Tylko, ze Tusk, Rokita i inne bandziorki z PO ( Rokita - skoczek ) są u władzy od - kur.. - lat! Przeca to dawna mumia wolnosci? i pośrednie ścierwa!
PPN
-
-
Jakie macie poglądy sonda wyborcza.....
1. Oczywiście PO
2. Oczywiscie SLD, ludzie niekompetentnych którzy nie mają pojęcia co robią. A o lepperze to chyba nie trzeba nic pisać, niech sobie dodrukuje pieniędzy i niech odjedzie swoim lepperkiem w pizdu :)
Za 20 lat w Polsce bedzie o wiele lepiej, wyginą te stare komuchy i inne nieroby, a zastąpią ich młode wykształcone pokolenia, co sie już powoli dzieje, ale starzy durnie trzymają sie stołków rękami i nogami dlatego to sie tak powoli dzieje.
Ja od poczatku mowilem ze mnie sie nie tyle podoba SLD jako partia, co mam lewackie poglady, a ku..stwa w kazdej formie nie znosze...
pozdro
Wojtek
'..co bys zrobil, gdyby bylo, jakbys sobie tego zyczyl?'
chcesz leczyc kompleksy to gdzie indziej lecz, haze jest jeden jak jest jedna rzecz..
Bardzo mnie cieszy wysokie poparcie dla UPR. Pisałem wcześniej, że chociaż najbliżej mi do UPR-u, to będę głosował chyba na PO, ponieważ dla UPR-u nie widziałem szans. Teraz jednak zmieniam zdanie i będę głosotał na [b]UPR ![/b].
13 dni później
moze troche pozno ale w/g przysłowia lepiej..itd......poczytałem sobie troche i ......zadziwia mnie logika niektórych wypowiedzi........oczywiscie to co napisze jest moim prywatnych stanowiskiem, ale niektore przekonania biorą sie z załorzeń prawicowych do ktorych sie zawsze przyznawałem...
1. w Polsce ktorą określa sie III RP panuje socjalizm "pełną gębą" zwłaszcza
jesli chodzi o tzw. "wolność gospodarczą"- dodam ze prowadze działalność gosp. kilka lat wiec mogę to ocenić.....
2.aby wyjaśnić temat partia lewicowa , partia prawicowa, pragne dodać ze NIE MA w naszym kraju partii prawicowej ktora znajduje sie w sejmie-wszystkie partie mniej bądz bardziej w swoich założeniach sa lewackie!!!!! niestety
3.skoro tak to bardzo chciałbym aby ktoś o lewicowych poglądach odpowiedział czy w naszym kraju zyje sie dobrze miło wygodnie czy moze raczej wprost przeciwnie?
4.lewicowosc ma to do siebie ze nigdzie na swiecie i nigdy w historii nie udało sie stworzyć "powszechnej szczesliwości" jaką socjalisci od zarania swojego istnienia budują, ponieważ jest to NIE WYKONALNE !!!......co powinno dać do myślenia zwłaszcza młodym wykształconym forumowiczom!!!!! jesli sie jednak myle prosze o taki przykład ,uzupełnie swoją wiedzę:) (moze od razu uprzedze ze przykłady typu Niemcy Szwecja są zupełnie nie na miejscu-i na razie nie bede tego rozwijał)
jak zauważyło tu kilka osób, każdy ma prawo do swojego zdania i trzeba je szanować, ale kilka postów wprawiło mnie w zdumienie !!!
