Temat specjalnie dla Karvina.
[i]W prace nad reaktywowaniem hokejowej sekcji ŁKS zaangażowali się szef łódzkiego sportu Mieczysław Nowicki i dyrektor MOSiR Marek Jakubowski. Dało to już pierwszy konkretny efekt. Od początku września łódzcy hokeiści będą mogli trenować w Bombonierce cztery razy w tygodniu.[/i]
[URL=http://www.lkslodz.pl/news_full.php?id=1985]Hokej wraca do Łodzi[/URL]
Już niedługo na hokeju!! :)
pozdrowienia
obs
-
-
Hokej wraca do Łodzi
no juz niedlugo moze kolejne mecze ŁKS - Cracovia :)
już się nie mogę doczekać kiedy mecze z ziomkami z Łodzi:)
YEAAAAAAAAH super wiadomość!!!!
Wracajcie - czekamy na Was w ekstraklasie;-)
Trwa nabór do sekcji. Pewnie na początku będzie dostawać ostro w tyłek, ale najważniejsze, że sekcja będzie istniała. Słyszałem też, że są plany aby wystartować odrazu od ekstraklasy (nie wiem na ile to realne).
Na jakiej zasadzie odrazu? Lepiej sobie uczciwie awansujcie, tak jak to zrobimy w tym roku my. Cieszę się, że hokej się u Was odradza. Pytałem o hokej przy okazji naszego meczu w piłę, ale admin odpsał mi, że obecnie nie ma szans. Powodzenia.
Właśnie nie wiem na jakiej zasadzie. Słyszałem tylko plotki. U nas w sporcie niestety jest to możliwe. Ja też byłby zwolennikiem budowania sekcji od początku.
Karvin mam pytanko. Co wchodzi w koszta organizacji meczu hokejowego?
Ochrona, wynajęcie lodowiska, coś jeszcze? Chodzi mi o specjalistyczny sprzęcior itp. Jak to porównasz do organizacji spotkań piłki nożnej?
obs - ciężko tak pisać na sucho - myślę że najlepiej by było gdyby ktoś z ŁKSu - przyjechał do nas na mecz i przyjrzał się temu od kuchni... Zapraszamy!!!
co do dodatkowych kosztów to masz jeszcze sędziów (trzech na lodzie, czas, kary, bramkowi, sekretarz i obserwator)
drużyna miejscowa zapewnia też krążki na mecz
poza tym musi byc karetka, straż pożarna, (wszystko jak przy imprezie masowej)
porównac organizację?
wydaje mi się że mimo wszystko mecz hokejowy jest minimalnie łatwiejszy ze względu na mniejszą ilość ludzi. Ale tak jak mówię najlepiej się tego wszystkiego nauczyć na żywym przykładzie - ze swojej strony mogę zapewnic że słuzymy wszelką pomocą...
Jeszcze lekarz ( przepisy PZHL ), nie mylić z pogotowiem.
Sam koszt sędzów, s. funkcyjnych, kwalifikatora to około 1100 zł.
To jeszcze ostatnie pytania.
Jak cenowo ma się to do spotkań piłki?
Słyszałem też, że sprzęt jest drogi...
Niestety rozbrat Łodzi z hokejem trwał za długo, więc trzeba wszystko od podstaw organizować. Co do przyjazdu delegacji ŁKS do Krakowa to pewnie odbędzie się też na wyższym szczeblu. Ostatnio dowiedziałem, że nasi działacze ostro popijają ze sobą. Ilość Cracovii w naszym barze przed meczem nie była bynajmniej przypadkowa.
Kiedy gracie z Tychami?
Z Tychami gramy dopiero jesienią.
14 i 15 lutego gramy z Unią II Oświęcim.
Ceny sprzętu wahają się w zalezności od marki i dostawcy. W najbliższym czasie postaram się o szczegóły.
Sprzęt jest cholernie drogi. ale właściwie użytkowany, konserwowany i przechowywany służy przez lata. Nie licząc kijów oczywiście.
D.J.Cat - co ty chłopie wygadujesz. Odwołać i egzorcyzmy!!!
Chyba, że jest planowane powstanie zespołu rezerw, ale nic o tym nie wiem.
Sprzęt jest drogi - ale utrzymanie sekcji kosztuje ok. 5 razy mniej niz w piłce - powodem sa niższe płace w hokeju...
czyli mistrz Polski Unia ma budżet ok. 3,5 mln złotych
a już drużyny w I lidze (te lepsze) w granicach 300 - 400 tys. złotych
sezon da się ograć (na amatorskich zasadach) za ok. 100 tys. złotych (oczywiście zakładając że nie robimy gigantycznych zakupów sprzętowych)
z Tychami może zagramy sparring przed playoffem
Mentny????
Mentny, nie bardzo zrozumiałem. Jakie egzorcyzmy?
No nie doczytałem sobie z rozpędu dokładnie i pomyliłem Tychy z Sosnowcem.... No a tak poza tym to ksywkę Mentny (vel Mętny) można dostać za nic? Lata pracy...
Tychy z Sosnowcem??? - bój się Boga!!!!
Teraz trzeba egzorcyzmy...
No istotnie, chyba dam na mszę.
Tak, czy owak po konsultacjach stwierdzam, że jesienią gramy z TYCHAMI !
No i to tyle chyba. W tym temacie namąciłem wystarczająco. Teraz może wpadnę na jakiś inny...
[i]drużyny w I lidze (te lepsze) w granicach 300 - 400 tys. złotych[/i]
tego będę się trzymał. O i jeszcze jedno pytanko ile Wasza sekcja ma drużyn juniorskich, jak są finansowane i jakie są główne potrzeby. :)
Biznes plan już powstaje. Cel - za rok extraklasa, za trzy mistrzostwo. Jak już zaczynać to z rozmachem...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)