Wracając do pytania.....Po wpisach na naszym forum sądze że kibice Zagłębia cierpią na MANIE WIELKOŚCI......
-
-
co sadzicie o kibicach zaglebia???
Co do tych samochodzików, to przedszkole raczej u was się objawia...
A co do tajemnicy...
To chyba już wiem. Ruska czy też kolumbijska mafia pierze poprzez oprawę piniądzory.
Albo fikcyjni pośrednicy w handlu pakietami akcji KGHMu. A może tak, jak w Hutniku jest tysiąc pośredników rudy miedzi, półproduktów i innych takich gadżetów?
Do dyskusji na temat sztucznych tworów.
Co ciekawe Zagłębie L. wypłynęło na szerokie wody w latach osiemdziesiątych. Zapewne miało to być alternatywną rozrywką dla konspirujących górników, którzy dostali na manifestacjach od zomolców.
W końcu to tam była największa masakra demonstrantów w 1982 r. (do dziś do końca nie rozliczona)
trochę jako dygresja do klarosa - nie tyle wielkośc miasta winna decydować o uzyskaniu licencji ... ale ILOŚC SPRZEDANYCH KARNETÓEW, KART WSTĘPU czy obojętne jak to zwać ..... juz kiedyś o tym pisałem....
np. I liga - minimum 5000, II liga - minimum - 3000
a tu PZPN wymyśla ćmoje, boje (czasem cholernie drogie) -
a to dachy (a może ktoś lubi jak mu deszcz za kołnierz leci)
a to światła (rozumiem taki wymóg w Hiszpanii czy we Włoszech, gdzie za dnia od maja do października się grać z powodu upałów nie da)
a to ilośc krzedełek (a po ch.. komuś krzeseł 3000 jak i tak na mecze chodzi max. 1000)
a to wyrównane rachunki w ZUS i US (no to proszę pokażcie mi ile firm jest z tym na bieżąco)
a to - no nie, nie ....... kibica panowie z PZPN-u mają w @!#$
i może się zdarzyć, że w takim Lubinie, Mielcu czy innym miasteczku znajdzie się tylu chętnych ... a w Nowej Hucie - nie ( to porównanie Lubina, Mielca do NH stąd, że jak ktoś napisał 82 tys. mieszkańców ma Lubin i dlatego na I ligę zasługuje ... no to w samej NH powinny być 3 drużyny w I lidze)
Martinez też to zauważyłem po przeglądnięciu ich forum! Oni się nawet przed swoimi chwalą, co nie wszystkim się podoba.
Żeby to zrozumieć trzeba poczytać ich forum np.
http://forum.zaglebie-lubin.pl/viewthread.php?FID=2&TID=2699
tacy dwaj:
Ale karnety można wyprzedac raz w takich ilościach, a potem się ludziom nudzi - vide Wronki!
Wielkie miasta dają gwarancję regularnego dostepu nowych fal kibiców i co za tym idzie sponsorów.
A po cholerę sponsor całej pierwszj ligi będzie dawał piniądzory jak większość klubików jest z miasteczek powiatowych, reprezentujących łącznie 200.000 ludzi (z przedszkolami i domami starców włącznie)
.co myslec powinienem o KSZO skoro maja zgode z lechem ??????a mysle sobie ze są najwieksza kosa KORONY...............i co ? pewnie powinienem ich lubic i szanowac bo to zgoda lecha ktory jest dla ciebie wazniejszy bo wiekszy od KORONY?????? DO NIEJAKIEGO marSA -uczysz BRAJTA odmieniac LUBIN a sam buraku naucz sie pisac CRACOVIA przez V a nie w!!!!podsumowujac -mysle ze jestescie LESZCZAMI i tak mysli cala polska chuliganka.nic nie znaczycie i szkoda ze nie przyjedziecie obejrzec sobie waszej flagi dogory kolami...................
"i szkoda ze nie przyjedziecie obejrzec sobie waszej flagi dogory kolami..................." - to oznacza że mamy flage Zagłebia ?
Wcześniej w temacie jest już wyjasnione co i jak !
Ktoś na forum Zagłebia napisał że wy tą flage im oddacie ....
Link do temtu o tym
http://forum.zaglebie-lubin.pl/viewthread.php?FID=2&TID=2530
buehehe nie no Zaglebiacy... im dluzej ich czytam tymbardziej ich lubie:
BadBoy
Jaka niespodzianke przyszykowac maja dla nas kibice Cracovi??? o to temat z ich forum! Niech ktos odpowie!!
m7ody
dokladnie nie wiem o co chodzi z ta niespodzianka ale zauwazylem jeden wpis na ich stronie ktoory moze ujawnic o co chodzi :"czy ta niespodzianka znajduje się w wieliczce ??? " - [b]moze chodzi o poprostu sol ale zadnego motywu sobie nieprzypominam..."[/b]
Pawelek
JUZ WIEM!!!!!!!!!!!!!
