CRACOVIA TO ŚWIETOŚĆ CRACOVIA TO RELIGJA NIA MA DRUGIEGO TAKIEGO KLUBU NA ŚWIECIE!!!
-
-
zasłyszane ...
TS-W napisał: "Człowieku Wisła to taka sama historia jak Cracovia. Jej sie kibicowało od pokoleń a policja przyszła dużo później i później naszczęście odeszła".
Sęk w tym, że nie odeszła. Przypomnę, że 1/3 dochodów TS Wisła pochodzi z wpłat policji, do czego przyznał się prezes TS - Pan Mikołajewicz.
TS-W napisał: "czy wam naprawde chodzi tylko o obrażanie Wisły?"
A czy Ty podpisem pod swoim postem "Zawsze będziemy od was lepsi" nas nie obrażasz. Czy będąc w gościach nie należy się choć minimum taktu. Czy odrobina szacunku nie wymagałaby napisać "was" z dużej litery. Jest conajmniej parę spraw, które decydują o naszej wyższości nad TS. To wierność do klubu mimo wielu lat poniwierki po "niskich ligach", to liczniejsza wyjazdowa ekipa, to liczniejsze i piękniejsze fany na stadionie, ciekawsze forum internetowe, to przepiękna tradycja treningu noworocznego oraz wielkanocnego święcenia, to opór przed narzuceniem nam przez komunę "sponsora" w postaci milicji bądź wojska itp.
Konkludując : Twój podpis pod postem mnie obraża. Zero szacunku dla Ciebie. Prezentuj się proszę na nudnym forum gts.
Tak w ogóle co psy robią na Naszym forum? nie maja swojego?
Stary Kibol - a wczym wyraża się wyższość Waszej ekipy wyjazdowej od naszej?
Maja swoje ale węszą na naszym buahhaha
north, wiesz czym:), wcześniej czy póżniej wasi przerzucą się na Cracovię ;).
Ps.A tak poważnie, zobacz jakie mieliśmy wyjazdy, a jakie wy :). Uważam,ze was w tym momencie naprzykład nie stać na wyjazd w 500 chłopa w piatek do Szczecina - nie ma szans.
Pavko, lipton - wam się wydaję że stad nikt nie węszy po naszym forum???
Fenix - ze dwa lata temu było nas w Szczecinie ponad 350 a wiadomo ze dla nas nie ma ten wyjazd takiej wymowy jak dla Was (poza tym graliśmy tam chyba z 5 razy w ciągu ostatnich kilku lat).
Oczywiście podałem najwyższą liczbę,bylo też kilak, kilkanaście, 50 i 120 osób.
A czy Was stać na wyjazd 4000 do Rzymu czy 1050 do Brukseli lub 1200 do Gelsen?
Dla ans te wyjazdy mają taką wymowę jak dla Was Szczecin.
Oczywiście nie mam amiaru toczyć kopii o to ktora ekipa wyjazdowa jest lepsza bo to jest zbyt złożony problem by miały decydować tylko suche liczby.
4000 do Rzymu nie stać.
A tak ogólnie north to czytam te twoje posty i stwierdzam, że mozna z tobą normalnie pogadać. I myśle, ze nasze klimaty strasznie lubisz:), bo u nas nader często przebywasz:). Chyba bez nas Kraków dla Ciebie by byl nie ten sam. Ja natomiast w życiu nie napisalem żadnego posta na waszym forum, wolę żyć w pasiackim świecie, tylko pasiackim :).
I przy tym "rabujac i gwalcac";-)))
Czlowieku,nie porownuj wyjazdu na mecz pucharowy za granice do II ligowego meczu...Skoro tak sie chwalisz tym wyjazdem to sie porownaj z druzynami z Europy...Blado przy nich wygladacie...
Wywąchuj z tego forum tak wogole..prosze...
Tak apropo komuny i Cracovii ............
Hmmm A czyż w tych "ciężkich czasach dla was" niejaki Sekretarz JAROSZEWICZ nie był z wami ?????????
A Czy MAZAN ( aparatczyk partyjny) w 68' w korespondencjach z Pragi pisał o Victorii Żiskov Gdy tam komuniści mordowali jawnie ????????
Fenix - swojego "wroga" dobrze jest znac dośc dobrze...wiec węszę tu i tam.
