Ja sie dawno nie wpisywałem na forum ale skomentowania tego tematu nie odpuszcze...
Zaczne od niepojmowaniej przez nas a pojmowanej przez nich(BUHAHAHHAHA) WIERNOŚCI.Jedno mnie bardzo zastanawia,przecież to kibice Wisły przerzucają się(podobno w wielkich ilościach hahahahah) na kibicowanie Cracovii,więc to oni nie są wierni a nie my!!!!!Co do wierności kibiców to ciekawe skąd się wzięły te tysiące kibiców po przyjściu Telefoniki.Jakoś gdy na Reymonta dominowała ligowa szarzyzna to ich nie było.Inna sprawa że za kibiców WIsły uważa się wielu przypadkowych "kibiców"(oglądaczy raczej) którzy jarają się tym że WIsła gra w pierwszej lidze i odnosi sukcesy(ludzie z okolicznych wiosek,miejscowości,studenciki zamiejscowe,ludzie których do chodzenia zachęciły sukcesy itp itd).Proponuje żebyście zamiast flagi WIERNOŚĆ zrobili sobie taką *Cechuje nas coś czego Wy nie znacie PRZYPADKOWI KIBICE,kochamy was bo wygrywacie*
Co do kompleksów to kibice gts-u nie mogą przywyknąć do sytuacji,że pojawia się konkurencja(powtarzam pojawia,nie pojawiła).Tzn jeżeli chodzi o sprawy kibicowskie,frekwencje to oczywiście nie odstajemy od nich,ba jesteśmy lepsi.Ale co do strony sportowej,organizacyjnej to jeszcze nam dużo brakuje.Na potwierdzenie tego przytocze cytat jednego z kibiców Wisły który stwierdził że nie Chce w ekstraklasie Cracovii bo to poważna konkurencja dla Wisły...
I to by było na tyle......Narazie
-
-
Jak to z tymi kompleksami jest ?
Ro man i tak dać psu kość :).
Od dzisiaj mój bracie w Pasy pora odkopać topór wojenny :).
kompleksem NIE JEST służalcza grzecznosc do kilku pijanych "Pasiaków" na ponoć psim osiedlu
kompleksem JEST rzucanie śnieżkami w okno samotnie mieszkajacej kobiety i szybkie "wycofywanie się na z góry opatrzone pozycje", tylko dlatego że tam w Nowy Rok goscili i trochę pohałasowali na czesc swego ukochanego Klubu
Wiadomość zmieniona (05-01-04 21:35)
Te wszystkie przekreślone gwiazdy itp. nie są oznaką kompleków do was, wzięły się one z nienawisci która miała swoje początki juz za czasów MO kiedy to wy mogliscie pozwolic sobie na wszystko, mieliscie przywileje bo przeciez swój swojego nie bije. Za to pasiaków tępiono, próbowano zrobic wszystko że by nas zniszczyć, na meczach w tych czasach było więcej tajniaków niz kibiców. Pamięć o tych czasach nigdy nie zgaśnie.
K1978
Obiecalem że o kompleksach nie będę dyskutowal wiec nie porusze tego wątku.
Króciutko tylko o fladze Wierność ... nie jest ona adresowana do Was tylko do naszych kolegów którzy wybrali ze względu na przykład na interesy Wasz stadion (tej zimy znów kolejny glośny transfer)...czy to tak ciężko pojąć???
Chyba nie myslisz że ktoś od nas móglby napisac do Ciebie "...bracie"?
"tej zimy znów kolejny glośny transfer" ;]
oto przykład wierności.
Cos na temat kompleksów ? czego ? i kto je ma mieć ? Cracovia w swojej historii tradycji nie ma sie czego wstydzić. a co do tej drugiej druzyny zapominaja o tym ze klub ich zachowuje sie jak panienka z agencji -kto przyjdzie temu da - w PRL byl to klunb Gwardyjski - milicyjny sprzedali sie komunie - to sa fakty z nimi sie nie dyskutuje - Cracovia jako klub inteligencji krakowskiej w czasach PRL byl gnebiony i okradany a Zwisla promowany - przypomnicie sbie wasza historie.Dzis dali d...y facetowi ktoremu firma siada Telefonika w tamtym tygodniu wzieła gigantyczny kredyt z banku na swoje fuunkcjonowanie - w czasach swiatłowodu taka firma nie powinna dlugo sie utrzymac .Zobaczcie na gielde GPW nire kto inny tylko Comarch jest jedna z najwiekszych notowanych firm od kilku miesiecy idaca w gore.Troche pamieci histori i suchych faktow. Moze nie wejdziemy do I ligi (wejdziemy) moze nie bedziemy klubem w samym czubie ale bedziemy miec swoje pasy swoja tradycje i dume ze nie dajemy d...y na lewo i prao.Wlasciciel telefoniki w Myslenicach wszedl w konflikt z mieszkancami bo jego arogancja siega zenitu w stosunku do ludzi. Z ignorancja wziol rowniez zwisle z ktrej chcial zrobic biznes zagarnac tereny cos dolozyc i zarobic pieniadze a dzis ma zadluzona druzyne zadluzona firme patrzy na was jak na k..e wykorzystac i zostawic .
