W rugby nie ma podań do przodu na dobieg. Coś jak ze spalonym w pilce tylko zawodnik z jajkiem jest ostatnim obronca
-
-
Rugby - spróbuj bo warto !!!
BartAcid może jednak sie skusisz na pare treningów??!!
Z moja astma to przez przez caly mecz moglbym co najwyzej pilki podawac ;) A szkoda:(
Hehe zawsze znajdzie sie jakas chwilka na szybka inchalacje!!
Ale sądze ze hmm jak TY nie możesz to powiedz swoim znajomym, powiedz jak to mniej wiecej wyglada i moze oni wpadna!!
pozdrawiam!!
Wiesz co metody to chyba by dobry pomysł był bo strasznie mam dupe zasiedziałą. Gdzie coś więcej sie można dowiedzieć. Bo mimo probremów z obojczykiem i lekkich obaw chyba sie troche poruszam
Pisz do mnie na GG: 1879430 albo do mnie na GG perez-84@tlen.pl!!
Trening osielde słoneczne szkola 105.
Dojazd hmm tramwajka:22,1,5,16... reszty nie pamietam jednak trzeba kawałek przejsc zwłaszcza od 1 i 5.
Autobusy hmm 139,153, 439 to najblizej, można 123 podjechac lub 142,132,172,163, 501 wiecej nie moge sobie przytpomniec!!
Najlepiej jak dasz znac to ktoś poczeka na przystanku jakims i nie ma problemu!!
Zapraszamy!!
Prezes SKF KS Cracovia Józef Lassota: Na razie nie mamy nic (poza adresem)
wak 15-12-2004 , ostatnia aktualizacja 15-12-2004 22:55
Wszystkie sekcje - dla celów sportowych - mają prawo do noszenia nazwy Cracovia. Prof. Filipiak jest człowiekiem biznesu i jestem przekonany, że możemy się dobrze porozumieć - mówi Józef Lassota, od kilku dni nowy prezes Stowarzyszenia Kultury Fizycznej KS Cracovis.
Waldemar Kordyl: Dlaczego dążył Pan do zorganizowania walnego zgromadzenia KS Cracovia?
Józef Lassota: Bezpośrednim impulsem była sprawa grantów z miasta (ok. 100 tys. zł) na koszykówkę, lekkoatletykę i inne sekcje. Prezes Adam Zięba był zajęty innymi sprawami i ciągle były kłopoty z ich terminowym przekazywaniem funkcjonującym sekcjom, Powiedziałem więc sobie: albo będziesz tu w zarządzie klubu, ale musi on sprawnie funkcjonować, albo wyjdź z tego. Nawet złożyłem rezygnację Adamowi, ale nie została przyjęta, bo zarząd nie miał czasu się zebrać! Mieliśmy kłopoty z lokalem. Mimo pierwotnej deklaracji spółki MKS Cracovia SSA nie uzyskaliśmy nawet małego pomieszczenia w siedzibie spółki przy ul. Wielickiej. Pan prof. Filipiak uważał, że sama spółka ma tam za mało miejsca. Stwierdziłem, że stowarzyszenie powoli zaczyna obumierać, że zanika działalność, postępuje zniechęcenie ludzi poprzednio aktywnych. Doszedłem do wniosku, że jeżeli nie ja, to nikt na tym etapie nie przygotuje walnego zgromadzenia w celu dokonania zmiany statutu i wyboru nowego zarządu. To kosztowało mnie cztery miesiące pracy, trzeba było zweryfikować wszystkich członków. Na mój apel o zapłacenie składek pozytywnie odpowiedziało ok. 30 osób. Dodatkowo wpisało się 40 członków.
Czym się będzie zajmowało stowarzyszenie, bo przecież nie piłką nożną ani hokejem?
- Na razie sekcje młodzieżowe piłki i hokeja są w stowarzyszeniu. Mamy koszykówkę i lekkoatletykę. Pan Blajda chce odtworzyć sekcję brydżową. Jest łyżwiarstwo figurowe na lodzie, hokeistki chcą grać, w Nowej Hucie funkcjonuje rugby.
A pieniądze?
- Znajdziemy na bieżące funkcjonowanie. Gorzej ze spłaceniem długów - są one praktycznie niespłacalne. Na razie poza adresem przy ul. Kałuży 1 stowarzyszenie nie ma nic. Ma konto, ale nie ma na nim pieniędzy, natomiast są zobowiązania. Nawet zbieranie składek jest sprawą trudną, bo jak wpłyną pieniądze na konto, to komornik ma prawo je zająć. Dlatego nakierowaliśmy kiedyś założoną Fundację 100 lat KS Cracovia na wsparcie stowarzyszenia. To jest taka podpora do finansowania działalności sportowej i rekreacyjnej, bez narażania się, że komornik nam to zabierze. Podpisaliśmy porozumienie fundacji ze stowarzyszeniem i fundacja, nie będąc obciążona, przejęła np. finansową obsługę stowarzyszenia przy otrzymywanych z miasta grantach na upowszechnianie kultury fizycznej.