Szybki Lopezie - moze ktoś miał więcej szczęscia ale ja nic nie zaruchałem na żadnym zagranicznym wyjeździe.
Nie porównuje zadnych wyjazdów a nawet przeciwnie..napisałem że porownywanie suchych liczb nie jest wymierne.
A i z tego co wiem to nie wypadamy tak słabo w porównaniu do innych europejskich drużyn.
Powiem więcej...było trochę komplementów np od kibiców we Wloszech ... i to akurat nie na Lazio.
Skoro chcesz porównywac wyjazdy nasze z innymi ekipami zagranicznymi to porównaj też nasze zarobki.
north-nie macie aktualnie się z nami co porównywać w ilości kibiców jeżdzących na wyjazdy. Nie ma co porównywać SZCZECIN ponad 500, Łódź 800,JAWORZNO 1500.Gdzie was tylu było.Porównanie ligi do pucharów nie ma sensu - a czy uważasz że jakbyśmy mieli taką drużynę nas by pojechało mniej. Poza tym to było 2 lata temu na jesień , od tego czasu dużo się zmieniło(u was na niekożyść , nas odwrotnie)I po awansie pasów te proporcje ulegną pogorszeniu dalszemu u was-nie pomoże wam nawet ew,zdobycie M.P czego wam nie życzę.A czy nie widzisz że macie coraz mniej miejsc bezpiecznych w Krakowie gdzie sobie możesz ubrać psi szalik.Jak u was jest tak dobrze i macie tak dobrą ekipę wyjazdową- to czemu tracicie całe osiedla. Tylko w hucie staciliście kilka.czemu z CRACOVII do was się nie przerzucają??Macie przecież sukcesy?I jeszcze jedno ci co do nas przechodzą od was wszyscy mówią to samo(wisła to zlepek ludzi i nic ich nie łączy, a osiedla wiślackie potrafią między sobą się bić!!!!).Sporo młodych potraciliście bo -zostali pobici i okradzeni przez swoich jak jechali na mecz.A co do tych 350 osób was w SZczecinie to pozwoliłem sobie to sprawdzić u źródła czyli od Pogoni- dostałem imformację że nigdy nie było więcej wiślaków jak 100-150 osób.Lecz może portowcy się wypowiedzą na naszym forum-bo często go odwiedzają!!!!
north, ale proszę, nie podawaj liczby 4 tysiące w Rzymie bo w takim razie na urojonej Arenie Kraków mogłoby was być 35 tysięcy.. ;-)))))
znam całą masę osób, które z Wisłą na codzień nie mają nic wspólnego a które zahaczyły o ten mecz jako niewątpliwe wydarzenie w polskim futbolu.. ja sam ściskałem wtedy kciuki za wasz zespół, na codzień kibicując przecież Cracovii.. nie mów mi też, że włoskiej Polonii i sezonowych polskich pracowników w Italii, nie stać było na 25 euro na bilet.. prawda jest taka, że pojechała tam z wami cała Polska oraz wielu mieszkających we Włoszech Polaków.. oczywiście stricte wiślacka ekipa była bardzo konkretna, trudno się jednak temu dziwić.. gdyby moja Cracovia grała powiedzmy z Ajaxem czy Interem, pojechałabym tam nawet moja mama z siostrą + wujek Zdzisek z Wąbrzeźna.. są bowiem mecze i MECZE.. nie opowiadałbym jednak wtedy, że w Amsterdamie pojawiło się 7 tysięcy Pasów..
pozdrawiam
Wiadomość zmieniona (09-01-04 09:58)
co do faktu okradania wlasnych kibicow, to sam bylem swiadkiem, jak wracajac z pracy jechalem z wislakami jadacymi na mecz, z Kurdwanowa chyba,bo to 24 bylo, i slyszalem rozmowe:
"-noo to idziemy na piwo,
-ale skad wezmiemy kase,??