np . Wojtek20 napisał cytuje: "dla mnie bliskie jest stanowisko UPR, ale glosowalem na SLD, moim zdaniem nie ma co pier.... o komuchach...to sa zle ludzie, ale program byl dobry"- rozumiem prawo do własnego zdania, ale albo sprytnie "wypusciłeś "dziatwe do dyskusji licząc ze ktos zwroci uwagę na oczywistą sprzecznosć tej wypowiedzi, albo nie masz kompletnie pojecia o czym mówisz, lub -co wydaje mi sie najmniej prawdopodobne -cierpisz na "polityczną schizofrenie" (bez obrazy oczywiscie bo to jest stwierdzenie stanu poglądów politycznych a nie zdrowia)!!!!! skwituje to jednym zdaniem ktore wydaje mi sie odda sens Twoich słów: w sercu nosze Cracovie ale głosować bedę na wisłę bo ma wiekszy stadion (nie wyrzucam Cie oczywiscie na drugą strone błon, Boże bron mnie od takich mysli ,lecz taką w/g mnie zastosowałeś logikę!!!!!!!)Bardzo "podobało" mi sie również stwierdzenie że skoro w 56 tym 68 mym panowie Miller czy Hausner nie byli wymieniani wsrod owczesnej elity to dzis nie mają z nimi nic wspolnego!!! pragnę Ci przypomnieć ze to wlasnie podobne uzasadnienia stosowała owczesna władza-jako tłumaczenie sie ze skoro osobiście nie strzelałem do obywateli, skoro nie byłem obecny przy zajsciach to jak mogę za nie odpowiadać!!!! rozbrajające prawda?
jesli rzeczywiscie lubisz historie to przeczytaj sobie prosze kariery polityczne dzisiejszej elity ......moze zmienisz jednak zdanie bo to co napisałeś jest nieprawdą........przykładem nie będzie p. Hausner który w latach 80 tych jako pracownik Politechniki Krakowskiej zwalczał zaciekle studencką i nie tylko opozycje na uczelni !!!! jak myślisz w imie jakiej ideii ? znam to z praktyki a nie z przekazów zeby wszystko było jasne Propozycje "odkurzenia" historii swojej uczelni proponuje również Swistakowi, moze wtedy zrozumie jakie jest prawdziwe oblicze osób pokroju p. Hausnera Millera itp.......socjalizm moi drodzy nigdy sie tu nie skończył choć moze niektórym sie tak wydaje !!!!! a jakie są jego efekty każdy widzi !!!!
dlatego konsekwentnie głosuje na UPR - powodów jest wiele,a pierwsze z brzegu to:
bezwzględne poszanowanie prawa własnosci !!!!!! oraz uwolnienie gospodarki od socjalistycznej machiny urzedniczej !!!!!
skoro wszyscy juz byli i efekty znamy czemu nie dać szansy innym!!!!!
pozdrowienia dla wszyskich głosujących na UPR mam nadzieje ze nie działacie na zasadach Wojtka20 tyle ze w drugą strone !!!! kumaci wiedzą o co biega !!!!!
i jeszcze test na poziom socjalizmu we krwi !!!!
czym rózni sie sprawiedliwość od "sprawiedliwości społecznej" ?
... całuski. Ola :D:D:D
plusjack - ładna wypowiedź. W sumie nic mnie tak nie "osłabia" jak nazywanie
LatynoamerykańskopodobnejpartiiwładzySLD;-) partią lewicową, nie mniej "osłabia mnie" doszukiwanie się jakiegokolwiek innego niż "porzadzimy to zarobimy" programu u większości polskich polityków;-)
swoja drogą do czego to doszło. Nawet na Słowacji zaczeła wolnośc gospodarcza rozkwitać...a tu:-(((
dodam jeszcze ,ze wyjątkowo bezsensowny temat jak na forum piłkarskie.
Z doświadczenia wiem ,że nic nie zostawia tak trwałych urazów w relacjach
osobistych jak różnice polityczne. Już łacniej idzie się z kibicem [...] dogadać;-)
[b][i]"skoro wszyscy juz byli i efekty znamy czemu nie dać szansy innym!!!!!"[/i][/b]
sztandarowe hasło Samoobrony.. ;P
Co sie zas tyczy mojej schizofrenii politycznej, to powiem tak:
Wczoraj wieczor ogladalem wywiad z Tomkiem Lipnickim, oraz Sebastianem Florkiem, poslem na rzad z ramienia SLD.
Lipnicki, zapytany o swoje poglady polityczne odparl, ze nie jest dla niego najwazniejsza jego wlasna dupa,Wojewodzki oczywiscie podciagnal to pod lewicowe poglady Lipnickiego, na co ten odparl
"Tak, jesli to, ze ktos dba o innych, jest lewackie, to owszem, jestem lewicowy.."
