Na polskie sektory podczas środowego meczu ma wejść tysiąc angielskich pseudokibiców i wywołać zamieszki. Tzw. ustawkę, czyli kontrolowaną bójkę organizują łódzcy chuligani - informuje "Trybuna Śląska".
– To możliwe, ale rozpoznania nie robiliśmy, bo to nie jest na naszym terenie, a śląska policja nie poprosiła nas o żadne ustalenia. W tej sytuacji jednak sprawdzimy te informacje – powiedział jeden z łódzkich policjantów.
Śląska policja dopiero od dziennikarzy dowiedziała się o podejrzeniu zadymy na stadionie. – Nie mamy takich sygnałów, ale będziemy je sprawdzać – mówi nadkomisarz Andrzej Gąska, rzecznik śląskiej policji.
Kibice śląskich klubów przyznają, że pojawiły się głosy o ustawce z fanami z Wysp, ale nie zamierzają brać w nich udziału. Kibice ze Śląska wspominają jednak o planach pseudokibiców Arki Gdynia i Cracovii Kraków, które mają ponoć „szykować" się na Anglię.
Z Łodzi przyjadą kibice zwaśnionych ze sobą grup – fani Widzewa i ŁKS, zaprzyjaźnionych z ekipami ze Śląska (Widzew sympatyzuje z Ruchem Chorzów, ŁKS z GKS-em Tychy). W tym wypadku bardziej prawdopodobnym wydaje się scenariusz wzajemnej bójki niż "ustawki" z kibicami drużyny gości.
-
-
Polska - Anglia: Będą zamieszki?
Bidziss: a czemu nie podasz źródła pochodzenia informacji ??
do Hyde Parku.
z onetu dementor!!!
tekst zapobiegawczo-bzdurny taki sam jak cyberfanów do gazety że będą zamieszki na Legii
Bzdura!!!!
Podobno do Polski ma zjechac aż 4 tysiące fanów z Wysp,tyle zostało sprzedanych biletów!!!!
Jak zwykle cwane redaktorzyny szukają sensacji. Mają pretekst bo mecz wywołuje duże zainteresowanie wśród kibiców. Chcą mega bijatyki żeby przez dwa tygodnie zapełnić sobie wierszówki. Mam dalekiego znajomego redaktora w jednym z większych dzienników i pytał mnie się czy nie wiem o jakiś przygotowaniach do ustawki. Parsknołem śmiechem...:))))
trzeba bylo powiedziec ze utworzymy z dziennikarzy tejze gazety zywe tarcze ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)