NO TO POGON JUZ PADLA!!! szkoda ze jagiellonia znowu wygrala!! oj nie cieszy mnie to nie cieszy
-
-
PIAST GLIWICE - CRACOVIA 0 : 2
niestety w tabeli nie awansujemy ani o miejsce, chyba ze Arka rozpracuje Belchatów...
acha jeszcze Ruch...
a nie mówiłem że bedzie 0-2!!!
Cracovia Pany!!!
Niezly temat... 225 wpisow w 6 godzin :)
1. Jagiellonia Białystok 8 20
2. Zagłębie Lubin 8 17
3. Pogoń Szczecin 8 15
4. RKS Radomsko 8 15
5. Ruch Chorzów 8 14
6. Cracovia Kraków 8 14
7. GKS Bełchatów 7 11
8. Podbeskidzie Bielsko-Biała 8 11
9. Piast Gliwice 8 10
10. Arka Gdynia 7 9
Piast - Cracovia 0:2 (0:0).
Cracovia po niezłym meczu pewnie pokonała Piast 2:0. Od pierwszych minut mieliśmy znaczną przewagę szczególnie w środku boiska, niestety pod bramką Piasta nie doprowadziliśmy w I połowie do setek. Cała I połowa była raczej nudnawa, Piast bardzo słaby; pierwszy strzał oddał w 40 minucie!!!! Nasi nie mogli dorwać się do gospodarzy. Niby wszystko szło dobrze, ale tylko do 30 metra od bramki Piasta. Cracovia górowała nad gospodarzami techniką, kulturą gry, grą z pierwszej piłki; na tym tle Piast nie zaproponiował nic, poza chaotycznym wybijaniem piłki do przodu, gdzie niepodzielnie panowali Węgrzyn i Skrzyński. Cracovia miała dużo akcji oskrzydlających, ale dośrodkowania więcej niż FATALNE!!! Po pierwszej połowie pomyślałem, że będziemy wielkimi frajerami jak nie wykorzystamy dzisiejszego spotkania do wywiezienia 3 punktów.
Coś podobnego musiał powiedzieć w przerwie Stawowy, bo po przerwie nasi ruszyli jeszcze żwawiej i od razu zaczęło się kotłować pod bramką Piasta. W 50 minucie Makuch długo dryblował na 30 metrze szukając kogoś do kogo mógłby podać; wreszcie posłał sprytną piłkę do Nowaka na lewym skrzydle w narożniku pola karnego, ten pięknym zwodem wysforował się przed obrońcę i wrzucił miękko piłkę na 5 metr do Bani. Piotrek dzióbnął ją czubkiem buta a ta wtoczyła się przy słupku do bramki.
Dziesięć minut później Bania przy wyprowadzaniu szybkiej kontry mając piłkę na 20 metrze widząc, że nie ma komu podać a wytworzyła się przed nim luka kropnął ostro piłkę a ta odbijając się od wewnętrznej części słupka wpadła do bramki. Filmowy gol!!!!
Piast rzucił się do przodu, ale robił to bardzo chaotycznie. Nasi w tym okresie mieli jeszcze trzy setki!!! Jedną Bania, ale zbyt długo zwlekał ze strzałem i gdy wreszcie strzelił, trafił nieczysto. Dwa razy szansę miał Szczoczarz, ale w obu wypadkach zgubiła go zwłoka w oddawaniu strzału.
Ostatnie 15 minut to kilka chaotycznych i skutecznych akcji Piasta po których piłka tańczyła przed Olszewski, ale nie miał kto dobić. QW tym okresie wydaje mi się, że Węgrzyn nie wytrzymywał kondycyjnie, ale jakoś dotrwaliśmy. Odnotujmy jeszcze debiut Kolasy w 92 minucie, ale piłki nie zdążył kopnąć.
Indywidualne oceny wystawiam w innym temacie.