Moje poglady polityczne, to swoisty "misz masz" roznych programow wyborczych, a stanowisko ktore zająlem w tym temacie, (dwojako potem odczytane) tylko to potwierdza..
Głosowalem na SLD z prozaicznej przyczyny: poniewaz to, o czym mowili wydawało mi sie godne zaufania..
Nie musze sie nikomu z tego tlumaczyc (tak jak ponad 40 % spoleczenstwa, rozgoryczonego postawa AWS, glosujace na SLD ) i juz..
Co do UPR, i ich radykalnych momentami zalozen programowych, to wybiorczo rowniez je popieram choc szczerze sie przyznam, ze gleboko w temat nie wchodzilem, ale to co slyszalem pobierznie wydaje mi sie ciekawe, choc rzady silnej reki tez sa swioista utopią..
Moze i jest to schizofrenia.. Wiem ze socjalizm jest nierealny, calkowicie sie z tym zgadzam , ze nie ma takiej mozliwosci zeby jego zalozenia [b]w czystej formie[/b]wprowadzic w zycie, poza tym co to byloby za zycie, jest to wysoce niesprawiedliwe, i nie uwazam zeby mialo przyszlosc.
Koncowka wczorajszego filmu o Stalingradzie pokazuje w wymowny sposob to o czym mowie (chodzi o dialog miedzy zydem a glownym bohaterem snajperem, i to co sie potem stalo).
Jak juz powiedziales Jake,wszystkie partie polityczne teraz bedace u wladzy, maja program mniej lub bardziej oparty na zalozeniach socjalnych, wiec gadanina, ze ten lub tamten sie odcina od pogladow socjalistow, i idzie glosowac na PO czy PiS jest troszke niedorzeczne..
Na koniec dodam ze ostatnimi czasy stwierdzam , ze tylko krowa pogladów nie zmienia..(kumaci wiedza ocb), zal mi tylko Cimoszewicza
(polecam artykul z Wprost).
Dodam oczywiscie, ze chodzi tu o partie polityczna, bo fakt faktem, na naszej scenie potrzebna jest calkiem nowa formacja, nie bedaca w [b]zaden[/b] sposob spuscizna poprzedniego systemu,ale to chyba musielibysmy takową ze Świstakiem zalozyc :D
Przychylam sie rownoczesnie do stanowiska zajetego wczoraj przez Lipnickiego, ze dbalosc o interesy spoleczne nie jest domena komunizmu, tylko ma swoje, znacznie glebsze korzenie, pokusił sie nawet o stwierdzenie, ze juz religia chrzescijanska jest nosnikiem pozytywnych wartosci, ktore sa stereotypowo utozsamiane z lewa strona areny politycznej..
Pewne zalozenia "socjalizmu" sa mi bliskie,
(denerwuje mnie zreszta, co juz mowilem, ze sa one utozsamiane z komunizmem, i z calym jego złem.)
jednak tak samo sa mi bliskie pewne zalozenia stricte prawicowe..
"czysta forma" nie istnieje nigdzie..
i dobrze.
pozdro
Wojtek
calego nie czytam bo nie mam czasu, widzialem tylko wojtusia jak sie naprodukowal z tym ze millera czy kwasniewskiego nie bylo podczas roznych wydarzen w latach 60 czy 70, ty akurat o tych czasach wiesz tyle co slyszales lub przeczytales wiec raczej niewiele, sam tego nie znam z wlasnego doswiadczenia wiec sie nie udzielam na ten temat
a gdzie oni byli? moze w rocnych dziwnych tworach komunistycznych typu mlodziezowe costam albo juz w partii? wiec uwazasz ze to ze kiedys byli w pzpr a on juz przestal istniec to znaczy ze sa czysci? to fajnie, gratuluje :))))
z reszta wiesz gdzie siedzial kwasniewski podczas okraglego stolu? podejrzewam ze nie...