Nie martwcie sie azyl przyjmie was bo tam jest wasze miejsce .
kuzynko to nie jest kompleks tylko zwykłe chamstwo - czy nikt nie zna znaczenia słowa kompleks???
Kompleks (według słownika wyrazów obcych) Dotkliwe przekonanie o własnej nieudolności, bezwartościowości powodujące nieśmiałość, pomyłki, potkniecia językowe itp.; przez kompensatę - prowadzi do nadmiernej agresywności.
Więc przestańcie pierniczyć o kompleksach bo jak widać to jest pojęcie które nikogo nie cechuje - za to nikt go nie rozumie...
Chyba nie uważacie że kibice Cracovii mają przekonanie o własnej nieudolnosci bądź bezwartościowości???
Sprawa jest prosta cechuje nas szowizm, niechęć przechodząca w nienawiść i poczucie wyższości nad przeciwnikiem - a nic z tego nie ma nic wspólnego z kompleksami...
THE END
Ps. North ostatnio mój bardzo dobry znajomy - kibic Wisły stwierdził że on tego nie rozumie - Cracovia robi takie zaj... transfery a Wisła siedzi z założonymi rekami - więc coś w tym jest o czym pisał RoMan...;-)
Z tą frekwencją jesteście nieźli. U nas przez całą rundę średnio 8 tysięcy, u Was 4 tys, ale jesteście lepsi, niech Wam będzie.
Projo, a to specjalnie dla Ciebie.
Dobry rok dla Tele-Foniki
Ostatnia wiadomość o kredycie Tele-Foniki Kable S.A. komentowana była w różny sposób. Pogłoskom o złej kondycji firmy zdecydowanie przeczy informacja prasowa, którą na zakończenie obecnego roku przesłał nam rzecznik Tele-Foniki Kable S.A. Jerzy Jurczyński. Warto zapoznać się z tym podsumowaniem.
Prognozowany zysk operacyjny Spółki w roku 2003 wynosi 170 mln PLN. W roku 2003 Spółka powinna uzyskać wzrost dochodów ze sprzedaży o ok. 5% (prognozy na podstawie łącznych wyników sprzedaży 01-08/2003). Łączne przychody ze sprzedaży TELE-FONIKA Kable S.A. w roku 2002 wyniosły 1,95 mld zł. Ponad połowa przychodów (55%) jest rezultatem sprzedaży eksportowej, która w 2003 roku wzrosła o ok. 10%.
Tele-Fonika jest jednym z największych polskich eksporterów. Roczna wartość eksportu - stanowiącego ponad 55% sprzedaży - wynosi ponad 1 mld złotych. Miesięczny bilans w obrocie zagranicznym Spółki wynosi + 75 mln złotych miesięcznie. Wartość sprzedaży eksportowej jest 6-krotnie większa od importu. Od początku swej działalności Spółka odnotowuje coroczny wzrost eksportu. Tylko w pierwszych 9 miesiącach 2003 roku sprzedaż eksportowa myślenickiej spółki wzrosła w porównaniu do wyników roku ubiegłego aż o 13%. Największą dynamikę wzrostu osiągnięto w obrocie z odbiorcami ze Stanów Zjednoczonych: sprzedaż Tele-Foniki do USA wzrosła o blisko 50%. Dzięki radykalnemu ograniczeniu kosztów i przeprowadzonej restrukturyzacji w okresie 2002-2003 TELE-FONIKA osiągnęła obecnie wskaźniki ekonomiczne porównywalne z parametrami największych firm europejskich. Efektywność przedsiębiorstwa, liczona jako wartość rocznej sprzedaży na 1 zatrudnionego, wynosi dla Spółki TELE-FONIKA Kable S.A. blisko 180 tys. USD. Obowiązujący w branży średni wskaźnik firm europejskich wynosi 200-220 tys USD / 1 zatrudnionego. Jeszcze rok temu (2002) wskaźnik ten, określający efektywność grupy, wynosił 130 tys. USD.
Aktualnie Tele-Fonika jest największym producentem kabli w Europie Środkowej i Wschodniej. Rynek Europy Wschodniej i Środkowej to ponad 13% rynku europejskiego. Analitycy monitorujący światowy rynek kabli zapowiadają do 2006 roku stały wzrost konsumpcji kabli w tym obszarze, głownie w sektorze kabli energetycznych. Wzrost w 2004 roku ma być dwukrotnie większy w tym segmencie, niż w roku bieżącym. Prognozy te związane są z planowanym wzrostem inwestycji wynikających z przystąpieniem państw tego regionu do UE w 2004 roku. Aktualnie Spółka zaopatruje 70% krajowego rynku kablowego, którego wartośc jest szacowana (2002) na 320 mln USD.
