pierwsze skrzypce może nie ale Ol.. czy Ru.... z południowej strony Wisły osiągneli wiele
-
-
Dawne czasy...
north wiesz ja byłem na tym meczu i po przeczytaniu tego tekstu mnie rozjechało!!!! dlaczego gosci nie pisze o paleniu barw widzewa na torze kolarskim? Nie wiem czemu ale wtedy śpiewaliśmy na Widzew kamieniarze.
Goście z Huty zdobyli wtedy taką fajną flagę z napisem RTS na białej fladze.
Czemu o tym gostek nie pisze???
Wogóle to piersza liga dla Pasów była niezła pod względem kibicowskim. Kryzs zaczął się po spadku do 3 ligi(w drugiej pieski drogi pamiętacie mecze z Hutnikiem??)
RWD czy tak wiele i na dluzsza mete to tez mozna by sie spierac,ale niech bedzie.
Zreszta juz kiedys pisalem - przezuty to temat rzeka.
Pominmy tu moj osobisty stosunek, ale nie zaprzeczysz, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny - kiedys byly to "osobiste jazdy" dzis obaj wiemy co decyduje (patrz NH) ,ale fakt faktem, ze lepsze badz gorsze chlopaki od was odchodzily, odchodza i moim zdaniem dalej beda odchodzic,albo po prostu wybieraja druga strone blon, bo im sie po prosty kalkuluje...takie czasy.
I miedzy Bogiem, a prawda was to boli - ja Ci uczciwie powiem, ze gdyby to sie dzialo w druga strone to poza uczuciem wkurwienia mnie by to np. dotknelo....
Korba - siłą rzeczy nei mogę znać szczegółów tego meczu bo miałem wtedy 6 lat, po prostu znalazłem i przykleiłem bo pasuje jakoś do tematu.
SeniorJunior - oczywiście, ze tak nie dzieje się bez przyczyny...w większości przypadków. Nie ma co pisać o tych przyczynach bo większość je zna. Choć znam też parę przypadków gdzie przejście do Was miało charakter tylko i wyłącznie chęci przyłączenia się do owianej gorszą sławą bandy w celu "polepszenia" swego wizerunku.
Nic wczesniej - zero kumacji co do historii kibiców, zgód itd, itp.
Nie ma co klamac i pisac, ze nie jak tak, ale ta slawa tez sie znikad nie wziela.
tego oczywiście nie podważam
jest prawda też taka.... najwięcej nowych flag na Reymonta zazwyczaj pokazywało się w maju... po pochodach 1-majowych, gdy tzw. szturmówki przeobrażały się w ichni "kibicowski atrybut"
i to jest opis rzeczywistości prl-owskiej a nie żadna złośliwość :):):)
"pierwsze skrzypce może nie ale Ol.. czy Ru.... z południowej strony Wisły osiągneli wiele"- raczej robili dużo szumu, szczególnie ol...
jaki kto jest okazuje się zwykle na końcu. Oni okazali się wyjątkowymi cieniasami. Jezeli ktoś twierdzi że nie, to co można powiedzieć o tych którzy mimo ostrych jazd w tamtych czasach nie dali się. Wynikało by że są mega twardzielami. A tacy byli i to z pasiastych osiedli, a nie wiślackich których przykłady podał north
Tacy Dwaj
ja to pamiętam trochę inaczej
żadne kur.. szturmówki
tylko barwy zbierane z okien bloków itp
przez nas jako małolatów
bo kasy na flagi to wtedy nie było
Wiadomość zmieniona (08-09-04 12:30)
No malo :-), bodajze w 94 lub 95 w jedna noc wyjebalismy w kilka osob ponad 40 flag na Biezanowie i Prokocimiu
Na poczatku z masztow sciagalo sie bezproblemowo, pociagajac linke
Ale po kilku "zniknieciach" kurwy takie cuda wymyslali ze ostatnim razem to cale maszty trza bylo zdemontowac
PS. Tacy dwaj, pozdrow Edwarda.
weteranie - jak tylko będzie trzeźwy i w stanie odbierać "wieści" z zewnątrz - uczynie to :):):)
to w 94 /95 jeszcze czerwone szmaty wisiały u ciebie na masztach... no no
widzisz - jest zasada taka - dla dobra Cracovii - choćby z diabłem w pakt pójdę
PS. tak dla przypmnienie: z tej samej listy do europarlamentu startował niejaki Zdzisław K. - wiceprezes twojego towarzystwa. bodaj jedyny TW wśród kandydatów... więc MORDA W KUBEŁ!