A co z bazą sportową?
- Jako KS Cracovia jeszcze długo nie będziemy mieli bazy. Trzeba znaleźć kluby dzielnicowe i nawiązać z nim współpracę. Jeden ma dobre boisko, drugi stadion lekkoatletyczny, Bronowianka ma halę sportową. Trzeba zawrzeć szereg układów, porozumień i działać razem. Mnie np. zależy na pociągnięciu lekkoatletyki.
Prawo do nazwy i logo Cracovii ma spółka. Podzieli się z wami?
- Spółka podpisała umowę ze stowarzyszeniem i fundacją na korzystanie z tych praw dla celów niekomercyjnych. Dla innych celów jest potrzebna każdorazowa zgoda. Wszystkie sekcje - dla celów sportowych - mają prawo do noszenia nazwy Cracovia. Staramy się tylko uzupełnić podstawową działalność spółki. Prof. Filipiak jest człowiekiem biznesu i jestem przekonany, że możemy się dobrze porozumieć.
TROLLu mysle ze powinienes skontaktowac sie ze swoją dziewczyna i zeby dała nam jakos znac co z koszulka albo oddała ja solowi w blizej okreslonym punkcie bo kom pletujemy stroje bo niby jeszcze duzo czasu ale kiedys trzeba zaczac sie zbierac powoli a zaczynamy od koszulki ktora masz...!! Tak wiec no dobrze by bylo!!
PONOWNIE I PEWNIE JUZ DO ZNUDZENIA!!! ZAPRASZAMY!!!!!!!!!!!!!!!!
14 dni później
Spoko koszulka powinna lada dzien dowas dojs Sorka za zwloke .....
mniej wiecej o to chodzi w footbolu jak to opisales ale najwieksza motka jest z punktami ... Ale sama gra jest spoko tylko mozna sie troche bardziej po obijac niz w rugby szlak mnie trafia po juz miesiac prubuje znalez tu w jakim kolwiek sklepie pilke do rugby i niemoge musze chyba sobie przez neta zamowic
POzdro dla calego Rugby Nowa Huta
Ja wole Piłke nożna ale dla rugdy pozdro!!
5 dni później
Hee w piłke też gramy na 126....:)
A do rugby zapraszamy!!
A własnie pisał ktos SMSa w sprawie rugby... ale mam prośbe jak juz piszecie z bramki internetowej to chociaz podpiszcie sie numerem telefonu a nie "SMS od a:..." n a SMSy odpisujemy jak jest mozliwosc!! Pozdrawiam i juz do znudzenia ZAPRASZAM!!
A może są jacyś chętni zeby wesprzeć druzyne??
Hee w postaci ludzi i $ bo mozemy miec klopot na wiosne!!
pozdro!!
Albo chociaz o jakies kontakty o sponsora, boisko i tym podobne rzeczy!!
ZAPRASZAMY!!
obiecuje że ja spróbuje:D Hamer mnie namówił;] ale niestety dopiero po maturze....
Wiadomość zmieniona (09-01-05 00:05)
A ja sie na rowerze wyautowałem na troche ze sportu. Zwała jak c.huj
KSCqr2ów sporbój przed!!!
I tak sie zaczniesz uczyc dopieero 2-3 tygodnie przed!! Hee mozesz sobie tłumaczyc ze zaczniesz w ferie!! Hee nie wierze:)
Przechodziłem przez to samo!! Sprobuj!!
pozdro i do zobaczenia jeszcze wstyczniu:)
heh najblizsze dwa tygodnie nie ma szans;-)póżniej zobaczymy;-) heh a jak tam z waga??;] same byczki??:> bo tego mi troszke brakuje;]
jedz wiecej spyrki:-)
hmm wagi u nas w seniorach??
Hmm od 65 kilo do chyba 100 max
Tak wiec warunki nie najwazniejsze. Najwazniejsza wola walki, zaciecie i agresja:)
pozdro
a to spoko mieszcze się;-) waga mi sie chwieje między 75 a 82:P zależy czy na siłownie uczeszczam czy akurat mam zajob nauki;]
eeee...to sie mieszcze w granicach:-) chociaz niedawno jeszcze sie nie miesciłem:-)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)