Wisla_Krk
nie lgaj w zywe oczy bo te dane podali dzialacze TS wiosna tamtego roku jak im Cupial ziemie chcial zakosic. Plakali nawet publicznie do gazet "jak mam wybierac telekonike czy policje to wole policje. Policja zawsze bedzie".
sam chyba upadles na glowke. niemilo jest sluchac ze 14 lat wolnej Polski zarzucalo sie innym ze nie potrafia obiektow swoich utrzymac gdy samemu te obiekty mialo sie na utrzymaniu policji??? niemilo prawda? podobno to finansowanie w UE stanie sie sprzeczne z prawem. oczywiscie znamienici kibice wisly twojego pokroju oswiadcza wetdy Nie nasza to wina Narzucono nam ta kase;-))))
-
-
Kompleksiki sie zaczynają :)))
Wisła_KrK nie myl SPN Wisła Kraków SSA z TS Wisła...
Cracovia jest jedna jedyna i nigdy nie zostanie sama!!!!!!!!!!
I jest tylko krakowska,a nie plocka sandomierska,czy tez plynie przez Warszawe
I to jest piekne
Dlaczego Żydzi?Pozwoliłem przypomnieć sobie troshke z NASZEJ historii
Istotną rolę odegrała napewno nazwa. Poza tym Cracovia od poczatku istnienia była klubem otwartym, w pełnym tego słowa demokratycznym. Projektantami używanej od 1908 do dzis w niezmienionej formie i kolorystyce odznaki klubowej - choragiewki w cztery białe i trzy czerwone podłużne pasy - była "międzynarodowa" trójka: Anglik William Calder, Żyd Józef Lustgarten, Polak Wacław Wojakowski, trzy narodowosci, trzy religie... W Cracovii grali Anglik Calder, Austriak Singer, Czech Just, Węgier Obert, aby wymienić tylko najważniejsze nazwiska. Mistrzowska drużynę w 1921 tworzył przedziwny konglomerat ludzi - od posiadacza wielkiego majatku ziemskiego (Stefan Popiel), poprzez studenta medycyny (Stanisław Cikowski), absolwenta wydziału filologii UJ (Tadeusz Synowiec), automechanika (Bolesław Kotapka), nauczyciela (Józef Kałuża), urzędnika bankowego (Leon Sperling), do malarza pokojowego (Edward Strycharz). Cracovia nigdy nie stawiała barier rasowych czy wyznaniowych, w przeciwieństwie do innych klubów, które w okresie "sanacji" wprowadziły do statusu zastrzeżenie, iż członkiem może być tylko "Polak i katolik (heh...a teraz niech każdy kibic Wisły zastanowi się dlaczego jest "pieskiem" :-P).".
Należy przypomnieć też fakt, że prezesi i członkowie władz Cracovii, od pierwszych lat istnienia klubu, wywodzili się ze znanych i szanowanych w podwawelskim grodzie rodów.
Wardar nie łże owszem TS dostawał pieniądze ale w bardzo nikłych ilościach od Policji a nie dawno źródełko to wyschło. A Mięta w przytoczonym cytacie mówił że jeżeli miałby wybierać bycie na łasce prywatnego inwestora to on już by wolał Policje bo ona nigdy nie zniknie" to jego opinia ja się z nią nie zgadzam a co to ma do tego wątku który poruszyłeś to nie wiem...
Człowieku takie kity wciskaj waszym małolatom, każdy na tym forum doskonale wie jak jest... i to źródełko wcale nie wyschło, w połowie lat '90 troche zubożało ale od paru lat znów płynie solidnie...
Kompleksy - piszę to po raz setny, mają osoby zakładające takie tematy...
No bo ja w ten sposób mógłbym nazwać "niepotrzebne skreślić" albo "nigdy nie zejdziemy na psy". Dobrze, że rywalizujemy na wlepki, a nie tylko krojąc barwy na ulicach.
A co do tych projekcików, to pierwszy żart faktycznie średnio śmieszny, drugi musicie przyznać że się udał:)
Wisła KrK-o finansowaniu TS Wisła przez Policję dowiedziałem się (jak widzę nie ja jeden) z wypowiedzi p.Mięty. Nie jest to więc żadna tajemnica. Więc przestańcie w końcu chrzanić, że nie macie z Policją nic wspólnego bo to łgarstwo.
Ostatnio Prezydent Majchrowski stwierdził, że musicie we własnym gronie tj. TS, Telefonica i Policja, dogadać się w sprawie terenu.
Nic dodać, nic ująć.
Toma widzisz nie nic nie kumasz :)))
Vlepki które wspomniałes już były określone jako wyraz kompleksów.
Ja tylko oddałem piłeczke na drugą strone.
Zresztą my mamy Wielkie Kompleksy a wy tylko kompleksiki takie malutkie :))) (Jeszcze musicie nad nimi popracować , ale pewnie nie będzie to trwało zbyt długo)
Wisla_Krk popieram zdanie wardar i starego kibola lzesz jak pies nawet w sprawach ktore szefowstwo z Reymonta wypaplalo do prasy. no i znowu jest cichuteniko jak sie sytuacja uspokoila . radiowozy nie maja na benzyne a kaska do gts plynie.
w kwestii formalnej...przytaczacie cytaty z tamtego roku...w tym roku (2004)rzeczywiście dobrodzieje nas opuścili... musze kończyć bo łzy zalewają mi klawiaturę
Nie tak do końca was opuścili bo tereny należż nadal do nich....
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
wiec north powtarzaj to o dobrodziejach jak twoi kolesi z reymonta beda paplac jak to inne kluby nie potrafily o majatek zadbac. latwo bylo utrzymywac obiekty w ts jak utrzymywala to policja czesto apelujac do gminy o doplate na benzyne bo radiowozy nie mogly za bandytami gonic
I widzisz jak fantastycznie układa nam się ta współpraca z Policją, nawet przy tak wielkiej wzajemnej miłości i szacunku nie możemy się z nimi dogadać w sprawie stadionu.
Ps. W 2004 roku Policja opuzcza Wisłę definitywnie. I o czym Wy Pejsiki będziecie teraz pisać.
placzesz kolego z reymonta22 a tymczasem sam uzywasz przedwojennego jeszcze okreslenia Pasow. katastrofa. 50 lat zyliscie z tego resortu.
Robin - nie bulwersuj się.
Kompleksy wolę nazywać nienawiścią. Ona przynajmniej jest definiowalna. My nie mamy kompleksu Cracovii. Na nasze mecze przychodzi więcej kibiców, mamy najlepszą piłkarsko drużynę w Polsce, a w rankingu ULTRAS pniemy się cały czas w górę.
Jak jest u was nie wiem, nie chodzę na Kałuży. Może w przyszłym roku, ten jeden raz:)
Toma a niby jak ty wycztałeś z mojej wypowiedzi że się zbulwersowałem. Ja sobie poprostu z tego żarty robie :)
A jeśli chodzi o ten pseudorankig Ultras to zauważ żemy wykonaliśmy dużo większy skok.
Z III do II ligi?
To jest akurat naturalne, bo jednak wyjazdy do Szczecina, Łodzi czy Jaworzna do czegoś zobowiązują.
Pseudoranking mimo wszystko cieszy. Chociaż do Legii i Lecha nam jeszcze sporo brakuje. A my swoje...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)