Z tego wynika,że zwisłaki cały czas dominowali a biedna Cracovia nie miała swoich kibiców.
Dopiero przeżuty z reymonta i tak powstała Wielka Cracovia ?
A nie wspomni niejaki cygan jak na naszym stadionie odbywał się mecz Kraków-Lwów w latac 80-tych:
Zwisła zajęła sektor od al.Focha w liczbie 150 osób i zaczęła się panoszyć po stadionie ale po meczu goście z Cracovii uderzyli na nich z pasami w rękach i nie było ich więcej niż 20 a zwisła zaczęła palić wrotki.
Aha zapomniałem wielmożny pan cygan nie był wtedy w kraju.
Żygać mi się chce jak czytam takie herezje a z tymi przeżutami to istny koszmar !!!
-
-
Historia Kazimierza (oraz dostep do internetu w jego rejonach...)
-=KsC_Qr2nOw=- napisał(a):
> poprzeczytaniu czesci wypowiedzi Cygana.... ze rozjebali auto
> Sb , SB wyskoczyło z bronią i zdupcylo przed nimi Ci zabrali
> jakies miotacze z tego autka i podpalili je..... hm....... S-F
> ;] wszystko było ok aż do tego momentu;] dalej nie czytam bo
> fantastyki nie lubie.....
>
SB ? S-F ?
Co to za skroty ??
10 dni później
Kazimierz zawsze byl za Pasami Muj padre mieszkal tam od 70 roku i mowil ze ze swym ojcem chodzil na pasy Co prawda pojawialy sie wyzutki, milicjanci ,konfidenci . Ktorych natura sprawiala ze byli za wisla ale latweego zycia nie mieli Co do awantur osiedlowych z zamierzchlych czasow .Z tego co ja slyszalem Kazik to byla taka strefa zamknieta po 8 lepiej bylo na ulice nie wychodzic jak sie niebylo kumatym do niedawna tez tak bylo niestety czasy sie zmienaja a J.... KONFIDENCI SA WSZEDZIE
POzdro dla chlopakow dla Wszystkich pasiastych typow z KAZIKA < J... KONFIDENTOW I cala kaminice na szerokiej wiadomo ktora .....>
6 dni później
Kazimierz zawsze byl za Pasami Muj padre mieszkal tam od 70 roku i mowil ze ze swym ojcem chodzil na pasy Co prawda pojawialy sie wyzutki, milicjanci ,konfidenci . Ktorych natura sprawiala ze byli za Wisla ale latweego zycia nie mieli Co do awantur osiedlowych z zamierzchlych czasow .Z tego co ja slyszalem Kazik to byla taka strefa zamknieta po 8 lepiej bylo na ulice nie wychodzic jak sie niebylo kumatym do niedawna tez tak bylo niestety czasy sie zmienaja a J.... KONFIDENCI SA WSZEDZIE
POzdro dla chlopakow dla Wszystkich pasiastych typow z KAZIKA < J... KONFIDENTOW I cala kaminice na szerokiej wiadomo ktora .....>
Cracovia Kazimierz Zawsze Wierni
Bzdury jakich mało. Sytuacja na Kazimierzu zmieniała sie jak w kalejdoskopie. Pozne lata 70. i lata 80. oraz poczatek 90. to panowanie Wisly na Kazimierzu. Sa to czasy znanego pewnie Pana C. i jego bandy, zbieralo sie wtedy po 100 dobrych chuliganow z samego Kazimierza. Pozniej jak wiadomo Wisla odpuscila Cracovii i Craxa rozwinela sie rowniez na Kazimierzu, gdzie od polowy lat 90. byla juz bastionem Pasiastym. Mniejwiecej od roku 99 liczbowo obie ekipy sa tam na rowni, jednak Cracovia jest lepiej zorganizowana (razem jezdza na mecze itd.). Wisla to glownie Plac Wolnica, ulica Skawinska i mniejsze uliczki wokolo, Craxa natomiast to cała reszta (bardziej od strony rzeki Wisly i terenow wokolo stadionu Nadwislanu).
ps. jak już coś to "mÓJ" a nie "mUj" ;)
na kazimierzu panuje Cracovia każdy to potwierdzi ja mieszkam blisko to chyba wiem
Panuje czy nie panuje to zalezy od czesci KZM :/
Rejony pl. Wolnica - raczej tam jest wisla :/
Dokladnie to okreslil Kid, zalezy od czesci bo gadanie ze panuje nei panuje jest glupie, bo np. barw pasiastych w rejonach wspomnainej Wolnicy czy Skawinskiej nei uswiadczylem od dawien dawna.
Ale tak jest nie tylko na Kazimierzu...
Chodzi mi o to tzw. "panowanie"...
Jezeli mamy mowic kto panuje to jest to teren wybitnie wyrownany i nie panuje NIKT. Tyle, mysle ze temat jzu solidnie objasniony.
Dorzece dla niekumatych ze najwiecej Craxy na Joze a Augustowska (czy jakos tak) wymieszana.
