szkoda tego speca:( cóz damy sobie rade na własna reke.. tylko drozej to wyjdzie
-
-
Pociąg specjalny na mecz z Odrą - ODWOŁANY...
Szkoda, ciekawa jestem ile nas przybedzie, obawiam sie, ze w tej sytuacji niewiele. O to cytat jednego z naszych na forum Odry:
"Przyjedziemy pociągiem specjalnym! W sile ok. 400 osób poniewaz wymagane są karty chipowe(a mamy ich wyrobionych ok.600).
Bez obowiązku posiadania kart było by nas ok 1500(ze zgodami oczywiście-pozdro dlaGKS Tychy)
Do Odry nie czuje niechęci a nawet uważam ją za fajną drużyne(przekonała mnie wynikami z GTS-em 3-2,3-2. Szkoda że w tym sezonie nie udało wam się powtórzyć wyniku). Jedynym mankamentem jest Wasz trener, niejaki Smuda(bardzo go nie lubie)!
Jedziemy po zwycięstwo! Ale jak się to mówi: Niech wygra lepszy! I oby tym lepszym była moja ukochana Cracovia!
Do zobaczenia na trybunach przy ogłuszającym dopingu po obu stronach Waszej i naszej.
Pozdrawiam."
Obawiam sie, ze to moze byc kompromitacja z naszej strony, niestety...
Choc wiara czyni cuda.
Ja tam o naszą frekwencje wyjazdowa się nie boję.Cena za przejazd pociągiem jest zdrowo wygórowana zważywszy że jest to wyjazd bardzo bliski.Za ok 50 zł można objechać samochodem w 2 strony na 1 osobę wychodzi 10 zł a nie 30.Jeśli chcemy by nasi kibice jeździli masowo specjalami to ceny muszą być niskie.Wielokrotnie pisałem o tym że klub powinien być strona w rozmowach z koleją (przy wynajmowaniu pociągow na cały sezon ceny były by zdecydowanie niższe),dobrze by było by 1zł od każdego biletu było przeznaczane na dofinansowanie pociągów specjalnych .Wtedy będą one odpowiednio tanie i masowe.Drogi pociąg specjalny będzie świecił pustkami.
Niech mi ktos przypomni jaka byla cena pociągu do Katowic???
Ap pyta:
[i]Niech mi ktos przypomni jaka byla cena pociągu do Katowic???[/i]
Cena pociągu specjalnego do Katowic wynosiła 22 zł, a bilet na mecz tak samo jak zwykle - 15 zł.
Dzieki.
Dlatego wydaje mi sie, ze to 30zl za pociag do Wodzisławia, to nie jest jeszcze tak bardzo duzo. No, ale jakby to było 29,90 to pewnie chetnych znalazloby sie wiecej.
gtx
Pociągu specjalnego nie robi klub tylko Koło Sympatyków! I to koło decyduje czy pociąg będzie czy nie...
Jak na razie pociąg jedzie....Chyba że ktoś z Koła sympatyków napisze inaczej.
Ja nie widzę osobiście jednego powodu dla którego 8000 tysięcy ludzi miałoby się opodatkować na pociąg dla 300 osób.
Jakim samochodem można zrobić 300 kilometrów za 50 zł w dwie strony (wodzisłąw jest zdaje się jakieś 150 km od Krakowa). Co to za propaganda?
Na ile meczów w rundzie można zebrać minimum 300 osób z przedpłaconym odpowiednio wcześniej biletem.
Zdaje się że nam - Cracovii - trzeba przypomnieć że miano jednej z lepiej jeżdżących ekip w polsce nie przysługuje za nazwę, tylko ilość tych co wyjeżdżają.
Przy okazji: kto powiedział że pociąg już odwołano? Gdzie jest taka informacja podana? Klub nie organizuje wyjazdu, a w necie jest strona organizacji która wyjazd robi. Tam NIE MA SŁOWA NA TEMAT ODWOŁANIA POCIĄGU.
Craco, ale samochody nie jeżdżą tylko z kierowcą, lecz w 4-5 osobowych "komandach" - to ostatnie słowo do pana Fisiołka & Krokodyla.
