Olszewski 7
Wacek 6
Skrzyński 7
Węgrzyn 7
Baster 6
Dudziński 6(43. Makuch 4)
Giza 5
Baran 7
Nowak 6
Ankowski 5
Bania 5(58. Szczoczarz 5)
Nowak nawet w nieco gorszej formie i tak jest o niebo lepszy od innych pomocników, a niższe noty napastników wynikają oczywiście z ich nieskuteczności. Ale czeba oddać prawdę, że sytuacje bramkowe stwarzają. A widząc grę np naszej narodowej reprezentacji to nie jest norma.
-
-
Oceńcie piłkarzy! - 5 kolejka (Arka Gdynia)
Kurna miałem nie pisać na forum miałem sobie dać z tym spokój ale po rozmowie z Islanderem w tygodniu (brzmiącej mniej więcej: "przestań się mazać i wracaj na forum";-) - tym razem już nie będę odchodził czy się żegnał bo to bezsensu i tak zawsze wracam - jak wszyscy zresztą;-)) i po tym koszmarze wczoraj nie wytrzyamłem i muszę napisać moje oceny zawodników...
Olszewski
Pewny jak zwykle, zaj...sty transfer BRAWO panie Sławku!!! 8
Wacek
Naprawdę nie wiem co się z nim dzieje cień zawodnika z zeszłego sezonu kolejny nieudany mecz... 3
Skrzyński
No Łukasz to jeden z nielicznych zawodników do którego ciężko się przyczepić Brawo Skrzynia!!! 8
Węgrzyn
Kazek to... Kazek profesor super 8
Baster
Basterek trochę wygląda na zagubionego ale i do niego nie mam zbyt dużych pretensji 7
Dudziński
Szkoda szkoda że musiał zejść to ostatnio zawodnik który coś tworzy ofensywnie 6 (bo grał tylko połowę)
Makuch
No i zaczynamy... Makuch to dramat w tym meczu zmarnował pozycję i tylko tym w zasadzie zapisał w nim swój udział...3
Giza
Kilka ale dosłownie kilka dobrych zagrań ale na tle kolegów i tak nieźle 5
Baran
No Arek akurat gra na swoim poziomie - ale cóż z tego skoro inni...7
Nowak
Dramatycznie słaba forma.... i do tego jeszcze te kornery PANIE WOJTKU czy pan nie widzi że on ich nie umie bić????? 1 (bo nie można mniej a powinno być -5)
Ankowski
no comments bo nie będę przeklinał DNO 1 (a powinno być z - 10)
Bania
Ambitny ale jak "spalił" podanie od Ankowskiego to miałem ochotę... ech nie ma co się denerwować 2
Szczoczarz
miszał miszał i nic nie wymiszał...4
Hajduk
bez komentarza 1
Mam prosbe
Pojawily sie oceny dla Hajduka!! Nie spodziewalem sie ze po 5 minutach ktos zechce go ocenic wiec nie umiescilem go na poczatku tematu w skaldzie druzyny i moze to byl blad.
Prosze wiec osoby które juz ocenily a chcą ocenic Hajduka! (jesli nie, nie ma problemu nowak nie dostanie oceny za ta kolejke) o doslanie tej oceny.
Ale powtazam kto uwaza ze przez piec minut Hajduk nie zasluzyl na jakakolwiek ocene nie musi wcale oceniac na sile
Olszewski 7
Wacek 5
Skrzyński 7
Węgrzyn 7
Baster 6
Dudziński 6( Makuch 4)
Giza 5
Baran 8
Nowak 4
Ankowski 2(Hajduk1)jkby można było -5
Bania 2(58. Szczoczarz 5)
Olszewski 7
Wacek 6
Skrzyński 7
Węgrzyn 7
Baster 7
Dudziński 5 (43. Makuch 5 )
Giza 5
Baran 4
Nowak 3
Ankowski 3
Bania 4 (58. Szczoczarz 5)
Komentarz:
Bramkarz i Obrona w grze defensywnej niewiele jest do oceniania.
W ataku pozycyjnym w systemie 4-4-2 bardzo wazna jest gra bocznych obroncow i Baster lepiej wypadl niz Wacek.
Przy stalych fragmentach grali Wegrzyn i Skrzynia tez OK
Pomoc; taaaaaaaaaa
Nowak niestety slabiutko, przewraca sie o pilke
Wbrew ogolnym zachwytom nie widze w grze Barana jakiegos blysku. Arka oddala srodek i mimo to Barana nie bylo.
