Cytat ze wspomnień zapaśnika Ryszarda Wolnego:
W 1992 roku, przed wyjazdem na igrzyska w Barcelonie, reprezentacja
zapaśników zagrała sparing z trzecioligowymi Mamrami Giżycko. -
Wygraliśmy 4:2, a ja strzeliłem dwie bramki! Po meczu podszedł do
mnie trener rywali i zaproponował kontrakt - mówi Wolny. - To jednak
nie był mój największy wyczyn piłkarski. W 1997 roku zagrałem w
meczu charytatywnym dla powodzian. Połączone siły zapaśników i
judoków kontra Wisła Kraków. Wygraliśmy 3:1. Po meczu trener
Wojciech Łazarek, czerwony ze złości, wysapał: "Panowie, nie myślcie
sobie, że oni wam dali wygrać. Taki jest, k..., poziom polskiej piłki!".
-
-
Poziom polskiej piłki :D
Witam !!!
A tak wyglądają ostatnie mecze w polskiej ekstraklasie:
[url=http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2066760.html][b]Kto zostaje, kto leci ? Scenariusze na koniec ligi.[/b][/url]
POZDRAWIAM[img]http://www.divx.howto.pl/emotki/1414.gif[/img]
Jak się uratują nawet przed barażami?
GKS Katowice
Najpierw wygra w Zabrzu. Górnik pokonał ostatnio w Łodzi Widzew i jest zmęczony, a katowiczanie mają blisko do Zabrza, więc nie zmęczą się podróżą. Poza tym sąsiada się nie krzywdzi, a i zwolennicy derbowej rywalizacji na śmierć i życie też wiedzą, że lepszy swój wróg niż obcy przyjaciel.
W następnym meczu pokona u siebie Amicę. Wiadomo - gospodarzom ściany pomagają, więc katowiczanie przed meczem zadbają o ściany.
W przedostatniej kolejce GKS jedzie do Płocka, a ponieważ ma już bardzo dużo punktów - nawet porażka nie zaszkodzi. Przeciwnie - umocni wizerunek zespołu grającego bez układów.
I na koniec do Katowic przyjedzie Legia. Goście, świeżo upieczony wicemistrz Polski, jedyne, czego będą chcieli - to nie przegrać. A że GKS remis zagwarantuję ekstraklasę - skończy się wynikiem 1:1. Naturalnie po twardej, męskiej walce.
ja to zanotowalem i jesli sie sprawdzi ... to wiadomo ...:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)