Po ostatniej wypowiedzi trenera Stawowego - jakoby to stan murawy miał kardynalny wpływ na grę I zespołu w Klubie zawrzało. "Trenują na głównej płycie wszyscy, jej stan z dnia na dzień jest coraz gorszy, nie ma możliwości w pełni wykorzystać umiejętności moich piłkarzy - mój zespół dalej w takich warunkach nie będzie pracował".
Prezes Janusz Filipiak zareagował dość nerwowo, nakazując natychmiastową wymianę płyty głównej. Pan Albin Mikulski został zobligowany do wyszukania obiektu zastępczego na terenie Krakowa. "Znając nastawienie kibiców do stadionu po przeciwnej stronie Błoń, zdecydowaliśmy się na stadion Garbarni" - mówi Pan Mikulski.
Zważywszy na stan stadionu przy ul. Konopnickiej i fakt, iż nie spełnia prawie żadnych wymogów PZPN, Policja zapewne nie wyda zezwolenia na rozgrywanie meczów przy udziale publiczności. Paweł Misior uspokaja kibiców twierdząc "300 miejsc dla wiernych kibiców zawsze się znajdzie".
Pozostaje czekać na dalszy rozwój wypadków, jednak przygotowania jakie zostały poczynione na stadionie zdają się być nieodwracalne i kibice zostali skazani na kilku tygodniową banicje.
-
-
Mecz z Legią nie na Kałuży?
tak zagramy na garbarni mecz obejrzy 300 "wiernych", pozostała reszta kibiców to tzw. "niewierni" i nieważne czy kupili karnety czy nie, pewnie w ramach rekompensaty za mecz dostaną "bon towarowy na kiełbaske + bułkę".
Spodziewałem się, że ten temat się pojawi... heh
Wiadomość zmieniona (01-04-05 08:23)
Podobno derby będą na Krakusie! :)
Na Wieczystej zawsze sie dobrze grało :D
ponoc na garcy mają dołożyc trybuny na 15 tys .....dostawiane oczywiście ;)))
no to jeszcze coś: :)
Henryk Kasperczak w Cracovii!
Miał dość niejasnej sytuacji w Wiśle, więc zdecydował się pracować dla Cracovii. Henryk Kasperczak przeprowadził w czwartek z zespołem "Pasów" pierwszy trening
Kasperczak nie chce rozmawiać z dziennikarzami, bo wciąż ma im za złe, że nie poparli go w konflikcie z właścicielem Wisły. Po porażkach w europejskich pucharach trener stracił stanowisko pierwszego szkoleniowca, a zajął je Czech Werner Liczka. Nowy szkoleniowiec dobrze przygotował drużynę do rundy wiosennej - dowodem są kolejne zwycięstwa w lidze i znakomita postawa zawodników Wisły w reprezentacji. W tej sytuacji Kasperczak uznał, że na odkręcenie niekorzystnych dla niego decyzji nie ma już szans.
Inna sprawa, że szefowie Wisły nie mieli pomysłu, jak zagospodarować starego trenera. Kasperczak najwyraźniej czuł się jak piąte koło u wozu i kiedy dostał propozycję z drugiej strony Błoń, po zastanowieniu przyjął ją.
Zresztą uważny obserwator krakowskiej piłki nożnej na pewno "czuł pismo nosem". Trener "Pasów" Wojciech Stawowy znów źle zaczął sezon, a czarę goryczy przelała klęska z Radomiakiem (1:4) w meczu sparingowym. Szefowie Cracovii zbyt poważnie podchodzą do lukratywnych wpływów z udziału drużyny w Pucharze UEFA, by z nich zrezygnować w imię świętego spokoju.
- Dłużej nie mogliśmy czekać, bo kolejna porażka eliminuje nas z gry o puchary. Uznałem, że z panem Kasperczakiem łatwiej nam będzie ten cel osiągnąć - mówi prezes Cracovii Janusz Filipiak. - Oczywiście, nasza umowa jest bardzo precyzyjnie sporządzona, zwłaszcza w tych punktach, gdzie mówi się o odwołaniu trenera.
Drużyna Cracovii, już z Kasperczakiem, ćwiczyła na Płaszowiance, by zmylić czujnych kibiców "Pasów". Oficjalna prezentacja Kasperczaka ma nastąpić dziś. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że pierwsze zadanie dla Kasperczaka brzmi: musisz Pan wygrać derby!
;))))))))))))))))))))))))))
Drodzy pasiaści weterani! A pamiętacie nasze mecze na Koronie? Kiedyś ten stadion był bardzo ładny. Oj, łezka się w oku kręci ...
Dalibyście sobie dziś spokój z tymi głupimi żartami...
tez uwazam ze nie ktore zarty (szczegolnie jak dopiero co sie wstalo) moga byc niezbyt przyjemne wiec proponuje troszke sfolgowac !
zobaczcie na Teraz Pasy ;)
ale daliście się załowić BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
miazga :D
:))).
W "Krakowskiej" piszą, że za przejście Gizy do gwardzistów z Reymonta dostaniemy Widliczkę i Kwieka oraz 50 tys euro na otarcie łez!
Po********ani jestescie! Myślałam, że zawału dostane.:(:(
Ale szok minął jak spojrzełam na date:)
Nie no Panowie - qrwa musiałem 5 minut intensywnie myśleć (po wstaniu) żeby załapać że dzisiaj jest 01.04 !!!!!!!!! Takie żarty szkodzą cholera zdrowiu :))))))) Zapraszam na Teraz Pasy - mamy nowego sponsora "Świętej Wojny" :)))))))
GTS - jaka tradycja taki "klub"
Prima Aprilis
ej chcecie abym dostał zawały, wylewu czy czegoś innego zagrażającemu mojemu życiu?? po 10 minutach fiksowania i intensywnego myślenia skojażyłem żę dziś prima aprilis :P :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)