kilka uwag starego piknika:
- to czy jakiś klub prywatnie lubisz czy nie, czy miales indywidualne pozytywne lub negatywne kontakty - to tylko twoja indywidualna sprawa
- to czy jakaś "ekipa" ma zgodę, kosę czy co innego, to sprawa hools'ów i moge to uznawac (bo też swoją pamięć i przeszlość mam) albo i nie,
- przypomnę jak słodzili nam i myśmy slodzili ruchowi na necie... i co wyszło, czyli my tu w sumie gówno do gadania mamy (biorąc pod uwagę, że byle kto do netu dostępu nie ma) oczywiście: idiotom, samobójcom i innej maści sk ... podszywającym się pod HOOLS'ÓW CRACOVII - won z tego Klubu
- stwierdzenie powyższe tylko uzasadnie prawidlowość spostrzeżen 1 i 2
a Zagłębie Lubin - no cóż .... powiem szczerze dla Was aż do bólu - sztuczny Klub, sztuczna drużyna , sztuczny stadion (bodaj na jakieś dożynki PRL-owskie wybudowany, jako przeciwwaga Olimpische Stadion we Wrocławiu), z często sztucznie zapełnianymi trybunami (w porywie wypełnienia 1/4 się zdarzy) ... to czy to da się lubieć?
-
-
co sadzicie o kibicach zaglebia???
bilety na mecz Zaglebia na poczattku sezonu kosztowaly 10 zl teraz ta cena wynosi 11 zl .Prawdopodobnie ta podwyzka jest przeznaczona na te cele.
Sorry ale to kto skad bierze kase na mecz jest tajemnica klubowa.
Mam nadzieje ze po obejrzeniu tych fotek kilku z was zmieni zdanie o kibicach Zagłębia w wiekszej ilosci przyjedzie na wiosne do lubina. Na pewno na mecz z wami bedziemy lepiej przygotowani, bo te fotki sa z meczow ze szczakowianka i tlokami
no to dla złagodzenia mojej wypowidzi do Lubinian:
AMSTEL - to jedno z najlepszych piw na świecie:):):)
Macie fajny stadion, tylko trybuny troche daleko od murawy. Reszta tematów bez akcji, bez opinii...
Panie Mars.
Lepiej żeby pan nieudzielał głosu w sprawach o których niema pojęcia.
Podwyżka biletów o 1 zł spowodowana jest dołączaniem gazetki klubowej do każdego biletu. Dawniej gazetka kosztowala 2 zl czyli 10+2 to 12 teraz to samo kosztuje 11 zł.
Co do tego ze zaglebie jest sztuczne niestety jest w tym duzo prawdy od poczatku tego sezon panuje wspaniała atmosfera, oświetlenie itd...
I przychodzi ok. 7 tys kibiców.
Oprawa meczów jest zarypista i się wszytkim podoba ,ale gdy zagłebie zacznie przegrywac i juz niebedzie tej atmosfery to na mecze będzie przychodzic 2-3 tys kibiców...
Ale liczy sie teraźniejszość i póki co nieboję sie stwierdzić ze na własnym stadio nie robimy jedne z najlepszych widowisk w II lidze...
I tyle chiałem powiedzieć mam nadzieje że nikogo nieuraziłem swoją wypowiedzią jeżeli tak to z góry przepraszam.
"AMSTEL (---.lubin.dialog.net.pl)
Data: 16-09-03 17:06
Sorry ale to kto skad bierze kase na mecz jest tajemnica klubowa."
No dobra, tylko widzisz - nachwalic sie nie mozecie nad swoja oprawa (zdaje sie na paru meczach), a to co pokazaliscie (mimo ze jest moze efektowane) trudne w organizacji [b]nie jest.[/b] Cale trycko polega na tym zeby na to znalezc kase. Jesli zbieracie (kibice) ją na własną ręke to slowa podziwu, ale jesli daje wam ja klub to te zachwyty sa "deko" zawyzone.
Pozdrawiam
PS: Nie przesadzaj z tymi tajemnicami ;)
Zzenonn
Jezeli wiesz ze kibice Piasta zostali obici w Gdyni
To pewnie tak bylo i nie bede polemizowal
Bo jestem oderwany i to bardzo od wielu spraw
A co do Zaglebia
To przeciez nie napisalem ze dobra by byla zgoda czy cos takiego
Po prostu pytalem sie jak to jest
A Manfred Netzermann
Napisal po co zgody z Garwolinem czy czyms takim
(majac chyba na mysli Zaglebie)
A Jaslo czy inne miasteczka to cos lepszego od Lubina?
Nie uwazam
A tak poza tym to i tak nasze wpisy to tylko dywagacje
Bo od ustalania zgod i ukladow
Sa inni, wazniejsi - ludzie ktorzy jak przypuszczam na tym forum nie bywaja
Albo bywaja rzadko
Pozdrawiam
Do Marsa: zgadzam się Amica, Groclin i Łęczna to też dla mnie klubiczki z pipidówek.
Dla mnie warunkiem licencyjnym na pierwsza ligę jest konieczność posiadania siedziby w mieście 100 tysięcznym co najmniej.
Bo wielkie kluby na całym świecie sa tylko w dużych miastach. Tam można znaleźć spektrum sponsorów, z jakimś co najwyżej głównym, który daje kase na fanaberie typu sukcesy ponadprzeciętne. Tylko w dużych miastach, przy wieloletniej dużej przeciętnej widzów na mecz można zarabiac na reklamie stadionowej, transmisjach itd.