REYMONTA 22
a wiesz, że:
- lepper jest najinteligentniejszym politykiem wszechświata i wszechczasów (wg słów rzecznika prasowego samogwałtu)
- już niedługo Polska będzie "opleciona" pasmem autostrad (wg słów rzecznika prasowego największego ministra pola)
- jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej (wg słów rzecznika prasowego pana millera)
Jeżeli jest tak dobrze, to czemu jest tak źle?
A może by tak opublikować podobny raport o SSA Wisła ze szczególnym uwzględnieniem wysokości zadłużenia?
Poza tym do HP z tym tematem.
REYMONTA 22 hahahah rozsmieszyles mnie - planowane prognozowane - a skad te dlugi ??? a co do reszty moich argumentow nie zabierasz glosu ?? Siedze na gieldzie inwestuje i znam sie na tym - taka firma w czasie swiatlowodu nie ma prawa istniec, skoncza sie machlioki z z atrudnianiem pracownikoe niepelnosprawnych i firma znow lecie -nie cytuj mi propagande firmowa bo to polega na tumanieniu rynku - sytuacja naprawde jest inna.Dlatego nie wchodza na gielde,i ten cytat"........do 2006 roku stały wzrost konsumpcji kabli w tym obszarze...." smacznego jesli kable beda sluzyc do konsumpcji to niech wlosi kupia na makarona .Oj zal mi Cie
Przepraszam, ale nie wytrzymałem :
Autor: Krzysiek1978 (---.compower.pl)
Data: 05-01-04 21:31
"Co do kompleksów to kibice gts-u nie mogą przywyknąć do sytuacji,że pojawia się konkurencja(powtarzam pojawia,nie pojawiła).Tzn jeżeli chodzi o sprawy kibicowskie,frekwencje to oczywiście nie odstajemy od nich,ba jesteśmy lepsi."
OTÓŻ : O CZYM SWIADCZY PISANIE O WISLE "gts" *
OTÓŻ: cytuję:"jeżeli chodzi o sprawy kibicowskie,frekwencje to oczywiście nie odstajemy od nich,ba jesteśmy lepsi."
PROSZĘ O PODANIE FAKTÓW, LICZB.....W RAZIE UDOWODNIENIA, ŻE MASZ RACJĘ ODDAJĘ HONOR, CZEKAM.....
*- CAPS LOCKA używam w celu odróżnienia słów cytowanych od mojego autorstwa.
Siara - prosze Cię przeczytaj definicję kompleksu i się zastanów...
bożeeee co za ludzie...
Samo założenie takiego tematu świadczy o waszych kompleksach.
W sumie nie ma się czemu dziwić, jesteście nadal w cieniu Białej Gwiazdy, mimo że powoli z niego wychodzicie (piłkarsko, kibicowsko?).
1. Przerzuty. Sprawa została nagłośniona i chociaż nie jestem najbardziej kompetentną osobą, żeby o tym pisać, to chyba zgodzicie się z tym, że problem ten u was występuje. Problem to może złe słowo, bo przecież wy nie dostrzegacie żadnego problemu...
2. Kompleksy przejawiają się w waszych hasłach, wlepkach (u nas też, tyle że w znacznie mniejszym stopniu), a także w tym co śpiewacie na Kałuży. Wiem to z relacji licznych znajomych, których zaśpiewanie "Wisła to stara k..." kręci najbardziej.
3. Nazizm? Antysemityzm?
Przecież wielu z was szczyci się mówiąc o Narodzie Wybranym. Więc czemu mamy nie śpiewać jude,jude, jude...? Tak was to drażni? To może wartałoby zastanowić się nad antysemityzmem w waszych szeregach:)?
Zresztą cała ta dyskusja nie ma większego sensu, bo i tak każdy z naszych i waszych szeregów wie swoje.
Poza tym lepszej frekwencji - gratuluje, jedynie gwoli przypomnienia - gdy u nas frekwencja wzrosła po wejsciu TF, nazywaliscie nas kibicami "Telefoniki", spójżcie teraz na siebie....
Ja Was tak nie nazywam, chodzi mi tylko o pewne fakty....
wymiekłem - goście po prostu nie rozumieją słowa - to nie ma sensu...
Karvin, przeczytaj wypowiedz przeze mnie cytowaną, prosze Cię.
Ja myslę, że nie chodzi tu w 100% o dokładną definicje kompleksu, a nazwijmy je jego "odłamy", ja jak widzisz nie piszę "sRACOVIA" itp.
te Siara - i wszystko jasne- co Ty gaddasz ? Honor ? wybacz ale gtesiak nie wie co to jest - bo skad ma wiedziec.
Sprzedal sie milicji sprzedal sie cinkciarzowi .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)