Wiadomość zmieniona (08-09-04 23:29)
Moze dlatego ze wyroslem na Prokocimiu zawsze mialem przekonanie ze kibice Cracovi zadza w Krakowie. Wisła to był dla mnie margines (mówię o początku lat 80). Na moim osiedlu tylko teligi 10 było za wisłą a reszta chłopaków wybrała właściwą opcję. Od czasu do czasu wisła z Bieżanowa robiła wjazd na nasze osiedle, pamiętam jak raz wpadli do budy z fliperami koło przystanku tramwajowego.... groźnie to wyglądało... piszę o tym bo byłem w środku : ) chyba nie zapomnę gościa w kominiarce z gwiazdą na czole i z kosą w ręku... skończyło się na szczęście na kilku rozbitych szybach w automatach. Oczywiście w pięć minut powstała grupa odwetowa która udała się na bieżanów z rewizytą.... ale nie o tym chciałem...... w tym mniej więcej okresie w jakiejs sportowej gazecie wloskiej ukazał się artykuł o chuliganach w Europie i wsród najmocniejszych europejskich ekip było wymienione COMMANDO CRACOVIA DI CRACOVIA - w krótkiej notce napisano o nielicznej (w porównaniu do innych klubów) grupie chuliganów 500-700, która jednak swoją walecznością potrafi pokonać znacznie większe ekipy.
Szukałem czegoś na ten temat w internecie ale nic nie znalazłem.
Niewiele pamiętam bo miałem wtedy 11-12 lat jednak niniejszy artykuł widziałem na własne oczy a jego treść była żywo dyskutowana wśród ówczesnych pasiaków.
tacy dwaj, maszty wisialy lecz BIALO-czerwone i akurat nie na Biezanowie lecz na goscinnym(jak sie okazalo po plonach) Prokocimiu
PS. Roznica polega na tym ze Ja ze Zdziskiem zdjecia bym nie zrobil chocby dla dobra calej ludzkosci, takie mam zasady, a ze Ty sprzedales swa Prawość to...morda w kubel
panu LW puszczają nerwy
wszyscy oczekujemy czy wytrzyma do "godziny zakończenia WIELKICH DERBÓW JESIENI (na które czekał Kraków, czekała Polska tak wiele lat)"
jak to dobrze być NIEANONIMOWYM forumowiczem... :):):)
ciekawe czy bywalcy/bywalczynie tego forum, wywodzący się z niewłaściwej strony Błoń będą mieli/miały odwagę "odsłonić swą twarz" np. mailem do mnie.... czy też starym ubeckim obyczajem mnie potraktują: lampa w oczy, "my wiemy kim jesteś ale ty nas nie rozpoznasz"
wow - zastanawiam sie jak by nasze forum było normalne gdyby nie pisali głupoty -sasiedzi za błon zawsze musza -mącic swoim ogonkiem - nawet wiele prawd zakłamując.
Gratuluje im wybiórczości - z wielka łatwościa odrzucają to czego sie wstydza a wywyższaja kłamstewka.To dobre a to be a jak be to nie my i nie wazne że sam cygan na ich forum przyznał sie do ojca milicjanta (ale jaki z niego milicjant chodzil po cywilnemu - wiec był milicjantem czy nie - w/g cygana nie bo chodził po cywilnemu).Ich kłamstwa co do uzywania nazwy GTS sami juz na forum temu zaprzeczaja - Ci starsi Pamietaja ja pamietam ich okrzyki GTS GTS GTS - A MY zgodnie z prawda dodawalismy - k...a jest. Niech nie robia z siebie błaznów cygan rzczywiscie troche przesadza bawiac sie z młodymi kibolami .