W mniejszych są tylko te, które zależą od kaptrysu jedynego sponsora, który jak pada to spalonej ziemi nawet nie ma. Przykład z Polski: Mielec - jak za Edzia Gierka hulała FSK to było gites, jak się zamówienia skończyły całe miasto się położyło na łopatki razem z dwukrotnym mistrzem Polski (pozdro dla Mielczan, przy okazji).
Ciekawe, jak wasz klub będzie prządł, jak ceny miedzi na rynkach światowych spadną o promil? Czy w Lubinie (ba, w całym dawnym woj. Legnickim) jest jakaś alternatywa tej wielkości dla KGHM?
To wcale nie jest mój manifest przeciwko dużym miastom. Sam uwielbiam małomiasteczkowe klimaty, a jedynie obserwacja pewnych prawideł niejako ekonomicznych. Jednak piłka nożna przez duze P.N. na dłużej niż dwie dekady jest możliwa tylko w dużych miastach.
Zresztą o znaczeniu klubu decyduje też tzw. oglądalność wyjazdowa. Czy tu jesteście koledzy z Lubina w czubie tabeli?
Chyba się kiedyś pokuszę o obliczenie średniej widzów w polskiej lidze, bo samemu ciekawym jaką oglądalność ma taki np. Groclin w porównaniu do Ległej czy GTSu.
heh jak bys niezauważył to my podciągamy średnia 2 ligowych stadionów..
I w tym małym mieście jakim jest Lubin przy odpowiedniej organizacji bedzie więcej ludzi na meczach( a jeżeli wrócimy do I ligi tak będzie) niż w życiu widziałeś.(taka przenośnia:D)
A no i jak padnie KGHM to pójdzie w pizdu cała polska gospodarka...
Tyle chciałem powiedzieć wiec niemówcie ze przychodzi mało ludzi że to jakieś zadupie bo jestem ciekaw ile uwas przychodzi średnio na mecze.
A no i do tych zgód peter ma 100% racje ludzie którzy się tym znajdują raczej niesiedzą na forum... Tak ja unas i uwas jest wielu internetowych hoolsow co myślą że wiedzą wsyzstko..
Sam niemam pojęcia czy jest zgoda czy niema co by się działo jeżeli przyjechali by chłopaki dowas..
Ale raczej (chyba) wyjazdu niema przynajmniej nikt nic niemówił że jest jakiś organizowany.
To tyle nara...
dzis rozmawialem zgosciem z lubina i raczej ich nie ebdzie u ans niestety....
przyjadą czy nie?
wie ktos coś na ten temat konkretnego?
jest jakaś lista z Lubina, jakieś zamówienia na bilety?
proszę o konkretną odpowiedź..
panów z Lubina również i nie tłumaczyć się tutaj zakazem stadionowym..
my się nie tłumaczymy, że do Białegostoku jest daleko..
daliśmy plamę i kropka..
pzdrw dla Zagłębia..
Powiem wam jedno jak narazie na nasz stadion przychodzi wiecej kiboli niz na Cracovie!! Moge powiedziec smialo ze robimy najlepszy schow na trybunach w 2 lidze przynajmniej w ostatnim czasie jestesmy najlepsi! Zobaczymy co pokazecje na meczu z Zaglebiem!? Pozdro dla normalnych kiboli Craxy!!!
Zaglebie&Arka
dodam jescze ze przeciwko slasku walczylismy razem!!!!
MarS: dla Twojej wiadomosci mieszkam od urodzenia w centrum Krakowa, a Lubin to dla mnie wieksza wiocha, niz Krakow dla Rzymian (ktorym nie przeszkadzalo masowo nazywac Wisle - Cracovia). i ch.. mnie obchodzi jak sie odmienia nazwe jakiejs wiochy. jak chcesz leczyc kompleksy, to rob to gdzie indziej.
brajt a dlamnie to ty jestes wiochmenem psujacym reputacje kibolom Craxy!
Co do tej oprawy to czemu nie chcecie się przyznać skąd macie na to kasy ???
Czyżby klub rzucał niezłe sumy a wy się pod to podczepiacie i chwalicie się przed nami ??
Jeżeli macie dopłate do biletów to powiedzcie !!!
Z waszego forum wynika że kasa na oprawe jest ale nie wiadomo skąd !
My nie ukrywamy że zbieramy do puszek i wspieraja nas pojedyncze osoby ! I dlatego też nie napinamy sie wszedzie na necie jacy jesteśmy wielcy bo juz umiemy docenić jak ciężko jest o efekty w takich warunkach !!!
Amstel (czy ktoś inny) umiesz mi odpowiedzieć i pokazać że zasługujecie na taki szacunek jaki chcecie w nas wznudzić ???
w calej Polsce wiadomo u kogo skad idzie kasa na oprawe i nikt sie z tym nie kryje, a tu nagle tajemnica klubowa.. :)
CRACOVIA to dla Włochów po prostu Kraków.
Dobra panowie dajcie sobie już siano bo jak by nato spojrzeć wygląda to jak przechwalanie sie dzieci co oni takiego nierobią, kto ma wiekszy samochodzik, itp.
Wszyscy wiedzą skąd się bierze kasa na oprawy meczów (unas w Lubinie) ale nikt wam niepowie bo nikt niejest do tego upowarzniony jeżeli chłopaki którzy to organizują mówią że to tajemnica to jest to tajemnicą koniec zostawiamy ten temat.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)