Właśnie podmieniłem dekodery od upc/play. Stary, ten fajny malutki kwadratowy, wymieniłem na ten okrągły co działa na androidzie i spokojnie można aplikacje instalować.
Na pierwszy kontakt poza tym, że mam aplikacje w tv, to nie ma nic ciekawego. Na starym mogłem włączyć nagrywanie całej serii programu jak miał odcinki. Tu tego nie widać na razie.
-
-
Koniec monopolu Canalu +
W sezonach 2025/2026, 2026/2027 i 2027/2028 całościowe prawa do pokazywania Premier League na terenie Polski będzie miał CANAL + Polska. Ta telewizja pokaże wszystkie 380 meczów w trzech kolejnych sezonach Premier League.
Teraz zobaczmy ile sobie zaśpiewają za abo. W pewnym sensie historia zatacza koło hehe
A przy okazji, wyśledziłeś co z NHL? Bo jak viaplay znika z PL (czerwiec 2025) to tutaj prawa też musi ktoś przejąć.
[quote]#post1655754
A przy okazji, wyśledziłeś co z NHL? Bo jak viaplay znika z PL (czerwiec 2025) to tutaj prawa też musi ktoś przejąć.[/quote]
Na chwilę obecną tylko info z drugiej połowy listopada:
Koniec Viaplay – co z NHL?
Viaplay, który aktualnie posiada prawa do transmisji NHL w Polsce, planuje całkowite zakończenie swojej działalności operacyjnej na naszym rynku po czerwcu 2025 roku. Oznacza to konieczność znalezienia nowego operatora dla transmisji najlepszej hokejowej ligi świata.
Scenariusze dla polskich fanów hokeja
Scenariusz pierwszy: Powrót do przeszłości
Najprawdopodobniejszym wariantem jest przywrócenie dostępu do NHL.tv. Tę możliwość sondowałem wśród ligowych źródeł podczas pobytu w Pradze (NHL Global Series) i udało mi się częściowo potwierdzić, że NHL.tv może zostać przywrócona w naszym kraju na przyszły sezon.
Scenariusz drugi: Nowy gracz na rynku
Nie można wykluczyć, że o prawa do NHL powalczą inni operatorzy tacy jak Polsat, lub grupa Discovery (Eurosport/TVN). Należy jednak pamiętać, że żadna z tych platform nie posiada obecnie kompleksowej technologii do obsługi zaawansowanego streamingu, złożonego z tak dużej liczby meczów i wydarzeń.
Scenariusz trzeci: Hokejowa pustka
Najbardziej pesymistyczny scenariusz zakłada, że prawa do NHL po prostu „umrą”. Centrala ligi w Nowym Jorku może nie być aż tak zainteresowana polskim rynkiem, by interweniować na czas, a skomplikowane procedury przedłużenia licencji mogą doprowadzić do całkowitego zaniku dostępu do rozgrywek, przynajmniej na czas jakiś.
Ok, no ale przynajmniej scenariusz 3 uderza wyłącznie w tych którym zależy na obsłudze w rodzimym języku, lokalnie, przez kogoś u nas.
Przez lata miałem NHL.TV i viaplay się do nich nie umywa.
Przeszkodą tutaj teraz był fakt, że Viaplay miał prawa na Polskę, więc nhlt.tv po prostu cię odsyłało do nich.
W momencie gdzie nie będzie miał ich nikt, liczę na to ze po prostu będe mógł sobie normalnie nhl.tv wykupić.
Dzięki za wrzutkę :)
Kurde moja pozycja negocjacyjną się pogorszyła teraz
- Edytowany
Pewnie będą transmisje meczów na programach Canal+ Extra. Tam gdzie LM.
30 dni później
Mecze Angielskiej PremierLeague od następnego sezonu 2025/26 w C+ w pakiecie Super Sport abonament stały 20zł,lub co miesięczny 30zł.
[quote]#post1658006 Mecze Angielskiej PremierLeague od następnego sezonu 2025/26 w C+ w pakiecie Super Sport abonament stały 20zł,lub co miesięczny 30zł.[/quote]
Złodzieje !!!
[quote]#post1658006 Mecze Angielskiej PremierLeague od następnego sezonu 2025/26 w C+ w pakiecie Super Sport abonament stały 20zł,lub co miesięczny 30zł.[/quote]
Masz linka do tego niusa?
https://www.sportmarketing.pl/media/74410/poznalismy-plany-canal-ws-transmisji-premier-league/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)