Od dzisiaj jak zobacze w programie film który zmusił mnie do przemyśleń , albo poprostu rozśmieszył niemiłosiernie będe go tu zamieszczał z mini recenzją.Jeśli mi zaufacie, poznacie mnie lepiej bo to co bedzie poniżej tego textu jest dla mnie nie tyle zwykłym filmem co czymś więcej czymś czego nie da się opisać.To trzeba "przeżyć" i przespać się z tym, a jeśli rano obudzisz się a w twojej głowie ciągle bedą te sceny i twarze aktorów - to własnie o to chodzi. >>>miłego ogladania<<<
niedziela 12.XII.04
13:20 Polsat
Kto nie zna musi poznać , kto zna napewno oglądnie a kto zna a nie lubi to niech spada na drzewo
Loui jest Genialny >>> nie ma hujowego filmu z nim
w skali Pokusia: 5/5
20:10 TVP1
Film którego szukałem wiele lat i kiedy juz straciłem nadzieje On odnalazł mnie.Doskonała komedia romantyczna.I te genialne krajobrazy poprostu musisz oglądnąć.
Marisa Tomei >>> piekno połaczone z talentem
5/5
22:45 TVP1
Film z pewnością nie dla dzieci,ale skoro to napisałem dzieci na 100% będą chciały go oglądnąć.Okrutna prawda o okrutnej wojnie.
Michael J. Fox >>> zazwyczaj rozśmiesza - dzisiaj zmusi do reflexi
4/5
Wiadomość zmieniona (12-12-04 13:06)
-
-
Pokuś poleca - czyli co dzisiaj warto oglądnąć na srebrnym ekranie
Pokus: a dzisiejsza powtorka o 16 ??
ja bede polecał tylko filmy >>> tytułów nie podaje celowo aby zmusic Was chociaż z ciekawości do zerkniecia to w program to w sam film.
Wiadomość zmieniona (14-12-04 10:09)
Kid: bez przesady, z jednej skrajności wpadasz w drugą ;-)
Wiadomość zmieniona (12-12-04 13:49)
poniedziałek 13.XII.04
22:55 TV4
Film o początkujących aktorach, mimo to w głównych rolach plejada gwiazd światowego kina.
Jeremy Irons >>> dzięki swojej postaci przekazuje nam ,że każdy ma jakiś talent, trzeba tylko umieć go w sobie odkryć.
4/5
1:10 TVP1
Czy można samemu wymierzać sprawiedliwość?. Czy moralność jest tylko pustym słowem czy czymś więcej?. Doskonały film o niedoskonałym świecie.
Roman Wilhelmi >>> jak zawsze świetny i szczerze oddany swojej roli.
3/5
z tego by można dobry quiz zrobić :):)
ogladałm ten film na TVP1 o 20.00....serio filmik zajefajny...az sie wzruszyłam
Pokuś ja nie mam programu!!!!Dawaj tytuły!!!!
Polecaj też ciekawe programy dokumentalne w pracy bym sobie coć ciekawego poogladał. Dawaj wszystko łącznie z cyfrą.
wtorek 14.XII.04
HBO 8:10 „Tootsie”
Kolejny dowód na to ,że stare potrafi być jare, czyli Kobieta z jajami.
Dustin Hoffman >>> po prostu „Mały wielki człowiek” światowego kina
5/5
HBO2 16:00 „Młody Einstein”
Teoria względności na wesoło. Czyli historia piany w moim ulubionym trunku.
2/5
TV4 23:10 „Peggy Sue wyszła za mąż”
Każdy chciał by wrócić do szkolnych lat, Peggy ma tą szansę i z dorosłej Kobiety zamienia się z powrotem w nastolatkę. Czy jej życie potoczy się tak jak pierwotnie, czy swoimi decyzjami odmieni swój los?. Jeśli nurtują Cię te pytania to ten film jest dla Ciebie.
4/5
C+ 0:10 „Jądro Ziemi”
Kolejny katastroficzny film i kolejna grupka bohaterów która musi ocalić nasz świat przed zagładą. Ciekawy scenariusz i mimo iż film jest „na raz” warto go oglądnąć.
3/5
HBO 1:25 „Bones”
W domniemaniu autorów horror i faktycznie momentami trzyma w napięciu. Mimo to daleko mu do klasowych filmów z tego gatunku. Warto go jednak oglądnąć dla samego Snoop Dogga który wcielając się w główna rolę kolejny raz udowodnił, że jest nie tylko doskonałym raperem ale i niezłym aktorem.
2/5
Wiadomość zmieniona (13-12-04 10:17)
Właśnie skończyłem oglądać film na jedynce pt. „Moja lewa stopa” od razu musze się przyznać iż kilka lat temu zacząłem go oglądać, ale go nie doceniłem i przełączyłem na jakiś inny kanał. Był to błąd który udowadnia mi jakim byłem niedojrzałym i jak mało wrażliwym na ludzkie cierpienie chłopakiem. Teraz mając swoje lata i widząc go w programie nie mogłem tego zrobić i go przeoczyć. Naprawdę dawno nie było mi dane popuścić łezki w czasie seansu. Ten film to zrobił a w zasadzie nie on sam ale historia opowiedziana w nim , historia która nie jest wyssana z palca. Jest to opowieść oparta na faktach której tłem przewodnim jest życie Christty`ego Browna, wspaniałego sparaliżowanego artysty a raczej WSPANIAŁEGO ARTYSTY.