Niemoge czytac tych pzdor!!!
Fajnie ze na Kazimierzu jest 50 v 50.
Ciekawe od kiedy???
Bo ja osobiscie nieznam nikogo aktywnego za wisla z Kazimierza choc tutaj mieszkam. A jak bym zobaczyl kogos w barwach zwisly to chyba bylo by to najwieksze swieto. Natomiast Pasiastych braci widuje codziennie w barwach i to praktycznie kazdej czesci. Na mecze to chyba kanalami jedzicie. Skoro jest was tylu co nas to czemu niemozecie sie zorganizowac????
Boicie sie czy was poprostu tyle niema?!
JA SIE WAS PYTAM!!!!
TO GDZIE WY JESTESCIE JAK WAS NIEMA?????
Rasta--- sam stwierdziles ze Kazik nie caly ale i tak jest za PASAMI tak bylo i kiedys mozesz miec swoje zdanie ja znam ludzi tamtejszej daty wiec z calym szacunkiem albo raczej bez niego twoje zdanie mnie nie obchodzi skoro wiesz lepiej to twoje zmartwienie .....
Co do rejonow ktorych wymieniles zgadza sie jest tam wisla 14-15-16 lat to sa najwieksi chuligani nawet wlasna flage zrobili niestety ktos ich dopadl wczesniej i juz flaga nie jest cala ....... Obecnie nieweim jak jest na dzielnicy ale z tego co wiem to 50% zwislakow na kaziku to j..... konfidenci Chociaz terz sa i pozadni chociaz kibicuja rywalce za blon
Wiadomość zmieniona (09-01-05 09:39)
"Fajnie ze na Kazimierzu jest 50 v 50.
Ciekawe od kiedy???
Bo ja osobiscie nieznam nikogo aktywnego za Wisla z Kazimierza choc tutaj mieszkam. A jak bym zobaczyl kogos w barwach Wisły to chyba bylo by to najwieksze swieto. Natomiast Pasiastych braci widuje codziennie w barwach i to praktycznie kazdej czesci. Na mecze to chyba kanalami jedzicie. Skoro jest was tylu co nas to czemu niemozecie sie zorganizowac????
Boicie sie czy was poprostu tyle niema?!"
Barw nie widujesz? Bracia B. 24h/dobe chodza w barwach, co prawda jeden ostatnio dostal na pasterce (lol), ale zemsta sie szykuje i bedzie slodka :) A co do braku organizacji to nie wie z czego ona wynika ale Wislakow na Kaziku ktorzy jezdza na kazde mecze znam od groma. A co do barw pasiastych to uswiadczylem je tylko na Jozefa (a na Kaziku bywam bardzo czesto). Nie chodzilo mi o to ze sily sa tam wyrownane, owszem bardziej afiszuje sie Craxa, ale liczbowo jest okolo pol na pol (biorac pod uwage tylko aktywnych kibicow).
"Co do rejonow ktorych wymieniles zgadza sie jest tam Wisla 14-15-16 lat to sa najwieksi chuligani nawet wlasna flage zrobili niestety ktos ich dopadl wczesniej i juz flaga nie jest cala ....... Obecnie nieweim jak jest na dzielnicy ale z tego co wiem to 50% Wisłakow na kaziku to j..... konfidenci Chociaz terz sa i pozadni chociaz kibicuja rywalce za blon"
Konfidentow nie znam hehe mozliwe ze sa, konfidenci sa wszedzie ;) A co do wieku to racja przewaza mlodziez, chociaz sa i starsi, ale co do Craxy na Kaziku to raczej tez mlodziez tyle ze troche starsza 16-17-18-19 lat.
Bracia B. sa chyba najbardziej znana rodzina Wislacka na KZM :/
A co do mlodego to slyszalem, ze dostal w Kosciele za to, ze w czapce Wisly przyszedl...
No zgadza sie wszystko ale Pasiaki ktore tego dokonaly jzu spinaja dupe, ale niech sie nie martwia przyjdzie na niech niedlugo czas...
rasta: a Ty z KZM jestes moze, ze taki obeznany ??
Pisalem ze nie ale znam tam bardzo duzo Wislakow i bywam czesto ostatnimi czasami.
Tak, ale na Kazimierzu to rasta za dużo nie możesz zrobić, bo tam wisła jest przyczajona i się spina!!!!
NIGDY NIE ZEJDZIEMY NA PSY!!!
Rasta ty wszedzie bywasz i wszystkich znasz......jasne;)
CRACOVIO MA,TYS CHLUBA MEGO MIASTA!!
Bo to jest pies wiślacki i wali farmazony na forum, pewnie ma 11 lat i kręcone rude włosy!!!hahahaha!!!!
PASY, ASY, CRACOVIA!!!!
pisze to po raz 4ym na Waszym forum pelnym napinaczow, jak ktos ma problem prosze na priv podac nr gg.a ty hycel juz sie tak nie napinaj na necie boi sie zesrasz zaraz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)