a ja bym się nie zgodził co do jednego mnie się podobały dryblingi Dudki ( na początku póki się nimi nie zmęczył)
A Lewandowski nie gra dlatego, że mu się wogóle nie chce grać, w Shaktarze dostaje pieniądze za darmo (15.000PLN) gra mało - czasem tylko doniesienia z Ukrainy że strzelił bramkę ale co to jest strzelić bramkę Tawrii,Worlsce,Czernomoriecowi czy innemu zadupiu.Tak niestety jest chyba z większoscią piłkarzy polskich z wyjatkiem bundes...( nie zawsze )
-
-
Polska - Dania
zenua !
hehe :) A kto liczyl na inny wynik?
wiem jedno....... Smiech na sali:D:D:D:D
Bez Kitu 100 razy lepiej oglądało mi się Otylie jak płynęła po złoto lub Sylwie Gruchałe jak wywalczyła brąz we florecie niż ten mecz Polski!!!!!!!!!
a ja się ciesze że nasi w dupe dostali może wreszcie zrobią pożądek z tymi SROCAMI NIE GRACAMI!!!!! i wyp...... na zbity pysk wszystkich oszołomów którzy piłko przyjąć nie umieją.....
mam nadzeije że potem poleci listek i ten debil wielki koł pseudo trener JANAS
Pierwszy raz od wielu,wieeelu miesięcy / lat chciałem - wstyd się przyznać - żeby Polska poległa. Why? Coby Janosik przejrzał na oczy. Mimo to aż takiego pogromu się nie spodziewałem... Kur**, jak to jest, że z (części przynajmniej) tych samych ludzi Kasperczak potrafił poukładać solidny zespół, a przecież mamy jeszcze solidną armię stranierich, którzy wyrobili sobie markę na zagranicznych boiskach (Bąk, Hajto, Rząsa, Krzynówek...), jak również paru wyróżniających się ligowców (Boruc, Goliński, Saganowski, Jeleń). I co? I gówno! Jaki z tego morał? Czy to piłkarze są do dupy, czy może nieudolni raczej działacze i treserzy...
No to popatrzmy. Pięknie poszło z Włochami i z Jugosławią. I zamiast pociągnąć tym torem Janas Paweł ni z gruchy, ni z pietruchy przezbraja taktykę na dupaty "diament", konsekwentnie ładując do ataku faceta, który od czasu pamiętnego "Rossi, jesteśmy z Tobą" nie zagrał ligowego meczu!!! A kogo jeszcze? Jacka Bąka i Andrzeja Niedzielana, którzy są dobrymi piłkarzami, ale wracają dopiero po kontuzji, Mariusza Lewandowskiego, który - delikatnie rzecz ujmując - do swej gry nie przekonuje, Darka Dudkę (który to już lewy obrońca???) czy Mariusza Kukiełkę odgrażającego się, że od Mauro i Szymka słabszy się nie czuje i jak trener nie da mu pograć, pójdzie sobie (jak Wisła grała z Gruzinami, prawie go nie zauważyłem, dziś ponoć też rewelacja). Kosa który grzeje ławę - no ale ten ponoć grał dobrze... Frankowski zbędny, Saganowski zbędny, Rząsa zbędny, Ebi Smolarek zbędny, Żuraw na prawym skrzydle (Grecja?), Szymek w obronie (Węgry), Lewandowski na prawej (Łotwa?), właściwie cholera wie, o co tu chodzi :( I niestety, eleminacje do MŚ przegrywamy w przedbiegach.... Na zmiany niestety nie liczę.
Heh, a może jak nie Kasperczak to Stawowy? Albo Michniewicz? Sobie myślę, że każda z tych trzech opcji byłaby (a przynajmniej tak wygląda) sensowna. Panie Janas, panie Listkiewcz, panie Tomaszewski, bando starych i zmęczonych ludzi, idźcie do domu...
Żałuje że nie oglądałem tego meczu, lubie jak pada dużo bramek.
A co do wyniku to nie chce mi się go komentować.
Tu trzeba jakiegoś zagranicznego trenera - niestety jakby wzieli jakiegoś młodego bez układow, to by go te stare pierdziohy, siedzące w PZPN - iektóre uważają się za Bógwiejakich trenerów zaszczuły momentalnie.
jaki moze byc trener ktory ćmi szlugi jak kombinat hutniczy...
A przeczytajcie sobie dzisiewjsze Tempo redaktorzy nie pozostawili suchej nitki po całej reprezentacji;)
TEN janas to jednak potworny debil mówi że w pierwszej połowie nie było najgorzej :)
koń by się uśmiał ja po pierwszej połowie powiedzialem że czasu na bzdury nie będe marnował i wyłączyłem TV .....
Polska prasa: Wstyd, ośmieszeni
Prasa w Polsce nie zostawia suchej nitki na piłkarskiej reprezentacji i jej selekcjonerze po klęsce w Poznaniu.
Gazeta Wyborcza: Klęska Polaków w meczu z Danią
Niezła gra przez 20 minut. Potem już tylko kompromitujące błędy, żałosne podania i pięć straconych goli. Na osłodę honorowa bramka Macieja Żurawskiego. Kompromitacja! A za trzy tygodnie eliminacje do mistrzostw świata...
Rzeczpospolita: Dzieci we mgle
Po tym, co stało się w Poznaniu, kibiców może ogarnąć czarna rozpacz. Mecze eliminacyjne do mistrzostw świata 2006 z Irlandią Płn. i Anglią już na początku września, a drużyna Pawła Janasa to kompromitacja.
Życie: Dudka gorszy od Dudka?