Naprawdę jeśli będziecie mieli szansę oglądnąć ten film nie wahajcie się, zróbcie sobie filiżankę gorącej herbaty i przenieście się w ten klimat, klimat który pochłania bez reszty i daje dowód na to ,że z każdej sytuacji nawet tej najgorszej jest jakieś wyjście.
Cierpienie zawsze uszlachetnia – fakt. Ale oglądając ten film doszłem do jednego wniosku – cieszę się ,że jestem zdrowy, sprawny i może to wyda się głupie ale naprawdę uczmy się to doceniać bo niektórzy nie maja tyle szczęścia i oddali by wszystko aby móc chociaż przez chwile pobiegać , pośmiać się, po prostu normalnie żyć. Uczmy się kochać życie takim jakie jest, nie szukajmy samych negatywów a będzie ono szczęśliwsze.
środa 15.XII.04
Ale kino 14:05 „Ptaki”
Po tym filmie zastanowisz się dwa razy zanim rzucisz czymś w gołębia. Napięcie oraz wszechogarniająca ludzka bezradność wobec natury aż kipią z ekranu. „Ptaki” to po prostu klasyka gatunku ale czego można się spodziewać od Mistrza Hitchcocka jak nie właśnie doskonałego kina.
4/5
HBO2 15:45 „Przebudzenie”
Historia lekarza który swoim działaniem i wiarą „przebudza” ze śpiączki chorych ludzi. Dramaturgie potęguje fakt iż jest to film oparty na faktach. Doskonałe kino dla ludzi którzy od filmu wymagają czegoś więcej niż gołych panienek i hektolitrów krwi.
Robert De Niro >>> uczy ,że życie jest najpiękniejszym darem, darem którego nie można lekceważyć a wprost przeciwnie trzeba się nim cieszyć i być wdzięcznym ,że wogule istnieje.
4/5
Ale kino 16:05 „Mystic pizza”
Historia trzech Kobiet pracujących w tytułowej „Mystik pizza”. Łączy je nie tylko miejsce pracy, mają marzenia, ambicje oraz chęć osiągnięcia czegoś w życiu. Z tymi właśnie przemyśleniami dzielą się z nami. Kino kierowane raczej do damskiej widowni ale nie jeden facet też znajdzie w nim coś wartościowego i skłaniającego do refleksji.
3/5
TVN7 20:10 „Amerykańskie psy”
Historia przewrotnej znajomości, która wraz z biegiem czasu dojrzewa w głównym bohaterze do miana miłości.
River Phoenix >>> jako zagubiony młody mężczyzna który dostrzega co w życiu jest naprawdę ważne i próbuje o to walczyć.
2/5
czwartek 16.XII.04
18:00 C+ „Jak stracić chłopaka w 10dni”
Ona robi artykuł do gazety: jak rozkochać w sobie faceta i rzucić go w 10 dni. On założył się z szefem ,że w 10 dni rozkocha w sobie Kobietę. Los sprawia ,że stają się swoimi ofiarami, czy ktoś z nich wygra? A może wygrają obaj?.
2/5
20:00 Ale kino „Prosty plan”
Prosty z pozoru plan, okazuje się największym błędem w życiu trzech mężczyzn. Odnajdują oni walizkę w pieniędzmi. Ale chciwość i brak zaufania wszystko komplikuje. Kłamstwa i obłuda w końcu prowadzą do zbrodni.
2/5
piątek 17.XII.04r
20:10 TVN „Uciekinier” (ja ten film znam pod tytułem Ścigany)
Jeden z moich ulubionych filmów z Arnoldem. Wielka korporacja urządza zawody w których biorą udział więźniowie, Arnoldzik jest jednym z nich, stawką jest jego życie.
4/5
21:30 Ale kino „Gorączka”
Film którego chyba nie trzeba przedstawiać.Poprostu genialni aktorzy, doskonały scenariusz i zajebisty klimat.
5/5
z Ucieknierem to w moim odczuciu nieźle zawyżyłeś. Jak dla mnie maksymalnie 2/5 :]
To jest skala Pokusia;-) z akcentem na "Pokusia"
Jeśli można coś dodać:
O 22. 40 czyli za 20 min na tv4 "Misja" Jeden z moich ulubionych.
Pokuś widze, że profesionalnie podchodzisz do tematu... nawet o ortografię dbasz...
Wiadomość zmieniona (16-12-04 22:46)
to widze że raczej nie będę korzystał z Twoich podpowiedzi bo mam "troche" inny gust :]
sobota 18.XII.04r
20:00 TVN7 "Superman 2"
Klasyka filmów s.f. Któż nie zna Clarka Kenta i jego Tajemnicy. Film jest kolejną częścią przygód super bohatera .Tym razem ratując Paryż przed zagładą uwalnia kosmicznych złoczyńców, mających takie same moce jak nasz bohater. Czy poradzi sobie z trzema potężnymi wrogami? Tego dowiemy się po ponad 2h filmu.
3/5
23:25 TVP1 "Nieśmiertelny 2"
Ciężki apokaliptyczny klimat a pośród nich walczący o władze Nieśmiertelni. Czyli druga część przygód naszego znajomego Connora MacLeoda. I choć pierwszą część uważam za rewelacyjną tak ta jest tylko dobra, co nie oznacza ,że nie warto jej oglądnąć wprost przeciwnie, wciąż jest to pożądane kino s.f. potrafiące przykuć uwagę.
2/5
Pokuś załoz własną gazete telewizyjną :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)