PANOWIE NA MECZU ZE SZCZAKOWIANKĄ BYŁO ZAJEBIŚĆIE!!! JUŻ TO PISALIŚCIE NA FORUM WIĘC NIE CHCĘ SIĘ POWTARZAĆ!!! JEDNAK JEDNA RZECZ NA MOJEJ KOCHANEJ CRACOVII MI SIĘ NIE PODOBA!!! I PODZIELA MAJE ZDANIE WIĘKSZOŚĆ KIBICÓW NASZEJ CRACOVII!!! A MIANOWICIE ŚPIEWANIE NA WISŁE "WISŁA TO STARA K......." LUDZIE JA IDĘ NA MECZ CRACOVII TO NIE MAM ZAMIARU SŁUCHAĆ NIC O WIŚLE!!! SKOŃCZCIE Z TYM ANTYWISŁA BO CAŁA POLSKA SIĘ Z NAS ŚMIEJE!!! I KIBICOM TEŻ TO SIĘ NIE PODOBA!!! MNIE OSOBIŚCI WISŁA WALI!!! MAM JĄ GDZIEŚ!!! A JAK IDE NA MECZ PASÓW TO ZAKAŻDYM RAZEM MI O TEJ JAKIEŚ WIŚLE PRZYPOMINACIE!!! A CO TO JEST WISŁA ŻE TAK O NIEJ ŚPIEWACIE????!!! PARANOJA!!!
SPIKER MA RACJE ŻE PRÓBUJE STŁUMIĆ TEN ANTYWIŚLACKI ŚPIEW!!! TAK TRZYMAĆ!!! MAM NADZIEJĘ ŻE WKOŃCU WSZYSCY ZROZUMIĄ TO!!!
PRAWDZIWY KIBIC TO TEN CO DOPINGUJE CRACOVIE A NIE TEN CO TYLKO BLUZGA NA WISŁE!!!
TYLKO PASY!!!! WISŁE OLEWAĆ!!!
-
-
SKOŃCZYĆ ZE ŚPIEWANIEM NA WISŁE!!!
i tak dużo zostało zrobione w tej materii...
DOKŁADNIE
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ !!!
POPIERAM w 100%
jak zagramy z gts to wtedy pospiewamy na nich, ale puki co nie chańbmy ZIEMI ŚWIĘTEJ bluzgami w stylu "wisła"
a my nie hanbmy naszego jezyka, zwlaszcza na naszym forum...
hehe wczoraj tez pisalem cos w tym stylu ale mi sie komp zaciol i poszedlem spac:P calkowita racja! tez popieram w 100%,pare powodow:
1. wisla nie jest warta tego zeby o niej spiewac
2. na stadion przychodza cale rodziny, z malymi dziecmi
3. powinnismy dopingowac naszych pilkarzy,napewno bardziej zacheci ich
np heeeeeej heeeeeej CRACOVIA niz bluzganie na inne zespoly
4. zachowujmy sie jak kibice a nie wiesniacy
5. reprezentujemy Kraków, stolice kulturowa Polski
mysle ze to juz jest pare przykladow ktore daja do myslenia
i tu nie chodzi tylko o Wisle, na sedziego zamiast krzyczec Ch.. to mozna gwizdac lub chociaz uzywac wiadomo jakiego gestu, chociaz kibice nawet jesli widzieli ze byl faul to udaja ze nic nie bylo i jeszcze to wykrzykuja
bo u was nie ma kibiców Craxy tylko AntyWisły, 80 % waszych kibiców jest dlatego za Craxą na Maxa, bo nienawidzą Wisły (np za zakoszenie jubiterów) a to że całą Polska leje z waszego dopingu na Wisłę to sprawa drugorzędna
Dla tematu jednak moje - Nie. Wszystko, byle w granicach rozsądku.
Część kibiców WISŁY Kraków też wam gratuluje zwycięstwa w pięknym stylu i życzy wam powodzenia w barażach. Mam nadzieję że spotkamy się w pierwszej lidze i będą to piękna mecze. Wreszcie będzie się mówiło o Krakowie a nie o Warszafce i ich derbach.
No na mojej kochanej Wisełce rzadko coś śpiewamy na Cracovie. Rzyczę awansu, a poobrażamy się na derbach...
Popieram tą ideę w 100%. Trzeba myśleć perspektywicznie, bo jak ktoś tu już powiedział chcemy żeby na stadion przychodziły całe rodziny, a która matka zabierze na mecz swoje dziecko, jeśli ciągle na stadionie słyszy "Wisła to stara ...........". W Europie jest pełno klubów, które delikatnie mówiąc za sobą nie przepadają, ale jakoś na siebie nie przeklinają. Swoją niechęc można okazywać w bardziej wyrachowany sposób! Skończmy z tym!
Ja jestem za spiewaniem na psiarnie- w granicach rozsadku oczywiscie- jeden raz, ale wszyscy na cale gardlo- tak, jak na szczakowiance.