Giza Dudzinski i Makuch sami sie nie pokazali i nic nie dograli
"atak":
Ankowski buja sie od koncowki rundy wiosennej choc jakby od slupka wpadlo to by dostal 6 :-)
Bania opieprz za to ze spalil Ankowskiemu sytuacje ale kilka razy bardzo inteligentnie przeniosl gre na druga strone. Jakby gral w drugiej linii to dostalby 6 minus 1 za akcje ze spalonym.
Szczota - ladnie szukal prostopadlych podan albo miejsca na skrzydle tylko ze mu nikt nie zagral takiej pilki jakiej szukal. jego ocena to tak naprawde wina kolegow ;-)
Trudno oceniać ten mecz. Najwygodniej byłoby dać po dwie oceny - za pierwszą i drugą połowę oddzielnie...
I kilka uwag wstępnych:
- nie da się wszystkiego wytłumaczyć pechem, czasem to jest po prostu INDOLENCJA
- można grać: 1."na swoim poziomie", 2."z zaangażowaniem", 3."ambitnie" lub 4."z determinacją". sądzę, że nasi zawodnicy nie osiągnęli w tym meczu tego czwatrego stopnia (w przeciwieństwie do meczy z Ruchem czy Radomskiem)
Ale oceny wystwić trzeba:
Olszewski 7 (jeden poważny błąd ale i 2 -3 bardzo dobre interwencje)
Wacek 6 (momentami zaczyna przypominać swoje umiejętności z wiosny)
Skrzyński 7 (notę obniża fatalnie wykonany wolny w mur)
Węgrzyn 8 (no .... profesor)
Baster 7 (jeszcze trochę a będzie bardzo dobrze)
Dudziński 8 (ja grał, było najlepiej widać ... gdy go brakło)
(43. Makuch - 5 - to ten sam, który nas załatwił wiosną) )
Giza 7
Baran 6 (zdecydowanie najsłabszy mecz w tej rundzie, choć bez większych zastrzeżeń)
Nowak 5 (Paweł! zawodników w drużynie jest 11, można czasem podać, można czasem też nie gubić piłki wpolu karnym)
Ankowski 4 (byłoby jeszcze niżej - ale chłopak ma i tak dolek psychiczny)
Bania 4 (najlepszy komentarz w C+ - "Bania - do bani" i nie jest wytłumaczeniem gra po kontuzji, bo czasem warto podbiec kilka metrów a nie czekać aż piłka sama do nogi przyjdzie)
Szczoczarz - 5 (no ... przynajmniej próbował)
Olszewski- 7 -jeden błąd, poza tym pewny punkt,choć miał mało pracy..
Wacek- 4 -w ofensywie tragedia!!! Co się z nim stało?!?
Skrzyński - 8 -rewelacja!!! świetny w defensywie i piękne kilkudziesięciometrowe dokładne podania!!!
Węgrzyn - 8 -świetny transfer!!! Profesor!!! W końcówce nawet zagrał jako napastnik widząc indolencje napadu...
Baster - 7 -kolejny bardzo dobry mecz!!! Praktycznie zero strat...
Dudziński -7 -jestem pod wrażeniem!!! Wielka strata,że dostał kontuzji, brakowało go...
Makuch - 2 -nic nie wniósł do gry,wstrzymywał akcje.osłabienie zespołu po wejściu.Gdzie jego forma ze sparingów?!?
Baran - 7 -świetny,mnóstwo przechwytów,przewaga w środku pola miażdżąca...
Giza -7 -kolejny bardzo dobry mecz, nie bał się strzelać z ponad 20 metrów
Nowak - 6 -mnóstwo ambicji i zrobionych kilometrów,ale coś mu nie szło, piłka go nie chciała słuchać...Słabszy w tej rundzie...
Ankowski - 5 -umiał się znależć,ale to musi strzelać....Jeden ładny rajd
Hajduk - 2 -same straty...osłabienie zespołu,żadnej akcji nie zrobiliśmy po jego wejściu...
Bania -3 - bezbarwny
Szczoczarz - 6 -starał się... nie bał pojedynków jeden na jeden,ale...
Olszewski 7
Wacek 5
Skrzyński 7
Węgrzyn 7
Baster 7
Dudziński 5
Makuch 2
Giza 5
Baran 7
Nowak 2
Ankowski 2
Bania 3
Szczoczarz 4
Hajduk 1
Jesli jest jescze ktos chetny to zapraszam do oceny, wtorek rano zamykam temat!
Dzieki za zainteresowanie bedzie rekordowa ilosc ocen!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)