Ja juz wiem o co chodzi z ta niespodzianka!! Moge tylko powiedziec ze nie bedzie ona przykra a wrecz przeciwnie! RADOSNA!!!
m7ody
wiesz??
jezeli wiesz to powiedz a nie...zachowujesz sie jak ci na stronie cracovii...[b]jezeli jestes prawdziwym kibicem zaglembia (!!!!) to powiedz co to bedzie... [/b]
Pawelek
Dobra powiem!
Wiem ze zepsuje wam niespodzianke ale [b]ropbie to tylko dlatego ze jestem PRAWDFZIWYM FANEM ZAGŁĘBIA!!![/b] Otoz pare lat temu stalismy na dworcu w Krakowie i Ziomale z Cracovii najechali na nas myslac ze jestesmy fanami Wisly Krakow!! Wtedy stracilismy duza flage z naszymi barwami!! Ta flaga dlugo czekala na pojedynek Zagłebia z Cracovia!! Teraz podczas meczu chca wam ja oddac!! Wiem ze zepsulem niesopdzianke.
;D
nie znoszę tego klubu.
Mialem szacunek do Cracovi ale z tego co tu czytam to jestescie juz dlamnie tylko pasiastymi palantami oczywiscie nie wszyscy!!!
Na chamstwo odpowiadam chamstwem!
Moi drodzy Zagłebiacy (osobiście preferuję raczej to Sosnowieckie Zagłębie) z Lubinem mam tyle wspólnego ,że byłem na stadionie na tydzień przed otwarciem. Natomiast pamiętajcie ,że to wasz kolega (pewnie jakis smarkacz) wjechał tutaj z buńczucznymi tekstami a nie na odwrót i skwasił atmosfere.
...niechybnie zajrzałem na forum internetowe fanów zagłebia lubin i ogarnęła mnie trwoga....poziom polemik tam prowadzonych to typowy barowy bełkot.....aby nie być gołosłownym, zacytuję jedna wypowiedź......jeśli ktoś, coś z tego rozumie, stawiam piwo przed sobotnim meczem "...w Cracovii nie ma drużyny na miarę Zagłebia. Oni podobnie jak my mają kibiców, ale w odrużnieniu (sic!) my mamy Zagłebie."
ZAKOPANE-CRACOVIA!!
no bełkot pierwszej klasy..
to teraz coś ode mnie na temat Zagłębia:
w Zagłębiu nie ma ludzi, którzy mają Cracovię bo oni są za Lubinem i drużynę też mają a my mamy Cracovię bo nie jesteśmy z Lubina i nie ma u nas ludzi Zagłębia bo to ludzie z Krakowa i daleko jest stąd do Lubina, za to Zagłębiu daleko do Cracovii bo nasza drużyna jest w nas, ludziach z naszą druzyną na meczu a nie w Zagłębiu i nie kocha Lubinian tak jak my jesteśmy Krakowem będąc Cracovią!!!
niech ktoś to wklei na ich forum, mnie się nie chce.. ;-)
pzdrw
NA KAZDY MECZ PRZYCHODZI TERAZ PO 8 TYS. WIDZOW JEDNAKMA TO JAKIES ZNACZENIE
POZDRAWIAM
BYLO JEST I BEDZIE ZAWSZE ZAGLEBIE LUBIN!!!!!!
No Remorse
Widze ze wyraznie nie lubisz Lecha Poznan
Nie bede z tym polemizowal bo o gustach sie nie rozmawia
Ale dlaczego dwa razy napisales nazwe tej druzyny z malej litery?
Nie przypuszczam aby bylo to przypadkowo skoro Korona jest z wielkiej
A czy Lech jest wazniejszy bo wiekszy od Korony?
W jakim sensie wiekszy?
Pilkarze Lecha sa wyzsi i ciezsi?
A moze dzialacze?
Ja mam taka zasade
Jezeli chce byc szanowany powinienem szanowac innych
A szczegolnie przyjaciol
A tak na marginesie
Mam nadzieje ze ludzie ktorzy decyduja w Cracovii o sprawach kibicowskich
Mysla nieco inaczej od ciebie
wt teraz to sie wpisales...zajebiscie....heh ja mysle ze jakbys spotkal kogos z wieliczki to bys nie byl taki koza...
a co do kszo... no i co z tego ze to zgoda lecha...ale ja ich nie lubie....
KSZO KSZO KUR.........
MIALEM DOBRE ZDNAIE NA TEMAT FANOW ZAGLEBIE...ALE DOCHODZE OD WNISOKU ZE TO ZWYKLE BURACTWO...
zzenon nie szlo o to zeby urazic kogos z wieliczki ale klient 1 wyjechal z tego typu aluzja.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)