To chyba nie w tym temacie, bo raczej smieszna sytuacja, ale jednak troche zwiazana: Na wyjezdzie we Wroclawiu spiker polaru na olimpijskim chcial wprowadzic klimaty zuzlowe. No i zapodal okrzyk "fair- play- ok". Z kibicami lodowek jakos mu nie wyszlo, wiec zwrocil sie do nas. I wygladalo to tak:"fair play"... "wisla to stara..." Pamietacie? :)))))))
Jak najbardziej jestem za spiewaniem na psiarnie. Spiewa sie tak od kiedy pamietam. Wczoraj super bylo tez "wisla dziwko- derby blisko". Zwlaszcza po meczu w aldze :))))
a ja na to: WISŁAAAAAA DZIWKOOOOOO DERBYYYY BLISKOOOOOO Świstak! poprostu wielkie Gratulacje i wielkie dzieki! od 11 lat chodze na PASY i zawsze czekałem na to! klaskanie spiew i wogóle poprostu Dziekuje Ci ! jak sobie pomysle to mi dreszcze przechodzą;-)
Popieram idee pozytywnego dopingu! A najgorsi kibice sa tacy co przez caly mecz cicho siedza a jak uslysza "wisla to..." wtedy gęba im sie nie zamyka. Porazka. Ale co sie dziwic jaka kultura taki doping. W przerwie wczoraj lajkonik smiga po boisku , generalnie cisza na stadionie a koraną idzie 5 malolatow i jadą: "wisla...." Nie moge tego zrozumiec.
A JA IDE NA MECZ MOJEJ KOCHANEJ CRACOVII I NIE CHCĘ SŁYSZEĆ SŁOWA "WISŁA" !!!! CO INNEGO NA DERBACH A CO INNEGO NA MECZU ZE SZCZAKOWIANKĄ CZY POGONIĄ CZY JESZCZE INNYM MECZU!!! BYŁEM W GORZYCACH I TEŻ PARU DEBILI SIĘ DARŁO WISŁA TO STARA K.....!!! O CO Z TYM WSPÓLNEGO MAJĄ KIBICE TŁOKÓW!!!????
ŚPIEWAMY NA WISŁE JAK GRAMY Z WISŁĄ!!! A NIE Z INNYMI DRUŻYNAMI!!!
NA STADIONIE PASÓW TYLKO CRACOVIA!!! WISŁA NIE ISTNIEJE!!! OBY TO WRESZCIE WSZYSCY ZROZUMIELI!!!
JAK KTOŚ SOBIE CHCE POŚPIEWAĆ NA WISŁE TO NIECH IDZIE NA REYMONTA I TAM NIECH ŚPIEWA!!! NA KAŁUŻY TYLKO CRACOVIA!!!!!
można obrażać ale bez przesady, 1 czy 2 razy coś zaintonować a reszta cały czas o Cracovii
To moze next time jak ktos zacznie pierd... o wisle to trzeba zaczac gwizdac? I moze przydalo by sie zeby spiker przed kazdym meczem przypominal ze to mecz Cracovii i tylko Jej spiewamy?
1 albo 2 razy zaintonować. Czy wy rozumiecie co się pisze. Ma być bez śpiewów na Wisłe bo z nią nie gramy. Jak będą derby to wtedy sobie odbijemy a takto czym będzie się różnić "Święta wojna" od innych naszych meczów
BRAWO,zgadzam sie z wami w 1000%.Nie ma bluzgania na wisłe,bo na Kałuzy jest CRACOVIA,a nie wisła!!!wielkie gratulacje dla spikera który wycisza tą dzicz------>wielkie sorry,ale to naprawde dzicz,to nie kibice!!!!
Bedą derby to sie wyrzyjemy i powariujemy ostro.Jak narazie walczymy dzielnie o 1 lige i nie ma bluzgania!!!!
Jestem ciekaw co taki biedny Kaziu Wegrzyn sobie wtedy myśli,napewno nie jest mu łatwo,wtedy robimy sobie wioche,przed TV,przed LUDZMI,ale także NAPEWNO nie pomagamy naszym GRAJKOM!!!!
Jeszcze jedno.Wkońcu normalni kibice wisły u nas na forum.Osobiscie znam kolesi,moich KOLEGÓW którzy kibicują wiśle i rzycza nam AWANSU w pięknym stylu.SZACUNEK dla takich kibiców(mimo kosy jaka mamy z nimi)
Pozdro dla kumatych,gratulacje dla ŚWISTAKA---->jestes super DYRYGENT,3maj tak dalej i nie zwalniaj tempa BRATKU :--)
Zawsze się śpiewało na psiarnie i tak zostanie na zawsze. To normalne, że są antagonizmy między klubami z jednego miasta i trzeba dać temu wyraz. A poza tym śpiewane było tylko 2 razy.
A teksty że Polska śmieje się z naszego antydopingu na psiarnie są właśnie śmieszne. Pies wszystko zrobi żeby na niego nie blużnić, więc i bajki opowiada.
A ja popieram.. i koniec :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)