nie bardzo zrozumiałes moje stwierdzenie "skoro wszyscy ...." pisząc te słowa miałem na myśli polityków którzy nie mają w swoim programie lewackiego podejscia do gospodarki, bo to najgorsze co moze ją spotkać. Jesli zaś Samoobrona nie jest programowo lewacka ...no to nie jestem w inny sposób tego wytłumaczyć... w kazym razie porównanie z tą partią raczej zupełnie nie na miejscu !!!! co do Twojego wyboru w głosowaniu potwierdzam ze jak najbardziej MASZ PRAWO DO TAKIEGO WYBORU I NIKOMU NIE MUSISZ SIE TŁUMACZYĆ!!! Szacunek do własnych poglądów to kolejna cecha partii prawicy (tej prawdziwej) w tym wypadku mowie o UPR!!! można dyskutować i wykazać ze socjal zawsze prowadzi do nieuchronnego upadku gospodarczego . I nie jest to uwarunkowane poglądami rządzących tylko prostą zasadą ekonomii !!! Co do "dbałosci o innych " to własnie jest naczelna zasada poglądów lewicowych,zastanów sie Wojtku : czy jesli ja zarabiam pieniądze swoją cieżką pracą to czy : powinienem SAM decydować o tym w jaki sposób je wydaje (państwu płace realnie niskie podatki-do czego zmierza prawica) !!! czy też decydować bedą inni - (patrz urzednicy ogromnie duzo mówiący o dbałości o najbiedniejszych, przez to podnoszący max podatki) wolałbym to pierwsze i to jest jeden ze sposobów określenia swojej tożsamosci politycznej !!! socjal i niskie podatki wykluczaja sie nawzajem, i nie wymyślili tego ludzie o prawicowych poglądach tylko cos, czego lewicowcy nie znoszą,tzn wolny rynek gospodarczy !!! tak wiec wolno Ci oczywiscie mieć takie poglądy tylko gdze one sie na swiecie sprawdziły jesli społeczenstwo ma osiągnac dobrobyt? !!!!! pozdrawiam !!!!!
chwała nam i naszym kolegom chuje precz
;)
Plusjack
Prawicowość partii nie objawia się tylko w programie gospodarczym ale też w poglądach na sprawy obyczajowe jak np. narkotyki a co o nich sądzi UPR?..
Każda partia która uważa się za prawicową opowiada się za obniżeniem podatków tylko chodzi o to by po wyborach spełnić tą obietnice.....
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
miałem nic nie pisać,a le sie nie mogłem powstrzymać:
1. być może PO (o ile na poletku krakowsjkim nie okażą się zanadto prowiślaccy)
2. Sama Brona i S(ame) L(adacznice) i D(ziwki)
Do tych zapatrzonych w SLD:
- głosujcie se na nich dalej, tylko zobaczycie, jak za kilka lat:
a) będziecie mieli takie blokady na awans zawodowy, że pozostanie wam się skurwić, by jako taką karierę nawet w MPO zrobić
b) na wywiadówki waszych synków i córek będą chadzać tatusiowe lub w ich zastępstwie tatusiowie
c) podstawową zasadą życiową będzie brak zasad
Karvin - wreszcie pojmuję, co znaczy się wkurwić.
Dla mnie program Pseudosocjalistów z SLD nie istnieje lub co najwyżej jest to zlepek chamskiego antyklerykalizmu z "NIE", pseudoliberalizmu (tzw. poprawności politycznej) zapominającego, że to nie facet z facetem tworzą nowe pokolenia lecz facet z kobietą i byc moze czegos jeszcze - aha lepkiej nicosci ala Kwasek i jego piekna zoneczka.
A ciekawe ile kazań w ciągu ostatnich 5 lat uslyszeli ci, co tak pomstują na rzekomą zarazę katolicką. Bo ja jakoś chadzam dość często do kościoła i jak raz na sto razy usłyszę jakiś durny bełkot, to góra.