Kolego Craco samochód z instalacją gazową ile wg ciebie wygeneruje kosztów?.Za 50 zł można nabyć ok 28 litów gazu -a to w zupełności wystarczy na przejazd w dwie strony.Także kto tu sieje propagandę. Dalej pytasz na ile meczy można zebrać 300 osób z przedpłaconym biletem.Sądze że na wszystkie ważniejsze tak oprócz mało atrakcyjnych Wronek,Grodziska,łecznej .Jest tylko jeden zasadniczy warunek-pociagi specjalne musza być TANIE. Jeśli na jeden z bliższych wyjazdów koszt wynosi 30 zł to ile ma to kosztować za dalekie wyjazdy.I kogo na to stać?.Samym zawodnikom na pewno zależy byśmy jeździli w jak najwiekszej liczbie będąc 12 zawodnikiem.Dobry ,gorący doping kibiców wyzwala dodatkową energię i może spowodować że kilka niby przegranych spotkań wygramy bądź zremisujemy.Dlatego powinniśmy zrobić wszystko by te pociagi były jak najtańsze.U naszego największego rywala zza miedzy kosztuja przeważnie 5 zł za przejazd.Dzieje sie to dlatego że:1.stroną w rozmowie jest klub przez i przez to że jest to załatwiane wczesniej na kilka wyjazdów maja ceny dużo niższe wynajmu pociagu.2 Wszyscy (kibice,działacze,koło sympatyków)dobrze wiedzą że WARTO Tą 1 ZŁOTÓWKĘ przeznaczyć bo w ten sposób jeśli wyjazdy są masowe POZYSKUJE SIĘ kibicow na całe lata.Młody człowiek który raz pojedzie na taki wyjazd jest już ZARAŻONY KLUBEM i przez całe lata zostawi mnóstwo kasy .Dlatego uważam że ta wydana złotówka z biletu zwraca się z nawiązką bo po pierwsze drużyna może zdobyć kilka punktów wiecej i np dzieki temu załapać się na puchary co jest zastrzykiem finansowym znacznie przewyzszajacym poniesione koszty .Do tego zarażamy nowych kibiców i poprzez masowość specjala ograniczamy możliwość burd i ponoszenia kosztów płacenia kar przez klub za kibiców.Dlatego dziwię się twojej krótkowzroczności kolego Craco!tyle lat chodzisz na mecze i zamiast połaczyć siły by były taniutkie specjale to piszesz bzdety że nie widzisz powodu by 8000 miało by się opodatkować!Ręce opadają!!!!!!!
Do Craco
Jeżeli klub nie organizuje tego wyjazdu to dlaczego dziś po 16 na Wielickiej udzielono mi informacji, że pociągu nie bedzie bo jest nas za mało?? Tylko chipy ładowali a za przejazd nie pobierano opłaty!!
Czy dobrze Cie Sophie zrozumialem ??
Chcialas jechac pociagiem alew klub nie wzial od Ciebie kasy i nie wpisal Cie na liste bo stwierdzil ze jest za malo osob i nie bedzie ciufcia jechala ??
Jesli dobrze zrozumialem to ciekawe ile osob zostalo odprawionych z kwitkiem w ten sam sposob :/
sophie
też tego nie rozumiem jeżeli jest podane na stronie TERAZ PASY że zapisy można dokonac w Klubie przy ul. Wielickiej to dlaczego nie można wpłacić na pociąg?
Tak,dobrze mnie zrozumieliście, mam wirtualny bilet ale przejazd mam sobie zorganizować na własną rękę
no to w klubie przygrali w huja
ciekawe ile osób tak odesłali ???
