I CRACOVIA NIGDY NIE KŁAMIE O CO TU QRWA CHODZI SPISEK PRZECIWKO KIELCOM???
-
-
CZEMU WARCHOŁY NA MECZU Z KORONĄ SKANDOWALI CRACOVIA
Daleki jestem od teorii spiskowej. Być może wśród Radomiaków są także kibice Cracovii. W Radomiu mieszka pewien kibic, który zasila naszą kasę i należy do "Grupy 100".
Drogi Sebastianie, a wczoraj z kolei na Cracovii skandowaliśmy kilkakrotnie: "Korona Kielce" i nikt nawet nie pomyślał o jakimś spisku ...
Nikt Was nie wyzywał, tak jak Wasz spiker i Marek Cender nazywali nas bandytami podczas meczu z Legią ...
Wiadomość zmieniona (07-11-04 10:42)
To była zwykła prowokacja żeby nas skłucić CRACOVIA&KORONA zawsze razem.
Nie ma co sie poddawać radomskim prowokacjom.
ktkogo wyzywali na meczu z legia??
Radomiak? pozytywne odczucia:)
mam nadzieję, że założyciel użył słowa "warchoły" z tonie żartobliwym, jeżeli nie to nienajlepiej świadczy o jego świadomości historyczno-politycznej
Wiadomość zmieniona (07-11-04 11:26)
moze nie jestem zorientowany w temacie ale w Radomiu na meczu tez mi sie wydawało, ze oni krzyczą "Hej, hej, Cracovia". Dopiero za drugim razem gdy sie mocno wsłuchałem wyszło na to, ze spiewają "Hej, hej, Radomiak" w takim samym rytmie jak wy. Naprawde łatwo sie pomylic.
Widzewiak ma racje. Ja też słyszałem kiedyś na reprezentacji Hutnik, Hutnik.Myśle sobie świat zwariował a na końcu okazało się że to Górnik Zabrze śpiewa Górnik, Górnik....
kiedyś byłem na ich forum to pisali że lubią za równą Cracovie jak i Wisłe że nic nie mają do Krakowskiech klubów
Korona & Cracovia Na zawsze razem
ARECZKA do 1 ligi!!!
Jebać Radomiak niech sobie krzyczą co chcą byle CORACOVI nie obrażać...!!!
[img]http://cracovia.strefa.pl/sygnaturki/98lat_syg2.jpg[/img]
tacy dwaj - kibice Radomiaka sami siebie nazywaja "Warcholami", wiec zalozyciel tematu nie pisal tego w formie zartobliwej. Kibice Radomiaka nazwali sie tak nawiazujac do wystapienia kieleckich wladz po wydarzeniach z czerwca 1976 roku (nawiasem mowiac chyba i Bron i Radomiak maja jedna piosenke, w ktorej spiewaja "Gdyby nie Ursus Gdyby nie Radom wpierd***byscie chleb z marmoladą."), ktore w slowach potepienia nazwaly radomszczan warcholami:
"Wstyd mi za tych z Radomia, wstyd mi za tych pracownikow zakladow Ursusa. Okazalo sie, ze w naszym spoleczenstwie sa jeszcze kregi ludzi, ktorych przedstawiciele nie sa gorsi, ani lepsi od ciemnej, warcholskiej szlachty XVII wieku. Nie zgodzimy sie nigdy na to, azeby to, co z wielkim trudem jest wznoszone w naszym kraju, azeby te podstawy naszego kazdego z nas osobna dobrobytu i sily naszej ojczyzny byly naruszone przez ludzi, ktorzy nie potrafia po prostu myslec" (Dobrowolski) ...
Pozdrawiam
=>=>ERNESTO - thx za wyjaśnienie :):)
Sebastian79:
nie gorączkuj się tak; Oni spiewali "Radomiak" tylko tak jakoś niewyraźnie, gdzieś to "k" im ginęło i rzeczywiście w pierwszej chwili wydawało się, że krzyczą "Cracovia"; też się początkowo zdziwiłam, ale jak się dokładniej wsłuchałam, to się dosłuchałam. Wyjaśnienie Widzewiaka jest więc jak najbardziej prawidłowe.
Do TacyDwaj:
Ernesto rzeczywiście wszystko świetnie wyjaśnił, a ja dodam tylko, że na meczu kibice z Radomia na nasze skandowanie "To my, to my Scyzory" odpowiadali "To my, to my Warchoły".
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)