Na naszym forum nie za wielu jest którzy mogliby pisac o historii a Ci co mogliby nie uzywaja neta. Ja w 84 wyjechałem z Krakowa i wróciłem dopiero w 2001 .Mysle ze Arek Walesa Hoffi i jeszcze kilku innych mogli by powiedziec wiecej ale pewnie forum nie czytaja.Sami zreszta oni znaja cygana (ja tez) ale teraz jego glupot wypisywanych nie zdzierze i nie moge czytac.I pytanie do was "azorki" Jak byliscie tacy wielcy -to gdzie dzis jestescie ? Wasza "legenda" jest tylko znana wam i nikomu innemu i z niej jestescie dumni niestety ale ona jst nieprawdziwa.
Co do Widzewa !! na meczu wyjazdowym było nas moze 20 -40 osób -garstka Cracovia przegrała wtedy u nich 7-0 ich sektor to same małolaty i dziewczyny - chcieli wtedy z nami wielkiej zgody (my ze wzgledu na ŁKS ktory przywitał nas na dworcu bo jechali na Legi) oczywiscie nie zgodzilismy sie - Widzew nie istniał w Łodzi a tym bardziej poza nią u nas była ich garstka goniliosmy ich na raty - na dworzec i pozniej na Łobzów . Ah mlodośc to były czasy - ale dziś widze że tamtych czasów i dzisiejszych nie mamy sie czego wstydzic .
"odsłonić swą twarz" np. mailem do mnie.... czy też starym ubeckim obyczajem mnie potraktują: lampa w oczy, "my wiemy kim jesteś ale ty nas nie rozpoznasz"
Hehehe jak sie juz bawimy w takie docinki, to moge tylko tyle napisac, ze nikt Ci swoich zdjec nie wysle, bo rownie dobrze moglby je odrazu wyslac pod 997 i wyszloby na to samo :)
O odwadze raczej tez nie masz co pisac, bo jak na tym forum pojawilo sie pewne zdjecie, to pisales o nim w trzeciej osobie - nie o zdjeciu, a o osobie na nim uwidocznionej. Tak wiec bez hipokryzji prosze.
oto pisanie o sobie w trzeciej osobie
[i]Autor: tacy dwaj (---.rodium.pl)
Data: 15-06-04 13:16
kto na tym zdjęciu jest to wie większość z forumowiczów i bardzo wielu kibiców Cracovii... wiślaku, ty sie pewnie nie dowiesz....
a życiorys polityczny tego faceta wyraźnie wskazuje na to, że od urodzenia po dzień dziesiejszy może śmiało powiedzieć o sobie "antykomunista"[/i]
a w ogóle z kim i po co ja dyskutuję? na stare lata zachciewa mi się zniżać...
TD
To całe zamieszanie po to by dyskusja przebiegała bez zbędnych inwektyw
Nie zauważyłeś że jak ktoś przestaje być anonimowy to opd razu tonuje swe wypowiedzi?
Ja potrafię trzymać zęby na kłódkę i nie obrażać tutaj innych, nie potrzebuje do tego się przedstawiać.
Oden32
Czytaj dalej ten temat u nas na forum. Zdania są podzielone i wcale ludzie nie mają się zamiar czegos wypierać jeśli pamiętają to tak jak pamiętają.
Swojego zdania w tym temacie nie wpiszę gdyż nie chodziłem wtedy an mecze jeszcze.
north i tym mnie ujołeś że nie zabierzasz głosu bo poprostu nie chodziłes na mecze wtedy- zobacz jednak jak ze jestes jedyny nieliczny ktory moze to smialo powiedziec - niestety inni wypowaiadaja sie w jak eksperci.Co do czytania tego tematu na forum przestałem w momencie jak cygan zaczoł zbyt bardzo koloryzowac i fałszowac historie - a jak wielu mlodym robi szkode wypisujac takie kłamstewka.
a na koniec - tu na forum chce pisac o historii kibicowania Pasom i o Cracovii tylko a nie non stop w kazdym temacie eksperci z reymonta zabieraja głos
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)