Janczer-łaskawie Ci wybaczam.............:-)))))))
-
-
3 najmniej lubiane kluby
Janczer, hehe
Po "wielkiej victorii" LZS Frydman dobrze wykorzystał te dwadzieściakilka lat (a może i wiecej): znalazł sponsora ZOR (nie mam pojęcia, co to takiego) i awansował o klasę wyżej. Po prostu nie wziąłeś pod uwagę, że poszli za ciosem.
Parę bluzgów ode mnie, hamer, się należy.
Swoją drogą, co to znaczy "Jarmuta"? Laska jakaś, czy woda mineralna?
Wiadomość zmieniona (27-05-04 23:09)
hehehehe
to góra w Szczawnicy,a że nasze Camp Nou jest położone u jej podnóza...........:-)
a swoja drogą to i tak to pewien fenomen,bo na B-klase chodzi wiecej ludzi niz na 2 lige (polar) tak jest ładnie to i 500 osób przyjdzie:-))
poza tym mamy szalikowców:-)
ja też sie do nich zaliczam ale jednoczesnie głoszę JEDYNIE SŁUSZNĄ WIARĘ
hamer,
Do uzdrowiska Szczawnica przyjeżdżałem na lato z Mamą co rok, ale to było dosyć dawno, gdzieś za dynastii Merowingów.
Pamiętam, że przez kolejne dwa lata z rzędu byliśmy tam z zaprzyjaźnionymi Poznaniakami, co mieli synów w moim wieku. I oni przywozili tam takie instrumenty sportowe, które i ja, i cała Ziemia Pienińska oglądaliśmy ze zdziwieniem, graniczącym z mistycznym lękiem. Szczawniccy i krościenkowscy Górale rzucali swoje tratwy na pastwę Dunajca i biegli ogladać MECZE, jakich nigdy dotąd nie tylko nie widzieli, ale i w pijanych snach nawet nie przeczuwali. Owe przedziwne widowiska sportowe odbywały się na ubitej ziemi pomiędzy Rzeką a stromą skarpą, na której szczycie prowadziła główna droga, a przy niej, górując nad wszystkim stał stylowy budynek Poczty.
Poznańscy sportowcy (i ja także, po jakimś czasie, dopuszczony zostałem do tego tajemniczego obrzędu sportowego) obserwowani byli także przez okolicznych letników i całą dorosłą populację Miasta. Czasy były wówczas jeszcze takie, że młodzieży rygorystycznie i skutecznie zabraniano oglądać nagie laski.
Laski bowiem odgrywały w owych meczach główną i niespodziewaną dla wszystkich obserwatorow rolę!
Pytanie za 0,5 punktu. Jaką tradycyjną dla Poznania dyscyplinę sportu próbowalismy dawno temu zaszczepić na dziewiczy góralski grunt?
Stąd moje wcześniejsze pytanie: czy Jarmuta, to aby nie jakaś laska :o))
1. wisla
2. jagiellonia
3. widzew
kojarze mniej wiecej miejsce rozgrywania tychże meczów,czy też meczy............w tą sobote zamierzam dokladnie w tym miejscu obchodzić pogańskie sobótki.......
...........z jedyna dyscyplina jaka przychodzi mi do głowy to picie gorzoły z popijaniem:-).......bo w panczeny nie uwierze:-)
hamer,
Jak mało my, prowincjonalni Krakowiacy i Górale wiemy o wielkim świecie... Nie bez przyczyny: my - MAŁOpolska, a oni - WIELKOpolska...
Oni przywozili na wakacje sprzęt do gry w HOKEJA NA TRAWIE.
Toż to Sodoma i Gomora............a księdza Proboszcza nie wezwali???:-)
1.wisla
2.legia
3.widzew
[img]http://cartman111.w.interia.pl/wpinka@zjednoczona.jpg[/img]
GTS Wisła
CWKS Legia
CWKS Resovia
Mośku, domyśliłem się od razu, że o ten hokej na trawie chodziło, niestety odpowiedziałeś wczesniej:-)
Czy gdzieś poza Wielkopolską ta dyscyplina jest uprawiana?
A co do ZORU - to mam jakieś dziwne wrażenie, że chodzi nie o sponsora, a o tamtejszą nazwę górującej nad Frydmanem góry Żar (na mapach niesłusznie zwanej Braniskiem)
Trzeba by się jakiegoś rodowitego Spiszaka zapytać :-)
A na mecze Jarmuty nie chodziłem, bo w moich czasach licealnych jeszcze nie istniała :-)
Pojawiałem się za to na meczach Sokolicy Krościenko - ech, chyba czas zostać przeżutem :-)))))))
Janczer nie bluźnij:-)))))))) nie jestes zadnym przezutem-chodziles na sokolice z braku laku i juz-jestes rozgrzeszony:-)
ja kiedyś byłęm nawet na 2 treningach trampkarzy sokolicy ale to bylo daawno,jak bylem jeszcze piękny i młody......teraz jestem już tylko piękny;-)
juz wole ww. ZOR niz łańcuchów przebrzydłych czyli krościeńconów:-))
Vivat Jarmuta:-)))))))))))
p.s.dzis jade do szczawnicy i w niedziele ide na Jarmute-przyjdź zobaczysz jak jest swojsko:-)
L e g i a to stara Q...........
1.WISLA.K
2.ZAGŁĘBIE.SOSNOWIEC
3.LEGIA .W
Orientacyjne wyniki plebiscytu ;)
Wisla = 28
Legia = 17
Jagiellonia = 13
Slask = 8
Resovia = 7
Lechia = 6
Widzew = 4
Pogon = 4
Real = 3
Manchester United = 4
1.Wisła
2.Legia
3.Pogoń
1. wISLA
2. wISLA
3. wISLA
4. wISLA
5. wISLA
6. wISLA
7. wISLA
8. wISLA
9. wISLA
10.wISLA
Wisła
Legia
Zagłebie
CRACOVIA DUMA POKOLEŃ!!!
1.Legia
2.Wisla
3.Kobra Wezerow ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)