-wezmiemy jakemus malolatowi, co bedzie szedl na mecz..."
wiec sie nie dziwcie ze sie taki "malolat" przerzuca :/
pozdro
Wojtek
oj potter, potter FARMAZONIARZU
Slabe masz te wiadomosci, bo w Szczecinie swego czasu zameldowalismy sie w podobnej liczbie do Was, prawie 400-stu (sluze fotka)
Jaworzno? spokojnie ponad 1000
Zdarzaly sie tez takie wyjazdy jak ten na Legie, kolo 1000:
[img]http://www.wisla.krakow.pl/pages/fotos/gall_55_kibice04.jpg[/img]
Tylko ze nie wiem po co takie glupie gadki? Zawsze uwazalem ze nie ilosc a jakosc jest wazna
Druga sprawa (pomijajac aspekt chuliganski) to to ze dla nas mecz z Pogonia, Widzewem czy juz nawet Legia (bylem juz 5 razy, swego czasu 2 razy w przeciagu bodajze kilku miesiecy) to jak dla Was powiedzmy...Stasiak Opoczno czy Tłoki Gorzyce, tez Wam sie przeje, zakladajac ze bedziecie mogli tego skosztowac :)
north - ty jesteś psim farmazoniarzem, piszesz o jakości .Jesteś kolego żałośnie śmieszny. Takie bajki możesz sobie opowiadać kolegą z wrocławia bo już w gdańsku nie bardzo wierzą w twoje baśnie.Prawie 400 ciekawe ile z tego to był śląsk-i do naszego wyniku wam trochę brakuje nas tam było ponad 500 z Krakowa i 60 z Lecha .Razem wykupiliśmy wszystkie bilety na tym sektorze 605.Takie wyjazdy jak wy macie jako M.P to wstyd.Czemu też nie odpowiedziałeś dlaczego mimo takich sukcesów ludzie od was odchodzą,przejmujemy całe osiedla.Tego już nie zanegujesz bo wiesz że sporo kibiców przeszło na pasy.Jak u was jest tak świetnie to czemu pasiaki do was nie przechodzą?A jakie to osiedla przeszły na waszą stronę?.Czemu nie potrafisz się przyznać że przechodzicie obecnie kryzys nie pamiętany od lat.Jak za rok zagramy w 1 lidze ta sytuacja u was jeszcze się pogorszy!!.A swoją drogą musisz być niezłym marzycielem że pasy z tym składem i pieniędzmi nie awansują , zważywszy że liga będzie powiększona.
I niech przechodzą dalej. Mnie to akurat nie martwi, po cholerę na stadionie takie typy. Co to wogóle za kibice. Ale wy lubicie się z takimi zadawać, Wasza sprawa, a o Wisłe Potterku się nie martw, damy sobie radę
Jakie całe osiedla ostatnio przejęliście?
Wiadomość zmieniona (09-01-04 19:29)
mam prośbę do wszystkich aby nie kontynuować żałosnego tematu ”przerzutów”.. nikt nigdy nie skontroluje procesu przechodzenia kibiców z jednej na drugą stronę.. przykładów w obie strony jest wiele.. nie ma sensu się nimi zarzucać.. mnie wystarczy, że ja sam oraz osoby, które znam i szanuje w większości są za Cracovią..
mam prośbe do north aby ustosunkował sie do danych z Rzymu..
pzdrw
Już nie tylko osiedla krakowskie ale i miasta wokół Krakowa , maja juz dość psiarskiego "zaboru". Wróciły znowu czasy pasiastego trójmiasta!!!!
Trzebinia-Chrzanów-Libiaż
"Trzebinia w Pasy"
reymonta 22-sam wiesz jakie w samej hucie jest ich kilka.Mocno zakorzeniliśmy się już na terytoriach dawniej rdzennie wiślackich, np huta : Złoty Wiek,X X lecia , PRZY ARCE.Z dawnej huty jeszcze trzymacie fason na Kazimierzowskim choć i stamtąd mamy już ludzi.Dawniej na takich Azorach było nie do pomyślenia żeby był ktoś z pasów-teraz nawet tam istniejemy i się powiększamy!. Na krowodrzy dawniej u nas X X X lecia i Siemaszki. Teraz na krowodrzy sporo jest pasiaków. Nieco wcześniej przeszło do nas PIASTÓW,10 najlepszych chłopaków z pl. GETTA.Korona kiedyś wiślacka -teraz 50% pasów.Na niektórych osiedlach zupełnie zanikliście już nie jesteście nawet tłem- a dawni wiślacy jeżdzą z nami na wyjazdy (Prokocim n, CZYŻYNY,DĄBIE). Narybku tam też nie macie żadnego!!!!!!.Za rok jak awansujemy to znów oddacie swoje osiedla!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)