W listopadzie 2002 roku Zbigniew Boniek, jako selekcjoner, też przegrał z Danią. Ale tylko 0:2, ale na wyjeździe, ale miał na tyle honoru, żeby zrezygnować z opieki nad kadrą. Czy tak samo zrobi Paweł Janas po wpadce znacznie bardziej kompromitującej?
Nasz Dziennik: Gorzej niż źle
Niespełna pięć tysięcy widzów oglądało kolejny koszmarny występ piłkarskiej reprezentacji Polski. Tym razem podopieczni trenera Pawła Janasa przegrali w Poznaniu z Danią 1:5.
Super Express: Wstyd!
Ostatni sprawdzian reprezentacji Polski przed eliminacjami mistrzostw świata wypadł katastrofalnie. Duńczycy obnażyli wszelkie braki wybrańców trenera Pawła Janasa.
Dziennik Polski: Ośmieszeni
W ostatnim sprawdzianie przed wrześniowymi eliminacjami mistrzostw świata (z Irlandią Płn. i Anglią) nasza reprezentacja spotkała się z zespołem Danii, który nie tak dawno w finałach ME dotarł do ćwierćfinału. Ten ostatni test nasza drużyna oblała!
Gazeta Pomorska: Surowy egzaminator
Ostatni mecz przed eliminacjami do MŚ 2006 z Irlandią Płn. wypadł fatalnie. Duńczycy, uczestnicy Euro 2004 okazali się surowym egzaminatorem.
Głos Wielkopolski: Kompromitacja przy Bułgarskiej
To było bardzo smutne wydarzenie. Nie tylko wynik sprawia, że bardzo można się niepokoić o najbliższe występy naszej drużyny narodowej. Jej gra także była fatalna. Ogromne błędy w obronie, druga linia, która nie potrafiła zapanować nad sytuacją na boisku, napastnicy nie mogący zagrozić zespołowi gości. Selekcjoner Janas ma nad czy myśleć.
Kurier Szczeciński: Blamaż kadry Janasa
Klęska w takich rozmiarach na własnym stadionie, na niespełna trzy tygodnie przed rozpoczęciem eliminacji do mistrzostw świata, musi budzić poważne zaniepokojenie. Momentami gra polskiej obrony była bowiem żenująca.
Super Nowości: Skończyć z tą żenadą
Jeśli to miała być zasłona dymna przed meczami z Irlandią Północną i Anglią to trenerowi Janasowi i jego podopiecznym wyszła znakomicie. Niestety dla nas to co wczoraj pokazała reprezentacja było rzeczywistym wykładnikiem jej możliwości. Po raz kolejny potwierdziło się, że selekcjoner nie ma żadnej koncepcji składu i faworyzuje swoich pupili. Patrząc na grę Mariusza Lewandowskiego można dojść do wniosku, że tylko ślepiec powołałby tego piłkarza do kadry. Widzą to wszyscy oprócz selekcjonera. Również Dudka, Bosacki i Rasiak w obecnej formie nie powinni znaleźć się w kadrze. Po raz kolejny Jerzy Dudek udowodnił, że w kadrze możemy zawsze na niego liczyć. Liczyć, że popełni błąd, po którym rywale strzelą gola. O grze Polaków szkoda pisać. Teraz pozostaje nam liczyć już tylko na cud. W przeciwnym wypadku we wrześniu czekają nas kolejne popisy tych miernych kopaczy, zwącymi się dumnie piłkarzami. Chyba nadszedł już czas na zmianę trenera. Gorzej bowiem być nie może.
Życie Warszawy: Przegrali z Danią i Otylią
W ostatnim sprawdzianie przed wrześniowymi meczami eliminacji mistrzostw świata polscy piłkarze przegrali w Poznaniu z Danią 1:5. Kibice, w przerwach między wygwizdywaniem naszych zawodników, skandowali nazwisko Otylii Jędrzejczak.
źródło ONET
Wiadomość zmieniona (19-08-04 12:59)
co na to Listkiewicz - Fatalny mecz w naszym wykonaniu, ale mam nadzieję, że eliminacje rozpoczniemy w zupełnie innym stylu - powiedział po porażce Polski z Danią w Poznaniu Michał Listkiewicz, prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej.
i ma racje pozostaje nam żyć nadzieją i wspomnieniami aby łze można było uronić!!!!!!!!
ja proponuje wypierdolić wszystkie gwiazdy i dać grać innym potencjalnie słabszym tak jak engel w korei ... pierwsze dwa mecze w cipe a potem potencjalnie słabsi wygrali na luzach z USA ...
wolę oglądać Tramwaj Kraków niż reprezentację z taką grą..
W ogole nie rozumiem dlaczedo Janas jest selekcjonerem reprezentacji POLSKI nieporozumienie!!!!kukielka to niech spier...razem z lewandowskim i rasiakiem Gdzie jest GOLINSKI !!!!
Bardzo podoba mi sie propozycja o zagranicznym szkoleniowcu.Swego czasu moiwlo sie o Camacho [plota]:D] ale byloby to swietne rozwiazanie tyle ze po pierwsze pzpn na to nie pojdzie po 2 nawet jakby go wzielli to zaraz by mu powiedzieli co i jak ma byc. Co tu duzo mowic pzpn jest skorumpowany i jeb.....
LUKI o Camacho to mówili chyba 1 kwietnia :P
Z taką grą to w Chorzowie mogą nie osiągnąć wakacyjnej frekwencji z Poznania (5 tys.kibiców). Jednym słowem ŻENADA. Dzisiaj dobili mnie jeszcze siatkarze, chyba zacznę interesować się chodem sportowym i floretem...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)