Potter- cena pociągu jaest taka a nie inna .....głównie chodzi o to żeby koło sympatyków nie dopłacało po raz kolejny do pociągu.......poprostu wystarczy 200 osób i pociąg ruszy....jakby cena była mniejsza to potrzeba by więcej ludzi żeby sprzęt odpalił.pozdro.
marcin ksc tu nie chodzi o dopłacanie do pociagu przez koło sympatyków.Tu chodzi o to by te pociagi byly tanie i organizowane przy współudziale klubu.Powtarzam po raz kolejny -gdyby strona w rozmowie z koleją był klub to cena za wynajem była by DUŻO NIŻSZA BIORĄC POD UWAGĘ kilka takich pociagów za sezon.I zamiast się spierać powinniśmy połaczyć siły by te specjale były tanie.Zresztą kiedyś profesor chciał sie spotkać z kibicami pasów i porozmawiać na ten temat (był kiedyś taki wywiad z nim na teraz pasy).Niestety było to w sezonie ogórkowym ,a do tego sami my nie potrafimy sie dogadać co do wspólnego stanowiska w tej sprawie.A tu liczy sie interes pasów-w interesie klubu jest by wyjazdy były bez burd i w jak największej ilości naszych kibiców.Sądzę że profesor doskonale o tym wie i nie było by problemu dogadanie się w kwestii 1 zł od biletu jako dofinansowanie do specjala i włączenie sie klubu do rozmów z PKP. W skali roku to nie są jakieś ogromne koszty -które zwrócą się z nawiązką jak pomożemy druzynie dostać się do p.uefa i do tego pozyskamy nowych kibiców ZARAŻONYCH CRACOVIĄ na całe lata.
potter
tu chyba nie chodzi o to że cena biletów na specjal jest taka tylko (wg mnie oczywiście) że jest dezinformacja i tyle
a ile zpostalo wogole biletów??
i do kiedy mozna chipy ladowac?
a ja nieco od innej strony spytam....
.... tak, tak.. zaraz niektorzy spytają "a czemu ty td nie jedziesz pociągiem"... odpowiedź prosta moja będzie - "BO NIE... JUŻ NIE TE LATA, NIE TEN WIEK"
ale spieracie się o pienądze, o 4 - 6 złotych, o głupie 15 minut w tę lub w tę.....
..... ale do q.n. czy nie widzicie tego Piękna, tego Przeżycia JAZDY RAZEM? WIEM, MOŻNA SZYBCIEJ, TANIEJ, WYGODNIEJ... ALE TO NIE BĘDZIE TO! (o czym będziecie opowiadać Pasiastym dzieciom?)
Potter, kibiców to się zyskuje w Krakowie. Na wyjazdy jedzie już zarażony Cracovią nie na żarty. Myślę też że mocno przeceniasz znaczenie grupki 300 kibiców przyjezdnych na wynik meczu. Mam też wrażenie, że wydaje wydaje ci się że to klubowiu powinno zależeć na tym by było nas dużo. Moim zdaniem zależy przedewszystkim nam. Dla klubu to czwartorzędna sprawa narazie. Nie zarabia na tym, nie panuje nad tym, jeszcze czasem karę mu przywalą za nas, dodam dla twojej wiedzy że koszty wyjazdu obejmują zniszczenia wagonów (są zawsze!!!) i bandę gapowiczów (są zawsze!!!). Wpływ na wynik mamy w porywach średni. Jedziemy żeby oglądać naszą drużynę, co uśpiewamy to nasze! NIe inaczej.
Z wyjazdów na ponad 300 osób sam wywalasz trzy mecze: do Wronek,Grodziska,łecznej (chyba miałeś na myśli wodzisłąw-widać jak jeździsz). Dodam że został nam w takim razie Płock,( który chyba pominąłeś tylko dla obrony swojej tezy), jest jeszcze Warszawa - tam na pewno warto zrobić spacjal, i Zabrze-tu można licyć że się będziemy chcieli pokazać ze względu na jakiś prestiż.
Czyli dwa mecze pod specjala!!!! Zajebisty pakiet do targowania się z PKP!!!
Zapamiętaj jeszcze że w klubie mają na razie głęboko w poważaniu czy pojedzie nas 3 czy 300. Gdyby nie koło wogóle pewnie nie byłoby załatwionych nawet doładowań chipów. Myślisz w klubie jest ktoś kto załatwia takie rzeczy? NIE MA. WSZYSTKO PRAKTYCZNIE PCHAJĄ LUDZIE KOŁA SYMPATYKÓW.
A co do wydanej złotówki, to tak jak by ktoś ci dopłacał, żebyś jechał wspierać drużynę. Mnie TU ręce opadają.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)