1. w obecnej sytuacji gospodarczej Polski zdecydowanie PO
2. najwiekszym wrogiem Polski sa w tej chwili wszelkie partie lewackie.. popatrzecie zwolennicy LSD na Slowacje, rzadzi tam centroprawica od kilku lat, obnizyli podatki, ograniczyli wydatki, korona slowacka umocnila sie, koszty pracy sa niskie, inwestycje zagraniczne plyna, oni maja chyba 17% stope bezrobocia i sobie z nia poradza, my sobie nie poradzimy
dlaczego nie SLD ? krotka pilka bo Hunday i Citroen :)
pomijam juz zagrozenie w postaci pana leppera, w momenecie jak pan "balcerowicz musi odejsc" dojdzie do wladzy mamy konkretnie przejebane, przy deficycie rzedu 55% PKB nie mozemy sobie pozwolic na panstwo socjalne, ja wiem ze biednym i slabszym trzeba pomagac, ale w sposob efektywny, zobaczcie co sie dzieje u Niemcow, tam SPD podejmuje reformy bo niemieckie panstwo opiekuncze jest zbyt kosztowne, naszej lewicy na to nie stac,
argumenty przeszlosci i historii nie sa najlepsze bo tylko rozdrapuja rany, ale ja tez nie moge zniesc widoku tego scierwa co nie potrafi zerwac ze swoja pzpr'owska przeszloscia i chocby uhonorowac bohaterow WiN'u
chcialbym uslyszec od zwolennikow SLD co takiego polskiemu zyciu publicznemu daje to ugrupowanie ? czym roznilaby sie Polska z SLD od Polski bez SLD ?
Zubereg !!!
no właśnie co sądzi UPR o narkotykach ? napisze tylko jedno ze sztandarowych haseł UPR które powinno wystarczyć za wyjaśnienia dotyczące nie tylko narkotyków "kazdy sam decyduje o dobrobycie swoim i swojej rodziny, państwo nie powinno ingerować w zadne prywatne sprawy obywatela"- i dam Ci przykład , kiedy wprowadzono OBOWIAZEK zapinania pasów bezpieczeństwa mówiono ze to dla dobra kierowcy i pasazerów TYLKO DO K. NEDZY co to przepraszam obchodzi panstwo ze ja nie mam ochoty ich zapinac? jesli cokolwiek sie stanie na drodze to jest TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJA SPRAWA !!! to jest bezprecedensowy przykład socjalistycznej ingerencji urzedasów w prywatna sprawe przecietnego Kowalskiego.......moze sprawa wydaje sie błacha ale prosze popatrzec przez jej pryzmat na całosc zycia społeczenstwa, mysle ze kazdy zrozumie roznice miedzy tym co jest a tym co byc powinno.......co do podatkow no właśnie juz wczesniej napisałem ,ze skoro wszyscy przebywający na scenie politycznej przez 14 lat TYLKO obiecywali a potem kiedy doszli do władzy dostawali "dziwnej amnezji" {czytaj socjalistycznej} to moze warto zagłosować na taką partie jak UPR jesli nawet okazaliby sie tacy sami jak reszta WSZYSTKO WIEDZĄCEJ BANDY dzisiejszych polityków, to przecież i tak nie bedzie specjalnej róznicy,stąd prosty wniosek że do stracenia niewiele a zyskac można bardzo dużo,czemu wiec nie podjąć ryzyka?? czyzby dzisiejsi pożal sie Boze soc-politycy mieli wyłącznośc do przejadania naszych podatków i jak "deduszka stalin" byli niesmiertelni, przynajmniej politycznie ????
Ten Pan Jack dobrze mowi!
Dac mu wodki!
z chcecia bym cos napisal w dpowiedzi na posty pana Jacka, ale wlalbym to w realu (moze wtorek w E ??) przedyskutowac, bo co do dragow to sie z tym [b]CALKOWICIE[/b] nie zgadzam.
pozdro
Wojtek
@ plusjack
bylem na spotkaniu z Korwinem w Rotundzie jakies 4 lata temu przed wyborami prezydenckimi..
generalnie masz racje z tymi pasami ale widzisz nie mowisz waznej rzeczy
UPR mowi ze mozesz sobie nie zapinac pasow, ale pod warunkiem ze za swoje leczenie tym spowodowane zaplacisz sobie sam (vide za pogrzeb tez)
wolnosc wolnocia ale przepis "socjalistyczny" o zakazie rozmow przez komorke w telefonie bez zestawu glos.mow. uwazam za calkowicie sluszny
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)