Siema
Jestem kibicem Wisły Kraków i tego się nie wstydze , mieszkam na żydowskim osiedlu ale w moim sercu zawsze Wisła.
Ale nie o tym tu ja miałem... chciałem tak z czystej i naprawde szczerej chęci pogratulować awansu Cracovi bo Wam się to należało ! Wiem , że trochu na to zapóźno ale co tam...Cracovia to (zaraz po Wiśle ;) najlepszy klub w polsce bo z Krakowa mojego ukochanego miasta i dlatego jako mieszkaniec rodu Kraka jeszcze raz gratulacje awansu no i czekamy na derby !! nie ;) (?)
-
-
Siema Cracoviaki
Ale jak derby to tylko z kibicami OBU drużyn. Mam nadzieję, że jak zawiodą działacze, to uda się to zorganizować na wzór Lecha i Legii w PP w Poznaniu. I życze vicemistrzostwa w tym sezonie (bo mistrzostwo hmmm... wiadomo)
Pozdro i do zobaczenia 2.10
też mam taka nadzieje ;) pokażmy , że obie drużyny mają wspaniałych kibiców a nie jak piszą gazety ( nie podam tytułów ale chyba każdy je zna) chamów i prostaków ! Pokażmy że w krakowie są dwie najstarsze, dwie najlepsze drużyny w polsce z najlepszymi fanami ! Musimy jeszcze się skontaktować przed derbami - mówię tu głównie o działaczach i przedstawicielach kibiców i pogadać o tym jak normalni kultularni ludzie, aby emocje nas wszystkich opanować ! Wszak kraków czekał na derby ponad 20 lat i zadbajmy o to by wspominając "świętą wojne" wspomnienia były jak najlepsze !
Wiadomość zmieniona (14-07-04 23:15)
no nie ponad 20 lat...ostatnie przegraliście :) 0-1. chyba że masz na myśli derby ligowe...
He,he. Szczególnie ten fragment wypowiedzi mojego przedmówcy mi się podoba:"Pokażmy że w Cracovie są dwie najstarsze...."
To pewnie pod publiczkę..ale miłe ;-)
pisownia orginalna!
"...i pogadać o tym jak normalni kultularni ludzie...", "Ja szczam na legie"
tyle w temacie KRAKOWSKIEJ "kultularnosci"
A tak naprawde to gratulacje nie z powodu zwyciestw czy awansow ale w koncu wzieliscie sie za remont Krakowa!!!, cieszy przebudowa ciagow komunikacyjnych w okolicach dworca, ciesza chodniki (w okolicach ks Siemaszki - gratuluje chlopaki!!!) chyba cywilizacja zaczela pukac do Krakowa, caly efekt szlag wzial jak szedlem Plantami a garuska w kucki sikala pod drzewem i to tak zeby ja widzieli... zgroza, krakowianek to mi sie odechcialo momentalnie... ale wierze ze nawet w Krakowie moze byc lepiej...TAK TRZYMAC KRAKUSY! (ps zrobcie cos ze zlodziejami z MPK ktorzy biora 50gr za bilet w tramwaju czy autobusie... nie wypada tak okradac ludzi i panstwa...)
ale sobie jaja robićie ;) orginalnie było w Krakowie
no ale co tam niech będzie że w Cracovie w końcu to tylko słowo
@ faf legła i jej kibice to nie są kultularni ludzie to nie są nawet ludzie więc niemieszajmy zwierząt do tematu i niepsujmy atmosfery
Wiadomość zmieniona (14-07-04 23:33)
Co jest czemu jak pisze w Krakowie to się zmienia na Cracoviae ? Niezły bajer ;)
''(...)ciesza chodniki (w okolicach ks Siemaszki ..." bo to cos o mnie chyba :> wiec prosze o wyjaśnienia
Zmienia ci wyrazy patrz temat Cenzor na forum [url]http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?f=1&i=157001&t=157001[/url]
wisełka mistrzem jest - cieszy tez fakt ze i w GTSie zdazaja sie normalni kibice, tacy jak ty. No i gratulacje mistrza Polski;))
eredin ostatnie niestety przegraliśmy 0-2;-(
To czas wiec na rewanż, choć z przykrością stwierdzam że łatwo nie bedzie...
żadne 20 lat temu i żadne 0:1
8 lat temu 2:0 dla Wisły
byłem tam :)))
Nagi?
:)))
wisła mistrzem jest- na żydowskim osiedlu mieszkasz? Masz tam swoją bude z netem piesku?
NIE ŻARTUJCIE SOBIE: wisła to nie krakowski klub :)!
ormo;]
"wisełka mistrzem jest - cieszy tez fakt ze i w GTSie zdazaja sie normalni kibice, tacy jak ty. No i gratulacje mistrza Polski;))"
normali kibice są w każdym klubie (no oprucz Ległej Warszafki) i to w większych ilościach niż "baloniki z pałami" ... dzięki za gratulacje z ust pasiaka smakują najlepiej ;)
"To czas wiec na rewanż, choć z przykrością stwierdzam że łatwo nie bedzie..."
w tym roku raczej się Wam nieuda , ale kto wie .... może niebędzie to jednostronne widowisko (...) oby było piękne i ..... SPOKOJNE
"żadne 20 lat temu i żadne 0:1
8 lat temu 2:0 dla Wisły
byłem tam :)))"
Pierwszoligowe derby !?!
"Wisła mistrzem jest- na żydowskim osiedlu mieszkasz? Masz tam swoją bude z netem piesku?"
mam tam swój pałac i jakieś 40 km[2] wiślackiej przestrzeni ! a co niewieżysz?
"NIE ŻARTUJCIE SOBIE: Wisła to nie krakowski klub :)!"
tak samo jak cracovia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)