W sumie zwycięstwo na pewno cieszy. Wreszcie zagraliśmy skuteczniej, chociaż nadal kilka sytuacji spartaczyliśmy. Nie był to mecz cudny, zwłaszcza, że Piast był chyba najsłabszym naszym rywalem w II lidze. Jednak te punkty może pozwolą na pewien komfort psychiczny. Pozwolą uwierzyć w swoje umiejętności.
Teraz trzeba wygrać z Zagłębiem i ich miniemy...
a na telegazecie z kolwei pisza ze bramka byla samobojcza;)i komu tu wierzyc;)
Przypuszczam, że telegazeta nie była na meczu...
bramka była samobójcza
Gratulacje zwyciestwa nad nami... w Piascie chyba sie po tym meczu beda szykowaly zmiany.. pozdrawiam
Gratuluje Wam zwyciestwa. Piast gral dzis strasznie, wasz zespol zaprezentowal sie z dobrej strony. Na meczu doping byl wspanialy :) Gratuluje zwyciestwa w jubileuszowym meczu
dodatkowo,po gorących emocjach:zrobilismy kartoniadę (b-c-b-c-b),fajnie wyszło, w drugiej połowie po bramce rozwijamy pasy materiału i odpalamy dymy wraz z serpentynami i konfetti:)))Flagi 2:Krwinki,oraz mała Flaga Cracovii-KS Cracovia.Mecz od strony oprawy całkiem przyzwoicie,dodatkowo po strzeleniu bramki naszych tak poniosło ze zerwali 2 sznurki z Krwinek,po czym sciagamy flagę i słuzy nam ona jako sektorówka:))
Pozdro
naszych ok. 150, po drodze brak dodatkowych atrakcji, flagi dwie - krwinki i Cracovia. na wiecej i tak nie starczyloby plotu. doping ok. w drugiej polowie kartoniada w pasy (3 biale, 2 czerwone) a potem pasy materialu. procz tego male swiece dymne, serpentyny i troche konfetti. ogolnie kulturka, cieple przywitanie przez Piasta (plus za pomoc przy dojezdzie do stadionu juz z przedmiesci).
Bania pieknie strzelil!
Cołem Pasiaki !
Właściwie to oceniając dzisiejszy mecz mógłbym spokojnie skopiować post PAS-a. Dokładnie tak było jak napisał. Ja tylko dodam, że zagraliśmy bardzo dobry mecz w odbiorze ( Giza i Baran rewelacja ). I wydaje mi się , że Stawowy kazał Im dzisiaj grać trochę z tyłu. Tak to wyglądało z trybun. I jeżeli się nie mylę to był to dobry pomysł. Obrona zagrała bardzo dobry mecz ale mUszę stwierdzić , że Pisat zagrał na poziomie conajmniej III-ligowym. Gdyby Pasy były w formie dostali by piątkę.
Mimo wszystko z Lubinem należy zagrać znacznie lepiej.
Co do pierwszej bramki to wyglądało to tak : Pawka kopnął piłkę po ziemi na pole karne Piasta, ta przeleciała pomiędzy nogami obropńcy i Baniowego dostała dziwnej rotacji i wtoczyła się do bramki obok słupka.
Bramkaż się przyglądał a jak piłka wpadła do siatki to wyglądał na ździwionego. Siedziałem na 25-30 metrze od bramki i tak to mniej więcej wyglądało.
Ale żeby było jasne druga bramka dla Cracovii Baniowego to STADIONY ŚWIATA
A ilu partyzantów?
B R A M A BANI
K.U.R.W.A OSZALAŁEM
TAKIEGO STRZAŁU NIEWIDZIAŁEM BAAAAARDZO DAWNO
tylko poco ten bajzel ???
kto był ten wie
jaki bajzel???
o to chodzi????/ chyba nie:
[url]http://www.forum.kibice.net/read.php?f=3&i=24143&t=24143[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)