiadomości - WISŁA była, JEST i BĘDZIE !!!
Wisłę Naszą tworzymy - MY - KIBICE - nie oni !!!
Z B. Cupiałem, czy bez, Wisła dalej będzie istnieć !!!
"Ten się śmieje kto sie śmieje ostatni............"
Mimo wszystko... - pozdr!
Cokolwiek się stanie, ja i tak na zawsze z WISŁĄ pozostanę !!!
..::WIERNOŚĆ::..
Wlasnie Panieneczko mloda Wlasnie!. Swiete slowa. Ten sie smieje kto sie smieje ostatni!
My tu pamietamy lata kurewstw w wykonaniu dzialaczy Wisly. Pamietamy szyderstwa i smiech wislackich pismakow i kibicow.
Pamietamy jak drwiliscie z naszej Basztowej i ratowania Cracovii jeszcze 2 lata temu.
Wiec badz sobie mloda Panienko WIERNA swojej Wisle-Gwardii ale z Cracovii zejdz bo to Twoj Klub latami sie szmacil wobec naszego nie na odwrot. Nie liczcie teraz na wspolczucie.
Po pierwsze - zadna "Panieneczko"...
Slowa "ten sie smieje..." zle odebrales i zrozumiales, ale to juz Twoj problem!
Co do Twojej wypowiedzi - wspolczucia nie oczekujemy i go nie chcemy, a napewno juz nie od Was.
Mimo, iz to Wasze forum, jednak jakis szacunek NAM sie nalezy, wiec z laski swojej nie mow o Klubie, ktory kOCHAM, ze sie szmacil, wiesz jednak jakas kultura obowiazuje, zarowno Was, jak i Nas!
Tez tu moge zaczac wipisywac epitety w kierunku Cracovii, jednakze tego nie robie, tak wiec licz sie ze SLOWAMI, bardzo Cie prosze!!
pozdr!!
Szacunek Wam sie nalezy? no no ciekawe stwierdzenie. Na szacunek trzeba zapracowac. Od 1949 roku wislacy zdrowo pracowali by nasz szacunek stracic.
Juz mnie nie rozsmieszaj...!! blagam Cie... ............ bo to co mowisz, sie kupy nie trzyma....
Te niunia sunia, weś sie rozpłacz ,przykuj sie do azylu w ramach protestu.Rób wszystko tylko nie skiałcz jak pies kopniety w 4y litery bo mam juz tego dość.I po co piepszysz o waszej tzw. "wierności" BUAHAHAH.
Po Robinsonie myslałem ,że Kaśki to qmate Dziewczyny ale widze ,że jestem w błędzie(oczywiście nie wszystkie)
Pzdr. dla wszystkich suczek;-)
PS.
lubisz na pieska?
Wiadomość zmieniona (28-12-04 12:57)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)